Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ennek az egésznek mondhatni rövid időn belül be KELL dőlnie,mert már nagyon vékonyka mezsgyén egyensúlyozik ez a bagázs!
Itt az igazság. Az előző banda keveset lopott, hagyta élni az embereket, ha megszorította a nadrágszíjat valahol engedett is, a mostnai meg nyíltan pofátlanul és sokat lop-sikkaszt, bevallja, hogy hazudott évekig!
Persze a magyar segédmunkás világszínvonalú. Nem azért keresi a román, hanem azért, mert már olcsóbban elmegyünk dolgozni, mint az ottani emberek. Most a kereskedelemben dolgozom, a közel keleti partnereknél ugyanebben a pozícióban 2-3X ennyi fizetést kapnak!
Én ugyanúgy dolgozom, mint eddig, csak pár éve 1000 eurót vittem haza, most meg csak 264-et! Nem hinném hogy a saját hibámból!
eztet magyarázom én is he
De a hiányok nagy része azért keletkezik,mert ilyen vagy olyan címszó alatt valakik "hazahordják" a köz pénzét!Erre viszont nem az a jó megoldás,hogy akkor még többet szedünk be az emberektől,hogy mindenre jusson/a lopásokon kívül is!/!
FülöpGábor: Amikor írtam a hozzászólást, akkor még csak Tyt első hsz-e volt meg az adófizetés alól kibújó állampolgárokról, és arra reagáltam, és abban igenis igazat adok neki.

seducerrt: Nem szoktam HVG-t olvasni, csak benne élek sajna ebben az idióta világban. Az adóemelések pedig a hiányokra vezethetők vissza, ahogy azt az előbb is leírtam. Tény, hogy Szlovénia jobban áll hozzánk képest, viszont Románia még korántsem előzött le minket, ugyanis a GDP növekedés nem minden. Az meg valóban igaz, hogy sok helyen keresnek magyar munkásokat, mert a magyar munkaerő amúgy nagyon jól képzett, csak itthon kevesen tudnak érvényesülni.
Fejétől bűzlik a hal!Ha a "nagyfiúk odafent" megmutatnának,hogy mi is az a tisztesség,többen ismernének meg ezt a fogalmat,s akkor elindulhatna egy folyamat!De csakis akkor!
és ezzel kurvára nem tytnek adtál igazat
Látom olvasod a HVG-t. Ez mind szép és jó, de attól még az EU-ban nálunk van a legtöbb adó, és a százalékok is elég dúrvák. Mire fel?!
Inkább azt nézzétek meg hogy Slovénia hogy áll hozzánk képest, vagy azt hogy Románia is leelőzött minket, vagy más szóval lecsúsztunk.
Amikor a Román vállalkozó hírdet a Naplóban hogy magyar munkásokat keres romániai építkezésekre akkor gondolkodjatok egy kicsit!
Egytértek.Sajna nálunk csak a tolvajok,csalók,politikusok tudnak érvényesűlni. Tisztelet a kivételnek(ami ugye erősíti a szabályt).
A 15 millÁs audikba (ami ma is kiderÜlt)!
tyt te se lesezel mÁr hÜlyÉbb! lÁtom -a hozzÁszÓlÁsaidbÓl- hogy igyekszel, sokat fejl?dtÉl az utÓbbi egy Évben, de igazad van menni kell mÉg neked tanulni egy kicsit!
Ebben én Tyt-nek adok igazat. Bár nem csak emiatt tart itt ez az ország, de ez is sokban közrejátszik. Magyarországon sajnos nagyon kevés az aktív dolgozó ember, és rengetegen élnek segélyekből, valamint sok a nyugdíjas, és kb ennek a 3 millió embernek kell eltartania a 10 milliós lakosságot, viszont még a 3 millió között is sokan csalnak és lopnak, de ebbe most nem mennék bele... Mindezek mellett még kis hazánkban az arányokat nézve sok a közalkalmazottak és a köztisztviselők száma is. Pl a képviselők számát lazán le lehetne csökkenteni a felére. Valamint más országokban támogatják a vállalkozásokat, cégeket nem úgy mint itthon, ahol pl a kormányközeli vállalkozások megkapják az államtól a vissza nem térítendő hiteleket a többi emberről meg aki nincs a zsíros bödön közelében lehúzzák a bőrt is. Rengeteg pénz tűnik el pl az építőiparban is. Tele vagyunk feketén dolgozó munkásokkal. Így pedig nem fogunk soha előrébb lépni, hanem csak egyre jobban lemaradunk. Majd ha az ország vezető emberei is megtanulják, hogy nem csak abból áll a világ, hogy hogyan kell lopni, hazudni, és csalni, valamint a dolgozó, vagy dolgozni próbáló emberekkel kibaszni, akkor fogunk csak előrébb lépni. Addig meg marad ez a szar. Bár azt is tudom, hogy sok embert azért csal, vagy dolgozik feketén, mert máshogy nem tudna megélni, és bizony ez lenne a legfontosabb, hogy ezen változtatni tudjanak, és hogy rábírják a cigányságot is a tanulásra és a munkára, mert a segélyekre is hatalmas összegek mennek el, és ez így sajnos csak kidobott pénz, a segélyezettek száma pedig évről évre nő, a dolgozó embereké pedig csökken (főleg a jelenlegi helyzetben). Valamint ha vki nem fizet adót, akkor a hiányt úgyis be fogják hajtani azokon, akik becsületesen fizetik, tehát megint a tisztességes emberekkel basznak ki, a többi meg csak röhög a markába. És akkor még az állami beruházásokról nem is beszéltem...
Na azt hiszem befejezem, mert okoskodni mindenki tud, ráadásul ezzel megint csak arra jutottam, hogy felidegesítettem saját magam, és nem kicsit off a téma ebben a topicban.
egy idény alatt...
Bodzát kell termeszteni .Lesz BMW X5 meg szép ház...
És ez adómentes
csak az a baj,hogy amit a tróger csaló gecik nem fizetnek be,azt pótolni akarják,de nem azokkal,akik basznak adózni,hanem úgy,hogy a többiek adóterheit növelik...
igazi nyugdíjas gondolkodás.. A pénz terem, csak én ne fizessek már semmit, hisz eddig is fizettem. De a pénz nem terem.
Na húztam suliba! Byez
vagy sokan abban a hitben élnek, hogy az állam csak szüli a pénzt?
elfolyik a pénz, nem védem én a rendszert ,de ha nem fizetnénk adót, sokkal nagyobb szarban lenne az ország...
Hidd el, van többféle tervem az adóterhek csökkentésére, és más bevételforrások kiaknázására. DE a kormányt ez nem érdekli (mint ahogy sok más ember ötlete sem), ezért marad az adó. És ha elblicceli mindenki az adót, akkor mi lesz? Valamilyen adó formájában úgyis bevezetnek valamit....
Na látom megtaláltál. Ha nem fizetsz adót, miből él az ország? Kevesen dolgoznak, kihasznált energiaforrásunk nem nagyon van, turizmusunk 0, exportunk nem sok, gondolkozz már...
Ahogy írod,lehúzzák rólunk a bőrt ahol csak lehet.Milliárdok mennek az államkaszába,de még sincs elég pénz az egészségügyre,a közszférára..........
Vajon hova a fa@ba tűnik ez rengeteg pénz.Szívják csak a vérünket,még van egy kevés,azután meg bedől az egész.
Ha vállalkozó vagy akkor a leadózott hasznodat ha ki akarod venni azután fizess még adót! A leadózott jövedelmedből vegyél magadnak házat, amiért már elég sok adót fizettek, aztán fizess még illetéket, közjegyzőt, stb. milliós tételben, aztán mehet az ingatlanadó és a többi, mert gondolom nem hajléktalan vagy!
Vagy ott volt a regadó, ami alapból adó (ami nem is lehetne ilyen címen uniós országban) és nem lehet megadóztatni, de még erre fizessél ÁFÁT is. Örülök ha ez és a hasonló dolgok tetszenek! Ezért tartunk itt!
Régen a tizedért is öltek az emberek, ma meg már lassan csak a tized marad! Hogy lehet ennyi eszed?!
az ilyen gondolkodású emberek miatt van itt az ország.. Nem fizetek adót, pont a sok köcsög mellett én fizessek? Nehogymár..
A végére alig marad pár ember aki fizet, és azok is gyorsan megunják.
Aztán lehet sírni hogy jön az újabb megszorító csomag, az adót meg mindenki elblicceli.....
En mondtam,mindenki mas.Peldaul en nem szoktam balaset reszese lenni,ezt hagyom a balfekekre.Persze velem is megeshet,sot amikor vittek mar estunk is ketszer:))Ja arulom a csodat,de szerintem az fzr-sem nagyobb csoda,foleg mikor a masodikat dobalja:)) Amugy meg mindenki sajat dontese,en elvbol nem fizetek egy vasat sem a magyar alamnak merthogy nekem sem adot soha semmit,ez a draga hazam.A sokk rablo kozott en fizessek? Majdha annyi eszem lessz.Jol van na nem akarom en bantani a becsuletes honfitarsakat,nem akarok en kardozni senkivel,foleg ugy hogy tudom:vegul is nektek van igazatok!
láttam árulod ezt a csodát!
És ha csattansz,a másik járműbe van pl. 600e kár?
És jönnek a csekkek.MABISZ.rendőrség...
Ha baleset részese vagy, akkor hogyan is alakulnak a dolgok?