igen minden ledes még a helyzetjelző is a xenon meg nem illegál.
Vakít, de nem büntetik az utólagos xenont /origo cikk/ http://www.origo.hu/auto/20080...
Asszem eü csomagot beszerzek inkább, a 20e meg még mindig jobb mint a 300e bár nem fogom levenni a rendszámot csak kiváncsi voltam mi lenne ha...
Ne vedd készpénznek amit írtam, mert nem vagyok szakember, csak egy motoros-autós közlekedő. A józan paraszti ész jött csak elő belőlem, ami ezt súgja. Pohi majd elmondja Neked, mi a zsaruk hozzáállása a kérdésedhez.
Ha jól van beállítva, és "E" jelű akkor semmi baj vele.
Bár azt hiszem van korlátozás (magasság és egymástól való távolságban is) de szerintem az csak autókra vonatkozik, a fizikai korlátok miatt.
például eléd áll és megállít.ha nem akarsz,ledob mondjuk a gumibottal,vagy rendszám alapján feljelent veszélyeztetésért,vagy miért.
hanincs rendszám,nem vehetsz részt a forgalomban.sztem 20 ezer
izzókészlet? hát van olyan,hogy minden ledes? és a xenon gyári?gondolom nem
mondjuk ez nem érdemi válasz, de azért ha ezt így halmozod és mindenhol mindent ki akarsz dumálni az annyira nem szívderítő... egy rohadt eü csomagba pl. nem halnál bele és látnák, hogy azért legalább az van.
Sok autón is van utólag felszerelt -nem gyári- ködlámpa. Miért ne lenne szabályos? Ha szabályosan van kötve, vagyis csak tompítottal együtt világít, és csak indokolt esetben használod, vagyis rossz látási viszonyok között, akkor abban véleményem szerint nem lehet hiba.
Nekem olyan kérdéseim lennének, hogy ha szemből letrafiznak messziről és gyorsan megyek, de ugyebár elöl nincs rendszám és ha elhagyom a rendőrautót és utánam fordul trafival de akkor már csak 90el fényképez le akkor mi van?
És mi van akkor ha nincs a motoron rendszám mert arra hivatkozok h elhagytam v akármi akkor mennyi lehet a max bünti?
Arra lehet hivatkozni h azért nincs izzókészlet mert nincs 1db égő se a motoron, mivel minden ledes meg xenon ?
EÜ csomag hiánya esetén mennyi a bünti?
Előre is köszönöm a(z érdemi) válaszokat!
szerintem nem szabályos, mivel nem így jött ki a gyárból. Tudtommal semminemű plusz fényjelző berendezést nem lehet felrakni, de ha tévedek, akkor kijavítanak az illetékesek :)
6/1990 köhém rendelet
Kipufogó rendszerre vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek
76. § A kipufogó rendszernek kellően tömítettnek kell lenni; a kipufogó gáz csak a csővezeték végén távozhat.
Kipufogó rendszerre vonatkozó további műszaki feltételek
77. § (1) Minden belsőégésű motorral ellátott járművet fel kell szerelni olyan kipufogó csővezetékkel és hangtompító berendezéssel, amely biztosítja, hogy az égéstermék kizárólag a berendezésen keresztül távozzék a szabadba, és amely hatásosan tompítja a kipufogás zaját. A hangtompító berendezésnek olyannak kell lennie, hogy az - szerszámokkal való megbontás nélkül - ne legyen kikapcsolható, illetőleg kiiktatható.
(2) A kipufogó csővezeték nem vezethető át, a hangtompító berendezés pedig nem helyezhető el a jármű zárt vezetőfülkéjében, utasterében, illetőleg rakterében, és nem végződhet sem a vezetőfülke, sem az utastér alatt.
(3) A kipufogó csővezetéknek - a (4) és (5) bekezdésben foglalt kivételtől eltekintve - az égésterméket hátra, a jármű függőleges felezősíkjával párhuzamosan vagy attól legfeljebb 45 fokkal balra és közel vízszintesen vagy függőlegesen felfelé kell kivezetni. Ha a kipufogó csővezeték az égésterméket függőlegesen felfelé vezeti ki, annak vége a jármű legfelső pontjánál alacsonyabban nem lehet.
(4) A menetrendszerű helyi forgalom lebonyolítására kialakított autóbusz kipufogó gázának függőlegesen a jármű legmagasabb pontja fölé való kivezetésével vagy más módon meg kell akadályozni azt, hogy közvetlenül a jármű mellett erős kipufogógáz kiáramlás és kipufogógáz okozta porfelverés legyen. E bekezdésben foglalt rendelkezést az 1991. évi július hó 1. napja után engedélyezett autóbusz típusokra kell alkalmazni.
(5) A kipufogócső - az általános biztonsági és környezetvédelmi követelmények megtartásával - a (3) bekezdésben foglalt rendelkezésektől eltérően is kialakítható a különleges felépítményű és a veszélyes anyag szállítására szolgáló járműveknél.
3§. (5) A forgalomban levő jármű kialakítása, felszereltsége és tulajdonságai csak abban az esetben változtathatók meg, ha a változás a jármű közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi jellemzőit nem rontja le. A változással érintett közlekedésbiztonsági tulajdonságok tekintetében e rendelet további műszaki feltételeit is alkalmazni kell.
sziasztok, szia Pohi!
az lenne a kérdésem, hogy ha a motoron nem a gyári kipuff van, akkor milyen következményei lehenek ennek, és mennyire nézik ezt szigorú szemmel a "biztosurak"?
előre is köszi, széles utat gumifákat
Vakít, de nem büntetik az utólagos xenont /origo cikk/
http://www.origo.hu/auto/20080...
Asszem eü csomagot beszerzek inkább, a 20e meg még mindig jobb mint a 300e bár nem fogom levenni a rendszámot csak kiváncsi voltam mi lenne ha...