Szia Pohi! Biztos emlékszel rám. Én vagyok aki gyorsabban ment a kelleténél a trafi szeme láttára :). Ez augusztus 24-én beadtam a felllebezést és azóta sem tudok semmit a dologról! Meddig huzodhat szerinted egy ilyen dolog? Válaszodat előre is köszönöm!
Természetesen mindegyikünk 40-el közlekedik.
A viccet félretéve felénk úgy vettem észre, nem foglalkoznak nagyon vele a rendőrök, ha a forgalom ritmusát felveszed. Meg általában a trafi azt hiszem nem a 40-et túllépő smk-val közlekedőkre van állítva, bár ezt Pohitól kéne megkérdezni, Ő pontosabb, hitelesebb választ tud adni. Ha éjszaka egyedül közlekedek akkor azért nem szoktam eszetlenül száguldozni, főleg amióta egyszer megállítottak, mert már messziről hallatszottam.
Persze erre nem lehet hivatkozni, ha mégis bemérnek, mert az előírás a 40.
Sziasztok!
50 ccm motorokkal mindig betartjátok a 40 km/h-ás sebességkorlátozást lakott területen belül? Vagy 50-nel mentek?
Mennyire figyelnek erre a rendőrök?
(Tapasztalat?)
Az okmányirodának kényelmesebb ha bevonják a jelenlegi jogsit, majd adják az A4-et és majd megkapja a saját postájára az ember az új jogsit, mintha készít egy igénylést, majd értesíti az okmányiroda, hogy megjött az új jogsi, átvételi elismervény, majd bevonni a régi jogsit.
Úgy van ahogy conair írja, de el szoktuk fogadni, hiszen nem életszerű az (kibaszás lenne szó szerint) hogy addig ne vezess amíg az Bm központ készíti a kártya formátumú vezetői engedélyed. Elméletileg ez egy vezetői engedélyt helyettesítő dolog, az okmányiroda részéről, bár nem értem miért nem csinálnak egy ideiglenes vezetői engedélyt inkább....
Elvileg nem vezethetne. Meg kellene várnia az új jogsit, majd a régit leadva, az újat átvéve vezethetne. Általában azért a jogsi megjön 2 hét alatt, ez alatt ha szerencsétlen vagy igazoltatnak, ha még szerencsétlenebb vagy nem fogadják el. Ez már túl sok szerencsétlenség. Én vezettem vele annak idején. Nem tudom mit lehet kapni érte.
Azt vágom,de mi kapható ezért?Elegem van kicsit hogy kivártam kismotornál,kivártam A1nél aztán meg ideiglenes jogsi nincs...Anyum ilyen lapott kapott mikor cserélték a jogsiját neki azt mondták ezzel vezethet.
Én nem vagyok de leírom a véleményem. Némelyik rendőr elfogadja, de lehet, hogy egy másik.
Röviden: vezetni csak érvényes vezetői engedéllyel lehet. (ebbe nem tartozik bele az A4-es okmányirodás lap)
Kedves Pohi!Megcsináltam a B-s jogsit,leadtuk az okmányirodában a vizsga igazolást vagy mit+ a jogsim.Kaptam egy (illetve kettő) A4es lapot rajta azzal a szöveggel hogy régi tipusú okmány cseréje újra blabla érvényesség 2018 május 20 blabla érvényes kategóriák: A1,B.Hogy ezzel vezethetek-e vagy sem arról már sokmindenkitől sokmindent hallottam,arra viszont senki nem tudott mit mondani mivan ha elkapnak vele és a rendőr megakar büntetni?Milyen büntetést kaphatok illetve miért?Hisz a rendszerben benne vagyok elméletileg.Köszönöm válaszod,üdv Z3
csacsifogatokat én már rég kitiltottam volna a picsába a közutakról. Összeszarják az utat, mennek vagy 5-el ráadásul nálunk itt az a divat, hogy éjjel lakott területen kívül lámpa nélkül szerencsétlenkednek az úton. Legjobb esetben egy kimerült bicikli villogó van hátul, vagy egy pislákoló petróleumlámpa, de az annyit ér, mint egy gyufaszál izzó hamuja. Egyik ismerősömnek sikerült is beleszállnia 80al egy ilyen csacsifogatba. Nem sok maradt az astrából.
Szerintem soha))) A mennyiségből ítélve az adósok börtönében még a műanyag lakat is rád fog rohadni
De nem baj, majd viszünk neked beszélőre kenyeret és lez benne reszelő.... De körömreszelő, hogy jó sokáig tartson))))
Hát kíváncsi vagyok meddig engedélyezik ezt a blokkoloó dolgot. A lényeg, hogy a 200.000-er körüli kategória már valóban jó aminek 4 blokkoló van elől az tuti, de ugye hátulra is kell, mert onnan is mérnek. Ellenőrzés megoldható, a erre jártok és épp trafizok.....volt már pár ember aki kiakadt, mert szart sem blokkolt neki a több 100.000-es gépe...
A viccet félretéve felénk úgy vettem észre, nem foglalkoznak nagyon vele a rendőrök, ha a forgalom ritmusát felveszed. Meg általában a trafi azt hiszem nem a 40-et túllépő smk-val közlekedőkre van állítva, bár ezt Pohitól kéne megkérdezni, Ő pontosabb, hitelesebb választ tud adni. Ha éjszaka egyedül közlekedek akkor azért nem szoktam eszetlenül száguldozni, főleg amióta egyszer megállítottak, mert már messziről hallatszottam.
Persze erre nem lehet hivatkozni, ha mégis bemérnek, mert az előírás a 40.
50 ccm motorokkal mindig betartjátok a 40 km/h-ás sebességkorlátozást lakott területen belül? Vagy 50-nel mentek?
Mennyire figyelnek erre a rendőrök?
(Tapasztalat?)
Az okmányirodának kényelmesebb ha bevonják a jelenlegi jogsit, majd adják az A4-et és majd megkapja a saját postájára az ember az új jogsit, mintha készít egy igénylést, majd értesíti az okmányiroda, hogy megjött az új jogsi, átvételi elismervény, majd bevonni a régi jogsit.
Röviden: vezetni csak érvényes vezetői engedéllyel lehet. (ebbe nem tartozik bele az A4-es okmányirodás lap)
De nem baj, majd viszünk neked beszélőre kenyeret és lez benne reszelő.... De körömreszelő, hogy jó sokáig tartson))))
90000.-et fizettem karácsonyra az államnak ...
vehettem volna blokkolót belőle ....
azóta lassan megyek ...cserébe viszont nem érek oda sehova sem ....
annyira szarok az utak , és mindenhol kijavították a mostanában szokásos 60-as táblával....
így a szomszéd faluba ami 12 km-re van előbb átér a Pííísta bácsi a lovaskocsival mint Én....
Azért egy kis káröröm Nekem is jutott... mert a multkor megbüntették ittas csacsifogat vezetésért 25,000.-ft-ra ...