Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Üdv Pohi!
Ha már említetted a teherautóknál ezt az úgynevezett kavicsfelverődést elhárító gumilebenyt , lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatban. A személygépkocsiknál nem látok ilyen lógó bizgentyűt egyik típuson sem, azt hallottam azért nincs mert a műszaki kialakítása olyan a karosszériának, hogy nem kell. Na mi már tapasztaltuk ennek az ellenkezőjét, egy előttünk haladó autó által felvert kavics megrepesztette a szélvédőt.
Na a kérdés az, hogy most tényleg nem kell a személyautókra felszerelni ilyen vagy csak nem foglalkozik vele senki, ahogy Te írod?
Az úttest síkjára merőlegesen kell állnia. Néhány fok nem számit persze.
és hány fokban állhat maximum? van erre előírás? én helyszini 20ezres birságot kaptam, pedig simán leolvasható volt...
Helyszini birság: 3-20 ezer forint. Feljelentés pedig 30-ig terjed ez esetben.
Hali
Max mennyire büntettek meg így áll a rendszámom?:D
hát elég lazán vette, szó mi szó
Elakatad= Elkaptad?
Lehet, hogy ő is arra vágyott....
Tudtam, hogy ráugrasz a zebrára! (Elakatad?) Igyekeztem gyalogátkelő helyet írni, de maradt egy zebra...
Szabályokról beszélünk.
Azért egy szabálytalan gyalogos is haza tudja vágni más életét, nem csak a sajátját veszélyezteti.
Pl. ha balfasz és úgy lép le, ahogy nem kéne akkor veszélyezteti a másikat, esetleg hirtelen fékezésre, irányváltoztatásra kényszeríti....aminek következtében akár neki mehet egy oszlopnak és meghal. Ha pedig csak elüti a gyalogost és a gyalogos volt a hibás, akkor is egész életében elkíséri a tudat, hogy miatta meghalt valaki, mégha az a másik is a hibás.
Ennyit a gyalogos mit tesz kockára dologról...
Meg ugye a gyalogos könnyebben mozog, cikázik ide-oda, mint bármilyen jármű.
Az előbb is említettem, hogy nagyon sok gyökér autós van, de azért a másik oldal se semmi...
ja azt mondanom sem kell, hogy a másik srác akit szintén megbasztak, 10méterrel később a 4sávoson rohant át (nem a zebrán... már nem azért, de én megint megbasztam volna
Szevasztok!Európa sok országában megfordultam már,és szinte mindenhol van közlekedési kultúra,csak M.o.-n nincs.Szánalmas.Én már Svédben élek,itt ha megyek motorral,és beérek egy lassabb,autóst,AUTOMATIKUSAN lehúzódik,így még kikerülnöm,és lassítanom sem kell.A motoros is egyenrangú fél az utakon...hol vagyunk mi ettől?Pofozkodás,Trabantos lelövi a kamionost....szégyen
Ha már itt tartunk az autósok 90%-át meg lehetne büntetni a mindennapos kisebb nagyobb szabálysértések miatt.
Nézzük csak egy gyalogos milyen szabályt tud megsérteni?
Nem a zebrán megy át?ne nevettesd már ki magad az nem szabálysértés,és ha az is lenne az csak egy,és csak a saját életét teszi vaele kockára.
Egyszerűen arrol van szó hogy ez egy vérpronyó nép,és az emberek azt hiszik ha van egy szaros autójuk akkor ők már istenek és mindenki felett állók,meg hogy az egy érték,pedig csak egy szaros kocsi semmit nem ér,még verekednek is a lámpánál egy röhely, és többek mint az aki kutyagol,bringázik,akármi.
Nem akarok ezzel a közhellyel jönni de bizony európa kevésbé porfészek országaiban csövezel a járda mellet és mint a szar ugy megálnak,nem kell szándék meg zebra,egyszerűen tisztelet övezi a gyalogost ennyi
Ha valaki máshol megy át, meg kell tőle kérdezni: - Mi van, rúg a zebra?
Bárki lehet veszélyes. Egyik percben normálisan beszélek veled a másik pillanatban meg kaptál egy marha nagy pofont ....próbáljuk ez elkerülni. Azon túl, hogy fájna elég "égő" is.
Zebra? Kijelölt gyalogátkelőhely Nevetek mikor a tv-ben is zebráznak meg indexelnek....stb.
Milyen jól irtad a dolgokat. Amúgy sok rendőr megfeledkezik ezekről.
Persze, ezt értem.
Bizonyára roppant veszélyes emberek, mert át mertek menni a síneken is.

Ha már itt tartunk, akkor a gyalogosok 75%-át meg lehetne büntetni, mert úgy rohangálnak át az úton (nem zebrán), mintha az udvaron szaladgálnának.
Csak most nagyon rámozdultak az autósokra a zebra miatt...
Persze, sok gyökér autós van!
De a gyalogosnak sem szabad (féktávolságon belül) lelépni a gyalogátkelőhelyre akkor, mikor az autó 10 méterre van tőle....mert persze, hogy nem áll meg (nem is tudna)! Aztán meg megy a hülye duma, hogy csak úgy száguldanak át a gyalogátkelőhelyen az autók, mikor már lelépett a gyalogos. Rengeteget látok ilyet....

Na, ez is kijött belőlem...
Alapvető intézkedéstaktikai dolog, hogy a járőrvezető intézkedik a társ pedig biztosít (véd egy esetleges támadás esetén) , mert aki ír az nem tud figyelni a személyre is akit intézkedés alá vont. Ne az ártatlan emberekből induljunk ki, hanem olyanokból akik késsel megszúrnak, esetleg pengével megvágnak, stb....

Lehet kell a pénz az államnak, de azt is figyelembe kell venni, hogy míg régen alapvető szabályokat betartottak az emberek, most úgy gondolják azok nem is léteznek.

Példa erre az autók sárvédő gumija a kerekenél. Kérdeztem egy tgk.-st, hogy nem kellne e felszerelni az autóra, mert olyan vízfelhő van mögötte 10 méteren belül, hogy botrány, meg a kavicsok is repkednek rendesen. Erre válasz:dehát erre nem is kell ez nem kötelező egyetlen autónak sem már. Dehogy nem kötelező csak nincs érte basztatva a nép és azt gondolják ebből, hogy jól van így sőtt szabályos.
Pont 22-es... mostantól figyelni fogunk! de vannak olyan részek ahol csak ki kell húzni őket és visszaviheted a MÉH telepre
ja, legközelebb majd 22es kulccsal, meg csavarlazítóval sétálgatok a sínek mellett vagy nemtom hányas csavar fogja őket
Nem kell tábla. Vasúti szabálysértésnek hívják a dolgot... 218/1999 Korm. rendelet 55. §-a.

Hogy ki ellen biztositotta? Akivel szemben intézkedtek. Ezért kell mindig legalább 2 rendőr. És nem a bizonyitás miatt. Mivel nincs ráirva senkire hogy "normális vagyok". Mindig számitani kell a támadásra.
hát utólag énis ezen gondolkodtam, bár biztos volt,mert elég nagy állomás (Nyíregyháza) de hát nekem aztmondják mindig anyámék h ne kekeckedjek a zsarukkal, mert ha meglátják h Jugóba születtem, kétszerannyira megbasznak
Az ilyenektől minden kitelik!
De a sineket felszedhettétek volna ha nem figyel!