Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

meg kell várni a 2 évet
Na most a közeli ismerőseim között van olyan ember akinek 17 évesen lerakta autóbol a jogsit, és 18 évesen meg az AK-t. de akkor 19 évesen az illető lerakhatja már a korlátlant mert megvan a 2 év gyakorlat autóból vagy meg kell várni a 20 évet hogy motorból meglegyen a 2 év?
értem én..de nem emlitettem,hogy Kiss fiának lett volna jogsja
teszemhozzá,direkt nem.....mert számoltam rá,hogy ebbe lehet csak "belekötni"
és ha már Hitler-nél tartunk... . . . . . . . .
Azt bemondták többször is amikor hó esett az utóbbi években. Ezért is érdekelt a dolog. Különben olyat láttam amit nehéz megfogni mert semmi bowden és ilyenek, hanem egy az egész egységet közvetlenül hajtotta fel egy kis motor ami szintén be volt építve. Nem volt túl szép, de nehéz vele lebukni.
Ez így már elképzelhetőbb....de ott is inkább bele nem nyúlhat. Szerintem egy autó rendszámáról a fagyott hó eltávolítása annak sérülése nélkül, vagy az ablaktörlő lapát megemelése nem ütközik semmibe......járj utánna, kíváncsi vagyok.
Erre voltam kiváncsi, tehát a rendőr akár benézhet az autómba is. Bár akkor kiváncsi vagyok mely jogszabály alapján nem nyúlhat a park. őr a kocsimhoz? Illetve talán azért mert nem közeg hanem, csak egyszerü céges alkalmazott.
Ha volt már neki A1 mondjuk akkor 21 évesen már nem lesz kezdő, tehát vegyük bele, hogy "X" nem illegálisan vett részt eddig a közlekedésben. Valójában úgy lenne jó, ha járműkategóriánként lenne a 2 év és akinek B van annak az A-n is ki kellne várnia a 2 évet, vagy fordítva. De ez nem így van, és ennek sokan örülnek... én meg ez alapján dolgozom jelenleg nem a saját agyam alapján, ez szerncse, mert még Hitlert is visszasírnák egyesek, ha hatalomra kerülnék egyszer
Igen ebben igazad van, valójában szigorítani kellne a dolgon még, talán akkor nekem sem lenne titánium a bal kulccsontomban végig 1000-essel kezdtem aztán felépülés után 600, 900, 1000 és 1300, így már jobban ment a dolog
Én nem tudom ilyen törvény írja le, hogy nem érhetnek a járművedhez? Ha a gumi bordázat mélységet akarom ellenőrizni megteszem, ha át akarom vizsgálni a járművet, mert szükséges megteszem. Innentől kezdve hozzáérhetek.

A lényeg az, hogy jóváhagyási jel nélküli rendszámot felszerelhetsz a motorodra (tehát házibarkács is játszik). Megvannak a szabályok annak miként kell állnia. Ha ennek megfelel akkor nincs gond. Nem fogja fogdosni senki.

Ha kilóg egy drót amivel mozgatható a rendszám az már ad okot a "fogdosásra", de nem hiszem, hogy bármi kezdhető a dologgal, ha a rendszám egyébként rendesen áll. Esetleg annyi, hogy a 6/1990-es köhém szerint nem a motorra felszerelhető szerkezet és erre feljelentenek, mert ugye azt szerelheted fel a járműre amit a 6/1990-es megenged és ahogyan megengedi.

De ez még mindíg jobb mint a rendszám nélküli közlekedés motorral, mert így csak szabs. ha meg anélkül mész az bcs.:

Egyedi azonosító jel meghamisítása

BTK. 277/A. § (1) Aki

a) egyedi azonosító jelet eltávolít , vagy egyéb módon meghamisít,

b) olyan dolgot szerez meg, vagy használ fel, amelynek egyedi azonosító jele hamis, hamisított, illetőleg amelynek egyedi azonosító jelét eltávolították,

bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés öt évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt

a) üzletszerűen,

b) bűnszövetségben

követik el.

(3)

Persze csak szerintem, ha valaki jobban tudja, mondja el
Aki friss A-s jogsival 1000-es sportmotort vesz annak elég nagy az önbizalma,sőt szerintem ez már nem is önbizalom.....
szerintem ez is baromság..már bocs...
valaki vesz26 évesen egy 1000-es gixxert...levizsgázik két hónap alatt és tegyük fel csak annyit motorozott életében amit a rutinpályán,meg amig le nem vizsgázott....de már van kb 8 éve B jogsija..
Kétszemélyjel nyugodtan mehet....
nem ismeri a motor erejét...de mivel van több mint 2 éve B jogsija mehet kétszeméllyel....
Kiss Pista fia meg tegyükfel 3 éves kor óta motorozik,de még csak 19 éves....izzig vérig motoros és csak 21 évesen lehet nagymotorból jogsija ,de csak 2 év mulva vihat valakit... beszarás...
ilyen jogokat én is tudnék alkotni...
sz.tem....
Nem szopatás, így van,mikor megszereztem a jogsit A-ra ez volt az első aminek utánajártam, mert ahány emberkét kérdeztem annyi félét mondott
Nekem akkor már 17 éve volt B kategóriám,és nem akartam pofára esni,hogy esetleg mégsem így van.
Ok! Értem. Köszönöm a segítséget!
Pedig így van A lényeg, szerintem a jogalkotó szerint, hogy legyen rutinod a közlekedésben, táblák értelmezésében, közlekedési morál kezelésében, stb.
Ez komoly vagy csak szopatsz ? :) Majd 12 éve van "B"
Én eddig úgy vettem ki minden jogi megfogalmazásból hogy a "B" megléte nem menetsít az "A" kezdő jogosítványtól. Abban az esetben sem ha ez már 2 évnél régebbi! Én úgy értelmeztem hogy csak akkor mentesülök ha előtte lett volna 2 évig "A1" vagy "A korlat". De ha te mondod hogy ez így van akkor megvagyok nyugodva!
Na igen ez járja ha felhajtott rendszámmal kapnak el. De! Ha nincs felhajtva akkor mi az alapja annak, hogy hozzá nyúl? (mellesleg ilyesmivel nem szórakozok csak az elv érdekel) Akkor a park. őr is hozzányúlhatna a járművemhez.
Ha van már "B"-d több mint 2 éve akkor nem lesz kezdő vezetői a z "A"-d.
Azért egy utas aki izeg-mozog, túlsúlyt jelent, nehezebb manőverezést, másképp hat egy motorvezetőre mint egy autóvezetőre. És sajnos többen esenek el motorral akár egyedül is mint autóval, ha %-osan nézzük vezetéstechnikai "nemtudás" miatt.
KÖSZÖNJÜK POHI
és mi van , ha ácsszekercével megyek, és lóbálom a szerszámom
Persze tisztában vagyok vele hogy utol érhetnek. Persze motoros rendőrről beszélünk. Egyébiránt nem áll szándékomban menekülösdit játszani főleg nem utassal. Saját életemmel még játszhatok, de máséval nem. Csak AdamFZR hozzászólására "válaszoltam" :)
Én nem értek egyet ezzel a kezdő jogosítvány dologgal.
De ez a törvény alkotók balfaszsága. Illetve úgy fogalmazhatnék hogy az autós és a motoros kezdő jogsi korlátozást nem tartom egyenjogúnak.
Míg a "B" jogsinál 2 évig nem húzhat utánfutót , de akár 4 embert vihet magán kívül a "halálba"
Addig én a friss "A" jogsimmal nem vihetek 1 embert a "halálba"
Most hülyeséget írok de ha hasonló korlátozást akarnának tenni akkor azt kellene hogy 2 évig ne vezethessek oldal kocsis motort, vagy ne tehessek a motoromra óriási utazó dobozokat!:)
Minden esetre én nem értek ezzel a megkötéssel egyet.
Habár a barátnőm nem rajong annyira a motorozásért, de biztos lesz 1-2 alkalom amikor ezt a szabályt áthágjuk. És vagy megúszuk vagy nem. Vagy egy megértő rendőrrel találkozunk vagy nem.
ja,és ha viszem a henteskéseimet köszörültetni fehérváron az országalma mellett a főtéren a kezemben,akkor? gondolkodtam,mi van ha meglát egy rendőr,de nem jött egy sem...
gyere át az LFP-be és olvasd el az utolsó h.szólásomat ,. . . . .
Rágyurok a szövegelésre,ha netán igazoltatnak nyáron...legyen mondókám . . .
de nem tudom kié
lopott holmi