Teherautón tudtam visszaminősíteni raksúlyt és nem volt nagy kunszt. Pár hely van akiknek elfogadják az általuk kiállított mérési jegyzőkönyvet. Meg kell kérdezni olyan vizsgabázisokat ahol NKH-s vizsgabiztos is van mint pl. Érden a Kárász. Persze lehet, hogy a teljesítménnyel nem lehet variálni, de pár éve nagyobb teljesítményü motort tettünk tgk-ba és ahhoz megadták az összeépítési engedélyt.
Mi úgy vettük lányom M800-át, hogy eleve 25kw-os papírt adtak a suzukitól. Létezik a visszaminősítés is, de azt csak injektoros gépre vállalják, ott könnyű a teljesítményt visszavenni. A prop-tech-nél beszélgettem erről régebben és ott a nagyobb gépeket is tudták volna adni 25kw-osan. Persze lehet, hogy már nem.
Visszaminősiteni semmilyen módon nem lehet Csinálhatsz bármit, átépitheted, de hivatalosan 100%- hogy ki van zárva. Régebben felhivtam a Közlekedésfelügyeletet és kategorikusan azt mondták, hogy nem lehet.
Ha nem hiszed ,csak egy telefonodba kerül!
Nagyon körülményes dolog!
Ha egyántalán létezik hozzá kitt. Z-hez tudom, hogy van...
Rengeteg papír, tervrajz, engedélyek, bevizsgálás és utánajárásba kerülne. Ismétlem, ha lehet egyántalán, mert csak gyári szettet fogadnak el gondolom.
Ha ez végigvihető lenne és végigviszed, nagyon sok ősz hajszálad lesz. Mellesleg annyiba kerül. mint sok éves teljesítményadód....
Nem hinném, hogy megéri.
Ez az énvéleményem.
Sziasztok!
Lenne néhány kérdésem bárkihez akinek van valami tapasztalata e téren.
Szóval az érdekelne, hogy egy régebbi motornál megoldható-e a lefojtás - beméretés, új forgalmi - majd (persze a fojtást kiszedve ) használni. Konkrétan egy ZXR 750-ről lenne szó.
Érdekelne, hogy egyáltalán lehet-e ezekbe fojtást tenni, és mennyibe kerülne tételesen. Jah és 25 kw-ra kéne.
A rendőr nyilván úgyis tudja hogy 750-es, de a lefolytásról meg kapok valami bizonylatot v valamit nem? és akkor az már a forgalmival együtt legális meg minden (persze csak ha nem szedem ki)
Előre is köszi mindenkinek!
szia Pohi!
volna egy kérdésem! kaptam egy idézést(tanú) szombatra. nem igazán áll módomban elmenni de nincs semmilyen igazolásom(nemtom kell e) Aki beidézett nem tudtam elérni mert szabin van. azóta pedig amikor próbáltam nem vette fel senki. hogyan járjak el hogy ne kerüljek gázos helyzetbe.
köszi szépen!
Hát sajnos tök mindegy, mert hozzánk 1 fillér nem kerül vissza abból a pénzből. Vannak olyanok amiből kerülhetnepl: közig.bírság AETR miatt, de az arra kiszabott 30 millából sem kaptunk vissza egy fillért sem, mert a régióköszpont (Miskolc) lenyúlta, holott ennek ide kellett volna befolyni és fejlesztésre lehetett volna fordítani nagy részét (pc, laptop, jármű, felszerelések). Úgyhogy nem AETR-ezünk örülhetnek a kamionosok, a régióközpont meg ................. szóval értitek.
Elméletben fix...a 35/2000-es Bm. rendelet 84§-a alapján a rendőr a forgalmi engedélyt a helyszínen ELVESZI......kategóriába tartozik ha a gumiabroncsok bordázata nem megfelelő mélységű, esetünkben az 1.6 mm-ert nem éri el, mivel slick, tehát hótsima. Elméletileg nem mérlegelhető a dolog, ha elenged egy csekkel akkor szerencséd volt, de lehet a következő faluban meg elveszik. Szóval én nem erőltetném a sima slicket utcára akkor már egy pályáról ledobott Pirelli supercorsa vagy Metzeler Race-el jobban jársz, de a vágott slick sem annyira feltűnő, bár az már megint csak nem fér bele a szabályokba.
(ök is tudják mire megy ki a játék+ most már adóvonzata is van a dolognak)