ha tisztázott a károkozó kiléte akkor a MABISZ a rendőrségi határozat jogerőre emelkedése után fizet.kötelező felelősségbiztosításnál késedelmi kamat JÁR a baleset napjától a kifizetés napjáig.a kárfelvételt el lehet indítani független kárszakértő irodával/AUTOTAL,DEKRA,EXPERT UNIO/ vagy akármely biztosító társaság megcsinálja térítés ellenében amelyet számlával igazol.A káranyagot leadod a Mabiszhoz ezzel a a számlával együtt és Ő kifizet a kártalanítási számlából.Ha nem volt rendőrségi feljelentés akkor a kék sárga baleseti bejelentőlappal sétálsz be a mabiszhoz,mellékelsz egy kérelmet amelyben leírod hogyan jártál/nem volt fedezet a biztosításra/majd ezek alapján ők felveszik a kapcsolatot a károkozóval.de ebben az esetben ha nem ismeri el majd a károkozó a felelősséget akkor valszeg polgári peres eljárás lesz belőle.
ha hívtad a rendőrséget annak meg nyoma van a központ rögzíti az adatokat.az pedig szerintem a te bénaságod hogy a yardon leráznak.ha velem cigány ütközne,tuti hogy ragaszkodnék a minden részletre kiterjedő helyszíneléssel.ennyi
A biztosítási dolgok a szerződőkre és a biztosítókra tartoznak. Nem a rendőrségre. Az egy más dolog, hogy én útálom azt akinek nincs biztosítása és a nélkül közlekedik, kiemelten büntetem őket.
Akkor hamis volt a csekk, vagy a kollégák nem figyeltek oda, igen elképzelhető ez is, mivel a rendőrséget alapvetően a baleset okozója érdekli (a baleset okozójának megállapítása) egy balesetnél és nem az, hogy van e érvényes kötelező biztosítása. A biztosítási dolgok a két félre tartoznak ha van akkor is ha nincs akkor is. Max. ha nincs akkor fel van jelentve akinek nincs, de ettől még az ügy egésze nem változik...
3-om járőr is volt kint ők is megnézték a csekket ők is rendben találtak mindent! na ehhez mit szólsz! fel is vették az esetet! 4napra rá pedig a rendőrkapitány még semmiről se tudott, mintha eltűntek volna a papírok! nevetséges nem téged sértegettelek hanem a kollégáidat! sajnos elég szomorú h ilyen dolgok megtörténhetnek!
Fogalmam nincs nem vagyok szabálysértési előadó . A www.magyarország.hu oldalon a jogszabálykeresőben megtalálod a szabálysértési törvényt, letöltöd és kikeresed belőle.
Ha kérsz rendőri intézkedést akkor megcsinálják, mivel nem volt a balesetben sérülés így nem a baleseti helyszínelő dolga felvenni a balesetet, hanem a járőré. Nem kértél rendőri intézkedést így ott sem voltak a kedvedért, mert neked így talán előbb fizetett volna a biztosító mint a rendőri határozat esetén ami 60 nap minimum. Örülnék neki ha észrevennéd már magad, mert én normálisan segítőkészen válaszolok és abbahagynád a bunkó megjegyzéseket...
tudod az a másik probléma a történetben ha feljelentés van az még egy hosszu procedura ahogy eddig tapasztaltam a magyar rendőrségnél, nekem csak annyi hasznom származott volna belőle h megbűntetik a gyereket és várhattam volna legalább félévet mig a biztosítási részt el lehet kezdeni így kb 1.5 lett volna mabisz-al együtt addig lejárt volna a motorom garanciája, ne viccelj! itt abszólut nem én volta ma hibás hanem a köcsög rendőrők voltak a figyelmetlenek!
mivel kijöttek a helyszínelők az lett volna az ügy menete, h feljelentik a végén a tettest! h ne legyen feljenetés ezértmondták azt h ők itt se voltak!
Hát mivel ők ott sem voltak és ebbe belemnetél így neked kellett volna a biztosítási csekket megnézned, mikor kitöltöttétek az eu kárbejelentőt. Vagy nem belemenni a mi itt sem voltunkba....
400ezer forintos anyagi kár keletkezett, személyi sérülés nem történt nem akarta elismerni a felelősségét az elkővető ezért kihívtam a rendőrőket kijöttek a helyszínelők a tettes azonnal elismerte a felelősségét a helyszínelők láttán tudta ő már akkor, h bünös és így jár a legjobban, a helyszínelők megnézték a papírokat, mindent rendben találtak akkor még érvényesnek látták az elkövető biztosítását, elmagyarázták neki h több szabályt is megsértett ráadásul friss jogsija is volt kb 1éves jogsija volt és ügye két évig tanulójogsisnak számít mondták h feljelentés meg helyszínen jogsit el is veszik tőle, erre cigus gyerek azonnal elismerte a felelősségét kárbejelentő kitöltve helyszínelők azt mondták h ők kint se voltak és mindenki elment a helyszínről 2 napra rá bementem az elkövető biztosítójához és közölték velem h ennek a személynek nincs régota érvényes kötelezője! az dühit a dologban, h több rendőr is megnézte a kötelező csekket a cigányét és senkink se tűnt fel h érvénytelen! miután közölték a tényt a biztosítóban h nincs érvényes kötelezője másnap bementem a helyi rendőrörsre és beszéltem a kapitánnyal h ilyenkor mivan és ha már ez történt akkor büntessék meg a gecibe, azt mondta, h elintézik - bízok benne, h kapott egy szép befizetendő összeget a cigány! bár a rendőr kapitány nálunk teknővájó cigány családból származik! vhol olvastam lehet a mabisz oldalán, h ha vkinek nincs érvényes kötelezője akkor a biztosító értesíti az önkormányzatot az felszólitja, h fizesse, ha nem tesz ennek eleget ,akkor kivonatják a gépjárműt a forgalomból! tehát a biztosító is hibázott az én esetemben az önkormányzat is és a rendőrség is!
gyalogátkelő után előztem! nem előtte és nem rajta vágod! kb 50méterrel a gyalogátkelő után!ezért vagyok mérges! a járőr kocsi normál 50-60-as tempoval ment előttem mindaddig amig utólértem és azonnal lelasított, azzal számolva majd úgyis meglezőm őket és akkor belém lehet kötni!
Viccesen szólva "has/kb.". Valójában az dönti el mennyire találja súlyosnak a szabálysértést. Hanyadszor büntet meg. Pl:Reggel megállít nincs nálad vezetői engedély figyelmezet vagy ad 3000 Ft bírságot. Megállít másnap megint nincs nálad akkor ad 10.000-et vagy feljelent. Szóval ilyen fokozatosság alapú a dolog. De függ atttől is, hogy pl: gyalogátkelő hely előtt nem tartod be az 5m-ert akkor nálam az nagyobb összeg mivel sok a gyalogos elütés emiatt tehát gondolkodjunk ez esetben 10.000-be. Ha egy normális egyénről van szó aki korrektül áll a dologhoz akkor mondjuk mégiscsak 5000-et adok neki, de ha egy bunkó akkor kap 20-at vagy feljelentem. 1 szó mint 100 ez egy mérlegelési lehetőség......a törvény a rendőrre bízza mit-kit mennyi bírsággal súlyt.
Te engem ne ítélj meg mások által. Én sem emberekről írtam hanem rólad és neked válaszoltam. Ha nem érted a viccet, amit itt mindenki más igen, akkor sajnállak. Személyi srüléses vagy anyagi káros baleset volt? Anyagi károshoz rendőr sem kell. Ha nem volt érvényes kötelezője akkor feljelentik és majd kap egy bírságot, de arról neked miért kellene tudnod? Majd a Mabisz fizet, ha ő volt a felelős.
Figyelj, csak a te elmondásodat ismerem, mindkét esetben elkövetted a szabálysértést. Nem kényszerített senki ara, hogy pont a gyalogátkelőn előzzél vagy közvetlenül előtte, előzhettél volna utána is, a robogóval sem kellett volna gyorsan hajtanod, felhívva magadra a figyelmet. Ezért csak magadat okolhatod, a rendőrök elmondását nem ismerem, így őket nem ítélhetem meg. Mindíg mindkét fél elmondásának meghallgatása után lehet valamennyire igazságos álláspontot létrehozni. Mindenkinek maga felé hajlik a keze. A járőrtempó kb.40 km/h ez jogszabályban le van írva, hogy ez neked lassú arról a rendőr nem tehet. Ha veled intézkedik valaki akkor nem fog csapot papot otthagyni azért, mert valaki szintén elment mellette gyorsan, a megkezdett intézkedést be kell fejezni. Ha meg ismerte és azért engedte el akkor mi van? Te is ezt tennéd "átlagos normális felfogás szerint". Nemde?
Elhiszem,hogy bosszant,és igazságtalannak érzed ,tartod.
Ilyenkor az ember érzékenyebb,ami máskor lepereg róla,azt ilyen esetben személyes támadásnak veszi.
De igy, ez a mondat,jobban bántó,mint a ""zebrás"válasz.
Azért Pohi,sok olyan infóval segít,hogyha meg kellene keresni,meg sem találnánk....
/nem vitát akarok,vagy kioktatásnak szántam,elnézést ha úgy tünik/
//csak halkan:talán egy ''sorry"........
ha hívtad a rendőrséget annak meg nyoma van a központ rögzíti az adatokat.az pedig szerintem a te bénaságod hogy a yardon leráznak.ha velem cigány ütközne,tuti hogy ragaszkodnék a minden részletre kiterjedő helyszíneléssel.ennyi
Viszont az érdekelne, hogy mi alapján dönti el, hogy 3.000 vagy 20.000? :)
Ilyenkor az ember érzékenyebb,ami máskor lepereg róla,azt ilyen esetben személyes támadásnak veszi.
De igy, ez a mondat,jobban bántó,mint a ""zebrás"válasz.
Azért Pohi,sok olyan infóval segít,hogyha meg kellene keresni,meg sem találnánk....
/nem vitát akarok,vagy kioktatásnak szántam,elnézést ha úgy tünik/
//csak halkan:talán egy ''sorry"........