Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Arra azért figyelj, hogy a lámpákban az szabvány jelzés kidomborodik, nem pedig bele van olvasztva.
elég bonyolultan írtam le, remélem érthető
még egy kérdés: szerinted ha ilyenből kirakom a hátsólámpát akkor az jó lesz? ezen elvileg van E jelzés de rendszámtábla világításnak van hirdetve, tehát fehér, de azokat én kicserélném pirosra és az E jelzés is rajta van, most már csak az a kérdés hogy ugyan az-e a E jelzés tehát E9-e (ha az E9 a féklámpának a jelzése)
ok. köszönöm, legalább ennyivel okosabb lettem, valahogyan majd megoldom, vagy veszek egy átlátszó lámpaburát és átfarigcsálom, vagy valahogyan kimaratom a számsort már alapból a plexiből
E9 és utánna számsor szerintem az..... én nemigen foglalkozom ilyesmivel csak akkor ha vakít a lámpa vagy más színű, szóval ami a közlekedésben zavaró lehet.
melyiknek kell rajta lennie? ami középen van annak?
egyébként CNC-s haverral egy olyan E betüt a körben simán kimaratok aztán meg csak meg kell melegíteni és mehet a plexibe, erre gondoltam
aha, nem nem az XTre kell ahhoz nem nyúlok, jövőre szeretnék egy rd 350et és arra szeretnék hátulra majd egy gsxr 1000 faridomját és gondoltam hogy veszek vmi olcsó pályaidomot és akkor a lámpát meg megcsinálom házilag
Honnan rasz bele olyat? Egyébként szerintem olcsón lehet venni ilyen ledsort. De meglehet próbálni beszerezni csak a lámpabúrát és az elektronikát legyártod magadnak....ha spórolni akarsz és E betű is kell. Egyébként az XT hátulja jó ahogy vanb nekem tetszik így is, és nem lesz sáros a hátad legalább.
és ha van rajta E de látszik hogy nem gyári akkor tuti nem kötnek bele?
Szerintem simán belekötnek. Nekünk az opel vectrán amit használtan vettünk van elől ködlámpa E nélkül és a közlekedésfelügyelet azonnal megszólta ellenőrzéskor.
Hello! Tudnátok nekem abban segíteni hogyha csinálnék én egy ledes hátsólámpát amin semmilyen E jelzés nincs, jól látható, és van a motorra műszaki akkor ellenőrzésnél beleköthetnek? Nézegettem a KTMeken a hátsólámpákat, egy sima ledsor és elvileg azokkal sincs gond. Elsősorban Pohihoz szól a kérdés de ha másnak van tapasztalata a témában akkor ne fogja magát vissza.
Az "M" nem a vezetői engedély az egy nemzeti kategória, az "A" és a többi pedig nemzetközi kategória. A rózsaszín kis plasztiklap amire ráütik aza vezetői engedély
Igen régen egy vezetői igazolványra volt nyomtatva, de most már a vezetői engedélyre van ráütve....
Helló!
Igazad lehet a megnevezéssel kapcsolatban mert a neve:Vezetői Igazolvány
Érvényes: smkp ,lassú jármű vezetésére,állati erővel vont jármű hajtására
Akkor én az állati erővel vont járművel szállíthatok akár több embert is.
Ja és majdnem kifelejtettem hogy 31 éves gyakorlatom van.
Akkor most mi az igazság?
Lényeg, hogy az M az nem vezetői engedély. Nézz utána, te vagy rendőr
Én meg már álmos.
Anno az oktatónk (Marosán Misi bá) ezt a témát nagyon jól körüljárta és elmagyarázta de már nem emlékszem
Értem én de ebben ez hol van kijelentve:

"Kezdő vezetői engedély
5. § (1) A vezetési jogosultság első alkalommal történő megszerzésének napjától számított két évig a vezetői engedély kezdő vezetői engedélynek minősül"

Nem gépjármű, de jármű és aki rendeltetés szerűen használja az vezető.....teheát ezt sem tudom elfogadni indokként Egyébként tuti én vagyok a h@lye, mert nem értem, de mindenki más tudja....
Az "M" nem GÉPjárműre szól mert a smkp. sem az... itt van a kutya elásva.
A meglátásod jó, csak a fentieknek rá kellene már jönniük, hogy a lentiektől előbb meg kellene kérdezni mit javasoltok, mielőtt még nekikezdenek jogszabályt alkotni így talán lenne értelme. 100%-osan jól írtad le a dolgot
Pohi, szerintem már ott kezdődik a legnagyobb baj, hogy a jogszabályok alkotói sincsenek tisztában azzal, amit létrehoznak. Értem ezt úgy, hogy egy jogszabálynak pontosnak, szabatosnak és egzaktnak kéne lennie és régen rossz, ha a "lentiek" úgy kezdik: "én ezt úgy értelmezem....." Ugyanis akkor ebből az is következik, hogy azt így is lehet értelmezni, meg úgy is. Magyarul, gumicsont az egész. Egy nagy rakás szar magyarul. Eltelik egy hónap miután a közlönyben lejön, elindulnak felefelé az infók, hogy mi miért baromság amit leírtak, erre jönnek kéthetente a módosítások, aztán az eredeti jogszabály 10 módosító másikat kap, a végén pedig az eredetileg alázatos egyházi atyából gyalázatos fegyházi gatya lesz...... Ez természetesen azt is jelenti, hogy a fentiek úgy hülyék a dolgukhoz, ahogy kell, a lentiekből élnek, a lentiek mondják meg a "nagyoknak" hogy mit csináljanak, és azt hogyan...... Én az ilyeneket csak Vízfejeknek szoktam hívni.
Hát az a "aixam" vagy mi, na az tényleg egy vicc.....
Nem azt mondtam, nincs igazad, de lehet, hogy van aki másként értelmezi a törvényt. Ebben az országban nem lepődnék meg, mikor az "axian"' vagy mia fax kis autó lehet smkp. a bíró szerint. És ha utast szállít az sem gond, mert nem az smkp-n szállítja, hanem benn....ennyit a szabályokról.

A vízválasztó az lehet, kollégám szerint.......meg kell nézni, hogy az új típusú vezetői engedélyen az "M" kategória mellett van e kezdő vezetői engedélyes korlátozás ha nincs akkor minden további nélkül igazad van, mert nemzeti kategória és valamiért nem alakalmazzák rá és akkor ha meg van az A1 akkor a mellé be fogják ütni, hogy kezdő vezetői engedély mint nemzetközi kategórai. De hogy jogszabályban mi határozza ezt meg azt nem tudom......

De az okmányirodásoknak már nem hiszek mióta Aszódon kiadtak mindenféle szgk.-ra M-es zöld rendszámot, én meg majd vonogathatom be sorban......, mert ugye arra nem lehetett volna kiadni.
Ez így rendben van pohi. A szavak azonossága révén valóban lehet(ne) így.
Én feltétel nélkül elhiszem és elfogadom, amit a barátom mond. Szerintem elég jól kell neki tudnia.
Hát ez most....számomra értelmetlen. Attól hogy nemzeti vagy nemzetközi kategória....ez lenne a vízválasztó? Én abból indulok ki, hogy a jogszabály a vezetői engedélyről szól. Ha egy "M" van beütve a vezetői engedélybe attól még az vezetői engedély szerintem.

"A vezetési jogosultság első alkalommal történő megszerzésének napjától számított két évig a vezetői engedély kezdő vezetői engedélynek minősül"

És akkor mivel a vezetői engedélye meg van 2 éve "M"-esen akkor már nem kezdő vezető........