vad rendör pohi bá! figyu gyepmester!ellopták a rendszámom,(ezt már írtam korábban)de kénytelen vagyok motorral közlekedni!már intézem,jövöhét közepére lesz meg az uj!csunyán ráb..szok ha igazoltatnak?
Egyébként így rendőrségi részről nézve a sebesség korlátok amiket néha megszegek, de semmi más, azokat is csak enyhe fokban autóval, néha keményebben motorral, dehát ha megfognak majd fizetek mint a köles.
Nem jól fogalmazol. Ők szabályosan jártak el. Az hogy van olyan is mint én, az nem jelenti azt, hogy ők a "sajnos" kategóriába tartoznak....inkább én vagyok a "sajnos" kategóriában, mert az emberek megszokják a jószívűséget aztán később elvárják olyan helyzetekben ahol nem elvárható...
Nem is azt akartam ebből kihozni, hogy ez szabályos. Nyilván nem az! A hasonló cipőben járókat akartam csak figyelmeztetni, hogy vannak ilyen zsaruk is sajnos. Köszönöm, hogy válaszoltál.:)
Hát nekem elvették a kolégák a kedvem a gyorsan motorozástól, igyekeztem betartani a szabályokat, és a 21 es úton mentem 90 Km /h-s sebességgel, ami ugye a megengedett. Nagy a forgalom esti órákban. Persze az autók beállnak a seggembe, mert ők sem 90 el mennek. Megelőzni nem tud, mert mire felgyorsítana, mindíg jön egy autó szembe, vagy nem lát az előttem haladó autóktól. Kilómétereket jön mögöttem, mire meg tud előzni, én addig egyfolytában a tükröt nézem, lehet többet mint amennyit előre nézek, hogymikor fog fellökni, vagy mikor akar előzésbe kezdeni, majd nagynehezem megelőz, és egyfolytába forgolódik hátra hogy mi a F@SZt szerencsétlenkedek....? Majd jön a következő aki ugyan ezt csinálja. Beérek Hatvanba 50ennel megyek, a kurva autók között, és látom hogy tiszta idegek, meg kacsáznak össze vissza előttem. Ennyit erről. Kb 100X több volt a baleset veszély hogy betartottam a sebességi korlátozást, mint amikor 90 helyett 130al megyek, vagy 50 helyett 63-al. Szóval NO COMMENT! El ment a kedvem az egésztől rendesen!
Az vezethet aki rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel. Te még nem rendelkezel vele, hiába, hogy már eredményes vizsgát tettél. Így van egy KRESZ szegő magatartásod ami miatt feljelentenek. Elméletileg már nem engedély nélkül vezettél, de mivel nem volt nálad érvényes vezetői engedély így nem jó a dolog. Az ideiglenes vezetői engedélyt elfogadjuk, a vizsgaigazolást nem. Bár én nem szoktam szólni érte, de ez nem jelenti azt, hogy ez így szabályos lenne.
Ha nincs vezetői engedély akkor is el lehet tiltani. Példa erre a mai nap fogtam egy körözött KTM 125-öst kollégámmal, ennek most örül majd a III.kerületi gazdálya, hogy meglett, főlleg, hogy fel van újjítva mert a tolvajok eladták egy baleknak aki rendberakta.....Na a lényeg, hogy soha nem volt vezetői engedélye, vagyis egyszeri igen hamis, na ezért el is tiltották a vetetéstől véglegesen, tehát soha nem lehet vezetői engedélye semmilyen kategóriában.
Nem gépi meghajtású jármű esetén: 0.8 ezrelék alatt kisebbfokú szabálysértés, 30e-ig terjed, helyszínen is birságolható. 0.8 ezrelék felett ittas vezetés szabálysértése. Eltiltás ezen esetben ugye alkalmazható, de nem tudok erről nyilatkozni, én még nem találkoztam vérvételen kerékpárossal. Bár nyilatkoztatható a helyszínen az italfogyasztásról, nem muszáj szúrni.
Mire számíthatok ha nem állok meg igazoltatásnál és leolvassák a rendszámom?