tegnap este 10-kor megvadultam az autopályán!hatvan- bp 10 perc!:) (a hülye)de hát oly üres volt az ut ezáltal csábíto,h nem tudtam ellenállni a kísértésnek!:)
A saját tömeg-et megalálod a forgalmidban (az R1-em 197 kg volt, lehet, hogy öntömegnek vagy nemtomminek van beírva) és megtalálod a legnagyobb össztömeget az lesz az ami a saját tömeg + te + csomagok + utas + stb.
"A" kategória - motorkerékpár
"A" korlátozott kategória - legfeljebb 25 kW teljesítményű és 0,16 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arányt meg nem haladó motorkerékpár
"A1" alkategória - a 125 cm3 hengerűrtartalmat és a 11 kW-os teljesítményt meg nem haladó hajtómotorral ellátott motorkerékpár
Ugyan úgy elköveted az "engedély nélküli vezetés" szabálysértését.
"Engedély nélküli vezetés" szabálysértés valósul meg, amennyiben feljelentenek akkor pénzbírságra és vezetéstől eltiltásra számíthatsz. "Hinni a templomban kell" szokták mondani . Ha pedig eltiltás hatálya alatt vezetsz akkor az még súlyosabb akár elzárás is szóba jöhet.
nem tudjátok mi történik ha megállít engem a rendőr egy zxr400assal és csak "b" és "a1" jogsim van? mit tud csinálni, milyen büntetésre lehet számítani? esetleg beveszi hogy azt hittem az a1 jó erre is :) ?
Katasztrófa ami itthon van. Németből hozok be BMW-ket, hoztam haveromnak egy kocsit ami, 2 hónappal korábban csont nélkül vizsgázott kint, itthon megbuktatták lengéscsillapítóval. (a mozaikban a gép még nem mutatott 60%-nál jobb eredményt új kocsi esetén sem! milyen gép lehet az?) Szó szerint, ha akarnak megbuktatnak (ha nincs ismerettséged) ha azt akarják, akkor átmegy a kocsid. Korrupt szinte minden vizsgabiztos, csúszópénzekből havi szinten 1-2 millát zsebbe megkeresnek. Ismerek két vizsgabiztost is kifejezetten van dolgoznijárós kocsijuk ami nem feltünő, mellette meg asszony nevén SL500 merci, balatonparti nyaraló, stbstbstb.... Ma reggel vizsgázott egy másik haverom kocsija... eleje karambolos volt, én lakatoltam ki, (végzettségem közgazdász) futómű összevissza áll, gátlók odavannak, kézifék nem fog, kötelező tartozékok nincsenek,vonóhorgot csak felcsavaroztuk, de nincs bekötve, nincs is visszajelző lámpája, sorolhatnám, de inkább mutatok 2 képet róla, szerintem látszik rajta, hogy milyen állapotban van, az egészet kábelkötegelők ezrei tartják össze :-)
Pohi: én náluk vizsgáztatok, 10forintot kérnek és átmegy nagyjából bármi... Általában a mozaik utcába viszem, ha gázosabb akkor a vasgereben vagy szigetszentmiklós...
Sziasztok!
Chikago Orosházán!
Üldöztek a rendőrök egy fekete BMW-t,vagy AUDIT a mellettünk lévő kisutcába felhajtott a járdára,eltakaritott egy közl.táblát,egy utcai padot+kerékpártárolot biciklistől.Aztán tovább hajtott a járdán,utána ki a 47-es re,és tüz tovább.A zsaru meg utána szirénázva,vinnyogva.Ezek után gondolom riaszthattak,mert még vagy 2 rendőrkocsi szálguldott még B.csaba fele.
Ha valaki talál majd valami infót szóljon!
Gondolom a Nemzeti Közlekedési Hatóság emberei végzik a mérést, mert nem hiszem, hogy a rendőrségnek ilyen berendezésre felesleges pénze lenne. Ők meg pontosak, szabályosak sokmindenben. Ha hozzájuk járna minden autós műszaki vizsgára nem igen lenne ennyi szemét roncs az utakon......persz ezért nem oda járnak...
Nem. Akusztikai méréseket viszont illik ott végezni. Vagy legalábbis olyan helyen, ahol nem hamisítják meg a mérést mindenféle visszaverődések. Feltételezve persze, hogy hiteles mérést akarunk végezni. Márpedig egy hatóságtól ez asszem elvárható, főleg ha bírságolni akarnak miatta. Jelen esetben pedig szerintem ez vitatható.
Egyébként emlékem szerint a vonatkozó szabvány nagyon keményen előír mindent. Milyen távolságban lehet a legközelebbi fal, az hol lehet, a zajforrástól mért távolság, szögek, stb.
"A" korlátozott kategória - legfeljebb 25 kW teljesítményű és 0,16 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arányt meg nem haladó motorkerékpár
"A1" alkategória - a 125 cm3 hengerűrtartalmat és a 11 kW-os teljesítményt meg nem haladó hajtómotorral ellátott motorkerékpár
Ugyan úgy elköveted az "engedély nélküli vezetés" szabálysértését.
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/...
http://imgfrm.
index.hu/imgfrm/...
Chikago Orosházán!
Üldöztek a rendőrök egy fekete BMW-t,vagy AUDIT a mellettünk lévő kisutcába felhajtott a járdára,eltakaritott egy közl.táblát,egy utcai padot+kerékpártárolot biciklistől.Aztán tovább hajtott a járdán,utána ki a 47-es re,és tüz tovább.A zsaru meg utána szirénázva,vinnyogva.Ezek után gondolom riaszthattak,mert még vagy 2 rendőrkocsi szálguldott még B.csaba fele.
Ha valaki talál majd valami infót szóljon!
Egyébként emlékem szerint a vonatkozó szabvány nagyon keményen előír mindent. Milyen távolságban lehet a legközelebbi fal, az hol lehet, a zajforrástól mért távolság, szögek, stb.