Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

van oylan hogy Ybr 250?
A nagy Kotrót addig imádtam amíg be lehetett menni a vasút felől a jó kis feltöltött homokpartra! Tiszta beach feeling volt! De már jó tíz éve,hogy tönkretették! Amúgy a Kotrón tanultam meg úszni 7-8 évesen, muszályból... Ott muszály.
Szia !
Első motorként mindenképpen könnyen kezelhető barátságos kareszeterrikájú motorral megáldott gépet válassz ahol a nyomaték nem lórúgás szerűen érkezik.
Nagyon jók a korábbi tanácsok. Úgy válassz, hogy egy két év múlva úgyis tovább lépsz ahogy tanulsz motorozni.
Én is hasonló gépeket javaslok GS 500, CBF 250, YBR 250.
Ezek mind nagyon könnyen kezelhető gépek, könnyűek, alacsonyak és ezek is elvisznek mindenhová egy szezont hajtod majd tovább lépsz.
Nagyon örülök, hogy végre egy kezdő aki megfontolt és nem akarja mindjárt összetörni magát.
A 28. motoros évemet gyűröm most és sajnos nagyon kevés az ilyen gondolkodású kezdő.
Sok sikert és sok sok balesetmentes km-t kívánok.
Üdv:
Feri
Akkor lehet nyáron össezfutunk majd
Gyékényes jó hely, de nem a nagy kotróra kell menni mert az hideg, télen, nyáron! A régi tsz kotrók azok brutális melegek, 25-26° de néha még több is! Egy van a Temtő mögött(ez kicsit furán hangzik, de arra kell menni!) temetőtől egy 100-200 méterre van ott is sokan szoktak lenni, na meg én is odajárok!
Mondjuk egy GS 500-ast simán vehetsz,vagy valami hasonlot,de ne ujjat mert ugyis eldöl meg "lyenek"és nagy a bukta rajta,ráadásul 2-3év és adod el a francba
Azért mert egy picit nagyobbat veszel még tudsz vele ésszel menni,ugyanakkor elakarod a csajod vinni egy turára és marad egy kis pover nem fingik ki a két személy suja alatt
Hmmm... Gyékényes, ott nyáron jókat lehett csobbani
Csurgón csak bátyám barátnője lakik. Leginkább Porrogszentkirályra járok, mert ott van egy almásunk + ott a fele rokonság! Na meg Gyékényesre, mert ott van a másik fele a rokonságnak!
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni tőletek, bízom hogy sok tapasztalt motoros van köztetek. Én egy kicsi robogó után vettem rá magam hogy elmenjek nagymoci jogsira, kevés tapasztalattal........szóval elkezdem a jogsit....vezetek egy 400-as bandit-ot ami az oktatójé.......meglesz a jogsim. Ezekután szeretnék vásárolni egy gépet. Ez legyen 400-as fölött vagy alatt vagy ugyanannyi. Mégegyszer hozzáteszem h szinte semmi tapasztalatom. Erre légyszi írjatok véleményt.......köszi
Ez nem a gyorshajtás topic?
Ne törd magad! Ő baja ha nem hallgat rád. Mit szoktál Csurgón csinálni? Nekem ott a fele rokonság meg ott születtem
jaja... azzal nem... elvégre az csak egy igénylő lap...
Vazze a haveromnak nem tudom megmagyarázni, hogy az okmányirodában kapott papír amivel igényelted a jogsit azzal nem vezethet!
Januárban 1160 volt a 140km-es retúrjegyem, most 2040. Ez van rohadjanak bele a tömegközlekedéssükbe sok proli, rajtam múlna beszedném az árát, és nem erre költenék közbénzből, egy fillért se! Vagy akkor ha nem lesz jobb a vpnat akkor haggyák úgy az árát alacsonyan. BKV meg: bringával mimdig lenyomtuk az összes járművet, és azok még meg is álltak. Akkor inkább ne legyen. Vidéken engem úgy neveltek: ha nem tudsz elmenni bringával, akkor az a te bajod.
Ja, Thebear! Képben vok, oké minden! Az van hogy ketten ülünk rajta, oké. Hetente (havi 4) oda-vissza, INGÁZÁS. Ősök adnak zsé (vonatra így is úgy is), meg nyári munka, papám is motorozott. Amúgy nekem az a véleményem az egészről, hogy a motortúgy kéne hatóságilag kezelni, mint a biciklit, elvégre van mellette autója a tulajdonosnak (vagy családjának) ez 100%, esetleg 90!Szerintem ezért kéne tüntetni, én adnám hozzás a nevem, elvégre semmi rossz nincs benne, autód fizeted, mellette ingyenes motorfenntartás. Ez olyan mint az 1x1=1 Na, akkor megmozdulás? Menni kéne, benne vok!
Tudod semir itt a hangsúly "ha valaki megszervezi...", mert sokan merik ezt a dolgot bevállalni. Most ezzel nem rád céloztam.
Tudod elegem van sokszor a löttyedt seggű sivarozó kis pöcsökből aki a azt pofázza, hogy ez a gond, meg az a gond, de nem tesznek semmit és még is mekkora fizetése van?
Én is szívesen tűntetnék ellenük, de nem érünk el vele semmit! Átadunk egy petíciót akár, hát kiröhögnek és bedobják a kukába!
Így van... amikor megkapod a rendeset akkor azt leadod...amúgy meg az ideiglenes addig hatályos amíg az orvosi érvényesség jó rajta....
Hi!

Bárki bármit hümmög jobb úgysem lesz !
pl. ideiglenesen kivonatom a mocimat a forgalomból októberben (okt. végéig jó az előző negyedévi is, novemberben meg már úgyis hideg van) és nem helyeztetem vissza csak áprilisban.... csak azért, mert így nem kell fizetni a biztosítást arra az időre, ami ugye 15 ezer körül lenne arra a fél évre....
namármost a kib....tt teljesítményadót miért is fizetem egész évre amikor nem tudom használni a járművemet csak fél évig? Az agyam levágja az ékszíjjat ezen a köcsögségen.... többet fizetek rá mint a kocsira, pedig azt egész évben használom....
Jó lenne csinálni valami jó kis összejövetelt a Tiszteltház előtt és húzni a gázt ott vagy 1 napig... hátha észbekapnának.... ha valaki megszervezi akkor én ott leszek az biztos, de szerintem még vagy 10 ezren rajtam kívül biztos...

Széles utat és gumi fákat mindenkinek!
Tökéletesen igazad van

De! Én csak a magam nevében beszélek!
Szegeden lakok, itt van pálya Bp-ig Hibátlan minőségben.
153km, autóval kb 1óra kényelmesen, és hibátlan a minősége.
Bár biztosan azért vagyok, ilyen elfogult, mert szegeden 2 éve van kész teljesen a pály, és addig egy pesti útért kkfélegyháza-bp szakaszért 3200ft fiztettem, csak oda!
Oda vissza 6400volt, egy 100km-es szakasz!
Ez volt, az Állam vs AKA Rt csatálya, amit, a pályahasználók szívtak meg
de azt úgy is megkaphatom, hogy még csak akkor lett meg a jogsim? Meddig tart a hatálya az ideiglenes jogsinak? Míg a rendes meg nem érkezik?
Hi!

Ja... tuti, hogy van ieigl. vez.eng. az okmányirodában állítják ki... csak onnan tudom, hogy a Pohival egy helyen dolgozunk

Hi!
ez az de mi a kakiért fizetünk, de legalább valami indokkal emelhetnék, mint pl.: korszerüsítjük a kocsikat a színvonal miatt. Mondjuk a Mo.-n akkora az infláció, hogy ha így haladunk előbb-utóbb a lej szintjére kerülünk!
Igazad lehet, de a pályadíj, szinte egész európában megszokott dolog!
Bár az oszták matrica olcsóbb mint a magyar, viszont szarabbak, a pályák!
Örülhetünk, hogy Magyarországon lakunk.
Az únió fejletteb országaiban, kb 5x ennyibe kerülnek a vonatjegyek, a fővárosok közelében.
Viszont sokkal igényesebbek!
szerintem az a 750 Ft az tényleg korrekt ár a matricáért!
ja bocs, volt közben egy személyváltás. Én sem neked szántam