Nekem azt mondták, hogy ha van érvényes műszakid, de csak akkorra kapsz időpontot vizsgáztatásnál, amikor már lejár, akkor adnak valami lapot, és azt kell magadnál hordanod, és mindenféle illetékbélyeg nélkül mehetsz. Egy gebasz van, külföldre nem mehetsz vele...
Én is így értelmeztem. De mivel Magyarországon nem sok minden logikus és egyértelmű, inkább utána jártam. Amúgy a nőcinek az e mondat feletti sort ki kellett volna (ezért van ott!) tollal húznia. És akkor nem lett volna félreérés. (bár ez legyen a legnagyobb gondom)
"E válaszlapon a forgalmi engedély érvényességi idejét 2007.06.04-ig meghosszabítja." Akkor viszont nem értem. A legegyszerűbb ha felhívod őket és megkérdezed, hogy működik ez az egész.
Mivel a műszakid 24.-én lejár, és csak június 4.-re kaptál időpontot, szerintem kell az 1500 ft-os illetékbélyeg. Egy igazoltatásnál sok idegességtől megkímél, ráadásul nem egy nagy összegről van szó.
Légyszi segítsetek értelmezni a műszaki érvényeségemmel kapcsolatos papírt, ami ma a vizsgaidőpont kérésekor kaptam:
"A forgalmi engedély érvénytelensége esetén e válaszlap egy alkalomra szóló forgalmi engedély helyettesít. Ebben az esetben -indulás előtt- 1500 Ft-os illetékbélyeget kell a válaszlapra ragasztani.
E válaszlapon a forgalmi engedély érvényességi idejét 2007.06.04-ig meghosszabítja.
Nekem a műszakim 2007. 05.24-én lejár. A kérdésem az, hogy a fentiek kire vonatkoznak? Ha eredetileg érvénytelen a forgalmija valakinek, és úgy kér időpontot, vagy -mint nálam- érvényes még a műszakim, de június 4-én már nem lesz az. Kell a bélyeg, vagy nem?
PPeterka !
Nem gondolod, hogy 25 éves létedre elég kemény stílusban osztod az észt ?
Én már idén a 27. motoros évemet kezdtem meg, de ilyen stílusban, fenemód magabiztosan nem írogatnék.
Ne legyél abban olyan biztos, hogy 10 km.-el túl lépve a max sebesség határt téged nem érhet semmi.
Sokszor épp ezért kerülsz konfliktusba a többi közlekedővel, mert állandóan a fenekedbe vannak és próbálnak megelőzni ha megy ha nem.
Városban dugóban meg be ne menj a kocsi sor közé, mert nagyon veszélyes.
Szerintem neked autóban kellene maradnod mielőtt tényleg nagyobb baj történik veled.
De, te biztosan a nagyobb tapaszalatod végett ezt jobban tudod.
Soha ne feledd, nem tudod mit hoz a holnap.
ppeterka! teljesen igy van ahogy leírtad. Szerencsére ezekkel a rosszindulatu nemtörödö autosokkal én még nem akadtam össze, vagy sikerült magammögött hagyni Én is igen figyelek, de autosok hülyeségét valóban nehéz kalkulálni. Ha meg mindezektől félsz akkor kár felülni a motorra,lehet autoval is állni a dugóban. Én vállalom- egyenlőre- a rizikót.
Én jobban szeretek a sorok között menni ha azok mozognak, mert hol egyik hol amásik oldalon nem lógnak be a tükrök és az autosok is tudnak helyet csinálni nekem (pl Hungáriaköruton-bár ott van egy vékony sáv külön a motorosoknak a belső sáv és a villamossinek között )
Na csak azt nem írtam le, amit akartam. Ha megy a sor, akármilyen lassú is, nem megyek be közéjük. Az autós buta egy állat - én is az vagyok, amikor autózom, egyszerűen nincs olyan kapcsolat a környezet és a vezető között mint a motoron... A legtöbbjük meg baromira nem számít arra, hogy rajta és négykerelű társain kívül van még bárki más is az úton, így ha már csak egy demszky-kátyút kerül is ki, már lehet, hogy felnyomott a platós IFÁra motorral együtt... Ezért csak álló sor mellett szoktam elmenni - de esett már meg, hogy sehová se siettem, és mentem a sorral. (mondjuk azt nyáron gyorsan abbahagytam, mert ez még a Jawán volt, és léghűtéses révén a nyári melegben már lehetett érezni, hogy meg akar szorulni, így lazán előrementem, és onnantól megint kapott egy kis hűtést a motor...)
Nono, azért ennyire hülye én sem vagyok... De ott is max plusz 10. Még a végén valami hülyegyerek alám ugrik, és mehetek a dutyiba, mert átmentem rajta. Kell az nekem? A fenét... Aztán ott a sok "rányitomazajtótakurvaanyjátaköcsögnek" autós is... Ha kinyitja, megállok, és beszállok, de annak nem fog örülni, az biztos.
Épp most írta be Gószt, hogy befordult a srác elé a mazsola autós. Ez a másik dolog, ami a motorosra veszélyes: ha azt hiszi, hogy a többi közlekedő épelméjű, és fel tudja mérni a helyzetet - mi több, segítőkész egy helyzet megoldásában. Hát nem... Motoron úgy kell menni, hogy minden esetben a worst-case esettel kell számolni, mindig a legrosszabbra készülni. Pl, hogy jobbra indexel a parasztja, de mégis balra fordul, stb... Nem szabad senkinek se hinni, se autósnak, se motorosnak, gyalogosnak meg biciklisnek meg pláne... Minden esetben az életünkkel játszunk, amikor felülünk a motorra, a legártatlanabb helyzet is egy pillanat alatt, akárkinek az elbambulása miatt veszélyessé válhat! Ráadásul a közlekedők többsége "az erősebb kutya baszik" alapon működik - a terepjárósok mindemellé nem is látnak a minket... De ha lát is, azt hiszi, hogy még elfér előtted, mert fingja sincs a sebességedről. Ezt fel kell ismerni, baromira látszik. Lelassít, mérlegel 2mp-ig, aztán gázt ad. Ha nem lassítasz, akkor pont annyi időd marad ilyenkor, hogy elsziszegj valami csúnyát, mielőtt belemész....
"Meghalt egy motorkerékpáros Nyíregyházán, miután járművével személygépkocsinak ütközött szombaton - közölte a rendőrség."
Ismertem a srácot, haver volt. Csak haza szeretett volna érni. Csakhogy a szemben jövő autós úgy gondolta nem várja meg amíg elmegy mellette hanem befordult elé. Max 70-nel mehetett a srác. Namindegy.
A gyorshajtással nem az a gond ha 150-ig húzod hanem az, ha rosszkor rossz helyen teszed!
A fiatal motorosoknak ezt kell megtanulniuk, hogy soha ne veszélyesztessenek másokat!
(Ill. magukat sem)
Tyt: nem adom a szentet, de van némi különbség a 90 helyett 100 valamint a 90 helyett 150 között. 90-es helyen öngyilkosság a közlekedési morál miatt 90-nel menni... Már csak azért is, mert mindenki 100-zal megy. A forgalommal haladni, illetve kicsit többel nem akkora gáz, mint a forgalom tempójánál lényegesen többel... Azt hiszem, abban a helyzetben, ahol kiszedték sniphoe kollégát, nem ment az egész sor 150-nel... Valószínűleg max 110-zel, őrültek esetén 120. Aki ilyen tempójú sorban még előzni akar, annak elmentek otthonról. Jó eséllyel megmentették az életét...
Nem vagyok szent, de ha az épp aktuális sebességlimitnél nem megy lassabban a sor, nem előzök. Annyit még a felpörgő sor4 hangja se ér, hogy kockára tegyem azt, hogy később is felülhessek rá... Ha meg én diktálom a tempót, akkor meg úgy megyek, hogy mást ne akadályozzak, és max +10 a limithez képest. Ha meg elöl megyek, extrán figyelek a mazsolákra, akik nem látnak az orrukig se, nemhogy meg tudják becsülni egy közeledő motoros sebességét. Akkor inkább megállok, elengedem, aztán megyek tovább... És valahogy nem szokott gondom lenni...
Nyugi, Ppeterka, életében nem ment többel mint 90....
aki adja itt a szentet, gondolkodjon már el magában szépen, hogy ő még soha nem húzta oda neki? meg mindíg betart minden szabályt?
Nem kell itt az ördögöt festegetni.
Ha az autósók 80 %-ának Porschéja lenne, vagy kicsit nagyobb telj., + még csak vasárnaponként ülnének bele, azok még nagyobb százalékban pusztulnának, mint a motorosok.
ppeterka!
Mindenki más tudott normálisan válaszolni a kérdésemre, te nem...
Én normális hangnemben kezdtem írni, te nem...
Szívem szerint most olyanokat írnék neked, hogy ... De nem teszem.
Ha ez már másnak is feltűnik (Ironed), akkor talán jól gondolom, amit gondolok.
Akármit is válaszolsz erre, TUTI nem reagálok rá, mert semmi értelme!
A többieknek köszönöm a segítséget, széles utat mindenkinek, még neked is...
KPM-től van az info: nyugodtan használhatom a gépet, és a bélyeg sem kell. Amúgy nagyon szét vannak hullva az új rendszertől.
Mivel a műszakid 24.-én lejár, és csak június 4.-re kaptál időpontot, szerintem kell az 1500 ft-os illetékbélyeg. Egy igazoltatásnál sok idegességtől megkímél, ráadásul nem egy nagy összegről van szó.
Nem próbáltál meg máshol vizsgaidőpontot kérni?
Ennyire katasztrófális az új rendszer?
Légyszi segítsetek értelmezni a műszaki érvényeségemmel kapcsolatos papírt, ami ma a vizsgaidőpont kérésekor kaptam:
"A forgalmi engedély érvénytelensége esetén e válaszlap egy alkalomra szóló forgalmi engedély helyettesít. Ebben az esetben -indulás előtt- 1500 Ft-os illetékbélyeget kell a válaszlapra ragasztani.
E válaszlapon a forgalmi engedély érvényességi idejét 2007.06.04-ig meghosszabítja.
Nekem a műszakim 2007. 05.24-én lejár. A kérdésem az, hogy a fentiek kire vonatkoznak? Ha eredetileg érvénytelen a forgalmija valakinek, és úgy kér időpontot, vagy -mint nálam- érvényes még a műszakim, de június 4-én már nem lesz az. Kell a bélyeg, vagy nem?
Előre is köszi!
Nem gondolod, hogy 25 éves létedre elég kemény stílusban osztod az észt ?
Én már idén a 27. motoros évemet kezdtem meg, de ilyen stílusban, fenemód magabiztosan nem írogatnék.
Ne legyél abban olyan biztos, hogy 10 km.-el túl lépve a max sebesség határt téged nem érhet semmi.
Sokszor épp ezért kerülsz konfliktusba a többi közlekedővel, mert állandóan a fenekedbe vannak és próbálnak megelőzni ha megy ha nem.
Városban dugóban meg be ne menj a kocsi sor közé, mert nagyon veszélyes.
Szerintem neked autóban kellene maradnod mielőtt tényleg nagyobb baj történik veled.
De, te biztosan a nagyobb tapaszalatod végett ezt jobban tudod.
Soha ne feledd, nem tudod mit hoz a holnap.
gyorshajtás
Én jobban szeretek a sorok között menni ha azok mozognak, mert hol egyik hol amásik oldalon nem lógnak be a tükrök és az autosok is tudnak helyet csinálni nekem (pl Hungáriaköruton-bár ott van egy vékony sáv külön a motorosoknak a belső sáv és a villamossinek között )
Épp most írta be Gószt, hogy befordult a srác elé a mazsola autós. Ez a másik dolog, ami a motorosra veszélyes: ha azt hiszi, hogy a többi közlekedő épelméjű, és fel tudja mérni a helyzetet - mi több, segítőkész egy helyzet megoldásában. Hát nem... Motoron úgy kell menni, hogy minden esetben a worst-case esettel kell számolni, mindig a legrosszabbra készülni. Pl, hogy jobbra indexel a parasztja, de mégis balra fordul, stb... Nem szabad senkinek se hinni, se autósnak, se motorosnak, gyalogosnak meg biciklisnek meg pláne... Minden esetben az életünkkel játszunk, amikor felülünk a motorra, a legártatlanabb helyzet is egy pillanat alatt, akárkinek az elbambulása miatt veszélyessé válhat! Ráadásul a közlekedők többsége "az erősebb kutya baszik" alapon működik - a terepjárósok mindemellé nem is látnak a minket... De ha lát is, azt hiszi, hogy még elfér előtted, mert fingja sincs a sebességedről. Ezt fel kell ismerni, baromira látszik. Lelassít, mérlegel 2mp-ig, aztán gázt ad. Ha nem lassítasz, akkor pont annyi időd marad ilyenkor, hogy elsziszegj valami csúnyát, mielőtt belemész....
Motoron sokmindent lehet, de csak ésszel szabad!
Ismertem a srácot, haver volt. Csak haza szeretett volna érni. Csakhogy a szemben jövő autós úgy gondolta nem várja meg amíg elmegy mellette hanem befordult elé. Max 70-nel mehetett a srác. Namindegy.
A gyorshajtással nem az a gond ha 150-ig húzod hanem az, ha rosszkor rossz helyen teszed!
A fiatal motorosoknak ezt kell megtanulniuk, hogy soha ne veszélyesztessenek másokat!
(Ill. magukat sem)
Ezt itt senki nem hiszi el neked! Allsz a sorban is biztos!
Nem vagyok szent, de ha az épp aktuális sebességlimitnél nem megy lassabban a sor, nem előzök. Annyit még a felpörgő sor4 hangja se ér, hogy kockára tegyem azt, hogy később is felülhessek rá... Ha meg én diktálom a tempót, akkor meg úgy megyek, hogy mást ne akadályozzak, és max +10 a limithez képest. Ha meg elöl megyek, extrán figyelek a mazsolákra, akik nem látnak az orrukig se, nemhogy meg tudják becsülni egy közeledő motoros sebességét. Akkor inkább megállok, elengedem, aztán megyek tovább... És valahogy nem szokott gondom lenni...
aki adja itt a szentet, gondolkodjon már el magában szépen, hogy ő még soha nem húzta oda neki? meg mindíg betart minden szabályt?
Ha az autósók 80 %-ának Porschéja lenne, vagy kicsit nagyobb telj., + még csak vasárnaponként ülnének bele, azok még nagyobb százalékban pusztulnának, mint a motorosok.
Mindenki más tudott normálisan válaszolni a kérdésemre, te nem...
Én normális hangnemben kezdtem írni, te nem...
Szívem szerint most olyanokat írnék neked, hogy ... De nem teszem.
Ha ez már másnak is feltűnik (Ironed), akkor talán jól gondolom, amit gondolok.
Akármit is válaszolsz erre, TUTI nem reagálok rá, mert semmi értelme!
A többieknek köszönöm a segítséget, széles utat mindenkinek, még neked is...