Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Pedig bárhol kukkantok a tévébe vagy bárhova itten csak az megy hogy rombadőlt jogállam és rendőrterror van.
És nincs szólásszabadság.
Nameg rásszizmus.
Még a svédeknél is ezt mutatják.
Pedig nem. Ha így lenne, rend lenne. Erőszak nélkül nincs rend...
Milyen fasza is lenne egy kemény önkényuralmi rendőrállam terrorjában senyvedni ahol sárba tiporják a demokráciát és a jogállamiságot................................huha...............elvi
leg abban élünk.
Túl nagy a liberalizmus. Ha megállít a rendőr manapság már azon is felháborodik mindenki. Ha sebességet mér azon is. Ha lekeversz egy pofont valakinek 10 telefon kameráz. Kirúgnak mint a sicc és még képesek leültetni is. Marad a törvény adta lehetőségek sora. Amit ha alkalmazol hosszú hónapokon át vizsgálgatnak akár, mert a delikvens úgyis feljelent. Bíróságra, ügyészségre járkálás...... Folyamatos fenyegetettség, hogy elveszíted a munkát, a megélhetésed. Parancsnokaid a hibáidat nézik, nem a segged mentik ki..... Ilyen feltételek mellett én már nem csodálkozok, ha nem mer már odacsapni senki, még akkor sem, ha lehetősége van rá.
haver apja rendőr volt a régi rendszerben.
aztán ha valami betörés volt sorbavették a "lopós" fajtát és addig verték őket amíg elő nem került a cucc
simán otthagyhattad akkoriban a biciklit a bolt vagy épp a vasútállomás előtt egész napra, nem tűnt el
De miért nem? Tényleg érdekelne mi a fenet kell velük tenni. Tűrni hogy agyonverjenek mert a társadalmi rendet fenn akarom tartani, ami a feladatom?
Törvényen kívülinek gondolják magukat, támadólag lépnek fel, egyértelmű szándékkal, adott esetben jelentős túlerővel. Ilyenkor csak a futás marad a felfegyverzett rendőrnek? Tényleg csak egyszer kéne rendet tenni, és utanna tudnák hogy a rendőr nem azért van ellátva éles lőfegyverrel hogy futás közben beleakadjon mindenbe. Régen nem mertek még csak Rá se nézni a rendőrre, nem hogy leköpni meg leanyazni. Én még emlékszem arra az időre. Lehet, hogy az sem volt a legjobb, de amostani helyzet sem..
Nálunk is csendes az utca, neszre mindenki figyel, ablakon kinéz, stb. Össze kell tartani a szomszédokkal.
Pont ezért tartunk mi itt pesszimista magyarok. Amit felsoroltál az az én esetemben is fennáll egyébként....
azt kell mondani, h te sem érted, h mért van , de ha rábaszod a gázt, 1ből hátsó lábra ágaskodik
bittos...
Jól írtad,viszont a hatóság részéről is hasonló a helyzet "tisztelet a kívételnek" félnek,éppen úgy mint a polgárok.Csak az összetartás a megoldás,semmi más.Sokan több éve nem ismerik a szomszédjukat,két házzal odébb szinte evidens hogy senki nem tudja ki lakik hol lakik.Közömbösség,habiszti élet.A környékemen igaz még csak szűk körben de összetartunk,ha szól a riasztó,ugat a kutya,kimegyek és lesétálok a szomszédomhoz,és körülnézek.Nyáron HR voltunk hívott a szomszéd és tájékoztatott mi újság itthon.Ezt a módszert erősítsük és ne kívánjunk hősként szerepelni egyéb élethelyzetben sem.
Ezzel általában két gond van, ha rászólok és esetleg tettlegességre kerülne sor és sikerül elintézni a figurát akkor meghurcolnak nem beszélve, hogy utána a családomat, értékeimet is basztathatják mivel pillanatok alatt kiderül ki vagyok......tehát nem egyszerű ez a magunkért kiállás...
Pedig egy kis ritkítás rájuk férne mint a sűrű erdőre
Hát azt nehéz kimagyarázni. De végül is a nagyon erős motoroknál a hirtelen gázreakció egy új gyorsgáz felszerelését követően okozhat váratlan meglepetéseket.
Megvan neki. Eladó. Jó vétel garantálom
Sziasztok !
Valakinek nincs tapasztalata egykerekezés kimagyarázásában a rendōröknél ?
egyre kevesebb az ilyen rendőr is... megvan még a kolegának a Vstrom?
Pontosan..... Ordibál a cigány az utcán, mindenki kussol körülötte nagy ívben kikerülik. Átordítok neki a másik oldalról, hogy csendesedjen el. Erre "mi van?" kérdés. Persze átmegyek, akkor már kuss van. Addig van nagy szájuk amíg a birkák kussolnak. Sajnos a magyar nagyon türelmes birka nép. Nem állunk ki magunkért csak az interneten. Az életben meg kerüljük a konfliktust. Nem lenne ez baj, ha nem lennének olyanok akik ezt kihasználják.
általában a nethuszárok fordulnak el először, amikor segíteni kéne egy ilyen helyzetben az utcán
Nem egyszerű ez. Nehéz döntések sora másodpercek alatt..... Ha minket védene a törvény a vezetőség teljes mellszélességgel, akkor lehetne, de ez nem így van.... a legtöbb tapasztalt rendőr már lelépett külföldre dolgozni. Sok az újonc, tapasztalatlanok, de parancsnokilag jól irányíthatók. Ez a cél a vezetőségnek. Nem a tapasztalt okos rendőr. Persze csak szerintem...
én cigányt írtam,nem embert... de komolyra fordítva:attól,hogy a korrupt,külföldről befolyásolt vezetőitek mit mondanak,parancsolnak-még a közrendőr viszi a bőrét a vásárra. és nem kéne ennyire látványosan meghunyászkodni,mert ezért nem lesz/nincs a bűnözők előtt a rendőrnek tekintélye.csak1szer kéne elkezdeni valamit,a nyilvánosság is a rendőr mellé állna.mert már az tarthatatlan és egyben nevetséges,hogy felfegyverzett rendőrt nyakon vágnak,más esetben a fejét szétrúgják,rendőrautót baltával összetörnek...stb.
és semmi... szerintem azt ti is látjátok belülről,hogy ez nem van jól....
Szép estét Neked is Pohi! Elég szar helyzet, de én azért a 15-re betárazott parabellummal megjuhászítanám őket, ahogy már vagy 6-8 feküdne lábon combon lőve, többi majd megjuhászodna! Csak amikor a rendőrnek csak a kézi fenyegetésre van joga elég szr a helyzet. Aki ezt kitalálta azt költöztetném melléjük ! Ott lakási kényszerrel!
Én délutánira járok a hungaroringre. 15.000/ 90 perc..... Nem olcsó, de maximálisan elég, hogy kiállatkodd magad...
Tudod az erdő közepén 20-30 orkkal körbevéve amikor erősítés nincs. Mert rendőr sincs vidéken, max. 2 a 30 falura meg egy városra. Szóval óvatosan azzal a véleménnyel. Le meg nem lőhetsz 30 embert.... sőt egyet se...