Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

volt a béketábornak még pár szép felejthetetlen alkotása....
Hidd el Ronbá hogy nem hülye gyerek ez a Sanyó...
az más kérdés hogy én kihasználom az ő konzum idiotizmusukat....hülye lennék ha nem tenném...
Azert lehetsz ott ahol mert ők igy elnek.
A béketábor legszebb típusa. Gratulálok.

Hétfőn mentem egy kört a ktm-el. A 2007-es crossból faragott enduróhoz képest, nagy előrrelépés minden téren-az enduróhoz. Karakterisztika, ergonómia, önindító, kiegyensúlyozottság...megnyerő a szintemen.

Ott volt az egyik társunk 300-asa, cseréltünk. Munkásabb, izgága, rövidebb fordulatszámtartomány, rezeg remeg ráz. A könnyebb súlya mellett sem jött át a feeling-nekem. Annak ellenére, hogy sok ember szép sikereket ér el vele-nem véletlenül.

Nekem egy lőtéri-legelői motorozás után ez csapódott le.
A burzsoázia diszkrét bája:-)
Nem lehet tudni ki milyen áron jut új motorhoz...s ezen áll vagy bukik a történet.
Ha havertól áfa nélkül kereskedői haszon nélkül a gyárból kijövő nagyker áron meg tudja venni az újat, még jól is jöhet ki belőle.
olyan ez mint nyugaton van az a réteg aki 1- éves korában lecseréli a mercédeszt, meg az audit akkora bukóval, hogy folyton röhögök rajta, mert neki kell az "új" mindegy hogy 20 ezer van a kocsiba és vatta szalon állapot, és ráadásul az új ugyan ugy néz ki mint az előző, max egy kicsit külsőleg ráncfelvarrott, de akkor is kell most rögtön izibe, azonnal....
az a baj unatkoznak, jol picsán kéne mindet rugni katonai surranóval neki futásból....

másik példa , multkor volt egy 2 éves konyha komplett minden berendezéssel, oda írta az isten barma 6000 eur volt a NP. és most oda adná ingyen , valaki vigye a picsába, mert jövő héten jön az uj, és már megrendelte..... és a legszebb hab a tortán, hogy ezek álltalában még főzni sem tudnak...
nem bántásból, vagy ellened írom, , de számomra ez pont az idióta konzum hűlye hozzá állás....
nyugodtan lehetne 2-3 évig gond nélkül használni az ujj motort, extra ráköltés nélkül, max pár kopo cucc kell bele...
főleg amennyit te mész egy évben!

amugy meg elég érdekes lehet a számolód, mivel az első vevő fizeti meg az áfát, és a kereskedő hasznát...jo pár száz bukóval lehet eladni egyéves korában, mivel akinek van annyi pénze zsebben az nem fogja az ujjhoz képest kicsi különbséggel olcsóbban megvenni a használtat, inkább vesz ő is egy vatta ujjat...
pont Gonzo is belefutott ebbe a dilemmába nemrég...

ez az évente cserélgetősdi max a versenyzőknek éri meg , ahol eleve presztízs a verda, és nagyon agresszív igénybevételt kap , főleg pályán mind motorikusan mind futóműben, , de egy hobbistának ... hagyjuk már....

és még egy gondolat, SOHA nem kellett a motort a hegyen szerelni, max olyan miatt amit a hegy okozott adott szituban, és akkor hiába 1 honapos a motorod vagy 5 éves tök mindegy....
Ez igaz, de ilyen alapon írhatjuk az olajcserét is, légszűrőcsere, stb apróságok.
Nagyobb blokkfelújításra gondoltam.
Ki szàmoltam,,,,,,anyagilag ugyan ott vagyok,hogy èvente cserélek, mint,ha 5 évig megtartanàm,költögetnèk rà,majd nagy buktàval eladom....A külömbség,,,,óriàsi.Mindig friss a gèp,sosem kell a hegyen szerelni,,,Csak gumit,ès lègszűrőt veszek,na meg egy karton olajat......
A dugón kívül lassan jön egy komplett lác szett és fékbetétszett, plussz teló felújítás...
300 óránként 2T az ilyen zsebbenyúlós mutatvány legyen akárhány éves...
Ezért adják el az új motorokat 1-2 év után, s vesznek inkább újat.
Akinek megvan rá a tőke, valószínű jól jár vele, de lehet még jobb, aki kb. 50-100 órás bontatlant vesz, mert ezen már nincs kezdő bukó, s csak dugót kell benne cserélni jó esetben, megy még vele 1 szezont és továbbadja nagyobb szerelés nélkül.
kösz! reggel megpróbálom...
Maradjon is így , és ezzel még sokan így vannak csak ez a nyomorult vergődik
Ezt vette meg a haver? Azóta sincs semmi baja,szépen muzsikál.
Eddig is azt tetted, leld benne örömöd míg teheted de nyomorod ettől nem változik!
Homok tenger.
http://youtu.be/zbnN9nD90WA

Az alsó munkahengert, ha leveszed, a betolt rúd mennyit áll ki? Az alsó munkahenger közepén van egy acélgolyó, az benne van?
ec 200 , csak a munkahengert szedtem le
úgy tűnik az igazság még mindig fáj
na mindegy, mivel úgy is kurva sok szabad időm van azért majd keltem ám a rossz híred, és nem alaptalanul
csak pakolgasd fel a hirdetéseid
GASGAS EC 200,
Ha embernek néznélek talán erre érdemben is reagálnék, de te a szememben 1 kupac szar vagy így átléplek és hagylak elrohadni meg kínlódni
Évi 100 üzemóra óra simán belemegy, ha mész minden hétvégén.
Csinálok a tiédből is újat, ja azon nincs óra, ja de karóra azt meg vöszök újat reá csak a vidijókat türűd