lánc..
ha valakit érdekell...van újra valami kis okosságunk itt a helyi láncosnál..
pl ktmre láncszett .. mondjuk 13-50 cht lk persze acél..+120 tagos orm oringes alap cz...34000kN lánc..24500 ért ...
mondjuk szerintem geci nehéz ez a cht lk...
de csak
Oringes láncot is tudok külön...16000 cz 520 orm 34000kN
illetve az X es az is van 19 ért a 120 tagos.. az valami 35800kN..bár
mondom patyi ha ti ilyet nyomtok...
ha kell szólj intézem...
az O-sat használtuk még annó meg a RDO sárkinyomósat....2010 előtt.. igazándiból baj nem volt vele.. meg az élettartam sem szar...
az RDO sem lehet sokkal a 16felett..max (szerintem 17, de azt elfelejtettem kérdezni)
az alu lk.. szerintem endúróban igen csak felejtős...
az acél...az hogy elcserélték a postát... az kb ....hülyeség.. de ha már kifizetted..akor semmit nem tudol csinálni...utolag.. mert az odavissza postát ugy sem állják... az meg majd egy acél lk ára...
ez a kangal az az érdekes a világon sincs sok(persze van de nem egy elterjedt kutyafajta) de mondom seggeden lett egy ember aki foglalkozik vele
előtte középázsiai kutyukat tenyésztett most átállt a kangalra...
monda ismerős aki hozta le tőle akciósan az utolsó kaj-t.. elképsztő mit csinálnak a keritésnél...
az ember ..a tenyésztő mesléte ..hogy ezeket kézzel fogni...lehetetlenség... nem csoda a kaut sem egyszerű nekem is volt vele baj nem kevés...de azért igy utólag csak a szépre emlékszik az ember..de a csuklómnál a hg mutatja ...9 hónapos volt mikor az első igazi akció megvolt.. a németjuhász után másik szemlélet kellett volna... kicsit keményebben ..kezelni...
szóval a kangal.. állat lehet..majd megskubizom őket valamikor...
csak érdekesség képp
dév...
faxa hogy hozod a témát.. jók a helyek nagyon...
de izületi gondok...speszilista kell.. van hogy az sem seggit...
van egy haver.. az pl tuti madárcsonú mert olyan sokszor olyan sok csontja tört már....indokolatlan szitukban....
amúgy ez az emberi...
most igy a kutyák fejlődésében olvasott okosságok után.. tuti nállad is ! aa hejtelen táppal van a baj....
nem jól táplálod a tested...
ezt kell változtanod mert a gyógszer az CSAK is tüneti kezelést nyÚÚjt
kompenzáld egy jobb futóművel, ha a tiéd elhasználódott:-)
(és kevesebb rezgéssel)
-a mult héten belekóstoltam egy nagyon régi cr250-be. Hát mint mondja, a 250-4T egy konfortos élhető portéka, rezgés, ülés, kormány, pozíció, futómű...minden szempontból.
Biztos jár más is ebben a cipőben, "ízületek" kezdenek nem jól viselkedni, térd főleg.
Ki mivel előzi meg a bajt? Van tapasztalat? Elsősorban természetes megoldások érdekelnek, de ha más nincs, gyógyhatású vagy gyógyszer készítmény is jöhet. Nem tünetet szeretnék kezelni, hanem kiváltó okot szüntetni.
Már "ezer" éve pattognak, recsegnek, ropognak mindenhol, csukló, váll, könyök, boka, térd, stb. de egy ideje a térdem már elég sokat zsibbad, fájdalomnak nem nevezném, de azt nem akarnám megvárni, ezért ideje vele foglalkozni.
megcsináltam a "pesti" árkot, szárazban nem lehet olyan vészes.
tegnap viszont sár volt 20p helyett míg szárazon végigmentek a többiek kb. 5x20p ig kapirgáltam benne, a végén a kijárókat 4-5x re sikerült csak megcsinálni.
Kondizásnak jó volt, de motorozás szempontjából csak szopás.
Már eljutottam oda, hogy ha ekkora sár van nagyon meggondolom kimegyek-e egyáltalán, kopott gumival nulla tapadással csak a cumi van, s olyan gázokkal kell közlekedni egyébként is sárban, hogy haladjak vagy egyáltalán elinduljak, amit már nem szeretek adagolni az RMX nek, sajnálom ennyire forgatni.
Egy kis tapasztalat alkatrészről, ne vegyetek JT alu lánckereket, 30 üzemóra alatt kinyúvadt(nekem téves posta volt, acélt rendeltem), nem tudom mennyire függ össze, s mi ütött ki mit, de a JT X1R lánc is kuka,
ilyet se veszek többet, a DID simán elmegy egy szezont, ez meg alig ment s totál gatya.
Pár kép a kijárókról, aki volt, az így tudja melyik a "pesti" árok
Az jó lehetett Nézőként nem vonz annyira, motorral érdekesebb lenne, szerintem az elő közvetítésen többet lehet látni, mint élőben, persze ez nem élő
Végigmotoroztátok az erdős részeket is?
Szerintem felvezetővel most is csinálhatnának ilyen akciót, hogy motorral lehet menni akár a verseny napján nézőpontokra, fene se akar felgyalogolni az erdőig a bányából, stb. gyalog a jó helyek között. Feltételezem a fejetlenség miatt szüntették meg, hogy lehet motorozni, ment mindenki amerre látott
Szerintem meg erdemes elmenni erzbergbe legalabb egyszer....
Jodlis is csak azert nem megy mert már volt...
Mi meg akkoriban jartunk mikor motorral is felengedtek nezni....
elozo nap meg egesz nap motoroztunk....minden felfutot kiprobaltunk....akkor meg lehetett....
ami a banyabol indul meredek oldal....no az elsore " szemnek is szörnyű" volt....de nagyon fogos apro kavics....kettoben felvitt....persze az csak latvanyos...sokkal nehezebb nagy sziklast is probalgattunk....tobb kevesebb sikerrel....es nekik ezt folyamatosan kellett....huuuu....meg a sok erdei resz amit csak vidiken lehet latni....meg "Karl ebédje"....szoval szerintem eccer latni kell..
És ami meg este a kempingben van buli....meg a depoban....az állat.
mas....nekem is volt jagd terrierem es fox terrierem is...
aki szereti a nyugit...az ne ilyet valasszon...imadtam őket...
sajnos az a staffi elhalálozott már
a mostanit meg arra nevelem hogy ne bántson más állatokat
sógoréknak is van kutya meg több ismerősnek ahová elmászkálunk
nem is sportoltatom csak sétafikálunk
a tápot meg a tököm tudja miért kell keverni, ha izmoznánk többet akkor nem kellene vagy valami ilyesmi
nem is érdekel, így teljesen jó mindenkinek
ami fura hogy előbb a teszkóst mazsolázza ki utána eszi a másikat
tuti van a teszkósba valami íz átbaszás
Olcsó táp meg jó táp keveréke?
Hát ez olyan mint ha te olcsó gyúrós tápot kevernél drágábbal, aztán csak azt ennéd
A városi átlag hülye család kedvence kutya tizedét se tudja egy képzetthez képest, ez igaz a Sztaffordra is, szóval az a biztos ami megtörtént. Vettem ki többször képzettebb kutyák szájából, akik a levegőben rázták, de ez a törpe már a levegőben is kapart visszafelé
Amúgy sem tisztességes a 4-es szorzót figyelmen kívül hagyni, viszont ha már műkeménykedés, akkor azt mondom neked, hogy egy 22-25 kilós képzett Pit mindent visz.
A Sztafidat viszont megnézném mit szólna a vadkanhoz mikor rohan felé, mert a jó Jagd befarol a lábai közé...
Az enyém is ezt csinálta a nagy testű kutyáknál, bement lábra, útközben meg a fülét tartotta oda, hogy ha nem sikerül akkor arra fogjanak
ez kellett volna neked: http://hu.wikipedia.org/wiki/A...
egyik ismerősnek van, egy igazi cukorfalat bár a motorról mindig le akar szedni, de amikor lent vagyok már haver
leülsz a földre, melléd ül és azt nézi mit nézel, bár a bratyizást annyira nem kedveli de az asszony meg szokta dögönyözni
ilyen kuytát néztem régebben..de ezt itt a faluba nem lehet venni..csak 13km arrébb a napfény városában...seggeden....
igazi gyerekekhez való kutyuaaa...ugyh ivják szürke kangal vagy mi a retek http://youtu.be/HO9LEPcMC3s
havernak volt egy jagd
az ha idegen helyre volt beengedve minden négyzetcentimétert átvizsgált, ameddig nem végzett addig meg nem állt egy pillanatra sem
miután végzett lefeküdt aztán elvolt magában
azért a te kutyád egy staffi gyors helyretette volna
szörnyű gyors reagálású kutya ez az amstaff, az első staffim sokat játszott egy németjuhásszal hihetetlen mennyi különbség volt köztük
volt olyan hülye szokásuk hogy egymásnak futottak mellel, és utána a tengelyük körül fordultak egy kört
a staffi gyors körbefordult amíg a németjuhász jó ha fél fordulatnál tartott
a macskákat is lerendezte kb 1 másodperc alatt, egy fejrázás és a macsek gerince már nem volt folytonos
A vörös Jagd 3 éves korától volt nálam 16 éves koráig, hozzá képest a legelevenebb Puli egy óvatos meggondolt állat.
Vagy 1 hétre ahogy találtam meglett a tenyésztője, egyik haverom volt. Mondta ne vigyem vissza a gazdájának mert kennelben tartják folyton és verekedtetik, ez meg ugat egész nap. Tele volt sebbel, a jobb füléből darabok kitépve. Bull terrierekkel verekedtették, annyira baszott kemény volt ez a 10 kilós kutya. Ezt sosem láttam sem megijedni, sem félni, pedig elvileg csak egy kotorék ebnek született. Otthon az asztal körül futott 20-30 kört, aztán az ajtókhoz ment hallgatózni és szaglászni, aztán újra a körök. Órákon át
Lent séta közben mikor elengedtem és váratlanul bejött a képbe valami kan kutya, ez már ott volt és feszített, ha nem fogadta el a másik főnöknek (márpedig a 2-3× nagyobb kutyák első látásra kinevették) és rámordultak, ez már repült is nekik. A véletlenül befenyített kutyák közt volt Bull keverék, Dobermann, Rót Weiler, a kisebb és jámborabb vérű, néhány másodpercig kemény városi piperkőc kutyákat nem sorolom, nem is számoltam.
Anyámmal imádták egymást, agyon kényeztette, de a verekedésről sosem szokott le.
amugy a vadviznek ne ugy fogj neki hogy majd ti ketten a csajoddal lementek... nagyon más játék mint a síkviz,
nekem volt eddig 2 vadvizi előszőr a Csernán voltam Herkulesfürdőn,kora tavasszal mikor árad, rá kellett jönnöm fingom sincs az egészröl...
szerintem csapodj először akiket beirtam és ők levisznek-hoznak egész nap, adnak felszerelést, mindent, jo persze nyilván nem ingyért, de megfizethető dolog, nem csillagászok...sokat tanulsz a dologbol, milyen vadvizi, mekkora méret hosszuság stb, utána vegyél sajátot... szerintem.
keresd meg őket http://www.praebichl.hu/ ők magyarok,vettek ott egy régi pályaudvart csináltak belőle fapados hotelt... ilyenkor szezonban szinte minden hétvégén csinálnak oda turát hozzájuk tudsz csapodni,
wildwasser kajakot neten is találsz 2-300 eur magasságban, de ott a salza mellett van egy csomo ilyen bolt százával vannak kint a használt kajakok, neopren ruhát elég rövid ujjut venni az nem drága , valahol nekem is van itthon egy ami megmaradt rám kicsi, mindig vendég kajakosoknak adtam oda, megkapod ajándékba...
a vadvizi evező az viszont drága, nem nagyon szokták eladni , mindenki megtartja az emlékek miatt egy profi uj meg 120-150-töl kezdődik, határ a csillagos ég...
poljana..de faxa is lesz.. sajna én nem érek rá..mert mennem kell kidolgozni... mert nem mindenkinek van kolbászból az a kerítés...
mennem kell külföldre dolgozni.. 10 nap alatt meglesz a majd ezer ályró
ini..nézegettem én is.. vágom hogy a jó táp még kevesebb..
ez a kutyatáp ez a mostani ez a fincsi..cba príma...
ebből 250g eszik meg egy étekre.. kettőt kap szóval ebből fél kiló per nap...
az 1200 kutyakonzevr..annak a 2x 1/3 eszi meg egy nap...az már azért lónagy rakat szar lesz...
protein is volt.. abból kb 500 gramm.. nap..
a sült kacsa farhát ami van itt még a táposnál +sült pulyka csontok..abból a fax sem tudja mennyit...napi 1-2 szoktam neki adni..
kajamaradékból...meg tud enni akár mennyit..
nem tudtam eddig..hullára fingom nem volt hozzá pedig egy 6 hetestől-13 évesig dajcsland sheperdet meg a kaut szintén 76 hetestől11,8 évig csináltam végig..betegségekkel babézia volt mind a kettőnél.. 2 is!lábfályásd za is volt a németnél nem de a kaunál előjött.. egy inekció és 1 hétig ment neki a calcivid-D nevű gyogyszer.....amui hmikor fél év múlva visszajött.. akkor ment neki.. egyből 2-3 napon belül elment!mikor öregedett..8 év felett mikor a dereka beált a diklac az hatott neki!az is volt 2-3 kúra.. a maradék 4 évében...én meg azt hittem értek hozzájuk
de pl hogy ezek esznek gyümölcsöt is?, hát egyik sem..
de most hogy irtátok.. cssináltuk a szamócalekvárt és az értettebb rohattabat odadobtam neki..
a régi pofa az megszagulta a gyümölcsöt oszt ment tovább..ez meg..
né má mondom.. ez benyalja.. nem is keveset evet meg..
zabálta felfelé amit odadobtam neki hogy már túlérett...
csak néztem..
a kutyába meg látom már nagyot hibáztam...
a berni ..az a 2-3 amivel volt lehetőségem tapasztalódni .. 3 útcával lejjebb iletve még gyálaréten tenyésztő ismerős még gyerek korombó.. ami még az a 80 évek közepén volt..... na azok .. kb hát ennek merő ellentéte..az inkább olyan volt mint a kau pofa is...csak okosabb vérmérséklettel..
ugyhogy csak aból lett az hogy nekem kell egy nagy pofa kutya.. meg a szomszéd moszkvai örkotyálya is.. a borisz.. oriás gyönyörűség.. az is olyan ..ugy gondoltam a börni 100% ilyesmi.. hát hogy a szöges ellentéte..
igaz hogy családbarát meg jön.. mert kutya.. de pl már szeret sétálni.. mai már hivoom és fut ki a kapun..amúgy meg eddig még az t is ugy kellet vonszolni..jó ha heti 1...
de már az is változik.. remélem csontal is tud mit kezdeni már a doki...
családbarát..
hát a fiam nagyivbe kerüli.. le sem szarja..elvan a kis világába.. én meg azt hittem..mivel mikor gyerek voltam.. mindég az ilyne nagy bumbi kutyákat ölelgettem.. hogy az én fiam is ilyne lesz.. osztán.. neki meg ..nem kell...
ugyhogy maradhatott volna a kau is .. mikor gyerek kkint van meg ha nem vagyok itthon kkro kenelveb.. mikor itthon vagyok kint meg a napi 15-20 peerfc bivcajozással. jol el lett volan...
de hát ember tervez ..isten kérdez..
ez viszont nem támadja a keritést.. nem nyüszög utánam ha elmegyek...
de amugy ha szólok neki egyből jön az ült is tudja már..
a fekszik az alapból van neki.. olyan beépítt fungció...beleégették a processzorába a hárdverbe a szoftverbe .. az van minden atomjába..
ez hogy futná kötrbe a házat.. mikor az után elmegy valaki
de mikor meglát már rohan ki a kertből nyomja oda azt a buci fejét.. én meg.. imádom ezt is .. kár hogy olyan bumbibamba
de látom hogy ez is szertni foghja a nagyobb sétákat.. és ha a csontja hejre jönne.. akkor .. szépen elkocog majd ez is.. mert erős lesz.. mint a régi pofa volt...
a fizetős csoportos nagy hajo meg abszolut nem érdekel. azokat megtépik rendesen a szervezők. egyéni kishajót letehetsz nagyon sok helyen fizetés nélkül. de mondom ott afő probléme a vissza utazással lesz. és itt 30 km ekről beszélek viziruhában egy hajóval a hónod alatt.
a vadvizi kajak rohadtul mozgat. már keresgéltem. nem tudsz valami jószágot eladót? de akkor ugye evező, ruházat stb.. még ezek hagyán.... rájöttem hogy a fő probléma az lesz ,hogy oké elmegyünk oda a párommal mert ő is akarja nagyon. aztán leevezünk jó sok km t. na és utána? hogy a pöcsömbe jövünk vissza?mert akkor kellene egy személy akinek az lenne a szerepe ,hogy bennünket fuvaroz. vagy mehetünk körönként egymagunk és egymást szálligatjuk? a munkatársak közük kutya nem vergődne hasonloval ,hogy ránk bassza a szabadidejét... ez teljesen érthető is. szoval erre kéne valami okosság. az hogy beszemtelenkedni hajostol idegenekhez az nem pálya. erre mondjál valami okosságot. a mugy itt van egy köpésre! simán mehetnénk. az erlauf mégközelebb van a városbol startoltak a minap slovákok. lepőarkoltak a belvárosban scheibbsben és onnan mentek lefelé. de azoknak soförjük volt aki leviszi az autot.
mé nem veszel már egy vadvizi kajakot és minden hétvégén nyomhatnád a salzán...
vagy egy tura sport motort, ott laksz az álom szerpentinek ,hegyek között
ha valakit érdekell...van újra valami kis okosságunk itt a helyi láncosnál..
pl ktmre láncszett .. mondjuk 13-50 cht lk persze acél..+120 tagos orm oringes alap cz...34000kN lánc..24500 ért ...
mondjuk szerintem geci nehéz ez a cht lk...
de csak
Oringes láncot is tudok külön...16000 cz 520 orm 34000kN
illetve az X es az is van 19 ért a 120 tagos.. az valami 35800kN..bár
mondom patyi ha ti ilyet nyomtok...
ha kell szólj intézem...
az O-sat használtuk még annó meg a RDO sárkinyomósat....2010 előtt.. igazándiból baj nem volt vele.. meg az élettartam sem szar...
az RDO sem lehet sokkal a 16felett..max (szerintem 17, de azt elfelejtettem kérdezni)
az alu lk.. szerintem endúróban igen csak felejtős...
az acél...az hogy elcserélték a postát... az kb ....hülyeség.. de ha már kifizetted..akor semmit nem tudol csinálni...utolag.. mert az odavissza postát ugy sem állják... az meg majd egy acél lk ára...