Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nekem a Bull imádta az almát
Még a full rohadtat is
De a nyers laska gomba is a kedvence volt
Idióta gazdákból sosincs hiány, valamiért kifogyhatatlanok.
A legtöbb barom tudja amikor veszi a kölköt, hogy mekkora lesz a kutyája, de aztán mégis ledöbben rajta, hogy kifejletten mennyit eszik egy nagytestű kutya. Egyik helyen ahol tavaly melóztam, van egy Bernáthegyi, csak olcsó táppal etették csórit, abból sem kapott eleget.
Mikor értek a gyümölcsök és hullottak a fáról, kínjában ette az almát és a körtét (a mag és a magház cián tartalmú, kutyára veszélyes). Egyszer valami rohamot kapott, dülöngélt és elesett, az okos gazdi pedig rákiabált, hogy hagyja már abba

Nem bírtam tovább nézni és vettem neki tojást meg valami tejterméket, meg rávettem a gazdit, hogy vegyen már neki húst és pár tojást rendszeresen. Pár nap és úgy ahogy rendbe jött.

Az állat nem játék, főleg a kutya.
A csalán meg gyógynövény, de nagy mennyiségben lehet nem a legjobb kaja.
A szovjet fogságban csalánt termeltek a rabok, mert levest főzettek belőle. A meglett emberek 45 kilósan jöttek haza a fogságból...
Neked is bejönne ez a fajta fogyókúra, csak lehet nem esne jól
Bumburnyákra meg főleg ráférne, mert amit művel a kutyákkal, azért minimum járna egy csalános kúra, amíg le nem fogyik vagy 50 kilóra Utána lehet kicsit együtt érzőbb lenne azokkal akiket szeméttel etetnek.
azért 17:35-nél is megmutatkozik a 2T előnye

annál aki tudja kezelni mint itt
látom nálad betaláltak

...
Ha én janó az említett, akkor nem ártana ha tudatosulna benned te bumburnyák balfasz, hogy amiket írok azt fejből, de azt hogyan linkeljem ide a tudatlanságodnak?
Eszem megáll mennyire sötét vagy, és még ennek ellenére van képed arcoskodni.

Kb a fater gerincében liftezhettél mikor én már kutyáztam

Vegyél igazi tejet és altasd meg, az az egyik legjobb kalcium forrás és nem fosatja meg, és a tojást nyersen add neki. Ha véletlen lesz 400ft-od hús kilójára, akkor rádöbbensz, hogy attól harmadát fogja szarni mint a szemét tápodtól, és viszonylag keményet, nem azt a krémes szart amibe ha belelépsz alig tudod lenyalni a cipődről.... köcsög
komoly ez a patakos rész!

engem érdekelne, hogy mi történt 13:07-nél?
ez nem így működik
legjobban a régi tengerészek skorbut betegségével és ezt elkerülendő étrenddel lehet érvelni

mivel a kutyák étrendjét drasztikusan megváltoztattuk az eredeti ősökhöz képest(persze a kutya is másabb lett) így ne csodálkozzunk hogy az extra kiviteleknek extra bánásmód és táplálkozás kell
pont ezért van kis-nagy testűeknek táp kölyök-idős-munka-stb
ami vakításnak tűnik de ha megnézi az ember az összetevőket van különbség
persze itt is van átbaszás pl fehérjetartalom téren szörnyű nagy vakítások vannak a számadatokkal, de nem akarok ebbe belemenni

és mint írtam a táptól nem valószínű hogy meg fog gyógyulni vagy csak sok idő múlva, mert pl a csontgyulladás egyik előidézője a súly
és mint írtam a nagytestű kölyöktáptól lassabban nő egy kicsivel és jó eséllyel nem fog kialakulni a gyulladás
de meg kell kérdezni szakembert, mert én kb felét elfelejtem mindig amit mondanak, de nagyjából ennyit jegyeztem meg
Mondasz valamit.. De hogy a béres csepp jót tesz nekik az biztos....
ini, ha holna elmész egy hétig kajálni a helyi indiai étterembe , és elkezd fájni a térded, te azt hiszed ha átváltasz a kinaira elmulik?
amugy ha kicsit utána olvastál volna azonnal kiderül hogy a bernáthegyi az egyik leglustább kutya a bolygon... kb olyan mintha egy tájfuto akarna venni magának egy basset hund-ot napi 20 km-er futásra......

megyjegyzem a kutya tulajdonosok többsége elköveti ezt az elemi hibát hogy lát egy kutyát aminek megtetszik a külleme, és rögtön akar egyet birtokolni... de fogalma sincs a természetéröl, és az összes fajta tulajdonságárol... pedig nem nagy dolog utána olvasni..

na utána meg jön az "én nem ezt akartam" duma...
táplálkozás terén én inkább hiszek egy elismert tenyésztőnek mint egy állatorvosnak
persze ha hiba van akkor ki kell kezelni, majd életmód és táplálék váltással meg lehet előzni a további bajok kialakulását
max a gazdának egy kis placebo...
ráolvasással, meg kutya kaja váltással nem fogod a kutyád térd izületét kigyogyitani...
az első és legfontosabb , vidd el egy állatorvoshoz, ö megvizsgálja és megmondja mi a gond, ne egy motoros forumon várd a billentyü mögül a megoldást...

emberi gyogyszereket feletsd el! minden paracetamol, ibuprofen, acetilszalicilsav tartalmu humán gyogyszer a kutyáknak méreg pár napon belül elpusztul tőle , a mája nem tudja lebontani, és szétesnek a vörösvérsejtjei...
ezek a hatoanyagok vannak az összes fájdalom csillapitoban, aspirin stb..
ismerős az ivóvizébe csepegtetett
de nem tudom ért-e valamit
fet kicsit bővebben ezt a bérescsepp témát.. mennyi miből hova hogyan ? thnx

ini..600 az faxa.. 7főn kérdezem a dolgot el itthon...

jakó.. nem ilyen mozgásszegény fajtájú kutyát akartam, de mindég uis szerette mvolna egy bernáthegyit..de már 1 hónap után... ..
a kauval imádtam hogy bicajjal gó körbe a falut.. ö is imádta.. a lófaxom gondolta hogy egy ugyan olyan tipusú kutya..(mert értek hozzá baxottul ) ilen 0,1 nyi mozgás kiélégiti..de ez van...
az hogy még benga is.. hát ez csak hab a torkán..de azért szeretem...
ugat is.. igaz befelé hogy 7kor kellünk már fel...
de a kutya vagyok ne gyertek be szerepet ez is megjátsza..
+
már eszem ágában sincs másik kutyával variálni.. elég volt a befaragott moszkvai kau mérgezett egér mozgású kutya.....a család nem birta.. nekem meg családom van

lyódos.. örülök hogy örülsz bonti úly gatyójának.. én is örülök hogy megvette...jó vétel volt
a pénzköltésről hogy nm tudnád hova költeni.. ....
hát az nem s ite lennél ha egy percig is kibirnád anélkül hogy a kézhez kapott lóvét egyből be ne verd valami kiba hasznos dologba
rákérdeztem a full akciós ár 12ezer, szóval így alkudozz a tápra nálatok
600ft/kg meg nem nagy pénz
ezért jó az amstaff, kicsi, barátságos, és úgy fél a kisebbség tőle mint az ördög a szenteltvíztől
amikor a közmunkások hordták ki a helyi adókat be sem mertek csengetni
amikor megvettem a robogóm úgy szállt felém hogy alig tudtam leállítani
valamiért nem jön be neki a füst
Te Viktor.Mienk kell ekkora allat neked?Mibe segit?Ez anyit megeszik mint mi a csaladdal,nagyi tati s a kis pinanyalo. Na csak vickelek,de en nem tartanek ekkoracsaka allatot,hacsak nem borju a neve,vagy disznyo.
te miről besztélsz ember? biznisznek? eszembe se volt hasonlo. a gatyát pont leszarom hogy bonti gyorsabb volt. igy jártam. lényegtelen. most fontosabb hogy hova költöm a rengeteg dupla fizut. a vártnál is többet adtak. fujjj
Hy Zari... A bérescsepp az csodát tesz a kutyával, bacsikam kuvaszanak már nagyon fajták az ízületei mer öreg volt a jószág, elkezdtek neki baszatni a béres cseppet, nagyon sokat javult az állapota... Sztem vidd el el lelkiismeretes dokihoz aki normálisan kivizsgalja és segít rajta, és nem azt nézi hogy nehogy túl hamar rendben jöjjön hogy vigyed neki a gempat...
legközelebb kötözd rá a kamerát egy 45kilós mtz orrsúlyra akkor nem lobogtatod így
szerintem az van hogy fáj a lába, aztán amikor megy sántít, amikor fut(már ha ez a lötyögés ennél a fajtánál futásnak számít) akkor a "vadászösztön" hozadéka miatt legyőzi a fájdalmat és fut
nekem is ilyen volt, amikor belelépett valami szarba az amstaff aztán szinte csak 3 lábazott napokig meg az oldalán feküdt egész nap, ekkor is ha jött valami ló meghajtású eszköz úgy rohant tombolni a kerítéshez mintha semmi baja sem lett volna vissza meg ismét csak billegett
kb mint ha te sántikálnál kifelé a kertbe füvet nyírni, de ha a szomszéd kismuffhoz kellene szaladni akkor már elmúlna a sántaság
amúgy ha sétáltatod és megálláskor lefekszik elfáradt, ha csak toporog akkor még lehet menni vele
hát a szermeló az tuti büdös..
mindég tudtam hogy te okos vagy

na itt a videjó..profi mint ..mind
http://youtu.be/iik_yfmM_kk
ha javarészt tejsavó fehérjével etetnéd akkor eléggé minimalizálódna a végtermék mennyisége, bár ilyen 5-8 ezer ft kilója
én a gyerekkel szedetem össze a szart.... eleinte nem tetszett neki de kezdi megszokni
legalább emlékszik majd rá hogy a meló büdös, inkább tanuljon

az jó..mert amúgy annyit szarik
konkrétam pöcegödörben élünk azóta

olyan páp mért nix hogy 100% hasznositja sem szarás.. meg olyan folyadék hogy nem hugyozna?
vagy az is van akkor olyat is veszek