Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én konkrétan a kutyákról és a gyerekekkel való egyedül hagyásról beszéltem... Nem hogy a sztafira jobban kéne figyelni ilyen szempontból,épp ellenkezőleg, pl egy németjuhász hamarabb támad emberre mint egy sztafi... ez tény.
szeretet szigor ÉS KÖVETKEZETESSÉG
igy kell nevelni mindent...kutyát macskát erdei sünt és a sasokat is
Családban nevelve normális gazda mellett sosem támad emberre,ezt csak az hiszi akinek még nem volt sosem ilyen kutyája.
Szeretet és szigor,ez a jó kutya fő receptje...emellet minden nap kell vele foglalkozni mozgatni szeretgetni fegyelmezni...így szocializálódik.
Nagyából ugyan úgy mint az ember,ha men foglalkozol vele hülye és ön törvényű lesz...lásd CIGÁNYOK!
Hogyha nem ezen lovagolna minden minden szenzáció hajhász média csatorna látnák az emberek a kivételes inteligenciát feltétel nélküli ragaszkodást a fajtában.
Nem akarok én senkit meggyőzni,vegyetek Német juhászt,én azon már túl vagyok és soha többet nem kell!
mert a kutyát... nem lehet megtéveszteni
emennek az utolsó sora sztornó

lényeg ne mmegy ha full ösze van rakva.. nem megy a benyapumpu...
lyó.. kötök neki úly 12voltos ellátást ventiről...(a gyári az 5,1 volt.. de a kocsi pumpuk 12voltosak..mondom ezzel ne legyen a hiba)
megvan...
a pumpu már megy..amikor csak akarom ..de mégsem indul...
akkor .. mikor mondta hoyg a gyári szűrővel mit csináltma a srác monda na za volt a kár .. mert most teliküldtem a befecsit.. az tuti.. az a baj..
na azzal szoptam mire kitisztitottam megint mmert tényle telinyomta..de csa kkitisztult.. modnta higyme el... az a baj...
ők 4 szűrővel keni...
nekem lyan ni.. de mondom a boltba a benyabefecsk autóknak a szűrőlye az tuti jó..
na .. beszereztem egy fémházas komoly szűrőt.. akkora épp befér a tank alá..de komoly mikra szűrő..
na azza inditom hétfpő este...pöccröff .egy minden kafi...persze a tankszpolyler nix rajta!...csak úgy összedobállva..ülés és polylerok nélkül

kedden reggel rakom össze...kint.. direkt mert már akkor sok volt az hogy bent jó .. mikor meg a tankszpolyer ülés fel..kint meg.. nem jó...
na rakom fel a tankszpolylert.. a jobbost .. odahúzom a helyéer..
leáll...
mi a retek..
polyler le..
megy..
na bakker...
hűtőt meghuzom 1cm hátra megent leáll...
elengedem ..indul.. meghuzom megint leáll....
ó

hogy az a szálybaretek kúrva anny ..emg van a hiba...

avezték a hűtőpoyller alatt hülyézett be...egy ahlovány kis kicsiszolás...a gyujtótrafó kis vezértlpvezetékei nél...

voltam olyan boldogmérges boldog..
de leszigeteltem..
elrejtettem jobban...
mert hely az persze alig van...
aztán visszakötöttem a benyapumput is a gyári helyére..
és öszeraktam.. és tesség.. azóta hiába öntöm le a jobbios hűtőt nem ál le.....
csak megy csak megy és nem fogy ki az elem

amit kelelt volan.. amit krisztihány is mondott...
az egész vezetékköteget ki.. ne mcsak a kábelkorbácsot az összeset.. átnézni..ahl nix rajta szigetelés.. ott lesz a kidözsölés zárlat...ha nix akkro méregetni egyesével..
és akor kilyön a efi féle szoptatás is...

ktmzoli8
te figyu.. az efi csatiból hogy jött ki a vezeték.. mert egy ideig baxattalmm..de aztán ráhagytam... és visszaraktam .. de végül is nem azzal volt a baj..
csak onnan hogy jön kis a vezeték?
vagy olvassak vissza mert már irtad valhol? .-))
akkor tesztelem, nekem vagy fél méterrel feljebb van a tank
igazándiból az a lényeg hogy mit tud kezdeni a beszívott levegővel, mert jártam úgy párszor hogy "elfogyott" a nafta felfelé menet ilyen 45+ fokos emelkedőkön amikor kevés benzin volt benne

ez a tizedes vessző meg mindig zavart okoz a rendszeremben
amit már így jelölnek az általában olyan kicsi hogy meg se lehet inni
Igazad lehet, de azt mindíg szem előtt kell tartani hogy egy ragadozó állatról beszélünk aki hierarchiában él (ahogy mi is).. És alap esetben mindent élőlényt ami kisebb gyengébb nála maga alatt helyez el a rangsorban vagy áldozatnak tekint...
Szóval az ördög nem alszik ...
Az utolsó mondatoddal nem értek egyet. De kétségkívül a legjobb fajták közé tartozik.
Nem nagyon ismerek/ismertem olyan kutyát aki a barna bőrűeket szerette volna... Talán mert mindíg sántikálnak valamiben..
De ez alap igazság a kutya nem szereti őket...
A sztafi egy igen család centrikus fajta,ellenben nagyon makacs tud lenni és itt kezdődnek a bajok,sok gazda rá hagy dolgokat amit azután nem lehet belőle ki nevelni.
Erős jellemű gazda el tudja nyomni benne az állatokra irányuló vadságát...beszélgettem egy tenyésztővel aki ezt azzal magyarázta,az ő falkájára irányuló támadásnak vesz minden más állat közeledését ezért ösztönösen támad!
Mikor meg vettem az első sztafim,olvasgattam utána sokat..akkor találtam egy idézetet..gazdámat védem és szolgálom,félelmet nem ismerek! ez tökéletesen találónak tartom,soha többet nem engedek más fajtát a kapun be-sem!
Ezt sok tapasztalattal a hátam mögött kijelenthetem úgy érzem,nem kell nekem többé ilyen minden féle nyegle vonyítós vagy szőrét egyfolytában hullató gyenge idegzetű gyereket megkapkodó kutya!
Ahogyan ezt egy neves műsorban hallottam...vannak az amerikai sztatfordok és a többi faj,ami sztatford akar lenni!
a 2 bár az 20 m vizoszlop.. a 0,2 bár az 2m vizoszlop
0,1-0,2 bárt dud zárni az a kis úszó és tűszelep kombó!
de mondom ha Y folyatod el a benyát tőle.. az pont jó lesz neki!mert el is tud zárni de ha kinyit egyből engedi oda is a benzint!..mert kb 10cm magasra nyomja a benyát szabad kifolyás esetén a pumpu...
tehát ha osztod Y ba is 5cm magasra ..az bőven belefolyik a karbidba!
de el is tudja zárni!ha elég neki sszint
na akkro már 3 emberel beszéltem aki berges bergs volt vagy bergszerelő..lyani kmét.. zsé zsolti.. és egy úly arsz.. vp ről balázs

ja ami még fontos...
este hogy ment.. a kis zsűrő volt benen egyedül az úly kis 300ft műanyag házas...
de este hogy beszéltem a balázzsal mondta hogy az nem lesz jó az kevés lesz azala be fogom szopni..mert a innectro fuvókát eltömiti.. a gyári szűrő az a jó.. ..jobban járok ....ha azt rakom vissza..
reggel úgy si lett..csak kis okosságot akartam csinálni ami full faszság,... hogy ..a szűrőt viszafelé megnyomattam...mondom a naggya getva kijön belőle.. oszt ez jól lesz még egy darabig...
na ez volt a nagy hiba...ugyan is a szűrők ha vissza felé megtolod.. nem hogy kitisztul hanem belül könnye szétmhet.. hát gyanúősan az enyém igy is lett...
reggel .. meg a szűröket visszafelé meglocsotattam... és összerakom..pöccnetettem egyet.. pöffent.. aztán nem indult...pöcögtetem ..nem megy..
ómondom akkor csak nekem is beköpte az befecsit...biztos a a 300ft szűrő miatt(akkor még emezt nem tudtam hogy nem szabad lett volna megnyomni vissza )
nem indul...
baxtatom nézem.. régi fajtas inditás.. fecskendővel adagolod a benyát ha van szikra és benzinellátási gond van.. akkor indulni fog a fecskendezet benzintől.....
ugy is volt...elindult pöcörgött leált...
ÓÓÓÓ mondom
na a kurva annyát.. csak ki az a kis innectros fely...
(persze közbe ezre telefon emezekkel )tisztitás..
viszafelé megnyomom... jártatom a motort ..és 2-3 fordulat után már szépen 5cm re kilövi a benyát
jessz..
öszerrak tank oldalt.. a gép megy..
öszerak teljessen szpolyler is fel a helyére.. de csak a benapumput letiltja ..mert nem megy...
motor inditás..semmi benzinpumpu hang..
ma akkor már a halyam téptem..
tank a földön...összerak...tankszpolyler fel...
szerintem többet kellene bírnia mint 0.2 bar mert a tank teteje feljebb van mint 20 centi a karbitól, de a 3 bar-nal tuti injektor lenne a karbiból mert spriccelné befelé ezerrel
ezt a ladáknál volt gond az úly tápszivattyú.. ha nem violt jól kihézagolva a blokknál akkro túlnyomta a karbit !
0,2 volt a határérték.
a tűszelep ha jól emlélkszem autószerelős tanulmányaimra.. akkro 0,2 bár ig jó... 0,4 már nem zár el!

ezek mind 3 bár vagy több..de mikor csak úgy megy.. akkor a menniysége az olyan locsolja kimagából ..ne mfröcsköli csak úgy locsolódik kifelé..
a ugy csinálod hogy egy Y nal a tankba viszavezeted a csövt.. a másika a karnyira kötöd.. akkor simán feltermeli a benyát a karbiban..de mikor az lezár akkor úgy us szabadfolyás van amarra tehát ne mfullya fel a karbit ..
a kutyatémát nem úgy értettem.. meséljétek figyelem csak most a motort irom
mennyi bar-os a benzinpumpa? ha lebegőt szív milyen gyorsan dolgozza ki?
nekem is valamit kell kezdeni a ténérével mert azon vákuumos van de szar már és ha nem sok a benzin és lötyög falsot szív és csak szenved
gondoltam csinálok egy vissza ágat a tank felső részére és amikor tartalékon van a benzincsap indítom az ac pumpát
csak attól tartok a 3 bar sok lesz a karbinak, ennyit nem bír ki a tűszelep
a staffira rá kell kényszeríteni kiskorában hogy szeresse az állatokat, mi vittük mindenhová kölyökkorában azokat most sem bántja
most úgy van ha pórázon van leszarja a kutyákat-macskákat pl dokinál se érdekli milyen állat van ott amíg nem megy neki
ha nincs póráz rajta akkor már nekimegy mindennek

gyerek mellé szerintem a staffi az egyik legjobb, amikor az első volt akkor a gyermekem lehetett 4-5 éves, akkor lett a ház kész, téglarakás, farakás ilyen rakás olyan rakás minden akadály volt az udvarban, nem lehetett egyedül hagyni
szóval valaki mindig nézte hol van és mit csinál a gyerek
ekkor vettük észre hogy a kutya is folyamatosan nézi, ha feküdt akkor is, és ha a gyerek takarásban volt akkor felkelt arrébb ment hogy lássa, és ott feküdt és nézte folyamatosan
és szörnyen béketűrő típus kb mint a labrador
pl ha összekötöm a lábait gumipókkal csak áll és néz rám hogy " te hülye, nem látod hogy nem tudok mozogni" vagy ha ráteszek a hátára egy vízcsövet, rongyot akkor áll mint a cövek le ne essen róla
nem kerestél vissza..

nekem nem az volt de majd még irom..
mert sztoriban vagyok.-)
6gyuk a kutya témát.. vissza a 7..illetve az évezred szopásához...
csüt reggel beszerzm a benyapumput...9800 ft úly kis 300 ft szűrővel..
hazaviszem emezt kiszedem.. oil benya álló 20báros szövetbetétes gumicső be a tankba a szuvattyű ás a tankban lévő szűrő közé... mert gyaári csövet nem mókoltam le a gyári szivattyúról...
reggel inditás...
eleinte jónak tünik..de 2-3-4-5 mulva ugyan úgy jön a gond ment addig...
aztán kis pihi után megint.. megy de már hamarabb leáll...
ÓÓÓ hogy az az...
mondom tuti ez a pumpu is szar..
hivom a boltot mi van...vissza adják a pénzt csak ki kallt ölteni a garanciához pár paritt é már nix gond..
o mondom akkor faxa.. ne msi töltöm az időt ..megy ak be az úly pumpuért másik bolt ezek ugyan úgy néznek ki.. alfa 155 fiat tolyota suzuki.. egy kapta fa...hozm el az úlyat...veszem ki a régit akkor látom.. a benyacső a szuper benzin olajáló.. bent a tankba .. megmihálylott .. meg van törve.. és a külső része.. félig levált...
akkor gyanús volt hogy a pumpa csak jó volt ...de ugy is vissaz eszik.. ott az úly a táskába.. belpattintom.. a tankszűrőt (kis müannyag semmi szar)kibaszom a g..be.. mondom csak az úly szűrő bele... a benyacsövet már tudtam hogy hiába benyaálló.. de az összesnek a külselyét a beny megeszi.. tehát a gyári belő csövet kellet és sikerült is könnyedén lebontani a szűrőről és rátenni az úly pumpura...(mondom ugyis visszaveszik a másik pumput.. akko azt kizárja megy bele az úly úly pumpa, ami ugyan az ..csak kicsit márkésabb a doboza alapján...talán)
összerakom.. a tankszpolyler nélkül...beröccsintem... 10 percig járatom helyben.. már rendessen világit a kipufi a sötétben...kicsit megjáratta a kertben.. még jártattam ..összesen 30 percig.. mondom már a ventivel is gőzöl.....akor mondom rásegitek ovatossa na vnetire locsolok vizet... leált..de pöccent egyből és kiagyaltam a hőgomba megzavarod66ott egy pillanat ra azért állhatott le...
de indul megy .leállitom inditom.. pumpa dolgozik termel.. a motor hibátlanul megy..jó
szombaton akkor próba...
reggel összerakom.. fel a tankszpolylert mert az még hiányzott róla...és tolom ki.. inditanám...
nem megy.. na ekkor kezdett erős testszagom lenni miközbe a fanszőrzetem komoly ritkulásnak indult
nekem a staffi egy öleb
ha valaki bejön már fut hozzá ugrabugrál bújuk hogy simogassa stb stb
már aki bejön..... nem tudom hogy szelektál de sok embert nem enged be, pl a barna bőrűekre olyan allergiás hogy akkor tombol ha az utca másik felén mennek
de van fehér bőrű is akire nagyon támad, valahogy megérzi ha nem "egyenes"
bár még csak 2 éves, még 2 év és szerintem egyre kevesebb lesz akihez bujkálni fog, a másik is olyan 3 éves felé lett embernemszerető
pl postást nem szereti, a vízóra leolvasó haver, a gáz-villany meg olyan szinten nem szerette hogy a kerítésen kívülről nyitható gázórát sem merte megközelíteni

a bull másabb volt az olyan volt mintha feldobott volna egy pénzt hogy támadjon vagy ne...... volt hogy beengedett egyént volt hogy nem, volt hogy beengedte aztán amikor már 3-4 méterre volt a kaputól akkor repült rá(ezt csinálta leginkább),de igazán senkit se bántott mert csak a nadrágot tépte széjjel meg egy kis minimális hámsérülést okozott. simán 8 napon belüli sérülés volt mind
Nagy bölcsesség az ivartalanítás!
Előzőleg egy rotim volt,ugyan úgy begyulladt a méhe..együtt volt egy sztafi kannal,nem akart kefélni a kurvája...vártam hogy hátha de nem..egyszer csak beteg lett és meg műtötték...sajnos ő a lábadozási időszakban rárontott a póstásra és valami seb felszakadhatott mert egy perc alatt kimúlt...
Egy bizonyos hogy ezentúl ha eléri az ivar érettséget a kutya,ivartalanítatni fogom nem akarom ezt átélni többször.
Fura egy kutya az amstaff... A "falkánkban" 3 is van ismerem őket,nagyon kedves jószágok,pedig az ember azt hinné milyen vadak pedig a vizslám,vagy haver német juhásza úgy leteremti mint a szart... köpni nyelni nem tud,aztán ha idegen kutyások jönnek szembe az erdőbe alig lehet visszatartani mert meg akarja ölni... De emberre soha nem támad... Meg a kant, az szép nagy példány 5 éves kislány mellett tartják el sem lehet őket választani egymástól... Gondolkoztam rajta staffit vegyek mert kutya vásárlás előtt állok,de inkább németjuhász az erdőbe jobb...
Viktor!
Már a múltkor kérdeztem ,mi volt a hiba?.Jópofin válszoltál,h keresgéljek vissza:::Ugyanevvel szívunk,már voltunk Kméten a gurunál is,1 napig volt működőképes!(sokezerért).Tegnap megint futóval jött haza este nekiugrottunk!
És lám csoda..
Az elektromos agynál,a fekete doboznál a185 db bemenő vezetékeknél tőben,de inkább a dobozban el volt törve 2 vezeték.Nehéz volt szétszedni,megcsinálni 5 perc,azóta rögtön indul.szinte csak akkor látod,ha szétszeded.

szivesen