Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

hir iz de szánkÓ
Egy merino gyapjú aláöltöző felül-alul,egy polárpulcsi,egy polárbélelt sígatya,polárbélelt síkabát, gyapjú túrazokni,és egy maszk,ebben még az életben nem fáztam.
A gyapjú cuccok meg azért jók télen mert felszívja és kipárologtatja a nedvességet,így a komfortérzeted jó marad,és nem is fázol meg.
A neoprént nem venném fel, mivel abból semmi se ki se be,szóval lehet nem fázol,de hamar leizzadsz és a komfortérzeted megöli...egyszerűen nem erre van...
Még a táskába szoktam tenni egy törölközőt meg egy sapkát ha megállok letöröljem a fejemről a nedvességet.
Így egy minusz 2-3 fokig nyugodtan ki lehet menni csapatni
Még egy Jimmy féle kesztyűt beszerzek ha olyan jó ahogy mondja...
Ja és plusz védő felszerelés.
Hol lehet ilyet kapni?
na tegnap azért csináltam videót...
annyira jó hogy már..össze is vágtam..
itt van ni
0:00 a hossza..
mert anniyra szar.. konkrétam int a tegnapi menet.. nem tudtam mérét ne máltok a szemüvegben sem aztán meg már szemüveg nélkül sem.. hát azért..mert okádék ködszitálás volt...

de azért a telókat azt be sikeült lőni... tökéletesre...

a videón nem látszódnak a 30-50cm mély hullámokból összeállított 3 perces pályából a hullám nem csak azt hogy a kamera állandóan mozog..amúgy a dombok hogy mekkőrák az látszódik...
de az hogy az egész egy hullámos gyilkos retek.. az nem ..
én hasra is gyúrok nem csak mellre
ron...
tőlem 1szerű vállas..
mÚÚarhahaha
akkor leirom..
2+2+2+2=8
2+3+2+3=10
ez a két z szelvény kiteritve..
ebből a 10+8cm ből van 300cm=5400cm2
ez 2mm vastag zártszelvény tehát..
5400x0,2=1080 köbcentiméter
azaz 1,08 köbdeciméter=1,08 dm3
7800kg/m3+ =7,8kg/dm3
tehát közel 1,08 x 7,8..az közel 8 kiló.. + a deszka.. aznix az egész kilenc kiló...
ez fából van vagy 5 lkiló...de az nem 3-4 személyes.. az csak kettő.. és olyan gyönge mint harmatos hajszál a téli reggeleken
ez meg erős mint a testszagom egy jó edzés után ....

ini te ily ilyen kártsú fajta vagy...
én még derékban el vagyok a 100as mérettel.. de mellben,.. már 30% izmosabb vagyok...
nem véletlen azt hiszik a mellvértemtre hogy gyerek páncél .. nem ez xxxl csak én meg ..xxxxxl vagyok
köldökig ért az xxl
nekem a kerület legalább 130
ezek mind olyan nyulos anyagbol vannak még az S-est is magadra tudnád spájszerolni..
ezekkel csak az a baj hogy egy normális testalkatú emberre(100kg alatt nem ember az ember) nem jók
gondolom a sportszergyártók abban a hitben vannak hogy a dagadtak nem sportolnak.......
amúgy a dekatlonos xxl még akkor se lett volna rám jó ha nem vagyok ilyen zsírsertés, mert a hossza már alapból kicsi volt
nekem télire van egy hegesztőkesztyűm az egész jó
több rétegű, kívül full bőr egész hosszú
első pár órában nem kényelmes de utána beáll
ami a legjobb benne hogy ingyen van, mert ha tönkremegy akkor kicseréltetem
kuka
egyszerübb lett volna ha simán leirod y-kg és kész :)
kesznyű
1500 ft ér van olyan munkás kesztyű ami belül épp csak egy vékony bőr kivül meg az a ..kutymurutty anyag...
az még -1..-2 fokban olyan szinten tartja melegen a kezet...hogycsak nézed a többi mi a faxt fogdossa a hűtőt meg a kipufogót ..csak nem keresnek valamit
hály kolbik.. látom meg a okosság.

szánkó-kány ..végül is kész let gyorsan ... aztán behülyéztem az itthon maradást .. egy motorozással..
hátámla csaka a kinder miatt lesz.. olyan zsanéros mint egy ajtó.. 50cm magas fenyitom és kétoldalról egy egy felcsavarozott spanifer fogja tartani hogy nem dőljön hátra csak a kivánt mértékben ...
ha meg viszahajtom
rá a másikra akkoe meg olyan lesz mint egy hagyományos ..csak ott 2cm rel magassaabban ül..

a sullyal mindég is gond volt..utt a fórumon..
de...
súlyát ki tudjátok számolni..de ha akarlyátok 3m 20x 30 2es falú zártaszelvény.. kb még 3m 20x20 2 falú zárt szelvény..
az aélt azt 7800kg /m3 nyugodtan számit6játok...az hogy mondjuk 10 pálca ment bene a ok 46.16ból.. az még fontos.. iletve kb 3 pálcányi forgács jött ki mikor a szánkó oránál a halytítást készitettem.. mert ez készitett hajlítás...
szval a súlyát mérés nélkül is(ez a mérnökös ki lehet számítani)
illetve
van benne 2cm vastag 95x25 osb lap + még egy 50x25 a hátámla.. ezt a lyódlis jobban tudja hogy kell számolni per köbméter súlyt és abból meg ki lehet számolni hog y..hány az a köbméter...
a fém súlyát összeadjátok a osb vel és kész is a tömeg

de alárul6om.. nem nehéz...
mondjuk minden viszonyitás kérdése..de egy böing 767hez képset kifejezetten könnyű .. és ha egy böing tud repülni.. akkor ez a szánkó tutti hogy szárnyakat ad .

Pofa már nem húz semmit.. maxa a kutyabőrt ..mert lassan 12 éves és épp pár hete jött vissza a túloldalról...3 7ig nagyon gatya volt ..félő volt el kell ásni.. de aztán csak felépült.. mondjuk azóta a 3-4km futások már nixenek...
de szaladgál a ház körül meg minden..csak már.. 80 évessen.. nem kell megkinozni..
tavaly még húzta rendessen...

nekem meg egy ilyen kis 100 kilónyi 3 fős családot elcibálni.. lófax...

mondom felveszam a pályán a menetet. csak hiányzott hozzá az hogy a bemelegitések után is a kamera batterie ..fel legyen tőltve
a neopren nem igazán jo választás, igaz hogy nem engedi ki a hőt, viszont a végénél folyik bele a gatyádba az izzadság,ráadásul nullát szellőzik, azt vizi sportokhoz találták ki

a sí, és snowboard aláöltözetek a tökéletesek, az tényleg meleg és szellőzik benne a bőrőd, olyat kell venni amelyiknek van felhuzhato cipzáros nyakrésze.
Én ilyen kesztyűt használok. Mikor a többiek a rezót meg a kipufogót fogdosták,nekem le kellett venni,mert izzadt a kezem!
Na itt van olyan kezeslábas is amibe hóban sem fázol egész nap! Az a lényeg hogy a neoprén alatt legyen valami kényelmes puha ruhadarab, akkor nagyon kényelmes nem izzadsz bele és kurva meleg! Ezért 1- számmal nagyobbat kell venni! Lehet válogatni http://www.decathlon.co.hu/ker...
Hali! Én ilyet vettem, neoprén mellény ,ez alá veszek fel 1 pamut hosszú ujjút és kész! 2 dolog miatt jó a neoprén mellény, mert a hideg szél nem fújja át, és a test által termelt hőt bent tartja, így nemhogy hidegvan télen, hanem meleg! Gondoltam ha a jeges vízben nem fázol akkor a motoron sem. Igazam lett. Azért jó a mellény változat mert a hónalj résznél tud távozni a + hő így nem döglesz bele a melegben sem. Nekem nagyon bevált, én olyan méretben vettem hogy a derekamat is takarja igy az sem fázik!

http://www.decathlon.co.hu/neo...
gyapjúzokni is jó, az is meleg ha vizes
ruhának is jó lenne de egyrészt nehéz, másrészt meg vakarózik az ember kényes bőre tőle
A pro-grip nek van neoprén motocross kesztyűje. Kiválló, strapabíró, meleg.
Ez a jó recept, más nem is kell, én még vennék fel egy neoprén vékony zoknit ha beázna a csizma nem kell cserélni és meleg, decathlonban van nem drága!
köszi, megvan!

Eről mi a vélemény?
Kuka?
alulra kell egy fasza bálint álltal leirt vékony aláöltözetgatya. aztán a crossgatya protektorgatya és kész. felül ugyanigy alulra aláöltözet. két normál mez páncél és egy széldzseki. nagyon fontos a hátizsákban egy száraz mez meg egy száraz másik aláöltözet félidőben lecseréled és kész. meg egy vékony sapka hozzáférhető hejen . nekem uszósapkám van vékony műszálas.
ennek elégnek kell lennie.
aki ennél hidegebben motorozik az elmebeteg. 3-6 fok alatt felesleges motorozgatni vagy viseled majd 40 év után a hülyeséged okozta károkat.

pamutot el kell felejteni! azonnal beleizzadsz és bent tartja a vizet. utána rögtön megfázol és kurvára nem komfortos egész nap egy felmosorongyban motorozni. ha megfelelő ruhákban vagy, elég pár vékony és könnyű réteg amiben simán mozogsz mint nyáron.
szerintem télen az alá öltözet a legfontosabb, erre legjobbak a snowboard-os holmik, nem olcsók viszont tényleg nem fázol benne, légáteresztő testre tapados boleró...