Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

nem számit..
majd legközelebb
nem számit hogy ki mért nem jön..csak az hogy j9ön vagy sem..az hogy utaztok egy egy napért 700km..az nekem a dicsőség..hogy ennyire megtisztetlenek ennyire minőséginek tartlyátok a hajtást..
mondjuk.. te még csak hallomásbol meg lát..omásból tud6tol itten i dolgokró.. fúllya hozzád a szél az infókat a kopasz jarvistól békától krisztő..
és számitok is rá hogy megint hogy behülyézik az idő.. és a napsugár tímünk is kissé belassull...de a kopasz lyaró ulyra jön sokat... mint tavaj is .. egész télen .

ugyhogy nem számit hogy ki miért nem .. csak az hogy jön vagy sem.. és kb indulás előtti utolsó percig bár ki visszaléphet.. nix sértődés vagy rossz szályiz..az egy másik tipusú ember aki ilyenért besérwtŐdik...

látni kellet volna.. a múltkor jaró lejött (két hete) kimentöünk és 10 perc után behülyézett a berg.. én már rég feladtam volna és toltam volna cvissaz a kocsihoz a retek innyektoros ganalyt...de lyaró..a kopasz járvis...a 700km utazásra annyit nem mondot.. bakker jól beszoptam..csak mondta hogy szedjük le próbáljuk nézzük.. csináljuk..
ugyhogy .. Őa példakép a reménytelenség után sem lett semmi negativ megjegyzést ..semmit.. konkrétan már én voltam magamra mérges hogy igy behülyéztem ..de Ő . .
ugyhogy...
és a az hogy megjavitotta...ezek után csak habett a tortán

csak azt nem értem..
hogy tegnap még innen volttunk ..5en..
..7en...
aztán ha valaki nemakar az felhivja a ásikat.. és ..konkrétan körbe lebeszélik egymást.. ahelyett hogy pozitívba nem visszatartaa bandát ..hanem épitené..
nem ..ehelyett leépitik a hajtást.. hogy ez ..mért lyó..
hogy együtt nem megyünk sehova
de nem baj.. süt még a nap.. lesz még napsugártím...halytás..
én 1500 at megyek ,nem merek visszalépni. hülyén érezném magam. ráadásul ha hazaérünk románból kipihenten indulhatok vissza özterbe csak levezetésképp . hajnalra kiérek aztán lehet kezdenia melót. jó kis külső munka hmmm devárom.
Úgy jött ki hogy pár naja még azt írta.. nem ez a lényeg.
A lényeg az hogy az itthoninál szarabb körülményekért nem szeretnénk 700 km-et utazni. Gondolom nem kell túlmagyaráznom.
rályöttem hogy jött ki oda a tizen 4 fok..
összeadtátok a reggeli meg az esti hőmérsékleteket .
és a hiányzó + 1 fok..az az optimizmus
arra felétek holnap.. tényleg karaly idő lesz.. tizen-4fok...
de lehet meglesz az húsz is
http://koponyeg.hu/t/V%C3%A1c

dévÓ
1,5mm lemezből hajlítva..kap egy nagyobbütést.. elhajlik mint a fény..de vissza lehet egyengetni...azért stabil is...
beálítás is 3dikra sikarült pontossan...mint látod.. az a felvétel az már hibátlannak tŰnt...oda látol ahova mondom hogy épp nézek...
persze holnap derül ki minden..

itt mind behülyéztk .. egyedül jódos az aki nem mert visszalépni...de még reggel 6ig ős is meggondol6tja magát
volt aki kitalálta máshol 14 fok leszz
de én azt mondom.. lesz olyan hely ahol 20 is..és napsütés.. például spannyolországban....

agyaltam sokat a kamera tartón..de ezt találtam a legjobb legbiztosnságosabb esésre is elfogad6óan! reagáló felfogatásnak..
a dév féle műanyagos az nem jött össz sehogy.. nem volt olyan hely ahova azt felrögzítsem...elöl nekem ott egy szellőző..
de Qúrwra nem bánom hogy azt a szellőzőt nem zártam el...
Ez igazi zarándög kameratartó
A szögvas futóbicaj jutott eszembe.
Eredeti darabok!
Dew , a megoldás sima két komponensű loctite ragasztó létezik kimondottan hűtő javitásra kerül vagy 2 ezer ft-ba...

a trükk amit megosztok veled a ragasztási technologiában van, egy vékonyka árral éppen csak kibővited a már meglévő lyukat, csavarhuzo sarkával jol megkapargatod a környékét , utána rendesen kifujod kompresszoral ne legyen a környékén fagyállo, bekened a kétkomponensű ragasztoval, megdöntve körbeforgatod és pár perc kötés után (attol függően milyen gyors kötésü a ragaszto) fejtetőre forgatod és ugy hagyod megkötni, igy a belső oldalán a peremre is vissza tud folyni a ragaszto és mint egy két oldalas peremes dugo ugy köt meg... a hűtő javító is igy csinálja.
nincs mit 5 ezer..
Megnéztem, nincs sok vélemény, veszi amit kell, ahova nézel.

Majd a gyakorlatban kiderül minden, hogy látod-e hogy villog, hogy tudod kapcsolni, ha megüti valami ottmarad-e vagy elhajlítja a lemezed, stb.

Ennek a FIX rögzítésnek csak az a baja lehet, ha valamit kap, s nem tud elmozdulni erőhatásra, lehet valami törik. Ha a csuklójával teszed fel, legalább el tud csuklani rajta, ha erőhatás éri, ez az egy rizikót gondolom így elsőre.

Azt nem írtam, mert engem sose zavart, ha nincs motor zaj, lehet hallani a felvételen, ahogy digitalizál a kamera.
Nem lesz egy gopro, azt ne felejtsd el!

Jó motorozást!
déw..
nézd meg a kálypit...
kamera beállítás.. a kertben...
a szöveg azért kell hogy lássam hogy mi van a fÓkusz on ban.. a középpontban...
tehát nem csak nézelődöm..hanem be van lőve s zerkezet..
a kamera a talpra csak úgy szerlhető fel.. hogy van neki egy pozició ütközője... annak nekiteszem.. meghúzon.. az ott van.. nix másik helyzete..csak ez

dév nézd meg és véleményelj..thnx
zsolti
egy csöpp eső sem esett kint ebből.. meg még itt segged környékén is halovány az ami gyakorlatilag az egész országot szóra...jó ha egy óra volt aztán meg még a csöpörgés is elált... konkrétan behülyézet az eső ...

ugyhogy ha ugy van.. száraz gumit rakj.. mert sajnálni fogod a porba a sárgumi élét leruggatni...
na fent a kamerka
be is lőttem.. kbra.. de tuti lesz még neki hiba a képpel..de azt majd utólag tudom csak korrigálni..
de szerintem nagyon belőttem...

dobok pár képet róla..
a felszerelés helye . és az utolsó kép..az hogy hogy tuok neki örülni
mindenhol esik. . bezzek a kis sárhegyen meg..most sem..

déw...
ezt akartam kérdezni.. hol a rákba állitom az efpéest..
mert csak azt találtam hogy fullhádély meg sima hdély..
mert nekem az kell hogy 60efpéessel vegyen azaz 6van kockát rögzitsen másodperszenként
Ha mar gass..
http://youtu.be/qP_z0exggUk
Mester..jol csinalja-e?
ezen nem látszik a felirat

nincs jobb képed?
A kamerára visszatérve a csuklópántos befogatót kicsit megfaragtam, hogy hátrébb lehessen hajtani a kamerát, mint 90fok, mert nekem 90 fokban a "földet" vette a sisak elejére rögzítve.
Nekem így jó, de ez sisak függő, majd kitapasztalod.
Csak neked
Köszi a tippet és a magyarázatot

Ragasztva volt a tengely végre.
Szerzek majd újat a tengelyt úgy is berágja idővel a tömbszelence,
ezért is rizikós a bontott.

Tanultam belőle, ha megfogom a hengert és az meleg, de a bal hűtő teteje még hideg, gáz van, nem kering, beteszem a hajtás előtti ellenőrizésbe ezt az eljárást is, a dugónak már úgy is mind1, a végét járja.

Termosztátom kivéve így, előnye is volt a mostani dolognak, sose járt hidegen a motor, bemelegedett mindjárt
HD 60 FPS el szoktam venni, de veheted FHD 30FPS el is,
próbáld ki így is meg úgy is, amelyik jobban tetszik.

Nem tudom milyen kártyát vettél bele, de a biztonság kedvéért, amikor elindítod a felvételt az első 5mp-ig nézd, hogy vesz-e!
Ha addig nem áll le, már nem is fog, akkor jó neki a kártya.
déw..
fhd.. vagy csak sima hd.. melyiket is mondtad?
hály kolbik...

csani.. a gyógyszert beszedted.. remélem..

meglyött a aktívkem2pontegyes..kamerka..
hát dév eddig tuti a választás az ..lyÓÓÓ nagyon lyaÚÚ
holnap felszerelem a sityak elejére..
azért igy hogy van magyaar menülye.. azért ez még könyebb.. nem mintha az angol menüssel sok bajom volna..de ez még barátibb így

na látom a bakonyi motorosok úly barétokra lelhetnek nemsoká
én ehelyetekben.. vinnék nki..forró telyát.. mert hidegeket mond a következő 7végékre..
meg odamennék motorral és felajánlanám hogy mi is segitünk nekik elkapni a sok terészetrongálót.. mert amúgy a legnagyobb természetvédőkkel állnak szemben.. ha nem tudnák...
szóval elkapnánk a vadászok garabncát... meg az összeg dolgozó gépest faágót bányagépet..mindet kardélre hánynánk
persze ha elfogaják ,hogy segithetünk neki..
ÜLDÖZZÜK EGYÜTT A TERMÉSZETKÁROSÍTÓ BANDÁT

ez a román motoroztatás.. nehm hinném hogy a kamrásokon múlna.. szerinten inkább tényleg azokkal a nagyobb csapatokkal van a bajság..10..20
persze 5-6 fővel észre sem venni..de 6..7....8. .9... .10... ..11..12..13..14...hú apám ez még a képernyőn is sok helyet foglal..nem hogy az erdőben

déw..hÜttŐ lyavitás...
én láttam olyat..pöstiekkel voltam akkor is poilyanában.. és kilukadt a berg egy hűtőlye...
még a többiek bénáztak...addig mi fent lebontottuk a dolgokat kitisztitotta a hűtő elejlét...
kicsit tágitott a résen.. és ..kitisztitott hogy ne legyen a fagyálló nedves folyadékja a fémen...aztán bekente azzal az epokszi qÚrwa annyával..30 perc múlva mentünk tovább..3 nap alatt végig egy csepp sem szivárgott.1,4 hűtősapka rajta..
szóval.. ne mhinném hogy sokat kéne variálnod vele..meg nagy költségekbe menni...
az a baj... hitős elbaxhatja.. azt csakl anniyt mond mikor a kezdbe adja a szétbaszott hűtödet.. bocsi ..de nem lehetett megcsinálni..
de azért egy 3 ezret tegyé má ide mert dolgozott vele..meg anyagot is tett rá.. aztán ő nem tehet róla hogy ilyne szar öreg fost vittél oda...
ugyhogy
a hat nyolc rugó lyavétásért ..jó.. 14 egy hibátlan bontott hűtő a ktmhez
lyó mondjuk az kötöem

déw..
lyuttasd el hozzám...
meglesz abból aluból..amiből a tuning vizkerekeket is csináltattam annó a berghez is meg a ktm hez is
nem lesz7 vele több bajság...
amúgy nem látom.. ez a tengelyvégre volt felrakva valami stiftel?

déw..
a termoszifonos hűtési elv miatt egy kettő té ha nix benen a termosztát.. elég jól elhűtögeti magát...mivel a hűtőd alja az hideg point... a teteje a meleviz befolyási point.. ahogy hül a viz az lefelé áramlik..ugye... bele a hegertalphoz.. ott egyre a felfelé melegedőp egyre melegebb részek felé a hengerfely.. onna meg a forró viz.. a termodinamikának megfelelően felfelé áramlik( a forró viz felfelé a hideg viz lefelé tart)
tehát kialakul a körforgás és már hüti is magát autó matice.. persze ez kb jó ha 50 % hatásfok egy keringetőszivattyússal szemben...
de működik!
a lapát darabja miatt ne aggódj.. az egy idő után a széles helyeken átmegy.. fel a hűtőd tetejébe ott tmeg a kis csöveken nem megy át.. tehát ott kerrsd.. de ha nem leszmeg sem okoz galibát.mert mondomm az áramlás miatt felül lesz.. a hűtőn meg nem tud átjutni....a kis darabokat meg kimosod belőel úgy si..
hengerfelynél megolvadásra vagy ráolvasásra .. attól sem kell tart.. a műanyag,.. nem 200 fokon fog ráolvadni..ha meg eléri a 200 fokot ott valahol.. hát akkor már rég be is sült... (lyó lyo tudom evansz is majd 200 foig biri...de a motor már 140 fok felett úgy és olyan hangokat ad.. hogy az sosem lesz ..200 fokos)
szóval az miatt sem aggódni..
mondom küld el a kereket.. 1-2 héten belül küldöm vissza az alut..ha megmondod a paramétereit a tengelynek.. az 1szergályosommal azt is belefaragtat6om

hogy mért is törhetett el..
mert van olyan hogy elöregszik a műanyag.. és elveszti a szilásrdságát sé rugalmasságát. nem olyan nix és ne mis hallottam róla
ebay vagy itthon is van pár helyen
érdemes összefogni pár embernek aztán úgy rendelni, nagyobb tételben olcsóbb
mi olyan 250ft körül vettük postával darabját
A rudat egyébként honnan szereznétek be?
Nem akarom, csak kíváncsiságból érdekel.
Még infó. Új hűtő nagyobb nyomást bír, 1.3 as sapkával volt szállítva, kapacitása 1,5L a gyári csak 1L volt és 1.1 es sapka volt, ami a törés miatt, szerintem már 0,8 körül elengedte a nyomást.