Kedves Nyugdíjleső!
SJ4000... Most vettem meg egy hete, eléggé körbe jártam a dolgot. Olcsón (10k körül) nem fogsz olyat találni, ami Neked jó lenne, vásárlás után szívni fogod...mármint, a fogad. Hallgass egy titokolvasóra, és ne kísérletezz! Vagy ne, és kísérletezz!
A sportkamerák, szerintem az összes olcsó meg a drága is FIX fókuszosak, ami azt jelenti, hogy FIX távolságban adnak jó képet, arra van kitalálva, hogy felrakod a fejedre és azt veszi ami előtted van.
Arra nem a legjobb, hogy te távolról kamerázz másokat, mert az emberük távolodik, közeledik a fókusz meg FIX. Kicsi lesz meg életlen, ha fókuszon kívülre esik. Nézz meg mások videóit JAXY amikor másokat vesz, stb, ez is hasonló lenne.
Ilyen távolodós felvételre, ha jót akarsz kézi kamera kell, amiben van autó fókusz, fejkamerával ezt nem fogod tudni kiváltani ugyan olyan jó minőséggel.
Az activecamot magyar importőrnél vettem egy 32 GB os kártyával, semmi extra.http://www.conflex.hu/ jelenleg 17 a bruttó ár.
ebben nincs benne a kártya!
Class 10 es kártya kell bele mindenképp, s amit javasolnak, más márkákkal hajlamos összeakadni, s kiírja hogy nem elég gyors, aztán nem vesz fel neked semmit, leáll 4mp után, persze ha figyelsz észreveszed, de egyszerűbb belevalót venni és nem kell lesegetni.
Szumma ez a sok infó után, s ahogy látom az igényeid, szerintem maradj inkább a kézi kameránál, a sportkamerával nem fogod tudni csinálni azt a felvételt, amit szeretnél.
Az tényleg inkább csak arra jó, ha a fejeden van és előtted lévő 2-3 m en belüli eseményeket veszed.
ÓÓ
akkor még sem lyaúÚÚ
vagy igen?
a 90 fokos kamerák képesek messzebről si venni?
de a gyorban nem olyan éles?
nekem az kell hogy mesziről is vegyen.. fokoszályon a fasszomse
ÓÓ
hogy a rák vállya ki a holló szemét a terszodon
há mé nem mondtad hogy neked is ez va.. és szerinted akkor ez jó és használ6ó is..nem..
én úgy látom..nem szar...
még mentben sem!
..állóhelyízetekhez meg bőven sok is....
ez köll neköm is
mit vettél hozzá ..mi klel hogy működjön.. sd krátya stb.. irj lem indent mint egy szőke macának..mert én igaz hogy kopasz nagydög vagyok..de belül műszakiszőke ..
mennyiért..?
ez akkor töltövel meg mindennel.. és hol?
előre is köszönöm eddigi és ezentúli válaszaid is.. ..
hű barátod.. izé
Részemről ezt se venném, mert nincs LCD, de ha neked nem szempont...
Ami még FONTOS és elfeledtem a fókusztávolság, ezeken a sportkamerákon teljesen más(FIX), mint a kézin(automata, állítható), azaz ha kamerázol vele, nagyon közel kell lenni ahhoz, amit felveszel, hogy legyen élvezhető eredmény, olyan távolról nem fogsz tudni kamerázni, mint a kézi kameráddal, mert az ember csak egy miniatűr pont lesz rajta, amikor tőled már eltávolodott vagy 5m-t.
Normális felvételt talán 2-3m-en belül tudnak csinálni, ami azon kívül van az már szar lesz rajta.
Jó az a HD, sose használom fullHD ban, szerintem semmivel nem jobb a minősége, mert a lencse nem tudja, csak kamu full HD, azaz ami 1 valós érzékelt pont, azt az elektronika felszorozza 2-vel és meg is van a fullHD.
30 perces film ezen se lesz több 8GB nál, akkor lehet a sonyd is csak gagyi tömörítést használ.
lya. amit elfelejtettem..
a múltkor néztem ezt ronix féle blokkot...
és akkro jutott eszembe.. nem csak a ktm tudnak behülyézni az utcai gépek is csak akkor birnak soks osk km ha azért ovatosak vele...
szoval az utszai motoozás sem olcsóbb mint a miénk...főleg hogy 4 hajtókar.. stb...
egy 4t egyhenger.. kb 300 kilóból jól fel van úlyitva.. és egy útcai gép..annak mennyi lehet?
mielőtt megtévedel.. a fullhádét az t nem tudja 30fps sel venni etz sem.az cska hd ami 30 fps....
most akkor mondjad.. magyarázzad..
a lyuhtúbra felrakott videóim.. ami 8GB az 30 perc.. ezen a es 90 szamszung nem szoni... kamerán..
kb nekem a net szárnyal mit a sas a .....10nm es madárházban
de leszarom.. kb..ugy 10-20 perc szokott lenni amiből összevágok.. 5-10 peerccet...tehát az egy nap alatt megy fel most..
de ráér..és után csak fentvan..
szóval...
a 8GB fent van 30 óra alatt..
akkor emezek.. emezeknél mi van?
mennyi lesz egy 30 perces film..ez is 8 Gbályt nem?
déw..
kalyaly vagy..
nem azt mondom hogy megértettem de már valamit kapisgálok.. .kápísi
megnéztem...
ez is belefér.. konkrétan 20 az amire ugy vonalat huztam.. tehát +20..-10amiért lesz véve..(20+20.a teteje...illetve 20-10 az alja )
igen ze full hd.. és nem derékszög..azaz nem 9ven fok .. hanem 120 fok..ebben fokban a tészta is hamarabb meg fő a kuktában.. tehát látod leesett miről beszélsz http://sportkamera.arukereso.h...
valahol láttam ilyan kamerát mint kb egy zseblámpa, ilyen ki-be pattintós tartója voltn aztán ha akció volt akkor csak lekapta a kormányról és ment a felvétel
valami jutub videón láttam szerintem biciklis akcióban, de hogy merrre azt nem tudom mert már kizabálták a bogarak az agyam java részét
bruhahahaaaa... lassan már szemezgetek a hayabusával,
a multkor találkoztam egy ilyen palival egyik benzinkuton , egy fekete 1100 xx két karbun kipufogo talpig legkomolyabb bőrben, fekete plexites sisak ,és mikor levette csak lestem hogy egy őszes haju öregur... hiába na tudott élni a pasi...
Az baj, ha nem értetted, abban volt a lényeg, ami miatt átgondolandó, mivel te feltöltögetni akarsz youtubera...
Az első írásom lényege, hogy egy 20 perces videó 4GB ezen a készüléken, a mostani sonydon meg kb 500MB, a youtuben tán 128GB a méret korlát, azaz ezzel nincs gond.
Szóval az első írás lényege, hogy 10x annyi időt kell várnod míg felér, mint most.
A 2.,3.-at én nem venném, mert nincs LCD kijelzője, de te tudod, hogy kell-e, nekem kéne.
Szóval marad az 1. de azt se venném egyébként mind3 egy kaptafa, csak más dobozban.
hasonló árban van már kamu full HD és ami fontosabb, hogy 120 fokos látószögű. pl az overmax activecam 2.1, de biztos van még másik is.
Te tudod mik az igények! Azok függvényében mérd fel a terepet és úgy dönts.
thnx dév.
az első irásod nem értettem.. de nem számit
amaz is sdhc kártyáról ment a lyutúbra.. gondolom ez is tudja..
most akkoor dév..
mi a vélemény.. az elsőról.. a másodikról a 3dikról..
ez a lényeg.. vágod ..érthető vélemény. 1...2...3..számúról..
Olcsó kategóriás kamerák beépített aksisak(szerelés nélkül nem tudod cserélni) és az USB adatkábelen keresztül töltődik, de simán kibírják azt az időt, míg betelik a kártya, ahogy mondtam zabálják.
Ha folyamatosan megy a kamerám, mindig azzal lesz vége a bulinak, hogy betelt a kártya, nem az aksija merül le.
Természetesen minden menet előtt fel kell tölteni.
Természetesen lehet tömöríteni számítógépen és úgy feltölteni, de ez megint rengeteg plusz idő, mintha élből rendesen tömörítve van rögzítve.
Szerkeszteni számítógépen viszont ezt a MJPEG formátumot hatékonyabb (mivel nincs tömörítve), mint a H264-et vagy más bonyibb tömörítési algoritmusú videót, úgyhogy szerkesztés szempontjából jobb, de helytakarékosság szempontjából rosszabb, meg annak is, aki élből fel akarja tölteni valahova.
Mielőtt nagyon belemerülnél, van egy számodra FONTOS dolog, amire szerintem nem gondoltál ezért szólok.
A videó tömörítése.
Ezek az olcsó kategóriás kamerák általában mind MJPEG formátummal tömörítenek, ami azt jelenti, hogy kb. 10x akkora lesz minden filmed mint most és nem fogod tudni feltölteni sehova, mert több giga egy 10 perces felvétel, persze feltöltheted, csak 10x annyi idő lesz, mint most, azt nem tudom a youtuben mekkora a limit.
Konkrétan az overmax activecam 2.1 (ami nekem van) annál 18 perc videó kb. 4GB!
Egy 32 GB os kártyára kb 2,5 óra megy fel.
Minden más tekintetben tökéletes (nekem) ez az egy ami gáz.
SJ4000... Most vettem meg egy hete, eléggé körbe jártam a dolgot. Olcsón (10k körül) nem fogsz olyat találni, ami Neked jó lenne, vásárlás után szívni fogod...mármint, a fogad. Hallgass egy titokolvasóra, és ne kísérletezz! Vagy ne, és kísérletezz!
http://youtu.be/QITPNj9w5MI