Kösz a hozzászólást Zari,énis mondtam faternek felejtse el,csak beírtam mi a véleményetek...holnap megnézünk egyet picivel drágább,de legalább közelebb van...ráfér az öregre egy motor 20 év kihagyás után.enyémet néha elviszi és olyan mosollyal az arcán szál le róla mintha egy övével gyerek megkapná várva várt játékát. ...
ezt a titok olvasást ezt én inkább úgy látom...
ottvagyunk a könyvtárban.. és mocskosokosműveltgeciokoshaverokkal irogatunk az asztalnál..és jönnek mennek az emberek és olvasgatnak...és ha érdekes akor sokszor lyönnek vissza hanem.. akkor meg ráhagyák..
amúgy a titokolvasó az nem az aki nem ir.. hanem aki tagadja hogy olvas!...mikor képben van minden szinten.. megkérdi mi is hogy mikor személyesen találkozunk.. és én meg oly szivessen elmesélem megint ..pont ugyan azt amit olvasott itt is ..titokban
kamera..
szréndzser..vagy ...élijen..
pontossan ug ahogy mondottad..
ezért néztem meg a dév félét. aztán értekeztem dévvle..aztán mondta hogy az adatlapján találok galriát és az is ott van hogy hogy szerelte fel a sisakra.. és ott szeruinte is elfér.. és nincs is súlya! azt mondja a ballanszot nem befolyásolja
bulettet nem akartam.. mert nem akartam kétszer kamerát venni ..mertt aztán meg veszek egy képernyőset...mert lapból is ...képernyőst akartam...
erről annyit.. egy 350 mindenki aki rálépett erre az ösvényre..300as 2t tuán!(zsirigyferi.. mpi... csanád)...450 t után m. zoli.. és m. rob is... mindenki jobb lett mint volt..
én mentem mér 350nele.. nem oksat...3-4-5 hejen próbáltam ki.. ..de egyből vissza is adtam a tulajnak...mert pl nekem nem jön beEEE..
az autómata dekompresszor rugó ha eltörik.. akkor annyi van hogy nem tudod berugni csak okosságokkal..illetve az öninditó nem forditja át!csak megáll..
ha megy.. az a rugó..hogy van és vagy sem.. nem számit.. mert azonnal .. már alapjáraton a röpsúly kiszalad.. és onnantól annka semmi fungciója.....
az hogy csörömpöl hidegen...
az jó..ez a gyári hangaj.. tavasszal volt felúlyitva.. 300ezreből.. igaz hogy csak 350 kér értem..mert minden eladó akkora höülye hogy eladás előt rádob 3kilót..
de inkább az az igazság hogy a vevő akkora sügér hogy ezt ..az ilyeneket elhiszi...
annyi az észrevétel hogy ezekkel a "kis" dolgokkal szokás palástolni(terelni) a nagyobb hibákat
nem állítom hogy tényleg nem az a baja, de ha csak kicsi és filléres a fond miért is nem csinálja meg?
ilyenek a csak a szelep zörög, be kellene lőni a karbit és társai
a konkrét hibáról meg kérdezd a hondásokat, teli van otthon szerelős emberekkel
Szevasztok
Apám holnap megy megnézni egy dominator 650 est,99 és évjárat.aztmondta az eladó annyi a hibája hogy a automata dekompresszorba szár a rugó és emiatt hidegen csörömpöl...ha a ez lenne akkor nem kéne állandóan csörömpölnie? És anyak a rugónak pontosan mi a feladata?mindén észrevételt,választ szívesen fogadok és köszönök...
Viccet félre téve, van a csapatban jópár 350 és mindenki csak jókat mond róla. Főleg akinek 450 volt előtte az mondja hogy nem kell annyit birkózni a motorral mert sokkal könnyebb érzésre, az ereje meg bőven elég, sőtt technikás részeken sokkal jobb.
Keres sanyót. Ő nyíregyi közel van. Végigment az összes szóba jöhető variációkon. ügyes. Most pont egy 350-e van. Keni vágja a szakmát, és a kérdéseket.
Mi ez a hantzúrozás itt? Van egy erre kijelölt fórum itt az oldalon. Na akkor már elmondom én is a tapasztalatott.
Anno sima GoPro-t vettem. Nem igazán volt más a piacon, rá akartam szánni a pénzt, nem akartam bóvlit venni, nem voltam hajlandó kompromisszumra. A mai napig használom és ennyi idő alatt volt idő kitapasztalni. Hiányosságok:
Első és legfontosabb a látószög. Ugye nagy látószögű a kamerája, hogy az eget bámulva is felvedd az elgázolt menyétet. Emiatt aztán nem adja vissza a terepet, mint ahogy sok más kamera sem. Viszont mostanra az az elgondolás kezd kialakulni bennem, hogy minél jobb a videó minősége, annál jobban kivehető a terep komolysága. Erre sajnos nem igazán van megoldás. A kvadrokopáter drága, plusz nem akarom felvenni Sanyit napszámba, hogy kormányozza a légi jármút. Autómatáról nem tudok, ami követne folyamatosan. Az viszont jó lenne, mert ha dzsumbujba motoroznék, akkor a motorozás végére hazahozna 5 köbméter összeszedett rőzsét tüzelőnek. Ugyanez a bajom a GoPro-mal is. Nagy a menetirányra merőleges felülete és beleakad mindenbe. Többször volt már rá példa, hogy nem húztam le eléggé a fejem és a fagally lecsapta mint a takszi órát. Rácsukta a fejemre és az eget vette onnantól. Ha van lehetőségetek vegyetek minél keskenyebbet, ami úgy néz ki mintha az ácsceruzát beraktad volna a füledhez. A Jaxy Contour-ja pont ilyen vagy amit mutatott a Sonyi.
A második dolgot leírtam, ami szintén gond, hogy beleakad mindenbe, összeszed mindent. Olyan megoldást már láttam, hogy a silt alá felrakják belülre. Ez szerintem biztos, hogy zavar a kilátásban, de legalább látnád mikor kapcsol ki (úgy raknám, hogy lehessen látni a kis villogó ledet) és a sisakon kívülre sem nyúlna ki.
Plusz, amik nem annyira zavartak de a későbbiekben szeretnék megtartani, fejleszteni.
Legyen cserélhető aksis. Van egy másik digitális fényképező gépem. Annak speciális téglalap akksija van. Saját töltőjével tudod tölteni. Ha az lemerül onnantól a motorozás alatt azzal nem tudsz több anyagot felvenni. A GoPro-ban AAA-s ceruzaelemből kell kettő. Vettem egy csomó tölthetőt, így nem kell mindig újat venni. Feltöltöd mindig. Plusz ilyen elemet akár a zöldségesnél is kapható, elterjedt szabvány.
Az új kameránál nyilván a video minősége is jobb lesz, így azzal nem kell foglalkozni, mert úgyis olyat fogok csak kapni.
Jó lenne hozzá valami táv irányító vagy legalább valami kijelző, hogy lássad, amikor lemerült az elem\tele lett a kártya. Az sem baj, ha arról tudnád elindítani\leállítani a felvételt.
Visszanézhető felvétel. Nem sokszor kell, de volt már rá példa, hogy vissza kellett nézni ott helyben hogy a mutatvány hogy sikerült. Jelenlegi állás szerint a kártyát átrakom a másik gépbe és annak a kijelzőjén visszanézhető.
Tartozékok. A GoPro-nál utáltam, hogy a 90 fokos könyök csuklóból csak egyet kaptam. Ezzel tudod felrakni a sisak oldalára úgy a kamerát, hogy a sín vízszintesen van és mégis előre vesz. Magában a tartozék nem vásárolható, csak szettben, amiben megint csak 1 darab van, de a szett több ezer forint. A szettből más nem is kell. Van már itthon annyi tappancsom, meg magasítóm, hogy nem tudok vele mit kezdeni. A könyök csukló meg múltkor széttört.
Nagyjából ennyi volna. Lehet, hogy nem találok a piacon az igényeimnek megfelelőt, de én ráérek. A jelenlegi kamera még most is működik, majd idővel, ha szükségét érzem. Viszont a kamera felvétel módjánál lehetne követni DewEnduro videóiban látottakat. Azon látni a terep komolysága a motorhoz, illetve a pilótájához képest. Csak azzal nem élvezetes a motorozás. Szakaszosan menne nagyon. Előre hajintod bekapcsolva a kamerát. Míg odaérsz felvesz téged, utána megint dobni tovább, míg vége nincs a nyomnak. Macerás.
Zari:
Ha nem veszek se tublix-ot, se múzt, akkor a belsőnek érdemes vastag falút venni? Annyiból biztos, hogy nem csípem ki szerelés közben olyan könnyen, de nagyobb védelmet nyújt a tüskékkel szemben. Cimbora szerint, ha már a tüske belement a külsőbe, akkor idő kérdése, hogy mikor nyomom meg pont ott a külsőt, hogy átmenjen rajta és defektet csináljon.
Lánc téma: Láncszett csere lesz. A did lánc 20+ ezer forint, de kaptam infót, hogy 5-öd annyiért lehetne venni a közelben munkagépekhez való láncot (traktor, kombájn), ami elvileg az életbe nem nyúlna ki és erősebb volna a többitől. Egy quados ember javasolta, aki ezt tapasztalta. Olcsóbb, erősebb, tartósabb lánc, cserébe esetleg jobban zabálja a lánckerekeket, de az még mindig az olcsóbb tétel (4 + 8 ezer forint), mint egy lánc. Jobban csörögne, nem futna olyan szépen, nem lenne ABCD... gyűrűs (elvileg az terepmotoroknál fölösleges).
Próbáltuk azt is,volt itt párszor a burúsz vilisz a frankó néró meg a nagycsöcsű csaj a béjvacsbó.El akartam játszatni velük az indul a bakterházat,de igen bénák voltak,úgyhogy megkapták az aprópénzüket aztán haza zavartam őket.Nekem ott ne bénázzanak.
lyódos..
ne vigasztaljon.. mert ha jöttél volna... ha az esőtől nem szarsz be..ami csak itt esett,de kint nem ..akkro ketten csak kimentünk volna..nem?
a lyöwő 7..
gyere haza ..a pontossan a 7 középső naplyára tervezzük a menetet..tehát úyg gyere haza hoy gakkor már itthon vagy kipihent állapotban..
7főn jön a kamera ha minden igaz.. ugyhogy.. legközelebb már lesz kamerkázás is..a 7millásat vettem..remélem ..neked megfelel
félre..aza 0,5re értettél valamit barátom ...hiv6lak a barátomanak
a 42colos a régi telefonom kilyezőlye volt..
de azt odaadtam szpongyoriba egy havernek..
Akinek nem inge ne vegye magára. Bár elismered hogy várod a tartalmat. Akik csinálják a müsort, feltöltik az asztalt hagy legyen már annyi nékik hogy címkézik azokat akik csak elvesznek az asztalról, meg élvezik az előadást.
Mondjuk ahhoz ol mindenkinek hozzá lehetett volna szólni, hogy ki milyen felszerelést használ, használt. Megossza a tapasztalatát.
Szerintem is jó választás lesz a 350.
Negatív tapasztalatot még nem halottam róla.