Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

De ki mondta,hogy zari nem ir tobbet,vagy lelepett,vagy hogy besertodott?
Ezt o nem is rita nem is uzente.S mivan ha nincs ideje.
Elobb utobbirni fog.Az hogy ki es hogy viselkedik es irogat az sajat maga baja.
Zsirt nem vedem,mert neki mas nezo szoge van,de neki nem mindig a rossz indulat az iranyzoja.Volt nekem is bajussz akadasom vele,es volt benne igaza is.
Ron-ba pedig jo politikus,aza jobbik fajta ki ugyesen forgassa.
Dehat ilyen az elet,az emberek jonnek mennek,de mikor hianyat erezzuk,akkor valik csak ertekesse!
Amugy a kerekedes,irigykedes,rosszindulatossag sosem szult jo dolgokat.Ilyen az elet es .....negy tovabb .
Volt,hogy Zsir is lelepett innen,meg titok jancsika volt,de o is egy ertek,ugy mint mindenki.Ha jot nem is tanulsz de tanulsz rosszat,azt is tudni kell a mai vilagba.
Maskepp milyen unalmas a forum,ha csak a szazad pontos csap elhajlasokrol beszelunk...(bocsi Dew)
Az endurozas is azert szep mert vannak kihivasok,miket le akarunk kuzdeni,makepp a mezon is lehet menni...ezert mas ez a gass forum,mert sok a jofej,sok az okos,es megtobb a boja meg a kocsog,aki olvassa a nagykepu beirasokat,irigykedve a mas joleterol vagy netan elkuncogva a benasagan hangyaszkodasan.

Szoval...sokat esett a hetvengen nyakig szarosok leszunk :))))
Bocsi ha barki is a fent levo szovegbol kiismeri magat,vagy baratjara tala,ez mind fikcio,az elme szulotje
én inkább elfogadnám azt a tényt ,hogy mindenkinek meg van az ára. van az amiért hallgat vagy esetleg arrébb lehet állítani egy kövön. van akinek elég egy jó szó ,van akinek egy csoki van akinek más holmi van aki 100 ezerért se állna arrébb de mindannyiunknak van az az összeg amiért képesek vagyunk akár jellembeli váltásokat is eszközölni saját boldogulásunk végett.

nekem ,ha most lenne olyan barom aki felajánlana havi 2000 jurkát csak úgy és más dolgom se lenne mint huzgálni vonigálni kalauzolgatni szerelgetni a fostalicskáját néha csárdában üldögélni halászlevet eszegetve bizisten bekussolnék és huznék haza a picsába. még azt is leszarnám aki csúnyákat beszél.
Sorry, de minek rugóztok az okon?

Ez Zari döntése, el kell fogadni és tiszteletben tartani! Mind1, h mi áll a háttérben, ezt csak ő tudja, mindenki más csak sejtheti(jól/rosszul) a saját szemüvegén keresztül...
kedves ferenc! az ön memoriája elég szelektiv, ugyanis a topikban ön kezdte el négerezni a zarikáját...

zsirtv[2] március 21. 07:30Hé Nigger !

kellene csinalni a tegnapi menetemröl valami kis összefoglalót.
túlozunk majd ok ? ma is gurrantok !

csá TV.

válasz erre ugrás ehhez a hozzászóláshoz előzmény

de emlithetném a hé te fasz megszolitást is, amit ön eszközölt a zarika irányába...

az meg hogy én milyen állapotban vagyok... köszönöm szépen minden oké...

a többi már nekem is tul ovodás ugyhogy inkább nem kommentálnák rá semmit...
Amen!
Szoval Zarand kiralya!Gyere mar irjaaa..
Van hogy egy felnőttet kevés választ el egy gyerektől,és egy gyereket a felnőttől.
Zarándög besértődését meg nem értem...Jóllehet sok közöm nincs hozzá hiszen nem rég"járok" ide.De Nekem nem tűnt fel hogy sértegették volna!Ha igen,akkor sem úgy tűnt mint akit olyan fából faragtak hogy besértődjön!
Suzuki RMX 250 be valóról beszélek csak!

PROX 01.3311
Wössner 8022
Csika-val mi lett?
Dogómizéria vége,rengeteget megtudtam, minden elméletben mind gyakorlatban, azaz a fő nézőpont teljesült (igaz még kurva keveset tudok, most hogy látom mik vannak)
A másodlagos nézőpont is teljesült a hang kiköltözött (legalábbis most melegítés alatt nem hallottam)
Kapott egy 66.96 os PROX dugót.

A Wössner is szarabb, meg a PROX is szarabb, vagy máshonnan nézve a PROX is jobb meg a wössner is a gyárihoz képest, minden csak nézőpont kérdése.
A PROX jobb, mert kevésbé hajlamos csaptörésre, meg van vastagítva a csap, ennek cserébe 10gr mal nehezebb, s így jobban ráz a motor(ok ebbe benne lehet a wössner hajtókar is meg a centírozatlanság), a gyűrűket feltolták, meg 1.2 es ami megint nézőpont kérdése, de inkább rossz.
A Wössner "elkúrta" a dugóját a csapeltolással(pedig nem lenne rossz dugó), de ez is nézőpont kérdése hogy rossz vagy jó, mert valószínűsítem a csapeltolással a dugó élettartamot akarták növelni, innen nézve jó, de sok más nézőpontból nem jó. (terheletlen oldalra van eltolva)

A hang oka a következő lehetett terheletlenül (mert kellő főtengely terhelésen nem szólt, ahogy írtam)
Felső holtpontban a dugó átvágódik a terhelt oldalra, ez adta a hangot. Főtengely terheletlen esetben a csapokon és a tűgörgőkön nincs akkora súrlódási erő, így a hajtókar nem kap akkora forgatónyomatékot, terheletlen oldalra nem nyomja olyan erősen a dugót, s a dugó könnyebben tud átvágódni terhelt(felömlő) oldalra. Ha van visszaterhelés, nagyobb a súrlódási erő, nagyobb a forgatónyomaték, ami nyomja a terheletlen(kipuff) oldalra a dugó oldalát, s ezt az erőt is le kell küzdenie, mielőtt átcsap terhelt oldalra, így nem tud akkora erővel átvágódni, s nem szól.
S pont a csapeltolás miatt szól nagyobbat a wössner, mert felső holtpontban nem párhuzamos a csapközepek és a forgáspont tengelye a hengerrel, hanem szögben áll, ekkor még támaszkodik a dugó terheletlen oldalra, s amikor megkapja a nyomást akkor bassza át az egészet terhelt oldalra. Plusz ehhez még hozzájött szerintem az is, hogy hordós a hengerem és billegni is tud benne a dugó, mivel a csap nem középen van, így keresztbe ment lefelé, ezért volt a szoknya alja "annyira" megkopva kipuff oldalon.

Ha másik irányba tolnák el a csapot, terhelt oldal, szerintem csendesebb lenne a cucc, mert már az égési nyomás előtt áttámaszkodna terhelt oldalra, persze cserébe, még nagyobb terhelést kapna a hengerfal terhelt oldalon.

Szerintem legjobb, ha nincs eltolva a csap...
PROXnál nincs, azért nincs ilyen jelenség,
de az meg nehezebb és pluszba rázza a motort.
PROX dugónak gyári csapszeget kéne adni és pipa, csak biztos oka volt, hogy vastagított csapszeget csinálnak a dugónak, így inkább kihagyom.

Konklúzió számomra, a gyáritól jobb nemigen van összességében nézve jó és rossz dolgokat több nézőpontból súlyozva, amikkel eddig szembetalálkoztam. S ez tuti nem véletlen, a gyárban a mérnökök nem csak papíroznak, hanem ott biza le is tesztelik azt az alkatrészt a motorban, az után gyártó mérnököknek meg ez a lehetőség nem adatik meg. Ez valószínű igaz minden más alkatrészre is, nem csak a dugóra, ezért vesznek csak gyárit, akik már erre rájöttek. Kivétel, amikor az után gyártó direktbe javítja a gyári hibát, amit felismertek

Meg kéne kérdezni a wössnert meg a PROX-ot, hogy vajon mért változtattak a gyári dugó paramétereken

Most jönne az, hogy akkor szét kéne húzni a blokkot és centírozni meg kiegyensúlyozni azt a főtengelyt
ne ez nem most lesz majd legközelebb, ha lesz még legközelebb bár a fő probléma, hogy szét nem furkálom a főtengelyt az ziher, szóval max. centírozhatnék, meg esetleg hajtókar cserével javítani a helyzeten

Szubjektív hülyeségem volt
akkor holnaptól csókolomot kell köszönnöd
Mindenki legyen olyan, amilyen szeretne lenni, s mindenkit fogadjunk el olyannak, amilyen.
Köszi a kiigazítást igazad van.
Csak érzékeltetni akartam, ha pontosan/képlet alapján nézem, valóban hülye példa volt, kevés infó a forgó merev test tehetetlenségi nyomatékhoz. nem mondtam sugarat, térfagot, sűrűséget, stb.

Egyenlőre valóban maradok a dugóknál
Jó napot!
Ha számolni kell, meg tehetetlenségi nyomaték, akkor mit keresnek itt kg-ban kifejezett példák?
NASA szintű technológiával lehet megoldható lenne, hogy az 1 kilós lendkerekednek nagyobb inerciája legyen mint a 100 kilósnak...
Szóval ez hülye példa volt, inkább maradj a dugóknál
Az inercia is mindennel összefügg, de nem ilyen formában ahogy gondolod. Lefulladás az alacsony fordulat miatt van, nagyobb cc-s gépek még érzékenyebbek erre. Alapjárat környékén tényleg csak a plusz inercia segít ezen, de ki használ versenygépet alapjárat környékén? Van kuplung, lustábbaknak meg gazdagoknak Rerkluse.
S ha már szabad kifejezés van itt
elmondom a lényeget:
példával szép beszéddel lehet másokat jóra bírni. Ha sok rosszat hallasz látsz akkor te leleked is befeketül és csunyán beszélsz viselkedsz.
Ha jót és szépet mutatnak, szépeket hallasz és jókat cselekszel szíved lelked megváltozik és ami régen jónak tünt kedvesnek most rondának látod.
A sok irigység az állandó baszogatás kellemetlené válik (Ronis-úr) ez zavarta el innen embereteket, ö volt itt nektek a cirkuszi majmotok, kihasználtátok, beírta sok okosságot meg elemezgetett és soha nem volt lelke táplálva széppel jóval, erre jöt rá Zarika. Túl sok negatívumot kapott kinyílt a szeme...
Legye itt ilyen a hangulat és garantálom vissza jön. persze ha akarjátok.
Gonzo biirlak tudod és tisztellek.
de attol még tud meg itt a folyamatos rombolás és irigykedés sok kárt tesz.
lehetne normálisabb itt a viszony. ! már nem rád gondolok.
csá.
Ha valaki bajban van harap ! karmol és támad !
ha valaki irigy akkor sérteget !

a másik kell valami ici pici inteligencia felfogjátok egy ember viselkedését akinek nincs az nem képes rá.

Zarinak én is mondtam jöjjön ide vissza irni mert hasznos volt, hogy mire jöt rá hát én tudom, hogy miből lett elege azt is.
amit tudok itt sokaknak hiányzik és aki támadta bántotta forduljon picit magába és fontolja meg milyen ember is, mit tett. Szerintem tujátok ti. Nélküle ez itt csak üres fecsegés.
Hogy barátom lett igen, sok dologban kinyilt a szeme, és mindenki képes fejlödni, Csika, Zari, ezek példák emberekről akik sokat változtak és fejlődni akarnak azon vannak az a úzjúk, lehet máskép is.
Nekem Ronis tette be a poharat mert tiszteltem és szerettem, sajna oylan állapotban van most ö tudja miről beszélek ami azt okozza amit tesz.
Én hiszek benne renbe lesz minden de na... emberek is vagyunk de ne bántsuk egymást.
Szép szavakkal kellene Zarikát ide vissza hivni nem nigerezéssel meg csicska dumával értitek.
s végezettül adok egy tippet Zari rájöt az idő értékére és kikel töltse el, azokal akik szeretik tisztelik vagy azokkal akik allandoan shárba tiporják fikázaák.
Akinek inge vegye magára.
Morgen !

Én is csak innen "ismerlek" benneteket. Valamiért először azt hittem, hogy itt felnőtt emberek vannak és egy jó társaság...

De igazából olyan, mint az óvoda...

(pedig abban egész biztos vagyok, hogy én vagyok itt az egyik (ha nem a ) legfiatalabb)
Addig is küldöm ezt a számot, mindenkinek aki szereti!

https://www.youtube.com/watch?...

Dalszöveg:

Bábu vagy, nem te lépsz,
valaki irányít.
Jól vigyázz, mi lesz majd,
ha megun és leállít?
Elszakad, elszakad
a zsinór, és leülsz.
Jól teszed, ha talpra állsz,
és mielőbb menekülsz.

Azt hiszem, nem hiszed,
nincs erőd, hogy észre vedd.
Nyisd ki a szemed!

Bábu vagy, bábu vagy,
valaki elvakít.
Bábu vagy, úgy mozogsz,
ahogy ő irányít.
Elszakad, elszakad
a zsinór, és leülsz.
Jól teszed, ha talpra állsz,
és mielőbb menekülsz.

Azt hiszem, nem hiszed,
nincs erőd, hogy észre vedd.
Nyisd ki a szemed!
Feri!

Nekem itt a legolcsóbb, semmi motivációm a fezsültségkeltésre.

Mindenkit csak fényképről ismerek. Így elmondhatom,hogy téged ismerlek a legjobban.

Ne vedd már vissza az MB500-as alsógatyádat, mert nem állt jól benne semmi.

Én pont egy tanyáról indultam, ahova a villanyt is épp előttem kötötték be, a vizet fel kellett törni télen a szomszédban lévő kútról, a legközelebbi buszmegálló 4km-re volt........nem folytatom. Megtanultam nem SI mértékegységben mérni az emberi értékeket. Ajánlom neked is, mert hidd el egyik nap felébredsz és már semmi sem lesz ugyanúgy mint tegnap. Nem vagy te rossz szándékú srác, csak nem tudod viselni méltóan amit az élet adott.

Érintőlegesen megjegyzem,hogy vissza lehet olvasni, hogy mikor milyen megnyilvánulással voltatok akár egymással Zarival, vagy Zari mással. Én nem fedeztem fel benne Ronis ténykedését. Se egyesével, sem pedig minden alkalommal-ahogy te állítod.

Felmerül bennem a kérdés, hogy:

Mi az oka annak, hogy Zari nem szól vissza egy árva szót sem, az ide álljál-oda álljál-ottjó-kicsit feljebb, kicsit lejjebb dirigálásokra?

-ami irányítás nyilvánvalóan hibás, eredményre nem vezethet, ezt látja Zari is, hiszen önnállóan jó pozícióban várja a versenyző érkezését, hiszen tudja, hogy a kövön lesz probléma, ha lesz.

-márcsak azért is furcsa, hiszen nagyobb tapasztalata van, hiszen többet látott Zarándban motort közelről, mint te.

Ezek ellenére nincs annyi autónómiája, hogy visszaszóljon, ami ellen a józan esze tiltakozik.

https://www.youtube.com/watch?...

Persze erre te nem tudsz adekvát választ adni, csak tippelni tudsz, hogy mi foroghatott a fejében.

Magam részéről sajnálom, hogy Zari nem ír ide, csak olvas. Jó stílusa volt a pasasnak, egyedi stílusa miatt szerettem. Értette a szakmát, érdemes volt megfontolni amit ír. Ennyi.

(szívesen olvasnám az elemzését a fenti eseményről is)

Szerintem te is jámborodtál az elmúlt időszakban.

Ronis Úr,

fogja már magát vissza, Zarinak nincs se fönöke se csicskája senkinek.
ami történt az hogy rájött egy két dologra amit eddig nem látott.

Neked pedig azt tanácsolom foglalkozz magaddal kicsit néz körül hol vagy hol tartasz és hova jutottál. Itt minden feszkot te csinálsz ami rám zari vagy bárki másra vontakozik én is innen te miattad léptem le.
ami a te viselkedés változásodat illeti annak köszönhető ami most a bajod...
így szeretünk jimmy
Nekem az nem megy! Én már csak maradok ilyen,amilyen vagyok!
Akinek még van GAS GAS!
Berugókar, fékpedál, váltókar(lötyögős) egyben 20e.
Komplett kuplung, alsó felső munkahenger+cső 25e.
Fedelek+láncvédő 7e.