Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

hály....kibaszott okos bagázs

fingreszelésnek vége...
komoly téma jön.. valaki használt már ilyen biciklis szmötyit..valami slálym vagy mi a rák a neve..és defektre jó...meg kvadba is azt rakják amibe ha a külső kilukad ..akkor is az letömíti...

mondom ha tubléiszos máér az a kerék.. akkor ez a szmötyik..jha valahol meggyengülne az az gumi.. akkkor odafolyna és tömitene
igen iogen tudom a kiáramló levegő miatt kezd el tömiteni..tehát kb 0,3-4 bár elveszkk a guminyomásból.. és ha nem volt benne csak..0,2 akkor az leereszt....és minusz 0,32 bár elesz benne...
de faszt sem érdekli...
ot a pumpa...
a belső részen meg ott a szmötyi....és akkor fúlyom bele a levegőt fúlyom bele a pumpával.... és a kiáramló levegő.. letömít..majd megint beálít6om 0,2-3 bárra..vagy ez csak sima paraszt lodzsic
Dehogy vesztem el! Rossz pénz nem vész el!
Semmi gond :-) Köszi!
miva elveszett jimmy.. eltüntél mint az aranyora..
Nem fog tetszeni a válasz. Semmilyent!
Na mivan bélák? Látom reszelitek a dugattyúkat meg a fingot!
Sziasztok? 450es gast milyen évjàratút érdemes venni? Alkatrész ellàtàs milyen hozzà? Vàlaszokat előre is köszi!
Szevasztok srácok! van eladó lendkeréksúlyom s3 koppintás nagyon profi !
Amugy nem anyira szar...pl a honda cr 250 is ugy raz,hogy esel le rola...na es a tobbi se kulomb...ugy hogy meg kerdezhetnenk,hogy a többi szart is kik tervezik....
de egyszerüsithetném a példát a villanyal... a föld lakosságának 1/3-a szinte semennyire nem használ áramot, és az ahoz kapcsolodo kényelmet... de kapcsold le a villanyt 1 hétre europában, vagy az usa-ban.... csunya világ lenne...
most ezzel mit is akarsz bizonyitani?
mert ez mind szép és igaz lenne ha a földön élő 7 milliárd emberböl 1,5 milliárd nem éhezne napi szinten, miközben nyomorban tengeti az életét...és elfogadja hogy neki ez jutott, mégcsak nem is lázad ellene...

de probáld meg csak 1 hétre bezárni németországban az összes kaufland-ot spart,lidlt,aldit stb... lenne olyan lázadás gyujtogatás hogy jajjj... nemhogy az ágyra jönne fel a kutya,hanem a torkodat is elrágná....
Hú bazz, ez most néztem meg jobban. Úgy néz ki ahelyett, hogy csinálnának bele normális forgattyút, utólag súlyokat pakolnak a tengelyre amivel kevésbé lesz szar szegény
Hol tervezik ezeket a Giz Gaz blokkokat?
Szerintem van ilyen hír olyan témakörben, ami lényegtelen, amit nem kell manipulálni.

Az értelem használatában egy NAGYON fontos dolog, annak intelligenciája, hogy mit képes megfejteni és mit nem!

Neked vannak kutyáid, szerinted mi tenne az eb?

Játszd el a következőt elméletben.
Találd meg azt, ami jó érzés neki, pl szereti ha bejöhet melléd és felmehet az ágyra, ez egy jó érzés számára. Vágyni fog rá, ha döntéshelyzetbe kerül és megteheti, így fog cselekedni.
Engedd meg neki, de amikor bejön azaz enged a jó érzésének, aznap kevesebb kaját adj neki este. A következő napon ha ismét így dönt, hogy bejön, megint kevesebbet. Ha egy adott nap nem ment be, adj neki rendes mennyiséget.
Ha nem figyel, egy idő után el fog jutni arra a pontra a jó érzést hajszolva, hogy a teste jelzi neki éhes, azaz hiába van bent és az a jó érzést adná, a lentebbi test szükséglet érzés súlyosabb rossz lesz, a rossz érzés győz és rossz lesz neki, rossz bent így nem fog bemenni. Jé ekkor másnap kap kaját, minden ok, megint előjön hogy bent milyen jó, bemegy és kezdődik elölről.

S itt jön az intelligencia kérdése, hogy az értelmét megkérdezve felismeri-e az összefüggést, hogy azért kap kevesebb kaját, mert bejön.
(Szándékosan nem azt írtam, hogy azonnal megvonod tőle az összes kaját, ha bejön, hanem szép fokozatosan csökkentve az adagot.)

Esetleg még intelligensebben azt mondja, jó találjuk meg a középutat, azaz élvezzük a bentlétet is de csak addig, amíg a lentebbi szükségletek nem sérülnek visszafordíthatatlanul...

S vajon hány ilyen éhezésig húzódó eset kell ahhoz, hogy felismerje az összefüggést, ha nem megyek be kapok kaját, ha bemegyek kevesebbet kapok?

Ember dettó ugyan így működik, csak talán intelligensebb, mint az állat
ebben van sok igazság, ezért nincs szinte olyan hogy "autentikus" hir,

mindenesetre mikor az egyik oldalrol már tul sok ocsmány hazugság derül ki akkor elkezd az ésszel gondolkozo kissebség gyanakodni...hogy tán mégse az van amit a mainstream sulykol...
Ámen...
látod ezzel a szép beszédel elmehetnél az usába hogy meggyőzd a sok műveletlen parasztot texas-ban meg nevadában, hogy ugyanmár nem kéne belépni a usahadseregbe, és szerencsétlen parasztokat öldösni sok dollárért afganisztánban, meg irakban....
Nagyon egyszerűen fogalmazva a lényeg, elhagyva a részleteket,
az emberek nagy %-át az elméjébe kódolt algoritmus irányítja, ez van belénk kódolva, nem tudunk ellene tenni semmit az elme szintjén gondolkodva.
Vannak dolgokhoz jó és rossz érzések kapcsolva, s szimplán ez alapján dönt az elme.
Elsődleges FŐ célja kerülni a rossz érzést, másodlagos célja keresni a jó érzést.
Így működünk...ezt használják ki a manipulálók, mind mind az érzésekre hatnak elsősorban, másod sorban meg az elmére is igyekeznek, mert azokat is manipulálni akarják, akik már felülemelkedtek az elmén, ezért van a valós hír mellé logikusan alátámasztott álhír.

Mert van az a lehetőség az ember számára, hogy a belénk kódolt elme döntésein felülemelkedhet és az értelmét használva hozhat döntést.

Röviden ennyi a lényeg, szerintem.

Igen ezek csak részletek...
Lásd kezdő mondat a választás illúziója

Ukrajna kapcsán amit írsz azzal a gondolkodó tisztában lehet, vagy nem, attól függ minek hisz
Kiemelném, hogy szerintem a gondolkodó is befolyásolható logikus álhírekkel, a tömeg aki nem gondolkodik, na ő a legjobban

Korábban írtam azt is, ha netán megjönne a tömeg esze és átlátna a sakkjátszmán, azaz megfelelő lépéseket előre látna és okosan cselekedne, akkor is rábaszna és nem választhatna, mivel az irányító játékosok kezében van az az erő, amit úgy hívnak "hadsereg"...
ha nem megy szép szóval, manipulációval, akkor majd megoldjuk erőszakkal
amíg vannak ilyen hatalmi erők, mint hadsereg és a hülye katonák gondolkodás nélkül végrehajtják a parancsokat, addig nincs mit tenni, gondolkodhatsz s dönthetsz helyesen...

A megoldás mint minden más probléma esetében is, az emberben és a gondolkodásmódjában rejlik
Dew, elveszel a részletekben, már maga a "választás" is egy nagy illuzio...

utolso mondatodra pedig... a tömeget nagyon könnyű befolyásolni, irányítani,,
legfrissebb és igen szemléletes példa rá a " I'm Ukran" cimű virus video amit boldog-boldogtalan osztogatott a félcbukon, mostanra kiderült rola hogy az usa külügy megbizásábol készült szaros propaganda film....
és azt se hangoztatja anyira a mainstream média hogy az usa 5 milliárd dollárt ölt bele ukrajna destabilizálásába (usa külügyminiszter helyettes asszony szerint )
mostanra már az is kiderült hogy nem a janukovics emberei lődőzték le a sok embert hanem a cia bérencek... mégis azt hangoztatják mindenhol hogy a putyin a fő ellenség, és szankcionálni kell....
hát ez van, a tömeg könnyen befolyásolhato.... sajnos... de az egyénnek is jo sok forrásbol kell informálodnia mire esetleg picit kapargatni kezdi a valos felszint....
hály bélák látom megy a tömeg ..erőd
A választás illúziója!

Már a kezdés előtt is látható volt a szabályos csalás lehetősége
több szakmai elemző fel is hívta rá a figyelmet(http://www.valasztasirendszer....), még se tettek ellene még az elején, amikor nem kezdték el és nem volt benne még pénz/energia, rá is mozdultak egy csomóan, azért lett ennyi jelölőszervezet... RGO szándékosan lett így hagyva...
Akik nem olvasták el rendesen a jogszabályokat azon kamu jelölőszervezeteknek visszanyalt a fagyi, megkapták az időben nem leadott ajánlóívek után a büntetést, az összes fellebbezést elutasítják.

Most a folyamat alatt is látható rengeteg csalás, maga az NVB is észleli egy csomó helyen, arról nem is beszélve, hogy rengetegen felhívják rá a figyelmet, de az NVB a jogszabályok szerint jár el és így nem tudják megtámadni, hanem jóváhagyják
Már eleve ez a pont rosszul megfogalmazott, mert csak a törvényes rendet kell betartaniuk, az már nem gond, ha a törvényes rend az eleve csalást tesz lehetővé!
2013. évi XXXVI. törvény/10/14. §

Van még jó pár olyan jogszabállyal megtámogatott dolog, ami erősen manipulálja a rendszert és az embert.

Nem mintha bármi alapján is képes lenne helyes döntést hozni...
de most még azon is agyalhat a sok gombából melyik a bolondgomba, ami csalással került ajánlhatóvá és csak a kampánypénzekre hajtott és szűrheti ki,
mert alapból nem túl célszerű olyan erőt hatalomra juttatni, aki eleve csalással akar hatalomhoz és pénzhez jutni.
Ezek később is csak ilyen céllal működnének

Azt most NEM fejtegetném milyen céllal lehet ilyen az ajánlási rendszer, amilyen (választásiba nem megyek bele)
csak ha véletlen a tömeg elkezd gondolkodni, lehet majd a célnak is visszanyal a fagyi

Bár gyanítom ez a veszély nem fenyegeti a célt, mert a hatalmi erők, nem feltétlen politikai, szerintem jobban ismeri a tömeget és az egyént, mint maga az egyén önmagát
Ezért lehet csak 50%-os a kiegyensúlyozás...

A többi nettó marhaság, ugyanis tök mindegy, hogy te mechanikusan fékezed le a dugót vagy a gázok által, a lényeg, hogy a blokkhoz képest van lefékezve, tehát azt fogja "rázni"
Van a végén acél dugó,akkor jól gondoltam én ezt a súlyozást ezek szerint.
Igaz, pontosítani kell, csak a forgó tömeg kiegyensúlyozottságára gondolok.

Amit említesz az alternáló tömegerőből és annak kiegyensúlyozásából következik.
Nagyobb súlyú dugónak nagyobb a tehetetlenségi tömegereje, így nagyobbat ránt/tol a hajtókaron és a főtengelyen, azaz rázza a motort fel le.
Ha a főtengelyre tesznek ez ellen súlyt, hogy a súly centrifugális ereje kiküszöbölje ezt a nagyobb rántást, akkor ez a fel le rángatás ugyan ki lesz egyensúlyozva, viszont cserébe "előre hátra" fogja rángatni ez a plusz főtengely súly a főtengelycsapágyat, azaz elrontja a forgó tömeg egyensúlyozást
Ennek ellenére az alternáló tömegerő egyik vektorának kiegyensúlyozása még is ezen a tengelyen történik a másik vektornak meg ellentétesen forgó tengelyen kéne lennie.
Egyhengeres motorokról beszélek!

Mindezeket csak elméletben olvastam, abból próbálom kisakkozni

S itt jön képbe a 2T VS 4T, amit a múltkor írtam, hogy az alternáló tömegerők ellensúlyozva vannak az elősűrítési és sűrítési nyomásokkal 2T esetében, 4T esetében viszont csak a sűrítési ütemben van ellensúlyozva a többiben nincs.
De nem is a forgó tömeg kiegyensúlyozása a nehéz... Fordulj meg azon a lovon

A műanyag ugyan úgy súly, csak jóval kisebb, számolj tömegerőket és majd rádöbbensz max fordulaton mennyit számít az is
A jobb fajta tuningoknál wolframmal van súlyozva, a gagyibbak lehetnek ólommal, de ha nincs a végein acél dugóval lezárva akkor az kihullik hamar.
Ez úgy általánosságban kéttére jellemző, robogót nem szerelek, azt nem tudom, de kb annál is ez lehet.