Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szép napot!
Hitel károsultak hiszti = vihar a biliben.
Semmit nem tehetsz a nagybankok ellen, más szóval szép lehetsz, de okos nem.
El kell kerülni a hiteleket, meg a szélhámos dolgokat, szerencsejátékot, gyors haszonnal kecsegtetőket... (aki olyan hülye, hogy elhiggye azt, hogy huzamosabb ideig tud magasabb életszínvonalon élni mint amit saját erőből meg tud teremteni, azokat nem sajnálom)
Még így is meg vagy szívatva valamennyire, mert akiket be tudnak palizni azoknak a megsegítése a te adódból megy.

Azt látják, hogy hazánkban a bankok sokkal gátlástalanabbul csinálják a dolgokat mint más országokban, ez az egyik oldala.
De a másik oldalát senki nem nézi, hogy nálunk kurva sok az adó-biztosítási csaló, és szélhámos, aki valamilyen szinten a nagybankok hasznát viszi el.
Mivel a bankot csak a haszon érdekli, ezért nálunk ilyen "kisbetűs" trükkökkel oldották meg, hogy a "pénzüknél maradjanak", őket nem érdekli ha a becsületeseken verik el a port, miközben a csalók meg jól élnek.
De azt hiszem ebben a témában Kadosa tudna sokkal többet mondani (ha akarna).
bakker..
úgy látom benne vagytok a témában nyakig
és ha ennyire benne vagytok..tuti jó megoldása lesz..

vagy ennek a történetnek már jó megoldása nem lehet...

de azért állat hogy ennyire műveltek vagytok ebben a témában...is

már csak a banki hitelkárosultakanak nevezem magunkat dologra kéne valami jó megoldás...mert a biróság...a szerződések feketén fehéren leírt része mellé állt és nem a fikciók... saját ságos elgondolások a törlesztő részekről mellé...

A képre gondoltam mint dokumentum, de alulra rakta.
Érdekességnek nem rossz az a film, aki pedig ezt a témát innen látja először más megközelítésben, annak hihetetlen az egész...
De mivel nálunk büntethető a téma, ezért nem akarok nagyon belemélyedni. Csak úgy érdekességnek jegyzem meg, hogy a németek ugyan miért egy szefárd zsidóra (Hans Frank) bízták a táborokban lévő askenázi zsidókat?
És miért ott volt a legtöbb áldozat a táborokban ahol a szovjet hadsereg volt a felszabadító? (gondolok itt Katyinra is)
De a nyugati oldalon is a legtöbben tifuszban és éhségben haltak meg a háború végén. Meg ír olyat is Moldova, aki megjárt több tábort, hogy a felszabaduláskor az angolok fél kilós húskonzerveket osztogattak a kiéhezett túlélőknek, akik vagy összefosták magukat tőle, de sokan meg is haltak a hirtelen zabálástól.

Ez az igazi érdekesség, ez a dukumentum :

Alapoknak én inkább ezt ajánlanám : http://www.angelfire.com/zine2...

És aztán nem ész nélkül zs-ni, mert semmi értelme. Semmit nem tehetsz ellene. Sőt, ha megint érzik a hurkot akkor hihetetlen kegyetlenek lesznek, és sajnos mindig győznek...
Szóval jó tudni ezeket, és semmi több.
Baszki, így felülsz az elcsépelt demagóg szövegnek? Kiemelnek pár részletet és félre magyarázzák, te meg bekajálod ahogy az összes többi tanult ember. Ebben a témában még a zsidók többsége is meg van vezetve, mert a felső köröknek szüksége van az aniszemétizmusra, így könnyebben irányíthatóak.

Rakjuk le az alapokat :
Egyik tábor a szovjetek és a komcsik, akik illegálba ott voltak szinte mindenütt, ezt elvileg ellenségnek tekintette a nyugati Atlanti szövetség és a 3. Birodalom is.
Ebből következik, hogy volt a 3. Birodalom féle szövetség, amit az Anti komintern paktum fogott össze : http://www.bibl.u-szeged.hu/bi...
Ehhez később még sokan csatlakoztak, köztük mi is.

Meg miután sikerült kirobbantaniuk a 2. vh-t, egyesült a bankárok uralta nyugat, cselekkel háborúba rántva az amúgy háború ellenes amerikai embereket :
http://www.bibl.u-szeged.hu/bi...

Na itt már olvashatsz igazi érdekességeket, hisz milyen rendesek, hogy nem akarták növelni az országaik területét, miután a világ nagy része a gyarmatuk volt...
Aztán győztesek és legyőzöttek, olyan megfogalmazásban, hogy már tudták nem ők lesznek a vesztesek...
Zsarnokság megszüntetése... aztán 40 évig nézték mit művel sztálin és az örökösei, miközben a legyengült szu-t aháború után simán verhették volna, ehelyett titokban átjátszottak nekik (felosztották maguk közt a földet) országokat.
Ez a szerződés valójában globalizáció alapjainak lefektetése volt, a legnagyobb átbaszás, de hangzatos elveket a katonák elhitték és örömmel harcoltak érte, mert hitték, hogy jót cselekednek.
A kommunista ellenes oldalon (3. Birodalom) szintén így volt, egyedül a szovjeteknél álltak NKVD-s zsidók a katonák mögött, és a meghátrálókat, de sok esetben még a családjukat is kivégezték...
Ott főleg kényszerből harcoltak, aztán kezdett működni a sztálini propaganda, hogy védjük meg Oroszország anyácskát, meg a németek nem is emberek...

Hitler nem akart háborút, a régebbi területeket akarta, elégtételt és a lehető legjobban kiterjeszteni a befolyását, más szóval a környező országokban elősegíteni a kommunistaellenes kormányok hatalomra jutását (most is így működnek a dolgok, meg előtte is így volt, nem ő találta fel ezt sem). A háborúban is ukrán szövetséget akart, az élelem biztosítása miatt, csak hát meg volt szállva és előtte fel kellett "szabadítani".

Az összes akkori vezető (angolok, amcsik, sztálinék) beavatott volt és összejátszottak, egyedül Dolfi bácsiban nem vagyok biztos, de nekem azért ő is gyanús kicsit. Minden előre el volt tervezve, hogy ki fogják irtani a nemzeti beállítottságú népeket (jobban mondva felszámolják a konkurenciát) és leigázzák az országaikat, ez főleg a japánokra és a németekre vonatkozott, a kegyetlenség velük szemben volt felfoghatatlanul hatalmas, és "értelmetlen" (előbb írtam az értelmét, amit ha szóba hoznak tagadnak)!
Hitler a háború előtt is szövetséget akart az angolokkal, de azok mindig elhárították, még a háború elején is így gondolta, mikor Dunkerque-nél hagyta elmenekülni őket. Csak miután az angolok elkezdték bombázni a német városokat, a lakosságot, borult ki nála a bili. Az angolok végig erre játszottak, hogy kiszélesítsék a háborút, hogy az amcsi népek lássák nekik is harcolniuk kell a "gonosz" ellen...

Rengeteg valós dokumentumot lehet találni még a neten is, csak pár az érdekesség kedvéért :

http://www.masodikvh.hu/erdeke...

http://hu.metapedia.org/wiki/P...

wikis létére ezek sem rosszak : http://hu.wikipedia.org/wiki/T...

http://hu.wikipedia.org/wiki/D...

http://hu.wikipedia.org/wiki/A...

Meg van még több ezer ahonnan érdekes részleteket lehet összeszedni...

Ezt se hagyd ki : http://www.radioislam.org/hist...

Picsába, jó sokat kell olvasnod ha képbe akarsz kerülni...
amugy nem olyan titkos az a film, jo régi már ,egy amerikai zsido fiu csinálta... ha jol emlékszem...

amugy ez a zsidokérdés koncentracionslager téma is érdekes, egyértelmű hogy sok dolog nem ugy történt ahogy évtizedeken keresztül sulykolták, de az hogy még történelmileg sem lehet kutatni mert törvényel tiltják, ez abszurd, és jo példája annak mikor a történelmet a győztesek irják, ha kell erőszakal is...

mondjuk elmondanám kis adalék háttérként hogy a mai izraelben a fiatalok többsége egyre erőteljesebben hangoztatja azt hogy a holovallást, ahogy ők hivják jo lenne már süllyesztőbe rakni és nem folyton arra hivatkozni enyi év után is...
a téma előhozta a titok olvasokat...
Ajánlom nektek az auschwitzi gázbuborék c. Dokumentum filmet. Már ha megtaláljátok mert nagyon megpróbálták blankolték eltüntetni
Egy titokolvasó
azért én nem vonnám ki őt a Reichsfűhrert, és nagyhatalmu stábját a felelőség alol hgy nem ők voltak az oka... DE igen ők gerjesztették ilyenre, ekkorára, ilyen véresen elhuzodora stb...
Az egyedülése mellett még ott volt az igazságtalan és vállalhatatlan rablóbékeszerződések, amik franciává, szerbbé, csehszlovákká, románná, lengyellé, tettek több millió embert-már akik életben maradtak a következő időszakban. Szóval volt miért küzdeni.

És nem utolsó sorban a pénzbeli jóvátételek, aminek pl Németország pár éve fizette ki az utolsó részletét.

Szóval a második háborúnak nem Hitler volt az oka, hanem az első gátlástalan lezárásának a következménye. (persze lehet én látom rosszul.)
jézusom..., te meg még biztatod is, hát megcsinálja...
mindenki tudja a sokat emlegetett anekdotát hogy a történelmet a győztesek irják, namost ez is csak félig igaz, mint ahogy az igazság is valahol féluton van, nehéz tárgyilagosnak maradni.

mindenesetre az egész náci birodalom egy nagy rákos fekete daganat volt europa testén, csunya nagy torz kinövésekkel, lehetne boncolgatni napokig, hogy miért jutott ide europa, azon belül is a német nép, hogy ki pénzelte stb, stb, az biztos hogy az a rendszer már akkor halálra volt itélve mikor elkezdte kimutatni a beteges vadhajtásait....

mellesleg nem vagyok zsido, sőt mélyen elitélem izrael politikáját a közel keleten, mint ahogy sok ott élő fiatal is elitéli azt a katonai elnyomo terrorizálo rendszert, de ha te igy szeretnél köszönni ám legyen Shalom...

ezt nehogy felvedd , csak vicc akart lenni
jo reggelt...

janek, nem tudom mennyire igaz ügy az amit hitler fennen hirdetett hogy a Harmadik birodalombol egy 1000 évig uralkodo államot fog csinálni, és ehez a fajtiszta árja német népnek Lebensraum (élettér) van szüksége amihez le kell igázni europát és a szovjetunio europai területeit....

tételezzük fel gondolat kisérletként hogy megvalositotta volna álmát , nem megy neki az oroszoknak békét köt az angolokal, és az usa-val... és itt most SS fekete ruhás tisztek masiroznának uraskodva, és az emberek csak nagy titokban mernének beszélni a Koncentracion Lager-röl ahol mint tudjuk arbeits macht frei.... szoval szerinted a te, a mi sorsunk itt közép kelet europában most vidám és gondtalan lenne ?

én nem hiszem...
bakker...
ti nagyon olvasottak vagytok...
csak az infó ne ugyan onnan olvassátok és igy ..lehet, hogy egyikőtöknek sincs igaza..de alpvetően egymásét is más szemszögből olvassátok...
de egy biztos.. tudom már mért nem tudtok motorozni mert túl sokat olvastatok...róla

déwó
hidd el...az a keverék beáramlik...és utána nagyon nagy különbségekkel...(egyes motortipusok közöt)megölti a hengert ahogy megtölti..mert pl a t5 pannónia 250cmből kihoz ..14 lóerőt (és nem is keréken!) még egy "átlagos"(relatíwe átlagos )
kettő-50es kroccmotor.. kö b 1990 óta!(24 éve nem tudtak okosabbak lenni..mert ez a kettő tély.. ez már elérte azt a 6 árt hol nem kell már hogy több erőt szoritsanak ki belőle ..a használ6ó nyomaték lerontása árán...
szóval... már ezer 900 kilencvenben a ktm a 3 (pontosabban 1989!)állású póverszelepével.. 54 lóerőt préselt ki belőle 85001/min fordulaton.....úgy hogy az a motor minden fordulaton olyan nyomatékos volt mint 1 gőzmozdony...!de mégis úgy forgott mint egy villanymotor...

ugyhogy ..hidd el...a kettő ék fejlesztése lár túlépett azon hogy bár mit tudtak volna vele kezdeni!(majd olyan tökéletesek mint z sx 525öm...mÚhahaha)
szóval...
ne forglakokozz az elmélettel...
gyúltást elmélet nélkül is tudod variálni...
kb...1mm ha már abba a kis horonyba állitani akarsz..1mm elforgatásokkal már valamilyne szintn érezhető változást fogsz proukálni...
szóval fogod és zépen 1mm elkezded tekergetni.. aztán próba...
d enem 1 perc...normálisan.. 10-15 perces menet.. ugyan ott ahol utána is fogsz menni!
fogod leirod mit tapasztltál...mindent.-.gázvétel felforgási hajlam fordulatszámokon tapasztalt dolgok ...+ szubjektív..neked hogy is tetszett....
na ezt megcsinálod... onnatól kezdve hogy 1mm előre ..is meg hátra is elbaszod a előgyúlytásod!
ekor már lesz 3 értéked...
ha ez a 3 érték közül..ne ma középsőn volt a neked legszimpatikusabb..(tehát nem a médium.. meridia.. középértéken a legjobb.!)akkor ahol jobbnak lérezted..abba az irányba tapogatózol tovább..és megint 1mm elállitod.. abba az irányba hol jobbnak érezted!...
megint mész vele...megint jegyzetlsz megint agyalsz...
egészen addiog kell ezt csinálni..hogy egyszrr cska...azt érzed..na bakker..az előző állításban jobb volt...(jobban tetszettt a hogy viselkedett a motor összességében-indulásaa fordulatszám vétele hangja..stb mindene)
na ekkro van az hogy visszálittod az előző állásra.. hol a leges legjobbnak érezted.. mert ugya egyre csak jobb lett ahogy állította!tehát megtaláltad a legjobb állását...ott csavarozd le..jelöld be oszt lyaÚnapot
ez kicsit időigényes és fáradtságos lesz..de ha te ennyire pöpecül akarod beállítani..megér is fáradtHcságot

a hengertalp tömitésnél..ugyan ez van!
lehet itt okoskodni hogy detonal6 ha 123 bár a komperszzió meg stb
itt nix jó leírás meg elbeszélés...
itt van az ..amit a gyárba is csinálnak...kipróbálnak 1000öccá féle variációt...és meg6ároznak egy médium.. optimum.. de ici picitt még javit6ó!hejzetet mindere...ott fogják a gyártásba dobni...

szóval ..présssáv...
kezd 0,2 vel .és aztán .. 0,5.. aztán 0,7...
a feladat ugyan az mint a gyujtás tesztnél.....
próba!leirogatni.. oszt döntést hozni...
persze ..a gyutás karbi kipufi préssáv mind mind összefüggésbe van egymássla.. tehát ha az egyiken állitottál ..ttuti a másikhoz is azt variálni kell!
lásd(sx 525)
röviditettem a dobot.. az eddig i beáállitással full elment .. abba az irányba hogy alul tök vagdalkozós lett(ez nyüanszni ..de már pont elég hogy a 60 perces pályázást vagy .1 körrel meghosszabitottam a fáradtság miatt).. aztán a kipufit vagy a karbit kell még hozzávariálni...
én a kipufi halkitása felé hajolttam és a 38as végfúvóka helyére akkro kerüla a colmenetses 30as vég fúvóka...
na akkro lett megint olyana amit én szeretek.. forog is jobban de erős is .. mégsem vagdalkozik mikor hozzáérek a gázhoz...)

ugyhogy amit itt csinálsz érdeklődés.. kérlek.. kérlek vidd el gyakorlatias irányba!ha már igy akarod tudni a tud6atlant..

aq exc 300 préssáv csökkentse..(0,2 hengertalptömitéssel) az nem jött be...
először az is olyan erősnek tűnt.. de aztán nem forgott felül rendessen.... meg még mondom be is kopogott ..full throttle és fordulat együt...k 7000 felett..de lehet hogy az 5200as első povernyitásnál is ..de erre már nem emlékeszem..pontossan mert 2007be nvolt.. és nem is az én motorom ugyhogy feljegyzés nem volt csak teszt!..az pl 0,5..vagy 0,7 volt jó...
de a szaki irodalom is azt irja hogy..0,2..0,5..0,7 hengertalptömités..

+ van egy olyan hogy a gárból mivel jön ki...mint a karbi is .. nem véletlen van súberon állitási lehetőseég ..fúvókákon kehejcsövek különbözők..stb...
mert a gyár ad egy médiumot.. azt lehet optimalizálni...de gyanúsan a za sima gyáribeállitás ..az azért nem olyan szar...
mert mint mondtam a mérnökökk ott nem vikiépdiát olvasnak hanem irnak!
és azt sem a elméletből..hanem a gyakorlatból!

ugyhogy hajrá...

de sose feledd...
ne öld meg a rémeremikszet..mert egyvásnak vagytok teremtve emitn e ..borsó meg a mega hélya.. vagy ..sx 525 meg a dög...
mert bba is biztos vagyok.. más ember azzal a retekkel egy métert nem tudna menni..egsztrémben..akár csak az én retkemmel sem tudna jót motorozni ..senki

de én itt mindég csak favorziálom..hogy a bor-sÓt törjem az orruk alálya
Ámen!
jókat irtatok.ám.....érdekes volt a különböző értelmezést olvasni...
És elhitted, hogy nincs cenzúrázva a wiki?
Mondom, hogy rosszak a könyveid! Igaz ügyért harcoltak (mint ahogy az Atlanti oldalon is, de azokat az eszméket is elárulták a háború után) ezért hittek benne. Az SS-hez szinte a világ összes országából jöttek önkéntesek, angolok, amcsik, még muzulmánok is harcoltak... (ezeket a háború végén a szövetségesek mind átadták a szovjeteknek, gondolhatod mi várt rájuk) Szerinted akkor mindenki hülye volt, hogy önként a gonosz oldalán harcolt? Ellenkezőleg, a sötét oldal győzött, és olyan szinten elhitették a hazugságokat, hogy mindenkinek ez a természetes. Látom te sem vagy kivétel.
Csak a puszta harci eseményeket olvasd végig (lehetőleg az igazat, nem a tanítottat), aztán ha nem kezd számodra gyanús lenni, hogy ezeket, hogy a picsába lehet az emberiség érdekében megtenni, akkor nincs miről beszélnünk.
Shalom
nem irta, diktálta... mint mindent késöbb is...

amugy nem akarom védeni a wikit, mert olvastam már én is enyhén szolva "furcsát_" ott, de alapvetően tárgyilagos,
ezt a propagandárol szolo dolgot is olvastam a palitol már máshol is.
Nincs itt szó szemitizmusról, akik ezzel próbálkoznak azoknak majd mutatok más könyveket (mert a legtöbbje azt se tudja mit beszél)
én csak azért olvastam abban a témában is mert érdekelt hogy tudott egy ember ekkora értelmes tömegeket fanatizálni, mert valljuk meg a germán sosem volt ostoba nép,
más diktátoroknak mint pl sztálin , mao, pinochet, franko, ez csak kőkemény terror árán ment és a honfitársai csakis félelemből nem mertek lázadni, ennek a palinak meg sima szonoklatokal ment a dolog, és szinte az egész nép mögé állt....holott jo sok zöldséget össze hordott többek között az emlegetett könyvben is... fura dolog....
fura egy időszak,

most viszont elmegyek aludnyi ...
Persze, a wiki és a tiltott ideológiák
Szerintem szándékosan keverték össze a Mein Kampfot a bölcsek jegyzőkönyveivel ...
Olvastam vagy 3× de ilyenekre nem emlékszem amiket másoltál.
1923-as könyv, hol volt még akkor vezér? A sitten írta
Kérdés: Ha nem tudom megakadályozni azt, hogy valaki az igazat leírja és kirakja az asztalra ahonnan bárki elvehet bármit és rendszeresen vesznek is el onnan könyveket, hogy érem el, hogy még se derüljön ki az igazság?

Gazságok, amit csinálnak...:
- Odaraknak egy csomó értéktelen szemetet, hogy véletlen se jusson senki kezébe
- Kiveszik, elolvassák, s írnak egy másikat ami pont erről szól, csak kicsit másként leírva ugyanazt, természetesen logikusan tényekkel alátámasztva, mint az eredeti, de még jobb ha több példányt csinálnak, hogy minél inkább megosztott legyen a tömeg.

Így elérik a céljuk...egyrészt sokan el sem fogják olvasni az értéket a sok szemét miatt. Másrészt aki el is olvassa, annak lesz ellentábora, mert ott a másik, vagy harmadik vagy negyedik.
Továbbá aki esetleg elkezd gondolkodni, az sem fogja tudni, hogy a sok hasonlóból melyik is lehet az igaz, mert szinte mind logikus.

Befejeztem
Na mi a f sz van itten?a 2t kopogasos egestol az antiszemitizmusig

Jodosnak volt igaza.

Enduro panorama 2014 re jon valaki?
hát ez jo wörldben olvasol mein kampf-ot...

amugy két kötet van több mint 800 oldalon, ezt az idézetet a wikiböl másoltam be mert tudtam hogy ott is megvan..