Baszki, nem a paktumok megkötése a lényeg, hanem ami bele van írva!
Hagyjuk már a hazug propagandát, meg a beállított és demagóg dolgokat, én is olvastam ezt, mert olvasok minden forrást, csak nem mindet hiszem el, főleg, hogy egymásnak ellentmondanak. Saját ismeretségi körömben sosem hallottam rosszat a német katonáról azoktól akik átélték a vh-t. Az utóbbi időben célirányosan kérdezősködök, ha még találkozok ilyenekkel, de mindenki csak a ruszkikat szidja. Ami nem csoda, hisz többnyire parancsba volt nekik adva az erőszakolás, meg a fosztogatás.
Hasonlítsd már össze ezeket :
"Wehrmacht szabályzat
A német hadsereg II. Vh-beli szolgálati utasítása (tízparancsolata) amelyet minden katona egyénileg oktatás keretében kapott kézhez
1. A német katona népe győzelméért lovagiasan harcol. Kegyetlenkedés és haszontalan rombolás méltatlan hozzá.
2. A harcos egyenruhát visel és egy külön erre a célra bevezetett távolról látható ismertetőjegyet hord. Civilruhában, ismertetőjel nélkül harcolni tilos.
3. Magát megadó ellenfelet megölni nem szabad, kémeket sem. Ezeket a törvényszék fogja megbüntetni.
4. Hadifoglyokat nem szabad bántalmazni vagy sértegetni, fegyvereket, terveket és rajzokat el kell tőlük venni, tulajdonukból mást elvenni nem szabad.
5. Dum-dum fegyverek használata tilos. Más fegyver sem építhető ilyenné át.
6. A Vöröskereszt sérthetetlen. Sebesült ellenfelek emberségesen kezelendők. Ápoló és egyházi személyzetet nem szabad a tevékenységében hátráltatni.
7. A civil lakosságot nem szabad bántalmazni. A katona nem rabolhat vagy rombolhat akarattal. Történelmi épületet és emlékművet, amelyek az Istentiszteletet, a művészetet, a tudományt vagy a jótékonyságot szolgálja, különösen kímélni kell. Természetbeni és egyéb szolgáltatásokat a lakosságtól csak a fölöttes parancsára szabad igénybe venni és ezeket meg kell fizetni.
8. Semleges területre sem belépni nem szabad, sem fölötte átrepülni. Lövésekkel sem szabad a hadi cselekményekbe ilyen területet bevonni.
9. Ha egy német katona hadifogságba kerül, kérdésre a nevét és rangját meg kell adnia. További hadi természetű adatokat nem közölhet még fenyegetés vagy ígéretek esetén sem.
10. Ezen pontok elleni vétség büntetést von maga után.
Ha az ellenség az 1..8 pontot megsérti, ezt a hadvezetésnek kell jelenteni. Büntetés csak a magasabb hadvezetés parancsa alapján lehetséges.
Forrás: A. Waltzog: Recht der Landkriegsführung, Verlag Franz Wahlen, Berlin, 1942, 7. Oldal. "
"Sztálin 0428 sz. parancsa 1941 november 17.
A legfelső parancsnok parancsa:
1. Minden település, ahol német csapatok tartózkodnak, 40-60 kilométer távolságig a fő harcvonaltól lerombolandó és felgyújtandó, az utaktól 20-30 kilométerre balra és jobbra. A települések megsemmisítésére az adott körzetben a légierőt is be kell vonni, nagy felületen tüzérségi tüzet kell alkalmazni, valamint csapatokat bevetni, sífutókat és partizánosztagokat, melyek gyújtókészülékekkel vannak fölszerelve.
A feladatot végrehajtó csapatokat túlnyomó részben a német csapatok és a Waffen SS zsákmányolt ruháiba kell öltöztetni. Ez gyűlöletet kelt a fasiszta megszállók ellen és megkönnyíti partizánok toborzását a fasiszták hátországában. ügyelni kell arra, hogy maradjanak túlélők, akik a "német kegyetlenségről" beszámolnak.
2. Minden csapatnál e célból vadászcsapatokat kell kialakítani 20-30 fővel, akik robbantásokat és gyújtogatást végeznek a településeken. Bátor harcosokat kell kiválasztani a települések megsemmisítésére. Különösen olyanokat kell kitüntetésre javasolni, akik a német vonalak mögött az ellenség egyenruhájában településeket semmisítenek meg. A lakosság közt el kell terjeszteni a hírt, hogy a németek azért gyújtják föl a településeket, hogy a partizánokat megbüntessék.
429. számú Archívum, 461-es tekercs, a Hadsereg főparancsnoksága, idegen csapatok kelet II, H 3/70 Fr 6439568 Tárhely: Washingtoni nemzeti archívum. "
Semmi nem számít, hisz győzelem esetén úgy is rá lehet fogni a vesztes félre mindent.
Elképesztően tetvek voltak az ellenfelek, az pedig alap tétel, hogy próbálják ezeket titokban tartani, ezért mindig másra terelik a szót...
Előre filmezték az amcsi embereknek a Pearl Harbori japcsi bombázást is. (mint ahogy 2001-ben a tornyokat...)
De arról persze nem csináltak filmet, hogy az a helyzet a táborokban azért alkulhatott ki mert előtte hónapokig szétbombáztak mindent és nem volt ellátás semmiből (kajából és fertőtlenítőszerekből sem)?
Faszom se gondolta volna, hogy ennyire naív vagy... vagy csak keveset olvasol és rossz forrásból, tök mindegy.
A civilek gyújtóbombázása, hogy a picsába egyeztethető össze a felszabadítással, a demokráciával, az emberséggel, az atombombáról meg ne is beszéljünk?
Hagyjuk már a tetveket...
Jon a vidi is ...Minden esetre kibaszott szep ott fent lenni...igy fenykepen keresztul 10% se adja vissza...minden sportnak meg van a maga szepsege..de az endurozast szeretem a legjobban..:)
a háboru végén az amcsik csináltak olyan akciot hogy fegyverrel összeterelték dachau életben maradt polgári echte német civil lakosságát, és végig kellett sétálniuk a koncentracions lager-en...
azok is ledöbbentek rendesen milyen viszonyok voltak....
én egyszer voltam auschwitz-ban de nem lenne lelkierőm még egyszer bemenni oda
nem azért mert annyira hinnék abban amit "sugallnak" de nem volt jó érzés
sőt inkább szar érzés volt, nagyon szar
Köszönöm az infót
Nem teszek fel képet a hűtőim jelenlegi állapotáról, mert elsírnák magukat páran, maradjunk abban 70-80%s hatásfokkal ha dolgoznak...az mondjuk érdekes, hogy ennek ellenére se forr állandóan a motor,
bár ez meg lehet annak köszönhető, hogy szopóba rákapcsolom a ventit és ez kompenzálja a hűtőfelület hiányát, bár szopóba nuku tempónál a venti a mérvadóbb.
A hűtésem hiánya inkább ott bukik ki, ahol "sokáig" megyek felfelé tempóban, s nincs elég hűtőfelület, itt nem megy a venti, ha jól rémlik ilyenkor szokott megforrni, azaz a hűtőfelületem lesz kevés neki, de nem értek hozzá.
Annyi tuti a 100% os hűtő jobb, mint a 70-80%
szerintem ez már régota nyilt titok hogy a számok mesterségesen fel voltak retusálva....
én pl személyesen láttam vagy 5-ször dachaut, ott van mellete az egyik legnagyobb német motor bonto, sokat jártam oda régen és vagy ebédidőben értünk oda, vagy a csávo egyszerüen elment valamiért és bezárta a kaput és csak 1-2 ora mulva jött vissza, szoval ennek apropoján, mit csináljunk addig, nézzük meg a lágert, mert mindig volt valaki velem aki még nem látta...
egy a lényeg , nem egy vidám hely... mondjuk jopár éve bebizonyitották arrol a táborrol hogy ott sosem folytak gázkamrás kivégzések, és azok a dekompresszios kamrák sem azt a célt szolgálták, azért jo sok évtizedig rémisztgették a turisztokat vele ....
elárul6ok 1 nagy titkot...
ne vegyél ilyne tuning hűtőt.. ha jó a gyárid.. akkor semmi képp...full felesleges...igaz hogy jobb..kicsivel.. a hűtése..de full felesleges pénzkidobás...
ha a gyári hűtőim mmeglenének..(mert szali eladta 25ést.. én meg 35ért kaptam emezt..igy azt mondom ..eben guba..de amúgy ..fullosan felesleges..
persze persze.. ah van locsolni való lé.. locsolj..de talán ha lenne locsolonyi..nem egy 21 éves gépet tákolnál..nem?
vagy ha mint loki...28ért beszerzi a kettőt.. és itthon meg gyócsak az egy többmint 20 akkor ..okos.. de egyébként.. full felesleges...
1. venti az ami számít...
2. nagy vizkerék..
3. nagyobb hűtő...
de ha az egyes nincs...a 2-3 és nem ér fel akkor sem az 1esssel..
ezt tapasztaltam...
Szerintem nem feltétlenül, ugyanis mint miden mást, ezt is csak a tömeg működteti, mármint a bankrendszert(de ez igaz háborúktól kezdve az egész világra), ha jön valaki, aki képes hatni a tömegekre megboríthat dolgokat a tömegek által, s nem azért mert a tömegek majd elkezdenek gondolkodni és használják a fejüket és átgondolják mit beszél, hanem hat az elméjükre az az ember és azért fognak úgy cselekedni ahogy a felbukkant vezető mondja, mert az elméjük azt diktálja nekik...
A hangsúly a tömegen van, ettől van beszarva minden hatalom...
Persze ha nem megy elme trükkökkel, "szép szóval", akkor majd jön a megfélemlítés, aztán a test elleni erőszak, mint legalsó motiváló eszköz. ami ellen már max csak a fakírok és fanatikusok/bátrak nem tudom mi a jó szó képesek védekezni.... Kevés olyan ember lesz aki kimegy az utcára, ha tudatában van, lelövik...nincsenek már szamurájok nagy tömegben, akiknek a halál nem félelem, hanem másként él a tudatában...
Ismét hangsúlyozom, SZERINTEM. Abba már nem megyek bele, hogy más erők is vannak a "háttérben", nem csak "világi", s ismét hangsúlyozom, szerintem, s ahogy már írtam pár bejegyzéssel korábban senki ne higyje el amit bárki ír, de gondolja át mindenki véleményét.
nem igazán értem végül is miröl akarsz meg győzni..?
hogy hitler nem akart háborut...mindenesetre ezt elég érdekesen fejezte ki...
meg hogy szegény amcsik nem is akartak belépni a 2vh-ba? gazdaságilag a legnagyobb nyertesei voltak gyakorlatilag minden ott készült, ahogy most mindenbe az van irva hogy made in china , abban az időben mindenben az volt hogy made in usa..akkor alapozták meg a mérhetetlen gazdasági előnyüket, mindezt ugy hogy az országukban 1 puska lővés sem volt...
azt meg végképp nem értem mit bizonyit az hogy egy világ háboruban mindenki paktumokat kötött, kevert kavart a saját érdekei szerint, és csomo helyi konfliktus volt... enyi erővel beszélhetnénk a 2vh-us kinai-japán-indonéz stb csatákrol ahol pl csak kinaibol volt 20 millio áldozat, indonézből pedig 4 millio ...csak ezekröl nem beszél az europai történelem mert leszarják...
amugy erröl eszembe jut pl az a a sokat elmondo szám, a hős minden filmben agyon sztárolt usa army katonákrol hogy amerika katonai vesztesége pontosan le van irva olyan 420 ezer katona , mig a szovjetunio 23 millio !
a németek 5,5 millio katonát és 1,5 millio civilt vesztettek...a lényeg durva dolog a háboru
ja a legfontosabb kimaradt, a hűtőket összekötő csövek a hűtő mögött mennek, van sajnos több ami a hűtő oldalából jön ki, az egyik sem stimmel, mert nem lehet felrakni.
400-as DRZ-E hűtő az RMX re?
Vélemények?
Ez az alsó 2 csonkon szögét leszámítva csövezésre hasonló, mint az RMX, ha stimmelős a méret, fel lehet eszkábálni.
Tud még valaki olyan típust, aminek hasonló az áramoltatása, mint az RMX?
Menet irány szerint bal felül a hengerfejről beömlő, alul felül mind2 hűtő összekötve, s a vízpumpához a jobb alulról megy le.
RMX-en van még felül 2 kicsit átkötő, de az nem annyira fontos.
Ha lenne egy akármilyen 2T blokkom, amit nem félek gallyra vágni, esküszöm kipróbálnám, s akkor legalább gyakorlatban tudnám, hogy miről beszélsz, miről beszélnek sokan tudományos írásokban
Tapasztalnám milyen a hangja egyes esetekben, mire mit reagál, stb.
Végül is a szerelők is megcsinálják a megengedhető határokon belül, ha ki akarják deríteni mi a baja, mondjuk direkt dúsra karburálnak felül, ha abbamarad a kopp, tudják ez volt a baja, stb.
A gyújtás elfokolás, már karcosabb kicsit
Hagyjuk már a hazug propagandát, meg a beállított és demagóg dolgokat, én is olvastam ezt, mert olvasok minden forrást, csak nem mindet hiszem el, főleg, hogy egymásnak ellentmondanak. Saját ismeretségi körömben sosem hallottam rosszat a német katonáról azoktól akik átélték a vh-t. Az utóbbi időben célirányosan kérdezősködök, ha még találkozok ilyenekkel, de mindenki csak a ruszkikat szidja. Ami nem csoda, hisz többnyire parancsba volt nekik adva az erőszakolás, meg a fosztogatás.
Hasonlítsd már össze ezeket :
"Wehrmacht szabályzat
A német hadsereg II. Vh-beli szolgálati utasítása (tízparancsolata) amelyet minden katona egyénileg oktatás keretében kapott kézhez
1. A német katona népe győzelméért lovagiasan harcol. Kegyetlenkedés és haszontalan rombolás méltatlan hozzá.
2. A harcos egyenruhát visel és egy külön erre a célra bevezetett távolról látható ismertetőjegyet hord. Civilruhában, ismertetőjel nélkül harcolni tilos.
3. Magát megadó ellenfelet megölni nem szabad, kémeket sem. Ezeket a törvényszék fogja megbüntetni.
4. Hadifoglyokat nem szabad bántalmazni vagy sértegetni, fegyvereket, terveket és rajzokat el kell tőlük venni, tulajdonukból mást elvenni nem szabad.
5. Dum-dum fegyverek használata tilos. Más fegyver sem építhető ilyenné át.
6. A Vöröskereszt sérthetetlen. Sebesült ellenfelek emberségesen kezelendők. Ápoló és egyházi személyzetet nem szabad a tevékenységében hátráltatni.
7. A civil lakosságot nem szabad bántalmazni. A katona nem rabolhat vagy rombolhat akarattal. Történelmi épületet és emlékművet, amelyek az Istentiszteletet, a művészetet, a tudományt vagy a jótékonyságot szolgálja, különösen kímélni kell. Természetbeni és egyéb szolgáltatásokat a lakosságtól csak a fölöttes parancsára szabad igénybe venni és ezeket meg kell fizetni.
8. Semleges területre sem belépni nem szabad, sem fölötte átrepülni. Lövésekkel sem szabad a hadi cselekményekbe ilyen területet bevonni.
9. Ha egy német katona hadifogságba kerül, kérdésre a nevét és rangját meg kell adnia. További hadi természetű adatokat nem közölhet még fenyegetés vagy ígéretek esetén sem.
10. Ezen pontok elleni vétség büntetést von maga után.
Ha az ellenség az 1..8 pontot megsérti, ezt a hadvezetésnek kell jelenteni. Büntetés csak a magasabb hadvezetés parancsa alapján lehetséges.
Forrás: A. Waltzog: Recht der Landkriegsführung, Verlag Franz Wahlen, Berlin, 1942, 7. Oldal. "
"Sztálin 0428 sz. parancsa 1941 november 17.
A legfelső parancsnok parancsa:
1. Minden település, ahol német csapatok tartózkodnak, 40-60 kilométer távolságig a fő harcvonaltól lerombolandó és felgyújtandó, az utaktól 20-30 kilométerre balra és jobbra. A települések megsemmisítésére az adott körzetben a légierőt is be kell vonni, nagy felületen tüzérségi tüzet kell alkalmazni, valamint csapatokat bevetni, sífutókat és partizánosztagokat, melyek gyújtókészülékekkel vannak fölszerelve.
A feladatot végrehajtó csapatokat túlnyomó részben a német csapatok és a Waffen SS zsákmányolt ruháiba kell öltöztetni. Ez gyűlöletet kelt a fasiszta megszállók ellen és megkönnyíti partizánok toborzását a fasiszták hátországában. ügyelni kell arra, hogy maradjanak túlélők, akik a "német kegyetlenségről" beszámolnak.
2. Minden csapatnál e célból vadászcsapatokat kell kialakítani 20-30 fővel, akik robbantásokat és gyújtogatást végeznek a településeken. Bátor harcosokat kell kiválasztani a települések megsemmisítésére. Különösen olyanokat kell kitüntetésre javasolni, akik a német vonalak mögött az ellenség egyenruhájában településeket semmisítenek meg. A lakosság közt el kell terjeszteni a hírt, hogy a németek azért gyújtják föl a településeket, hogy a partizánokat megbüntessék.
429. számú Archívum, 461-es tekercs, a Hadsereg főparancsnoksága, idegen csapatok kelet II, H 3/70 Fr 6439568 Tárhely: Washingtoni nemzeti archívum. "
Semmi nem számít, hisz győzelem esetén úgy is rá lehet fogni a vesztes félre mindent.
Elképesztően tetvek voltak az ellenfelek, az pedig alap tétel, hogy próbálják ezeket titokban tartani, ezért mindig másra terelik a szót...
Előre filmezték az amcsi embereknek a Pearl Harbori japcsi bombázást is. (mint ahogy 2001-ben a tornyokat...)
De arról persze nem csináltak filmet, hogy az a helyzet a táborokban azért alkulhatott ki mert előtte hónapokig szétbombáztak mindent és nem volt ellátás semmiből (kajából és fertőtlenítőszerekből sem)?
Faszom se gondolta volna, hogy ennyire naív vagy... vagy csak keveset olvasol és rossz forrásból, tök mindegy.
A civilek gyújtóbombázása, hogy a picsába egyeztethető össze a felszabadítással, a demokráciával, az emberséggel, az atombombáról meg ne is beszéljünk?
Hagyjuk már a tetveket...
Ezt még olvasd el, ha már szóba hoztad a Molotov-Ribbentrop paktumot : http://magyarnarancs.hu/belpol...