Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

janek szivesen vitázok veled, én is olvastam az önéletrajzi könyvét amiröl utána realista kutatok történészek (nem zsidok) bebizonyitották hogy jo sok torzitást lefirkált benne elvégre mégiscsak ő volt a fűhrer a vezér , a példakép....

pl már az is miután elbujdosott a sorozás elöl műnchenbe, de végül a sorozo tisztek rátaláltak, de gyenge fizikuma miatt besorozásra mégis alkalmatlannak itélték, de aztán önéletrajzi könyvébe meg azt irta hogy rá pár honapra megkérte a bajor királytol hogy osztrák állampolgársága ellenére szeretne harcolni az ő seregében és erre már másnap pozitiv választ kapott...

persze , hogyne, egy nap alatt el sem jut az illetékesekhez a kérés, nemhogy vissza ér a pozitiv válasz is...

amugy én ugy tudom hogy az 1 vh után egy antiszemita tisztől bizonyos Karl Mayr (megjegyeztem mert majdnem az a neve mint kedvenz gyerekkori indiános könyveim irojának :) mellesleg ez a pali is koncentrácios táborban végezte a nagy pofája miatt ami elég ironikus)
szoval ettöl a tisztöl tanult beszéd retorikát egy tanfolyamon, ahol hamar kiderültek kimagaslo képességei ....
persze ettől még vitázhatott volt kollégákal...
Valójában az eszköz mind1 van volt és lesz rengeteg változata(legújabb "terv" szerintem az érzelmekre ható facebook).
Az emberben rejlik a lényeg, felismerték hogy működik mi irányítja és ezt használják... Lehet irányítani sok dologgal azt az embert, de csak azt akit az elméjében futó vezérlőprogram irányít, s csak az ott futó döntési kiértékeléseket hajtja végre nap mint nap.
Az elme program célja csak annyi, hogy a rosszat elkerülje, s a jó felé vigyen, azt persze te, éneid(önző, önzetlen,stb), a tested, társadalom, neveltetés, stb. mondja meg mi a jó és mi a rossz.
Az elméd meg csak kiértékeli, te meg végrehajtod...

Aki képes ezen felülemelkedni és az értelmét használni, gondolkodni, nem az elme szerint ugrabugrál, azt nehéz manupilálni...
Ez mind csak szubjektív, amit írtam, nem valami "igazság"...az igazság odaát van
Nálam ez van a 197. oldalon (szerintem te valami hamisítványt olvasol...) :
Részemről köszönöm amiket írkáltok!

Szerintem ne "vitázzatok" mindenkinek lehet igaza még ha ellentmondó infó is. Példa, ha van egy rubik kocka, ami körül van hat szoba és minden szoba csak a kocka egyik oldalára lát rá, akkor az a szobába ülő aki a zöld oldalát látja s nem hajlandó átmenni másik szobába, azt fogja mondani zöld valami s aki mást mond hülye, aki meg a pirosba, azt mondja piros valami, s más meg nem igaz, mert saját szemével látja.
Aki átmegy többe az dilemmába esik, mert hol ilyen hol olyan, de valójában meg egyik sem látja az "igazat", mert az egy rubik kocka
Nagyon nehéz felismerni, hogy mi az igaz és mi nem, szerintem el kell fogadni és átgondolni amit bárki mond, de senkinek ne higyj el semmit használd a fejed, csak erre tudok buzdítani mindenkit
amugy ez nem hitleri sajátosság, az összes vezető politikus ezzel a rendszerel manipulál a mai napig...
Dew ezt az utolso mondatodat te sem gondoltad ugye komolyan...

a tömegek mindig könnyen megvezethetők a média álltal, ezt már az itt alant anyit emlegetett hitler is leirta a mein kampf-ban,
nade idézem inkább őt olvassátok mekkora egy manipulativ szemétláda volt.

„Minden propagandának népinek kell lennie, és szellemi színvonalát azok legkorlátozottabbjaihoz beállítania, akikhez fordulni gondol. Szellemi szintjét annál mélyebbre állítja, minél nagyobb kell legyen a megragadandó embertömeg.
A tömegek felfogóképessége nagyon korlátozott, ezzel szemben a feledékenység nagy. E tényekből kifolyólag minden hatékony propagandának csak nagyon kevés pontra szabad korlátozódnia, és ezeket jelzésszerűen oly sokáig használnia, amíg csak a legutolsó is képes egy ilyen szóval kapcsolatban maga elé idézni azt, amit akarunk.
Minden nagy vezér művészete abban áll elsősorban, hogy egy nép figyelmét ne szétszórja, hanem mindig csak egyetlen ellenségre összpontosítsa… Egy nagy vezér zsenialitásához hozzátartozik, hogy még az egymással ellentétben álló ellenfeleket is úgy jelenítse meg, mint amelyek egyetlen kategóriához tartoznak, mert különböző ellenségek felismerése a gyenge és bizonytalan kategóriáknál könnyen vezethet ahhoz, hogy kételkedni kezdjenek saját igazukban.”
– Hitler, Mein Kampf, 197., 198., 247. oldal
Olvasd el a könyvét, ott van benne, és még írja, hogy valójában ott tanult meg vitázni, meg szónokolni, érvelni, mert a melóstársakkal folyton vitázott... sok helyről ki is baszták még aznap.

Most hadd ne rakjam már fejből időrendbe a dolgokat mert ezeket a dátumokat elfeledtem, de Finnország és a környező országok, végül a lengyelek, meg talán még délen is voltak még helyek amiket megrohant a háború előtt a szu. Vezérkart meg jó, hogy kiegyelte mivel ellene voltak a rendszernek, még a háború elején is komplett hadtestek álltak át a németekhez. Az ukránok és kozákok nagy része szinte mind velünk voltak.

Mit igáz le a fater Európán? Úgy, hogy hagyja elmenekülni a vert sereget? Meg megáll amikor már nincs is ellenállás?
Ugyan már...
Rossz könyveket olvasol, ha nem hiszed amiket előbb írtam.
Ez az amit úgy hívunk,hogy sac/kb
Köszi , elolvastam, majd gondolkodok rajta.

Nem tudom mi lesz ezekkel a bankárokkal, ha hamarosan összeomlik a dollár, bár hülyeségeket beszélek ők látják a legjobban mi fog bekövetkezni, s tuti már szigetnyi arany készletük van valahol....s újabb tervük arra, mivel lehet újra irányítani a jónépet
Remélem előbb utóbb mindenki eljut oda, hogy elkezdi használni a fejét és nem hagyja magát megvezetni különféle médiákkal, megmondó emberekkel, stb. hanem átgondolja amiket kap infókat.
Kevés pénzt fektettek a kutatásba, mert nem célja kideríteni annak akinek zséje lenne ,
A gyorsítókban már a tudom is én milyen részecskéket is megtalálták az atomokban...arra adtak zsét.

2T fejlesztéssel is szépen leálltak, fejlesztik a szar 4T-t
Jó estét!

Ismét köszi az infókat , nem kérdeztem komolyan, mindenesetre jött sok hasznos infó
A GPRACING.hu oldalt pont ma találtam meg én is, sok jó cikk van fent

Ha viszont ennyire komolyan vettétek a kérdést, akkor kérek rá pontosabb választ
"kis préssáv esetében jelen van-e fordulattól függetlenül, vagy összefügg a kipréselési és örvénylési sebességekkel?"
Példa, valaki elcseszi a tömítést és kicsi lesz a préssáv magassága,
akkor neki a detonáció jelentkezni fog alacsony és magas fordulaton is, vagy fordulat függő? A fordulaton van a hangsúly, ebből a szempontból érdekel az alacsony préssáv esete.

Tud valaki olyan videót, ahol lehet a motor detonáció jelenségeket hallani, azaz valaki felvette?

Saját motoromnál a gyújtás eltolást lenne érdekes megnézni stroboszkóppal, mert nem a gyári CDIje van rajta, hanem egy régebbi RMX250-é, egyébként az RMX en állítható a gyújtás, a gyújtás alaplapnak nem furat van, hanem nút, most így kapásból nem tudom megmondani hány fokot lehet eltolni vele, de el lehet.
Természetesen van rajta jel oda szokás tenni, de már a lendkerék felrakásakor az ékpálya is enged pár fok eltolást, nem FIXálja pontosan a lendkereket a tengelyhez, persze ha már meghúztad akkor igen, de előtte lehet játszani azzal is, ezen a motor típuson.
én soha nem olvastam tőle ilyet hogy sokat dolgozott volna épitkezéseken, de ha te mondod elhiszem...
az én olvasatomba festett, kb 2-3000 ezer festményt amiböl kb 700 fenmaradt muzeumokban magán gyűjteményekben,valoban utca részleteket házakat tereket másolt, emberek nélkül, a bécsi éveiben képeslapokat festett kb napi 1-et amiket egy magyar származásu zsido vett meg tőle bizonyos Neumann ebböl tartotta fen magát,

az egész szobafestő mitoszt egy francia ujság karikaturistája inditotta el mikor közölt egy olyan karikaturát amin hitler festő ecsetel átfesti barnára csehországot, és ausztriát, amivel végül is a náci megszállásra utalt gunyosan, de aztán ezt a szobafestő gunyolodást felkapta a nyugati média..
azért ezt a sztálin megtámadta fél europát dolgot erősen vitatnám mert csunya nagy torzitás...
az meg hogy a lengyelek nem adtak vissza valamiféle követelt területeket végképp hülyeség...
sokkal inkább volt az hogy a molotov-ribbentrop paktum megkötésekor felosztották egymás között lengyelországot, hitlernek ebben az volt a fontos hogy már a legelején hangoztatta nem akar olyan hibába esni mint az 1vh hogy több frontos háboruba taszitja az országot (igaz később szépen beleesett ebbe) igy akarta lezárni a keleti oldalt amig leigázza europát, megerősődik és majd utána megy neki az oroszoknak...

az oroszoknak ez a paktum ugy kellett mint a falat kenyér, mivel a nagy tisztogatások idején a marha sztálin likvidálta a 2/3 katonai vezérkart, és rengeteg más alacsonyabb beosztásu jol képzett vezetőt, a hadsereg lofaszt nem ért, hazudtak fűt-fát több ezer repülőröl meg hasonlo aminek a tizede sem volt igaz, a lényeg hogy ez a lengyel lerohanosdi nekik is jol jött mert addig a hátországban meg tudtak erősödni , ujjra szervezték a hadi ipart és a hadsereget.

sajna ezt szivták be a lengyelek hogy ugy mondjam kicsit hasonlo a történeklmi helyzetük mint nekünk.. rosszkor voltak rossz helyen...

az igaz hogy a 2.vh nem jöhetett volna létre ha nincsenek a haszonleső bankárok,
de ez majdnem bármelyik háborura igaz, mint pl a 12 évig a szomszédunkban elhuzodo a háttérböl folyamatosan pénzelt délszláv válság...

amugy érdekes momentum 2.vh legnagyobb haszonélvezője svájc amit soha senki nem firtatott.... még egy ejnye bejnyét sem kapott érte, na ehez kelletek a bankárok.

kis esti történelem
és legyen benne a karburálás is....meghogy mellik a jó guma.....és olaj....s mellik a legjobb moci.....
Dewedember Azt az égési folyamatot a mai napig nem tudják rendesen leírni,így ne jó lenne ha lenne aki leírná
Kezdjük az atomoktól
huuuu..detonálás...

anno még gixerrel csumagázon le a gyujtás...és vissza....
huuuuu....használt a mocinak ....
Ezt így nem jelenteném ki, hogy sosem festett szobát, mert saját írása szerint sokat dolgozott építkezéseken, ettől függetlenül alapvetően a festészet az ő vonatkozásában többnyire városkép részleteket jelent, ha jól tévedek.

A 2. VH sajnos elkerülhetetlen volt az akkori ismeretekkel. Bankár körök szervezték, és mindhárom oldal ideológiáját támogatták rendesen. Alapvetően a lengyeleken borult ki a bili, mert az ostobák nem adták vissza az elcsatolt területeket, persze nyugati nyomásra. Aztán a szu megtámadta fél Európát, csak most rá van húzva az egész buli a vesztes 3. Birodalomra.
Nagyon meghökkentő dolgok történtek a háttérben, amit persze próbálnak szőnyeg alá seperni, de annyi szemét nem fér alá...
http://www.gpracing.hu/index.p...
Itt találsz egy kis segítséget,kiszámolod a henger ürtartalmát és leméred a henger fejét is,majd egy viszony számot meghatározva meg tudod saccolni hogy jó-e a sűrítés?
Sokszor egy dugattyú csere után..aminek nem megfelelő vagy meg egyező az előzővel a dugattyú tető kúpossága szűk prés részt sávot okoz..ettől is detonálhat a motor.
Rágcsáld meg ezt a cikket,érdekes
Jól mondod, mert a beizzott szemét az öngyulladást okoz, olyan meg nincs, hogy "detonációs égés"!
Többnyire csak részleges detonálás van ha valamit elbasznak, mert a teljes detonálás megvalósításához akkora szakértelem kell, hogy az csak nagyon keveseknél fordulhat elő.
Úgy is mondhatjuk, hogy olyan ritka mint a lakkozott radír

Fix pontról indított gyújtásjel nem kizáró ok. Meg lehet ezzel is oldani "gyújtáskésést" nagyon lazán, mivel a kétbalkezesek rendkívül találékonyak...
tél van , megy fingfűrészelés... én néha szoktam fát is vágni...
présház mi? már mindenben a piát látod...
milyen présház? hol ? rozé? idevele!
beszéltek annyi baromságot ...
faszt agyaltok ennyit a semmin? présház meg égéstermék. ugyanmár kategória. fele egy gyertyát nem tud kicserélni, de mindenféle hülye elméleteket gyártani ahhoz van esze,hogy mér nem mén a motorja! nyelezni kell neki fél órán keresztül mélyhomokban! nefélj nem lesz kokszlerakdása.
persze a préssáv is csinál-hat detonácios égést ha tul kicsi, de az ember feltételezi csak van mindenkinek annyi esze hogy normális hengertalp tömitésel rakja össze
kő csoki pom-pom...
Szeretem a lukacsokoládét, fehércsokoládét,mogyoroscsokoládét, stb.
Mi van gázosok ne legyetek táposok
piázzatok pinázzatok!
küldeném a dalt!Meg mellé egy marék VIAGRÁT,
http://youtu.be/KqMlPyg5rtc