összerakáskor elég ha segít a szappan, amúgy kb 15 ből ha egyszer csípem ki, múlt évben egy kicsípésem volt az is egy szimón gagyi felni miatt(3-5 motort gumizok általában, már kurvára unom)
a pet:
vannak a műanyag "üvegek" pet-palack a becsületes neve na azokat egy kis pöcsnyi előformából fújják fel, ez az előforma atombiztos mert jó vastag anyag így néz ki
nekem meg szinte mindig a hátsóban van defekt. múltkor is akkora lyuk lett a külsőn is hogy a szerelővas átfért a rajta
ezen már én is agyaltam hogy olyan papucsot kéne gyártani ami 2 csavaros jo hosszu, egy vagy két küllő -köz kihagyásal lenne a második csavar...biztos nem tekerné el még laposan sem a szelepet...
a krémszappan az jó..de a viz kimossa..
mi ez a pet ?
a szilikon zsirosnak az a lényege.. a viz sem mossa ki...és állandóan csúszik mindene.. defektet javitani vel...hát nem lenne 1szerű
viszont kicsipődös nem lesz.. átszúrós fajta hátsó kerékben ..nmeg nagyon ritka...
amúgy a kicsipős az a gyári papucsnál szokot lenni...
nekem most olyan lapos papucsom van ..ami gyakorlatilag nem tudja kicsipni..mint a gyári magas oldaló papucs..ami kinyúlik magassan a felniből...kb 1-1,5cm magasra.. csak azt nem tudni milyen fungcióval
én szappannal kenem körbe a gumi szélét aztán avval is könnyen felmegy
vízvezeték szerelők használják, nyúlós krémszappan szerűség
egy pet előformába öntök az útra annyi kb 3 defektre elég
ha ettől több van akkor úgy is hazamegyek
szilikonzsirosat ragasztani.. hát jóül be kéne kennyni pipamopcskos földel hogy lejöjjön.. után mega kézmosás mosogatószerrel... különben a sima viz nem viszi le!
szóval hátsó defekt ne legyen mondjuk atra a z esetre egy vékopny belső van felkötve a rajtszámtábla hátuljára
ugyhogy előre a sima. .a szerelhetőség miatt is... hátul mega 0,3 bár miatt jobb a szilikonzsiros megoldás..
sima zsirrral az a baj hogy.. megeszi a gumit.. felpuhitja és szétesik a gumi
az a szitu..nekem most volt kiszúrósos tüskés defektem.. dupla belsős az eleje is ..de igy is kiszúrja az az erőszakos tüske
én a zelejét nem merem zsiroznui..
de hátul... hátul szilikon zsirban van..azta nincs gond az elfordulással sem..em ga kicsipődéssel sem.. mondjuk likicsipődni e mszokott .mmeg hátul a stüskéres em olyna érzékeny..
elön amúgy sem forog..és a 0,8 az mg bőven lyó
ugyhogy én a ahátsó szilikonzsirzást lálykolom nagyon.. bevcált és nagyon könnyű szerelni is..
Dupla belsővel csinálom ugyanezt, a belsőt bekenem és arra is jó, ha megfordul a peremen a külső, akkor a zsíros belsőn elcsúszik és nem tépi a szelepet
a pet:
vannak a műanyag "üvegek" pet-palack a becsületes neve na azokat egy kis pöcsnyi előformából fújják fel, ez az előforma atombiztos mert jó vastag anyag
így néz ki
nekem meg szinte mindig a hátsóban van defekt. múltkor is akkora lyuk lett a külsőn is hogy a szerelővas átfért a rajta