Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

öntcsünk tiszta vizet a bográcsba..
nem négy éve hanem 4éve volt 3 éve..vágod az majdnem 7 éve..nem figyelsz...
extrem enduro románia..
2007 az nem 4 éve volt... hanyas voltál te matekbol? iszol te rendesen tisztitott vizet?
ha rákeresel hogy hard enduro románia..ezt az oldalt adja be
http://extremenduro.freewb.hu/
abból a csapatból bálint elég sokat ismer
2007óta..
az nem is 3éve kétéve hanem lassan 4 éve hogy 3 éve
bakker ..ezekkel a rémmesékkel elijesztitek szegényeket...

mi szalival...3 éve járunk ki ide..2éve
meg bontós bili meg goldentút...
és vannak történetek de mióta a fogadott vezető visz..azóta ilyen halálos aksiókba nem futunk bele
bár 1szer kitaláltam hogy mennyünk el gurahontba tnkolni a piros jelen...
el is mentünk..majdnem..caska zvolt a baj hogy oda volt 6 óra...és a visszaútra meg maradt 3 óra
hát kicsit elszámoltam magam...visszafelé..70km jöttünk betonon..különben ott kellet tvolna aludni a hegyben..amit nem akartam...igy is az utolsó 10km azt hegyenát tettük meg és épp sötétre értünk a kocsihoz

az a túra az is jó volt nem szali...
kentük vágtuk 3-4ben piritós meg jópár extra köves rész..azok a részek sokkal vadabbak mint erre ahol szoktunk menni...nincs is úyg turistajelzésezve...
arra vannak kilátások is...
de oda hogy eljussunk kevés a 2t szaliféle tank
En meg eletemben nem voltam Erdelyben,de nem hinnem,h az az 5-7 e ft szamit,amit esetleg egy vezeto ker.....ugy is tobben vagytok,megoszlik a kolts.Vagy ,ha sok az utikoltseg,lehet labon is menni odaig
az meg végképp nem jo...

erröl a balesetesröl szalajtos is tudna első kézböl mesélni durvát, mikor egyszer régi RBR-en , lehozta-felvitte a szar részeken Tibi motorját, miután Tibi össze ütközött valami franciával... és egyre szarabbul lett, a végén bekeveredtek valami chekpointra ahonnan Tibit el is vitte a roham mentő, és frissiben kivették ott románban a lépét mert leszakadt ... kis hiján bele halt...
Hi mindenkinek!
Lehet itt kérdezni,sőt mindenki segít is.De ahogy olvasod,aki volt már Erdélyben motorozni mindenkinek van kisebb-nagyobb sztorija-nekem is volt.Egy vidáman induló motorozás hamar el tud romlani és akár baj is lehet ...
mi horgászni mentünk 1x lámpa nélkül hajnalban.
elindultunk mert ugye volt közvilágítás a faluban na amint kiértünk vmi oknál fogva azt hittük lesz a zőőődbe is nem volt......
4 en gyalog bicajjal a bokrok között kavicsos-homokos talajon fák között csetlettünk botlottunk zörgött vmi vad a bokorban mellettünk azt hittük itt fog felnyársalni vmi szarvas bika vagy vaddisznó megforgat tengelyünk körül
Most utólag vicces akkor nem volt az

Nem tudom, hogy jön ez ide de gondoltam beírom hátha megtanultok helyesen seggel hátrafelé ülni a motoron és laza emelkedős huplikon is felmenni szépen lassan módjával
a sötétedést meg kellett volna várni
ismerősék úgy jöttek, hogy full sötét ben gps kinagyítva azon nézték hol az "út" aztán botorkáltak, ködben esőben( az egyetlen jelentős fény a telefon kijelzője adta nekik, de kimerült közben)
mi meg mentünk eléjük egy 4 ledes fejlámpával
az volt a meglepetések éjszakája
annyit még sosem fetrengtünk a sárban józanon
ott azért tudatosult bennem hogy a hegy nem játék
az nem volt ilyen összeveszős....sőt kimondottan összetartos egymást segitős sztori volt.....
mondjuk a lényeg ott is az volt hogy belefutottunk az egyirányu lefelébe ami egy idő után egy függőleges vizesésbe ért... és ugye repülni nem tudok...

két román bajnok barátom társaságában motoroztam az előzö napi RBR nyomokon aztán elértünk egy olyan részre ahol előtte nap ment fel a mezőny esőben, és mocskos mélyre szétrugatott vályukat csináltak, a két srác előzö nap felkinlodta magát valami 3/4 ora alatt, egymást cibálva kötélen, mondták kerüljük meg valamerre lesz még elég hely ahol küzdhetünk...ne szenvedjünk ezzel most, ráadásul aznap este is végig esett szoval valoszinű még szarabb a szitu.
egy durva patakbol indult volna a nyom, na elindultunk a patakon lefelé, először egész normálisnak tünt a szitu, aztán egyre több vizesés, egyre nagyobbak, meg egyre több a vihar által egyben bedöntött oriás fa.... aztán elértünk egy szük szikla kanyonhoz ahol egy 10-12 méteres függőleges vizesésben leeset a patak...mint a Deltában...

gyalog felderitettük a környéket hol lehetne kitörni, de aztán ők mondták ez most ennyi, 1 ora mulva sötét van és még le kell érnünk gyalog lakott területre, holnapra hivnak segitséget, köteleket csigákat és leeresztjük a motorokat....most hagyjunk itt mindent és induljunk.

másnapra jött egy furgon-nyi haverjuk , köztük profi hegymászo testvérpár, full szálkás elpusztithatatlan srácok , rengeteg holmival sthil fűrész, csigák kötelek stb, visszamásztunk reggel nyolckor a hegyre olyan másfél ora alatt felértünk a patakon felfelé, összeraktak ilyen kötél csigás holmit a fák között a szakadék és a vizesés felett , mint a camel trophy-n, és leeresztették a motorokat, utána már olyan vizesések voltak csak ahol mindig volt valami oldalt elcsusztatos lehetőség... a lényeg délután fél 1-re lent volt mind a három motor....

közben mutattak ezek a hegyi emberek szikla alatt olyan friss fekvés nyomot ahol a medve aludt .. ami mint tudjuk nem játék...

a lényeg ha valaki rám halgat csak helyi emberrel menjen ismeretlenbe..
Jóreggelt.
Nem zavarok be nem is kérdezek amit akartam nagyjából megtudtam.Köszönöm a hasznos infókat és az óvvva intéseket.Igérem megfogadom amit meg kell.Az a lényeg hogy egy jót menjünk erdélyben semmi más.Még arra is rábeszéltetek hogy legyen vezetőnk.Mondom így hogy nem voltam még kint,jobb is hogy lesz majd valaki aki ismeri a járást.
Szalajtós egy elérhetőséget adnál magadról azt megköszönném.
Köszönöm mégegyszer mindenkinek.Kérdezni még biztos fogok de ígérem nem ennyit
ez kb akkora hir mint az amit irtál ferenszről..
kihoznám öket ide és mind néznének
mer akkora profik nincsenek is csak a népmesékben
tegnap a koszos fészbukon olvasom ,hogy meghalt bud spencer ...meg utána azt is hogy nem halt meg ... most mi az igazság ?
tudni valamiit ?
jó reggelt! és aszonygya kori , hogy az elsőbe amikor 7 dik lett ..mentek és egyik penge kirepült a pályáról de már azzal a lendülettel vissza is repült csak nekiugrott korinak és aza futam a azért lett szar ..
de tényleg le a kalappal előtte ..gratula neki meg minden....nagy király ....és tényleg nem szabad elfelejteni ezek ott nagy királyok között csinált teljesítmények.... ezek akkora profik ...még talán minket is megelőznének
ezt mikor árulja mit mond.. kikimélve mert csak a boltba jártunk vel tejé meg könyéré...
kik jártak vele.. hát az egész falu
és hogy egyik nap ez másik nap az..
nem
egyszerre az egész falu
ez egy emlékezetes és nagyon dúva szitu volt.. 3 7ig örökharagoztunk szalival..
már akkor is ő volt a legügyesebb...de a leghülyébb is..azért is jött ki onnan élve

két és fél órát tanakodtunk mi legyen mert szali lecsúsztatta a motort 100m mélyen egy falon...ahol gyalog is nehéz volt lefelé.....aztán elment a patakba ahol szétszopta magát vizeséseken dobta le a verdályát meg ilyenek....
és este meg 0 fok volt...nappal a ködben eset a hó 1000 felett .s és mi is 800on voltunk mikor a bajság volt...
aztán kerestük meg minden meg tanakodtunk ..de nem let meg aztán vissza szenvedtük magunkat 1,5 óra alatt az útig ami 1000m-en volt...aztén volt aki azt kérdezte..de addig nyugodt volt.. hogy akkor mos t mi lesz gabival..addig fel sem fogta miről veszekszünk..
aztán megbeszéltük hogy már mindjárt setét elsz ..nem maradhatunk ottt...vissza kocsihoz vissza a zsállásra ami a kocsihoz voltt 120kilcsi!mert a szálás sebes alatt volt a hely meg lotrioaraban volt sibiu alatt 40km rel...
szóval hazamegyünk és másnapo reggel jövünk kötelekkel és lemegyünk megtaláljuk valahol...
ebből az lett hogy szali valahogy kiszenvedte magát a hegyből és dúrván szar irányba ment a gpsssel és full paltinisban lett..ahonnan valaki visszvitte sibiuba este 8ra...
mi is akor értünk oda.. tök boldog volt imindenki hogy megvan.. csak épp senki nem akart vele még beszélni sem...
na az nagy erőpróba volt a csapatnak...
ilyet bálinyó is tudna mesélni...
a romaniaxeéról az is ..2010ben...
mikor másnap kötelekkel mentek visssza értük...

ronix mesélj már hogy volt
mentem dódozni,pásztok
nem tudom Svájcban mi a helyzet e téren,itt se semmi ami van
mondjuk kutyatartásban az abszurd beszabályzás legfőbb nyertese svájc...
tudom ismerem mert járunk ki kutyázni.....

azért vannak igazi betegesen beszabályozott dolgaik,...

pl ha szomszéd feljelent többször is hogy ugat a kutyád , elvehetik és elviszik menhelyre...
kutya biztositást kell kötni... ami megint a vicc kategoria...
bérlakásba nur 1 hund vihető....
kutyaiskola igazolás kell...

és akkor a harcikutyáknak kinevezett ebek szabályzásairol már nem is beszélek, mert az vastagon vicc kategoria...

persze az jo hogy mindenhová be lehet vinni, hotelba, áruházba, plázába, sok helyen még az állatkertbe is...