jahh erröl van sztorim, motoroztam a zarándban egyedül, volt nálam garmin gps... sikerült ugy eltévednem mint atom.... tök sötétben értem vissza a kempinghez, mentem akkora kört mint atom...a végén olyan szájbakurt sűrü fenyvesen ereszkedtem le mint mordor erdeje...
ráadásul folyton nyomkodni kellett azt a szart mert lekapcsolt a világitás rajta.... szoval nem minden a gps...
Hazai terepen vagyok,de mikor elmegyek felfedezőbe akkor biza elcsászkálunk,hogy azt sem tudjuk merre vagyunk és így rengeteg idő elmegy a tájékozódásra és a keresgélésre .Az a fasza mikor rá alunk egy nyomra amit ismerünk és azt végigzsírozzuk
Vezető nélkül....szerintem is szar...az tudja a helyek jo adotsagait,amit te lehet pont kikerülsz 50 m
az sok amit ma agyaltál rajta :)) majd két nbappal előtte lemondja a fele aztán lesel mivan. szedd be előre a pénz 50% át és foglald le a szállást! az sokat javít az ügyön. és akkor ottvan még az időjárási tényező. ha épp monszun esők lesznek egy két hétig baszhatjátok az egésszet. a legbölcsebb két héttel előtte elkezdeni kitalálni. azt aki maarad az utolsó napokra azokkal elmenni. legaláb 10 fővel számolj abbol marad majd 5 . jó esetben. amúgy elsőre menne a tököm el messzire. itt a környékbe kezdeném vagy max a biharban. de nem mennék bejjeb 150 km nél.
Gyakorlatilag nekem mindegy.Ne legyen fagy de sár se.Ne legyen por,de legyen fogós a talaj.Süssön a nap,de ne legyen túl meleg,és ne essen az eső.Kicsit be lehet borulva de a szél ne fújjon!
Ha már nincs fagy,cserébe van sár,tőlem indulhatunk.
Májusig még van idő.Ha össze tudom szervezni olyannal aki ismeri a környéket akkor élek a lehetőséggel.Meglátjuk még mi lesz.Korai bármit is fixálni.Ha belefér a költségvetésbe akkor keresünk túraszervezőt.
Ha végig gondolod hogy elmész 5 napra,abból csak kettőt elbasztok a bóklászással,és gyakorlatilag a két nap feleslegesen ment el,már többe is került mintha kifizetted volna az idegenvezetőt.Ha 6-8 emberre elosztod az idegenvezető költségét,nem jön ki szerintem napi 1000 forintnál többre fejenként.
Arról már nem is beszélve,ha idegenvezetővel mentek,bármi váratlan adódik,ő tud segíteni,ti meg csak álltok és lestek ki a fejetekből ( hozzáteszem én se tudnák nagyon mást).
Az egyik ilyen túraszervező srác azt mondta,gyakorlatilag bármilyen műszaki problémát megold helyben.Hülyeségből megkérdeztem hogy a hajtókar cserét is? Azt mondta,ha hozol magaddal,akkor azt is! Szerintem ezek a dolgok megfizethetetlenek.De ez csak az én véleményem.
Lesz fasza túra GPS ami megjegyzi merre megyünk úgyhogy vissza is találunk plusz mutatja hogy hol leszünk és hova szeretnénk menni.Így is meg lehet oldani.De bárcsak már ott lennék és bóklásznék azt is leszarom ha eltévedek max jól beszopjuk de ettől leszek jó emlékek.Most nézem a discoveryn ezt a ber grilsz faszit hogy megette a lótetüt Őt kéne magunkkal vinni
Van benne igazság amit írtok persze de ha meglesz a szállás akkor utána kiderítünk minél többet a környékről és ha sikerül helyi embert beszervezni az csak még nagyobb plusz.Én pedig úgy vagyok vele hogy nem fogok fizetni annak aki velünk együtt élvezkedik ingyen csak azért mert arra megyünk amerre ő megy.De mondom megpróbálok valakit beszervezni aki ismeri a járást.Meghívjuk aztán kajára piára mindenre de nem fogom senkinek a benzinét kifizetni csak mert kisér minket.
Pontosan! Tököm bóklásszon.Azzal menjen el az egész nap,hogy keresgeted a jó helyeket,utána meg azon vakarózol hogy merre van a visszafelé. Inkább fizetek többet (bár nem vagyok egy zsírferi) vagy ha nincs rá annyi lóvé,akkor elmegyek egy nappal kevesebbre.
ráadásul folyton nyomkodni kellett azt a szart mert lekapcsolt a világitás rajta.... szoval nem minden a gps...
Vezető nélkül....szerintem is szar...az tudja a helyek jo adotsagait,amit te lehet pont kikerülsz 50 m
Ha már nincs fagy,cserébe van sár,tőlem indulhatunk.
Ron is ismeri a helyet....(köszi a köszöntést)
oda velünk is jöhettek sok jó helyet ismerünk......de tiszta kő az egész....
no teljesen de sok van..
Én a bergrízt nem vinném,mert ha valami gáz van,megenne benneteket is!
Arról már nem is beszélve,ha idegenvezetővel mentek,bármi váratlan adódik,ő tud segíteni,ti meg csak álltok és lestek ki a fejetekből ( hozzáteszem én se tudnák nagyon mást).
Az egyik ilyen túraszervező srác azt mondta,gyakorlatilag bármilyen műszaki problémát megold helyben.Hülyeségből megkérdeztem hogy a hajtókar cserét is? Azt mondta,ha hozol magaddal,akkor azt is! Szerintem ezek a dolgok megfizethetetlenek.De ez csak az én véleményem.