erröl az iskolai szünet dologrol eszembe jutott, pár napja hallotam....
a franciáknál szerdán nincs iskola, olyankor járnak külőn orákra hangszer felzárkoztato stb....és az anyukáknak sem kell szerdán dolgozni....viszont hétközben a többi napon késő délutánig az iskolában vannak a gyerekek...érdekes
amúgy a kutyákra visszatérve...itt egész más kultúrája van a kutyatartásnak.a kutyák mindenhova bemehetnek,üzletbe,gyógyszertárba,hivatalokba...de nincs is belőle semmi gond mert nagyon jól viselkednek.és az utcán sem látsz olyat hogy ha 2 kutya találkozik marakodnának,mégcsak ugatást is alig hallani.és tagja a családnak a kutya,néha már egy kicsit túlzásnak is tartom mert nem biztos hogy ennyire el kéne veszítenie a szerepét
jo sok video van fent erröl a palirol... komoly falkavezérnek kell lenni hogy elismerjenek a farkasok... a legkisebb gyengeséget megérzik és nem tréfálnak azonnal harc van....
eszembe jutott a tegnapi farkasos dologrol ,itt a Veszprémi zoo-ban is volt évekig egy ugyan ilyen faszi a farkasaival, elképesztően szelidek voltak, simán simogattam őket a keritésen keresztül ugy dőrgölőztek mint egy kutya...
mondjuk a falkavezér, nem jött soha a keritéshez ... ő csak nézett nagy büszkén....
a faszi szinte ott élt közöttük ugyan igy ment a testbeszéd, nyalogatták a szája szélét dörgölőztek, ha neki nem tetszett valami rávicsorgott
meg van mindenki bolondulva
maskarában kell menni dolgozni
jónak jó mert tetszik,az utcán is szinte mindenki jelmezben mászkál,legalább mosolyt csal az arcomra
bugic . nyugi van senki nem akar megölni. majd megölöd te magad.
figyu. simán ki lehet menni ,ha észnél van egy kettő aki féken tartja a merészeket. arra az egyre vigyázzatok majd ,hogy a túrázgatás közepette nagyon ,de nagyon gondoljátok meg milyen lefelébe indultok el! van olyan hogy kellemesnek indul még fasza nyomok is vannak meg szélesnek látszó patakmosások amik hívogathatnak lefelé.. esetleg még ki is van motorozva! szépen elindul a kis csapat rajta kattognak a videók és a fényképezők jajdejóóóóóó jihááááá . aztán egyre csak le le le és még lejjebb jajj ez meredek nembaj gyerünk ugyis csak leérünk az aljába! na aztán egyszer csak hopsz! innen már csak lefele.mert felfele képtelenség! és beleviszed magatokat egy profi A nyomos élethalálharcba! amiből vagy kikeveredtek egyben vagy ott alszotok vagy kibaszott nagy veszekedés kurva anyázás lesz.
mert a csábító nyomok mondjuk kovács ervin legdurvább edzős nyoma volt amin csak 2-3 profi tud végigmenni a környékről. a többi bőgősre szopja magát és összeveri a motorját és kell neki egy nap is estével együtt mire leér az amúgy félórás nyomon.
szóval óvatosan és inkább csak a túraösvényeken ott is körültekintően menjetek! térképekkel és komoly magassági szinteket is jelző gps el! és abban a pillanatban ahogy nehézre vállt a nyom visszafordulni! mert lehet hogy mégnehezebb lesz! és ott éjszakáztok! vagy ne adj isten megsérülhet valaki .
akkor meg kapkodhattok hogy kinek is kéne szólni itt a nagy ismeretlenben? hisz nincs vezetőnk mert sajnáltuk rá azt a pár ezrest. ettől függetlenül pl mi is mindig így jártunk ki régebben . és kurvajókat mentünk! de a bajt sose úsztuk meg! én is elvesztem 1 x nagyon csúnyán és végződhetet volna szarabbul is az az eset. de végül annyival megúsztam hogy viktor befeküdt az ágyamba este mivel addigra rég halottnak hittek mire előkerültem.
bruhahahahah igazából ebből volt a hiszti és 2 napig nem szóltak hozzám meg nem adtak enni ,de ezt leszámítva jó kis kaland volt. de ilyet pl nem kívánok hogy átéljetek. na szóval okosan. erdélyel vigyázni! ott vannak ilyen kis lemenők amik hívogatnak. huncut kis lefelék. ja ! és a medve nem játék:)
ki feküdt az ágyacskámba
ki íwot a cipöcskémböl
ki evett a nádragombol
ki aludt ...a lámpá