Háááát, a képzajt tekintve azt javasolnám, hogy nagy lendülettel, bal váll fölött egy szakadékba vele.
Mondjuk csinálhatnál vele igazán napfényes képeket is, de valahogy nekem a jpeg zaj is túl sok a képeken. Ha belenagyítasz a képbe, nem pixelesedik, hanem olyan, mintha a hátteret egy rücskös üveglapon át fotóztad volna.
Fura nagyon. És nekem valahogy a színmélység is kevésnek tűnik, kicsit olyan, mintha kevés bittel készülnének a képek, de gondolom ez legkevésbé sem állítható.
A legnagyobb és legjobb minőségű képeket csinálja a géped? Vagy ez valami butitott minőség a nagyobb tárkapacitás miatt?
Nem hiszem, hogy lehet. Többpontos fókusz van még, meg témakövető fókusz. A többpontossal egyébként lehet jobb képeket csinálni...mindjárt kereske egyet, amit olyannal csináltam
HA lehet a fókuszpontok között választani, akkor az a legjobb, de kompaktnál nem biztos, hogy van. Ha ez nincs akkor a gép mozgatása a megoldás, de értelemszerűen ez csak akkor működik, ha akívánt fókuszhoz nagyon közel talál fókuszt, és azt mozgatod rá.
tényleg,igazad van...viszont a megtalált fókuszt a fényképező mozgatásával mozgassam, vagy lehet más módon is? mert ha a fényképező mozgatásával mozgatom, akkor nem fókuszál faszán amúgy úgy szoktam, hogy félig lenyomom..próbálok a legjobb helyre fókuszálni, de nem mindig sikerül
ha megnézed a felső szálak élesebbek a kép középpontjától felfelé. vagy rossz helyen volt a fókusz, vagy ott talált fókuszt.
félig tartsd lenyomva a gombot, találjon fókuszt, majd mielőtt exponálnál komponáld át a képet, és mozgasd le a megtalált fókuszt oda ahova kell,majd lenyomhatod teljesen.
Igen Mester.. :) ezt írtam, hogy majd azt is megteszem, de most egy gyors próbát akartam csak.. és ugye most nem adottak azok a körülmények mint tegnap.. no.. majd holnap..
AV F/7.1 (asszem..)
13 mp illetve 5 mp.... 70-en és 200-on is...
a panorámához készülteket azt jó szűk rekeszen csináltam anno.. az f16-on készült és legalább 20mp-cel...
holnap ha lesz alkalmam, akkor megpróbálok majd vmi hasonló körülmények között készíteni pár teszt képet állványról.. ugyanazzal a rekesszel, és zársebességgel.. meglátjuk... de nem gondolnám, hogy más gond lenne...
na.. lőttem állványról.. így nem igazán volt gond.. szóval valószínűleg attól ilyen a kép, hogy kézből lőttem.. jobb 5letem nincs.. visszanéztem azt is amit panorámához lőttem ezzel az obival.. az sem volt zajos.. hhmm...
Mondjuk csinálhatnál vele igazán napfényes képeket is, de valahogy nekem a jpeg zaj is túl sok a képeken. Ha belenagyítasz a képbe, nem pixelesedik, hanem olyan, mintha a hátteret egy rücskös üveglapon át fotóztad volna.
Fura nagyon. És nekem valahogy a színmélység is kevésnek tűnik, kicsit olyan, mintha kevés bittel készülnének a képek, de gondolom ez legkevésbé sem állítható.
A legnagyobb és legjobb minőségű képeket csinálja a géped? Vagy ez valami butitott minőség a nagyobb tárkapacitás miatt?