Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Háááát, a képzajt tekintve azt javasolnám, hogy nagy lendülettel, bal váll fölött egy szakadékba vele.
Mondjuk csinálhatnál vele igazán napfényes képeket is, de valahogy nekem a jpeg zaj is túl sok a képeken. Ha belenagyítasz a képbe, nem pixelesedik, hanem olyan, mintha a hátteret egy rücskös üveglapon át fotóztad volna.
Fura nagyon. És nekem valahogy a színmélység is kevésnek tűnik, kicsit olyan, mintha kevés bittel készülnének a képek, de gondolom ez legkevésbé sem állítható.
A legnagyobb és legjobb minőségű képeket csinálja a géped? Vagy ez valami butitott minőség a nagyobb tárkapacitás miatt?
ez talán
Nem hiszem, hogy lehet. Többpontos fókusz van még, meg témakövető fókusz. A többpontossal egyébként lehet jobb képeket csinálni...mindjárt kereske egyet, amit olyannal csináltam
HA lehet a fókuszpontok között választani, akkor az a legjobb, de kompaktnál nem biztos, hogy van. Ha ez nincs akkor a gép mozgatása a megoldás, de értelemszerűen ez csak akkor működik, ha akívánt fókuszhoz nagyon közel talál fókuszt, és azt mozgatod rá.
csak egy ksi kompakt valami camcung
mi meg grilleztünk
milyen gépet sikerült venned?
tényleg,igazad van...viszont a megtalált fókuszt a fényképező mozgatásával mozgassam, vagy lehet más módon is? mert ha a fényképező mozgatásával mozgatom, akkor nem fókuszál faszán amúgy úgy szoktam, hogy félig lenyomom..próbálok a legjobb helyre fókuszálni, de nem mindig sikerül
ha megnézed a felső szálak élesebbek a kép középpontjától felfelé. vagy rossz helyen volt a fókusz, vagy ott talált fókuszt.
félig tartsd lenyomva a gombot, találjon fókuszt, majd mielőtt exponálnál komponáld át a képet, és mozgasd le a megtalált fókuszt oda ahova kell,majd lenyomhatod teljesen.
Értettem Bár messze volt..zoomolni kellett, nem is tudtam volna a szemére fókuszálni, de legközelebb megpróbálom Köszi, sokat segítesz
Ez talán valamivel jobb...
Mindig a szem legyen éles állatportréknál!
Ezzel neveznék a pont témába....a vaddisznó fején a kis pont szemeivel Tudom, hogy nem a legjobb...de na..kezdő vagyok
Nem éles.
Itt
Mai természetjárás egyik eredménye Véleményeket kérek
azt én is észrevettem mikor már a számítógépen néztem
még mindíg csak próbálgatom a gépet, az első kép az nem lett zajos
Akkor nem lesz kör, mondom, h indiszponált vagyok, nem viccből írtam! Dobjatok fel valamit, aztán majd meglátom h mit tehetek.
Igen Mester.. :) ezt írtam, hogy majd azt is megteszem, de most egy gyors próbát akartam csak.. és ugye most nem adottak azok a körülmények mint tegnap.. no.. majd holnap..

LX
ugyanolyan értékeket hasonltsd össze majomka! állványon, és kézből.
Nem hiszem, h 13 mp-et kitartasz...ha igen akkor viszont fogadj örökbe, és taníts.
azt hiszem, ez a TE köröd...

LX
AV F/7.1 (asszem..)
13 mp illetve 5 mp.... 70-en és 200-on is...
a panorámához készülteket azt jó szűk rekeszen csináltam anno.. az f16-on készült és legalább 20mp-cel...
holnap ha lesz alkalmam, akkor megpróbálok majd vmi hasonló körülmények között készíteni pár teszt képet állványról.. ugyanazzal a rekesszel, és zársebességgel.. meglátjuk... de nem gondolnám, hogy más gond lenne...

LX
Nem hisztizek.
És zárjuk ezt le.
Dobjatok fel vmit, aztán majd lesz vmi.
milyen módban, milyen zárebességgel?
na.. lőttem állványról.. így nem igazán volt gond.. szóval valószínűleg attól ilyen a kép, hogy kézből lőttem.. jobb 5letem nincs.. visszanéztem azt is amit panorámához lőttem ezzel az obival.. az sem volt zajos.. hhmm...

LX