Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Amúgy technikailag, meg melóügyileg a vonatos, és eközött egy galaxis van.
"...ezért itt az egyik munkám a heti feladványra..."
Jön még, ha ezt ennyire nem veszi a közönség...
ne ríjjá' má'.. engem az ilyen fotók vhogy annyira nem mozgatnak meg.. ne hari.. Másrészt a vonatos képeddel nagyon magasra tetted a lécet - magaddal szemben - így ahhoz viszonyítok.. és várom a csodákat.. nekem ez egy jó, de tucat fotó.. ha megharagszol akkor is.. de úgy sem fogsz.. szóval technikailag jól kivitelezett fotó.. "pályázatnak" is megfelel.. de nem különleges mint a vonatos..

LX
Picit azért komolyabb kommentet vártam...
ppffff.. szerintem ez csak photoshop... a te telóddal ilyet nem lehet csinálni...

LX
Köszi!
Én is elégedett vagyok a végeredménnyel, bár az elején szkeptikus voltam...
A technikát image stacking-nak hívják, és főleg a csillagászok használják, ehhez hasonló képekhez.
Teljesen manuális üzemmód, a fénymérés fixálása miatt, majd beállítva távirányítóval, hogy nagyjából 1000 mp-en keresztül legyen nyitva a blende. De ugye 30-40 sec-nél hosszabb záridő megterheli a gépet rendesen (bár be lehet állítani a távirányítóval 9999 sec-et is egyben), ezért beállítottam 30 sec-es záridőkkel, hogy 32 képet csináljon, és mindegyik között 30 mp-et várjon. Tehát nagyjából 32 perc alatt készült el a kép, és mivel 12-15 perc körül/felett (1000 sec már jó) már látványosan elmozdulnak a csillagok, így ez elég volt. Ez látszik a képen, a csillagok mozgásai a csíkok. A gép azért melegedett rendesen...
Az is para volt, hogy 32 perc kellett, és a kék óra kb. 30-40 perc volt tegnap, de pont belefért, látszik a képen. hogy folyamatosan sötétedik. Szerencsém is volt, hogy tiszta volt az égbolt.
Aztán ugye a 32 képes multiexpót kellett egyberakni.
De szerintem jól sikerült.
Nagyon klassz lett.
Már az USA-ban is.
Ez biztos, hogy a vaku fényének a becsillanása valamin.
Na, mivel nem biztos, hogy később fel tudom tölteni, ezért itt az egyik munkám a heti feladványra, ami ugye a pont volt.
Ami nálam ebben az esetben a középpontot jelentette, ami a képen maga a hold.
A kép címe: S.E.T.I.
És egy star trail timelapse-ról van szó.
Sok munkám volt vele, úh értékeljétek...!
Adatok:
EOS550D,
ND szűrő
f/8,
960 sec expozíció (32 expó, 30 sec) a csillagok mozgásának megörökítéséért,
EV 0,0,
18mm,
állvány, gömbfej, programozható távkioldó.
Utómunka: PS camera raw, Noise Ninja, Knoll light Factory, Color Efex Pro 2.
Időpont: A kék óra utolsó 15 perce.
Hajrá!

haha... az a baj, hogy ez abban a pillanatban annyira megijesztett , hogy egész este rázott a hideg minket, meg már mindenhol ilyen fura dolgokat láttunk
viszont mi is egy bogárra tippeltünk (vagy egy angyalra?! ), csak nem áll sehogy sem össze a kép... volt vaku egyébként, 1 villanás az elején, de így sem magyarázható meg... meg a képen olyan, mintha nagyon távol lenne
na de mind1, akkor ez rejtély marad valószínű!

de köszönöm a válaszokat!
Szerintem ez Samira a körből.
szerintem ezzel meg is nyertad a heti témát
ez bizony UFO!
Háááát... Több oldalról sem értem a képet. A hosszú záridő miatt ennek a "valaminek" fixen ott kell lennie, mert ha mozogna, akkor nem lenne ennyire éles a kontúrja.
Kb olyan, mintha hosszú expo mellett egy másik vaku fénye világítana meg valami repülő állatot. De a vaku fénye messze kell legyen a géptől, hiszen a képen sehol sem látszik máshol a vaku plusz fénye.
Viszont az a "valami" olyan, mintha hátulról lenne ezerrel átvillantva, szinte világít a "teste". De nem lehet saját fénye, mert akkor elmozdulna a 15mp-es expo mellett...
Zema?
sziasztok!

bocsánat, hogy nem a témához szólok hozzá, de nagyon furdal a kíváncsiság minket, hogy szerintetek (mivel itt van pár profi fotós) mi lehet ezen a képen
amit tudni kell a képről, hogy egy sima kompakt géppel készült, 15 másodperces záridővel, semmi szerkesztgetés (nem mi raktuk oda), de a hold alatt mégis megjelent egy fura dolog...
tippek?
Pont sehogy! (az igazat megvallva, jól beszopattam magam ezzel a témaválasztással...)
Na? Ki hogy áll a heti témával?
az a sirályos az nekem teccik
A hétvégén végre volt egy kis szabadidőm, így ismét próbáltam kicsit ismerkedni a géppel...
Így van. Terjed szépen.
Dehogyis, BG ezt adta meg screenshot-ként a videomegosztón... Tudja ő, hogy hogyan kell eladnia a helikopáteres csirkéjét a következő eurocsilliárdos múvihoz...
Ők is ezzel a helikopteres screenshottal operálnak.