Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mà hogy a viharba ne... :) sőt.. hajrá.... :)

LX
bírsz olyanokat írni bazdki
LX a főnök...
sziasztok..beszálhatnék a magány téma dologba?
Ne foglalkozz vele!
Makrót csak a melegek fotóznak azt hallottam.
Hagyd a faszba.
nekem jó a téma, de jó az egy hét is határidőnek, én is jobban szeretném ha jobban pörögne
ezt most hogy érted? fókuszál, majd amikor eexponáltál akkor a JPG már nem lesz éles? Ha így érted, akkor gondolom azért van, mert bemozdulsz exponálás közben.. igazán jó makrót szinte csak állványről lehet lőni..

LX
Ja..és az miért lehet, hogy makronál sokszor ráfókuszál valamire azt mutatja, de közben meg baszik arra fókuszálni?
Nem automatán fotózok..vagyis próbálok minél több dolgot manuálisan beállítani, több-kevesebb sikerrel A kezem alapból remeg, ezért kell az állvány. Mikor megrendeltem a boltban az állványt akkor láttam, hogy kiraktad, de mind1, mert csak egy ezressel drágább és a posta meg 1800 lenne, így 800-al olcsóbban jövök ki. Holnapra jó lett volna az állvány mert menni akartam motorozás közben fotózni...de úgy néz ki ugrott..
A reszkető kéz csajoknál előnyös csupán!
Akkor faszul választja meg a zárat, meg az iso-t.
Ha automatán fotózol, akkor a saját stabilizátora, az auto iso, meg az auto beállítások elégnek kellenének hogy legyenek ahhoz, h ne mozduljon be. Sztem ott beállításbeli gondok is lehetnek. állítsd vissza a gyári beállításokat, és vedd elő a kézikönyvet.
Vagy ha piálsz, és remeg a kezed, ne fotózz bammeg!
Amúgy meg vegyél tőlem állványt, pont ilyen géphez találták ki!
A nagylátószögű kép a zoomolatlan ha jól értem, a tele állású pedig amikor teljesen rázoomolok. Ugye? Egyébként 27mm-es látószögű lencse van a gépben, 10x-es optikai zoommal. A két képet egy helyről csináljam, szóval, hogy az egyiken távol legyen a hely amit fotózok, a másikon meg zoommal hozzam közel, vagy pedig alapból közel álljak és tele állásnál legyen nagyon közeli? Egyébként állvány híján be mozdul a gép tele állásnál, hiába van benne a stabilizátor
A hekk nem a vízben él, hanem a hűtőkamionban!
abban az esetben, ha te nyersz beválthatod a hekk-et...

LX
Köszi, de én nem eszem semmi vízben élőt...
Az "örülök" erőteljesen teoretikus volt.
Nah, meglátom mit tehetek...
Szeretem a hekket.
no.. akkor 3 kg 20 dkg MAGÁNY.. maradhat?

de ezúttal legyen valami tét is! Jelképes.. de tét.. a győztes vendégem egy HEKKRE A RÓMAIN!
Hátha így más is fog készíteni képet..

LX
Értem én, nem pont emberre gondoltam én se.
Örülök ezeknek a témáknak, mert én főleg "urban" fotós vagyok...
nem.. szerintem kicsit más.. nem feltétlenül kell pl embernek lennie a képen.. (de ez csak az én gondolatom..) azt sem tudom megmondani, hogy miért, de ez ugrott be.. persze jöhet más 5let is.. ja, és OK, legyen akkor most vasárnap 23:59 a cél...

LX
Ez olyan, mint az ember, meg a mozgás, stb..., nem?
Mi lenne ha egy témára egy hét lenne?
Így gyorsabban pörögne, és akinek nem fekszik egy téma, annak sem kell heteket várni.
Lehet, h így több emberkét be lehet vonni.
ok
ahoj,

na akkor téma..
mit szólnátok ahhoz, hogy : MAGÁNY. csak így..
ha elfogadjátok, akkor 2 hét.. azaz május 20 , 23:59 (tudom, az nincs két hét.. )

LX
Eldobni nem kell, persze. Csak nekem nagyon fura, amit a képeken látni...
Csinálj már vele egy napfényes képet, amin van napos és árnyékos képrészlet is. És csinálj nagylátószögű és tele állásnál is 1-1 képet.
És ne tegyél rá semmi trükköt, effektet. Csak maga a "nyers" jpg, legnagyobb felbontással és a legjobb minőséggel.
Kíváncsi lennék rá, akár küldd át email-en, vagy töltsd fel valahova és csak a linket tedd be ide.
El azé' nem dobom, mert ezzel tanulom az alapokat, aztán jöhet valami jobb csak jpegbe tudok fotózni, mert nem lehet formátumot állítani szerintem a bitet lehet állítani, de a színmélység szerintem emiatt a hülye effekt miatt tűnik kevésnek, csinálok majd anélkül is képeket, meg ha megtalálom a bit állítást akkor úgy. amúgy a gép a legnagyobban fotóz, de le kell butítani, hogy ide fel tudjam tölteni..