ugyan már.. ne hisztiz.. magunknak fotózunk nem? A nagy elismerés nem itt fog megérkezni, ezt tudjuk.. viszont jó móka, és legalább mozgatja az agyamat, fantáziámat.. egy hétig úgy mászkáltam a városban, hogy 2 dolog járt az eszemben : 1, pont... pont hogy a faxomban találok egy jót témát hozzá? 2, faxom Badzoliba a hülye temáért... szóval én akkor is jól szórakozom, ha csak hárman, ne adj Isten csak egyikőnk tölt fel képet.. tanultam a te képeidből is, a BadZoliéból is... szóval csak nyugi és semmi hiszti... ribanc..
megyek minnyá' lövök egy képet állványról a 70-200-zal, hogy így mennyire lesz zajos... majd tudósítok..
Ehh. Nem tehetek róla, hogy nem tudjátok követni a gyors gondolatmenetemet...
Tehát:
1. Ha a blendeértékek legszélső értékét használjuk, akkor lehet éles képet csinálni, de attól visszább 1-2 blendével MÉG élesebb lesz. Bármelyik obinál.
2. Az obik gyujtótávolságánal szélső értékei szintén nem ajánlottak a nagyobb torzítás, sötétben nagyobb zaj, és erős fényben erősebb aberráció miatt.
1 + 2: Ha végálláson használjuk az obit, a blendeértékek szélső értékein, akkor a gondok exponenciálisan jelentkeznek, és a kép ocsmány lesz.
.
..
...
Nem lehet, h a villamosos képednél az 1+2 eset állt fenn?
te.. itt most kevered a szezont a faxommal... mellesleg azt még sehol nem hallottam, hogy nem használják a zoom objektíveket a szélső állásokban.. mert hogy a szélső blendeértékeken nem használatosak az tény.. persze ha nagyon szükség van, akkor azért meg lehet kockáztatni...
Mindkét végállásban van a legnagyobb zaj kevés fénynél, kromatikus abberáció, és ráadásul ami a legfontosabb, hogy semmelyik obi nem tudja a legélesebb képet rajzolni végálláson. 1-2 blendével visszább csinálják a legélesebb képet. Én sosem fotózok végálláson, egyedül a nagylátószög 18 mm-ét használom végálláson.
óóóóó te nagyon kurvára okos.. hogy a győzike faxa eresszen gyökeret beléd... a másik 170-es álláson készült.. oszt' ott sem sokkal jobba a szitu.. vmiért kevés fénynél ezt produkálja..
nem egészen.. egyrészt napok óta erre vártam.. másrészt készült másik kép is, de az nem igazán tetszett.. sőt folyamatosan kerestem, és még fotóztam is, de PONT témában nem jött semmi értelmes... ja, és ráadásul már volt egy holdaspontos képem.. de mivel az meg régebbi.. hát ez így jött össze.. diszkvalifikálhatod, ha nem felel meg a témának..
LX