Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

hisztizZ .. és persze JÓ és nem jót...

LX
ugyan már.. ne hisztiz.. magunknak fotózunk nem? A nagy elismerés nem itt fog megérkezni, ezt tudjuk.. viszont jó móka, és legalább mozgatja az agyamat, fantáziámat.. egy hétig úgy mászkáltam a városban, hogy 2 dolog járt az eszemben : 1, pont... pont hogy a faxomban találok egy jót témát hozzá? 2, faxom Badzoliba a hülye temáért... szóval én akkor is jól szórakozom, ha csak hárman, ne adj Isten csak egyikőnk tölt fel képet.. tanultam a te képeidből is, a BadZoliéból is... szóval csak nyugi és semmi hiszti... ribanc..
megyek minnyá' lövök egy képet állványról a 70-200-zal, hogy így mennyire lesz zajos... majd tudósítok..

LX

Nem. Többé nem. Már csak ma. Mondtam, h elveszítettem az ihletet.
óóóóóóóóóóó nagymester.. TANNÍÍÍÍÍCCCSSSS
mi is lenne velünk nélüled...
villamosnál nem ez a probléma állt fent, mint azt már megbeszéltük...

LX
Ehh. Nem tehetek róla, hogy nem tudjátok követni a gyors gondolatmenetemet...
Tehát:
1. Ha a blendeértékek legszélső értékét használjuk, akkor lehet éles képet csinálni, de attól visszább 1-2 blendével MÉG élesebb lesz. Bármelyik obinál.
2. Az obik gyujtótávolságánal szélső értékei szintén nem ajánlottak a nagyobb torzítás, sötétben nagyobb zaj, és erős fényben erősebb aberráció miatt.
1 + 2: Ha végálláson használjuk az obit, a blendeértékek szélső értékein, akkor a gondok exponenciálisan jelentkeznek, és a kép ocsmány lesz.
.
..
...
Nem lehet, h a villamosos képednél az 1+2 eset állt fenn?
de te a gyújtótávolságra írtad Ecsém....

LX
nem gondolnám hogy szar.. de most után olvasok kicsit.. mert egyébként ha van fény, akkor gyönyörűen rajzol... passz..

LX
Ugyanazt írtam.
LEHET használni, de ha a kép kiadja 1-2 blendével visszább is, akkor hol lesz élesebb? Na hol?
te.. itt most kevered a szezont a faxommal... mellesleg azt még sehol nem hallottam, hogy nem használják a zoom objektíveket a szélső állásokban.. mert hogy a szélső blendeértékeken nem használatosak az tény.. persze ha nagyon szükség van, akkor azért meg lehet kockáztatni...

LX
Lehet, nem is zaj, hanem pára a frontlencsén? Az már majdnem igazi grain?
Akkor egy szar. dobd ki a picsába!
200-as iso-nál nem szabadna ezt csinálni.
Komolyan.
Azt sehol, mert olyanom nincs, te gyök 2.
Mindkét végállásban van a legnagyobb zaj kevés fénynél, kromatikus abberáció, és ráadásul ami a legfontosabb, hogy semmelyik obi nem tudja a legélesebb képet rajzolni végálláson. 1-2 blendével visszább csinálják a legélesebb képet. Én sosem fotózok végálláson, egyedül a nagylátószög 18 mm-ét használom végálláson.
ja.. és a fix 100-asat hol használod?
(nem írtad, hogy ZOOM obit teeee... )
LX
óóóóó te nagyon kurvára okos.. hogy a győzike faxa eresszen gyökeret beléd... a másik 170-es álláson készült.. oszt' ott sem sokkal jobba a szitu.. vmiért kevés fénynél ezt produkálja..

LX
végállásban zajolnak jobban az obik? ez a felcsatolhatóakra vonatkozik vagy a bridge-ekre is?
Sosem szabad használni SEMMILYEN objektívet a végállásaiban. Még az L-eseket sem. Semmelyiket. TE FASZ!

70-200.. Tele állásban, kevés fénynél mindig ezt produkálja.. állvánnyal is, ISO 100-on sem sokkal jobb a szitu..

LX
Jó buli lehetett...
Nem mondtam, h szar kép. de iso200-nál hogy lehet ennyi zaj?
ja.. és még valami.. csak ezért cipeltem magammal a komplett felszerelést a hajnal 4ig tartó buliba... szóval kuss..

LX
mellesleg mivanvazze'? Menstruálsz?

LX
nem egészen.. egyrészt napok óta erre vártam.. másrészt készült másik kép is, de az nem igazán tetszett.. sőt folyamatosan kerestem, és még fotóztam is, de PONT témában nem jött semmi értelmes... ja, és ráadásul már volt egy holdaspontos képem.. de mivel az meg régebbi.. hát ez így jött össze.. diszkvalifikálhatod, ha nem felel meg a témának..

LX
mivel itt a nyár, és a fagyiszezon, javaslom legyen a következő téma a fagylalt/jégkrém
Na most őszintén!
Nem kötözködésből...
De semmi ötleted nem volt 2 hétig, majd a szuperhold napját kihasználva ráhúztad azt a pont témára?