Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem is rossz ötlet!
Már annyira durvaság van, hogy a vurbmoto.com is kitette!
énsenem.. azért hülyeségeket tudok beszélni.. persze ez nagyban Kelby bácsi érdeme... azt hiszem ezt egyetemes tanácsként lehetne adni mindenkinek.. tessék elolvasni Scott bácsi 3 könyvét... (aztán a többit is... )

LX
Én nem értek hozzá...
hello,

teljesség igénye nélkül, és egy amatőr nyugalmával : ha teljes alakos portré, akkor figyelj rá, hogy ne vágj le semmit.. jelen esetben a kis lábát.. ha kis érdekességet szeretnél belecsempészni, akkor válts nézőpontot.. hasalj le a földre pl, és úgy készíts gyerekről fotót.. próbáld ki.. sokkal jobb, érdekesebb lesz a fotó.. ha nem érdekes a háttér (portrénál azért általában ez megáll..) akkor jó nagy blendével fotózz, hogy a háttér legyen elmosva.. így semmi nem vonja el a tekintetet az alanyról.. remélem segítettem.. Esetleg Zema főművészúr még hozzátesz valamit.. vagy lehülyéz engem..

LX
na ha nyerek te is kapsz tőlem egy MK III-at... egye kutya.. kitben is kérheted...
kell vennem lottót ha nyerni akarok?

LX
A 2,8 Mrd. helyrerakna engem is...
De megígérem, hogy ha bejön veszek neked egy MKIII-at.
igazából én csak az FF-et hiányolom... többi dologban a 7D nagyon ott van.. leginkább az élvezem, hogy minden azonnal kézreesik.. ja, és hogy olyat exponál sorozatban, mint egy géppityu.. :)
Most én is gyüjtögetni fogok azt hiszem.. mert az MK III nagyon csábító.. de az még odébb lesz.. mivel szeretném a 7D-t is megtartani... meg objektíve(ke)t vásárolni.. meg lámpákat.. meg motorozni.. meg.. meg meg... lottózni kell...

LX
Látod ha nem veszek lámpákat, és azt a pénzt elrakom, akkor most lenne III-am...

Nem vagyok gazdag, átlagos módon élek.
BGabor800 is megmondta, hogy nagypapikombival járok, szegény ember 7D-jével fotózok, meg ilyenek. Igazából gyűjthetnétek nekem!
Az 550D ugyanezt tudja videóban (szegény ember 7D-je, lehet sajnálni), de sajnos kevés a fókuszpont, főleg a keresztszenzor, és lassú a fókuszmotor.
Semmi bajom nincs vele, abban egyetérthetünk, hogy a jó kép nem ezeken a vázakon múlik, mert mindegyikkel lehet zseniálisat alkotni. Főleg kreativitásban, és sokkal inkább objektívben dől el.
Azért akarok váltani mert gyorsabb fókusz kell (annak ellenére, hogy én főleg statikus témákat fotózok), FF kell, több fókuszpont kell, 7-es expósorozat kell, és kevesebb zaj kell nagyobb ISO-n. Viszont ennek egy részét az MKII sem tudja, úh dilemmában vagyok. Lehet, h kicsit még várok, és III-as lesz belőle, most kicsit elbizonytalanodtam a fókusz gyorsaságát illetően. Meg az SDXC kártya hiányától amúgy is lever a víz. Az 550D hibáit nem nagyon érzem, mert általában állványról fotózok mindig ISO 100-al, távkioldóval, de most voltam egy versenyen, ahol a 3,7 kép / mp - 6 raw-ig kevés volt. De második váznak megmarad mindenképp, mert az idegel ki nagyon, hogy folyamatosan obikat cserélgetek. Meg videózni tökéletes. 1D-ben nem is gondolkodok, ha 1millám is lesz rá, akkor is 5DIII lesz inkább. Ehh, nem tudom mi lesz, majd kiderül. Főleg pénzfüggő.
az biztos, hogy gyorsabb.. több a fókuszpontok száma is.. sokkal.. ja, és 8 kép/mp... az MK III-nál is gyorsabb.. DE nem FF.. zajban azért kap rendesen az MK-któl.. bár a crop-osok között nagyon jó ezen a téren is.. video : 720p-ben 60 FPS! 1080p emlékeim szerint 30 FPS... viszont jellemzően nem igazán használom a video funkciót.. szóval ha nem lenne sem hiányozna nagyon.. de lehet vele dicsekedni..

LX
Jaja, Canonosok szerint a 7d AF-je gyorsabb. Meg az expo/mp is nagyobb a 7d-nél, ha jól emlékszem. Plusz van vakutávvezérlése, mint az 1D-nek, meg a nikonoknak.

Az 5dmk2 szerintem a hd video miatt nagy kedvenc. Mondjuk én pont leszarom, hogy a fényképezőgépem tud-e videózni (nem tud)...
az tuti... ha szépen kérjük lehet, hogy ad jegyet koncertre? Meg autogrammot is...

LX
Zema RockStar!
amire sokan panaszkodnak az MK II tulajok közül, az valóban a fókusz.. és nem csak a lassúsága, de a pontatlansága miatt is.. esküvőfotós barátom ezen tulajdonság miatt pl. kb 2x annyit exponál hogy meglegyen a tuti fotó.. és nem az obik miatt... viszont van olyan, aki soha nem panaszkodott a fókuszra.. szóval ha szerencséd va.. Én anno a sorozat sebessége a fókusz és a 2 db képfeldolgozó proci miatt döntöttem a 7D mellett.. nem bántam meg, bár nem FF az is tény.. az majd a következő lesz..
de Zema tényleg nagyon gazdag.. most vett lámpákat is vazze'... "hulyekocsog" irígy vagyok...

LX
Dédipapám nagyon dúúrva.
70-200 MK II 2,8 IS USM volt rajta. Nem azt mondom, hogy mindig lassú, csak az 1D után tünt úgy.

Viszont gyönyörű képe van.
Mondjuk azért dédipapád elég gyors.
Nem biztos, hogy a III-as fókusza is be tudná fogni.
Lehet, hogy a Hubble kell hozzá!
Mondjuk kell a gyors fókusz.
Nem lehet h szar obi volt rajta?
Valamiért csak a Canon legsikeresebb darabja.
De inkább úgy vagyok vele, hogy mkII + egy L-es 70-200 2,8.
És még ez a szett is mindig olcsóbb mint a mkIII váz.
Mondjuk azért az olyan dolgok zavarnak, mint a csak CF kártya, meg a 3-as expozíció sorozat. (MKIII: 7)
Nekem egyszer volt a kezemben II-es, de a fókusz olyan lassú volt az 1D után, hogy még dédipapám is elmotorozott volna mire éles lett a kép.
Viszont ha ez nem szempont, akkor hibátlan. Olyan vasutas képek lesznek, hogy összereccsintem magam.
Itt az összehasonlító táblázat.

http://pixinfo.com/cikkek/cano...
Amiben sokkal jobb az a 61 fókuszpont, az iso 102,000, meg a majdnem dupla annyi kép/mp.
Nem 200 kiló, csak 2 kiló...
200 kiló a különbség az 1D IV, és az 5D III között...
USA-ból olcsóbban lehet behozni 1D-t. mint az új 5D itthon.
Kicsit a Canon elszállt az 5D árával.
Mondjuk a leírás alapján ebbe raktak bele új fejlesztést, de akkor is.
MK II és MK III közötti 6 kiló (450 hivatalos vonalon keresztül) nagyon sok, nem ér (nekem) ennyit az új.
Csak látatlanban írtam.

Így azért már más!