na és itt a másik.. ez a "pont 2"
obi : ua
F/5
1/160
ISO 200
ez is kézből, illetve a Margít híd korlátjának támasztva.. ja, és már csak azért is kézből, mert technikai okok miatt nem vihettem állványt.. berugós partyra kellett menni... szóval örülök, hogy legalább így sikerült megoldani..
(ja és a rohadák fa qrvára nem kellene oda.. )
LX
Ez mind igaz.
Csak pl. a star trail-es kép, maga a fényképezés része kb. 60 perc volt, oda, és a hazaautózás még 60 perc, majd az utómunka kb. 90 perc. Tehát 3,5 óra volt a kép. EGY kép...
Ez azért sok, ha csak bohóckodni akar az ember, és magunk között, hárman játszani...
De mondtam, túlbeszéltük.
Dobjatok fel témát, aztán majd lesz vmi.
Nem FF. de ugye egy 400 az sokkal jobb lenne erre a célra ami ugye 640 lenne. De ugye a jó 400-as még ha zoom is elég borsos ,így nem hinném hogy lesz mostanában . Bár még nem néztem a lottószámokat
és akkor álljon itt a "Pont felettünk"..
Obi : 70 - 200 F4 (200-on)
F/5,6
1/125
ISO 200
kezből. A képen a zaj az zaj.. és nem grééééén de jelen esetben nem is a "pengeéles" kép volt a célom.. szerettem volna a holdat emberekkel, és tárgyakkal, objektumokkal összekomponálni.. jön még egy másik hasonló témában..
szerintem jók ezek a feladatok, akinek van kedve beszáll akinek van kedve értékel tanácsot ad, és ennyi. nem kell ezt annyira komolyan venni szerintem. Aki tényleg komolyabban nyomja annak meg ott vannak a szakmai fórumok valóban
látom Zema már megtette.. mellesleg az 5let nekem tetszik.. szeretem az ilyen jellegű képet.. a megvalósítás.. nos.. kkhhmm.. az megérdemelt volna mégy egy kis "törődést"...
na.. ez mán jobban tetszik... és pont a témának megfelelő.. nagyon sokat nem is tudok hozzűfűzni vagy belekötni.. no meg én nem is értek hozzá.. a meglátás ás a kompozíció nekem bejön az biztos..
Itt van pl. a 4478-as hsz-emben szereplő kép.
Ha vki ért hozzá, akkor észreveszi benne a melót.
Ami nem kevés volt.
És inkább olyan helyre nyomom fel, ahol szakmailag lehet róla dumálni. És félreértés ne essék, nem rólatok van szó, csak lehet, hogy a topic témája nem arról szól amit én képzelek hozzá, hanem sokkal inkább egy instagram szerű dolog.
Ezzel nem azt mondom, h nem fotózok!
Nem a fotózás lendülete fogyott el. Hetente 4-500 képet lövök mostanában, úgy, hogy nincs konkrét célja.
Én csak azt mondom, hogy nincs miért ide feltölteni, mert 3-an bohóckodunk csak. Az 500px-re azért regisztráltam, mert ott havi témák vannak, komoly fotósokkal, nem arról szól, mint a flikker, hogy mindent feltöltsön az ember. Ezért ott nyomoluk, eddig is így volt.
Szívesen adok tanácsokat is itt ha látom értelmét.
És nem azt mondtam, h nem veszek részt benne ha van értelmes téma, csak ha visszaolvasod az elmúlt 1 hónapot, akkor az arról szólt, hogy egymás képeit értékeltük, és egymás között játszottunk. Hárman. Ami amúgy egyáltalán nem gond, csak sztem ez nem erről szól. A fejlődéssel egyet értek, de az nem ettől függ.
Tényleg sajnálom, ha feladjuk. De erőlködni én sem akarok, hogy csinálhassak valami képet. Akkor majd inkább határidő nélkül, ahogy eddig is.
De továbbra is csak azt tudom mondani, hogy ez a fajta kihívás igenis segít a fejlődésben.
Persze, ha valaki fejlődni akar.
Márpedig én szeretnék, túlontúl sok áldozatot hoztam azért, hogy aztán csak ott porosodjon a cucc a sarokban. Ha már megvan, szeretném jól, mégjobban használni. Majd néha esetleg aprópénzért is.
Tudom, hogy eléggé zavaró lehet sokaknak, hogy itt, az elmúlt 1 hónapban elég magasra került a léc. De ezek a képek azért korántsem leutánozhatatlanok! Sőt, biztosan lehetne mindegyiken itt-ott javítani.
Hát nem tudom, kicsit elfogyott a lendület.
Ha van értelme, szívesen csinálok tematikus képeket, de így olyan mintha magamnak kitalálnék valamit, és azt megvalósítanám.
Na, mind1 mondjatok témákat aztán majd meglátjuk.
Meg az 500px portfóliómra fogok feltöltögetni, nem ide, majd csak a linkeket teszem be.
Ez meg 200mm + 1,5X kenko ,sajna még így is csak 300 mm ami igen kevés erre a kis távra . Én csak 2mp-es késleltetéssel csináltam ,mert még nincs zsinórom ehhez a vázhoz. Élőképes 10x nagyítás . Ennyit tudtam vele összehozni. Egy 400 -as tele jól jönne. nem csak erre a témára.
Alapvetően én élvezem ezt a "kapott feladat megoldása" dolgot, jókat lehet rajta gondolkodni. És az természetes, hogy vannak jobb és rosszabb képek, hiszen alapvetően ez "művészet", igen nehéz hétről hétre kreatívan kidolgozni a feladatot, hiszen munka/magánélet/időjárás/stb tényezők erősen közbe tudnak szólni.
Szerintem próbálkozzunk még, elvégre fotózni (mégha ez egy motoros fórum is) nem csak motort, meg motorozás közben lehet.
obi : ua
F/5
1/160
ISO 200
ez is kézből, illetve a Margít híd korlátjának támasztva.. ja, és már csak azért is kézből, mert technikai okok miatt nem vihettem állványt.. berugós partyra kellett menni... szóval örülök, hogy legalább így sikerült megoldani..
(ja és a rohadák fa qrvára nem kellene oda.. )
LX