Szevasztok!
Mostanában eléggé érdekel a fotózás, és most születésnapomra kaptam egy gépet...igaz csak egy kompakt gép, de a jobb fajta, mindent lehet rajta állítani. Szóval, ahogy ide adták elkezdtem nyomkodni, és egy fél óra múlva kb. ezt a képet csináltam.
Kérek véleményeket, hibákat, csúnyán-szépen, ahogy gondoljátok. Ne kíméljetek!
Köszönöm!
A képet most csináltam vagy 2 órája, ilyen borongós idő van itt nálunk és elállítottam a korrekciót, lehet úgy maradt, de nekem így is tetszik
Örülök neki hogy egyáltalán ebben a pózban is le tudtam fényképezni mert állandóan izeg mozog
Cukker kuttyer, szeretem az ilyen nagy, szőrös blökiket.
A kép:
- fókusz a szemre,
- amerre néz, arra több helyet hagyj,
- picit tágabb blende,
- miért van eltolva 1/3-al az expó? Sötét volt?
De amúgy nem rossz.
A feltöltéssel kapcsolatban, az a gond, hogy rossz formátumban fotózol, és töltesz fel. itt a gond.
Rendes jpg-vel ne próbálkozz!
Ha paint-ben fotózol, akkor 0-1 MB között enged feltölteni, ha xls-ben, akkor 2 MB-ig (xlsx-ben 2,5), ha pedig dos-ban, akkor 20 MB-ig!
Konvertálhatod is a jpg-t, van a jpgconvertertooffice.exe, némelyik fényképező natívban, szoftveresen támogatja, így a raw mellett ki tudod választani menüből a convoff formátumot. Az kemény, abban próbáld!
Jah, meg 4x kicsinyitettem le mire sikerült ide feltölteni, vmiért nekem 500 kb-nál nagyobb méretű képet nem enged feltenni, kezd elegem lenni... nektek enged nagyobbat?
Üdv
Én ezzel a képpel nevezek a "Pont" témára.
A pont ott van a kutyám jobb szeme alatt, összeverekedett egy másik kutyával Utómunka: ACD see vignetta effekt + kicsinyités. Mást nem módosítottam.
A III 1 milla.