Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

csak ő....
Azt hiszem 7 év fotónézegetés után meg tudom ítélni, hogy melyik kép sötét.
szia..lehet hogy manuálban hagytad és nemjó rekesz és zársebesség értékkel fotózol.....a másik pedig az hogy esetleg p értékre állítottad de a expozíció kompenzációt kicsit eltekerted negetív irányba....szóval nézz utánna hogy mit hova állítottál ...csinálj egy restartot a gépeden h minden visszaáljon gyári értékekre és utánna fotózz vele megint h lásd h mit hogyan..
Még azt is el tudom képzelni, hogy esetleg nem volt nyitva a szemed mikor a képeket nézegetted.
A kérdés sokrétű.
Hol látod sötétnek? Monitoron, vagy a kijelzőn?
Nem volt bekapcsolva valami programautomatika?
Expo korrekció?
Vagy csak simán sötétben fotóztál...
polárszűrő nincs rajta?
Tegyél fel objektívet, és/vagy kapcsold fel a lámpá!
Elállított EV esetleg fent felejtett ND szűrő vagy netán napszemüveg?
Vedd le az objektívsapkát!
A képet majd felrakom ha engedi a gép
Segítség. Miért sötét a kép(az összeset sötétnek látom)?Gépcsere volt és az előző világosabbat csinált.
bár nem vagyok szakértő.. a kép tetszik.. én talán eltoltam volna a horizontot, harmadolván a képet.. vagy.. totál szimmetriára törekedtem volna.. illetve szerintem menj vissza ide napnyugta vagy kelte idején, és akkor csinálj egy állványos hosszú záridős képet.. na az biztos, hogy jobban ütne....

LX
Üdv!

Semmi kiegészítőt nem használtam a fotó elkészítésekor, mivel nincs is. Inkább a szerencse ha jó lett, .
Polárszűrővel vagy szerencsével?
Jó estét!

Ehhez mit szól a szakértő szem?
Csak mert paintben fotózol...
Fuji S100fs - a bridge-ek királya. Nagyon szerettem a gépet (még szellemet is fotóztam vele ) csak sajnos elvitte a válság.
Az én fényképezőmben ugye nincs is kamera, mégis milyen jó képeket csinálok vele...

Hűha, azért ez nem a legjobb kép...
Amiről te beszélsz, az a "csináltam egy képet". Ezzel nincs semmi baj, sokmillióan vannak ezzel ugyanígy.

Amiről mi, az meg a számunka is még oly távoli "fotóművészet".
Viszont mi szeretnénk elérni majd egyszer ennek a távoli valaminek a közelébe. Ezért kűzdünk hétről-hétre, inspirálva, savazva, froclizva egymást az éppen elkövetett képek okán. Ezért áldozzuk fel a szabadidőnket, ezért spórolgatunk újabb és újabb eszközökre.
Ez több, mint emlékek, élmények képbe keretezése. Ahogyan az uti videók sem egyenlőek Spielberg filmjeivel.
Sajnos manapság a fotóművészet kicsit háttérbe szorult, mert eluralkodott a világban a "képet én is tudok róla csinálni, van kamera a telefonomban" szemlélet.
De szerencsére vannak/vagyunk jópáran, akik szeretnek gondolkodni a kattintás előtt. Vagyis végiggondolni, mit, hogyan, honnan, miért?
Kicsit zajos meg szerkesztett de ez még aznap volt amikor megvettem a gépet!
hogy érted,hogy ez sem mai kép?
ez sem mai kép, ráadásul gyík is
valóban lehet jókat csinálni csak minden a beállításon múlik!nemrég vettem..!Tükröset akartam csak nincs rá keretúgyhogy maradt ez a kis fuji!