na.. csak, hogy hozzászóljak.. tetszik a kép.. én picit máshogy vágtam volna, hogy a kerítés domináljon.. nekem vhogy nem kellene bele az egész kémény.. de ez megint ízlés kérdése.. jó kép lett ..
igen, azon is gondolkoztam.. de PS-re nem volt energiám most, és a tavasz színeit meg akartam tartani, hogy valamilyen módon éles kontrasztot alkosson a gázmacskával... már ha ez így érthető..
Igen, gondolom.
Az alkoholisták mindig ezzel jönnek.
Ezért nincs sok masszív alkoholista fotós.
Mert nincs náluk soha a szürkelap, mivel borospohár van helyette.
Ez tendenciózus.
azt kell mondjam, hogy ez szándékos.. nem akartam, hogy teljesen a valós színek legyenek.. hidegebbé, ridegebbé akartam tenni.. és ezexerint sikerült kicsit a valóságtól elrugaszkodottat akartam "alkotni".. gondoltam, hogy a tavaszi virágzás és a gázmacska azért elég "elvont" így együtt és ehhez nem akartam egy valós színvilágot.. megcsinátam FF-ben is, az még elvontabb talán.. de ez jobban tetszett..
A tint lehet, hogy kevés, mert a hideg színek (kék, zöld) dominálnak.
Az én tegnapi képem érdekes ebből a szempontból, mert ezek frankón a valós színek, a contrast, a detail, és a structure lett változtatva, meg egy gradient filter van rajta. De a színek valódiak, kevésszer áll így össze.
nem szürkelapoztam.. a standard felhős idő 6500 K helyett 6250 és tint 10 helyett 5. a vibrance és a sturation csúszkákat minuszoltam és hogy jóóó kontrasztos legyen a "tone curve"-öt (de rosszul hangzik) meredekebbé tettem..
Szégyen ide, szégyen oda, de ezt a heti feladatot azt hiszem kénytelen leszek passzolni. Sikerült beszereznem egy kellemes hallójárat gyulladást, amivel egyelőre nem igazán ajánlott a szükségesnél több mászkálás, úgyhogy épp elég melóba bejárnom.
És a holnapi szabadnapom nagyrészét is megint a fülészetre várva fogom tölteni, nem valószinű, hogy marad időm/kedvem még valami korszakalkotót is készíteni.
Viszont kíváncsian várom a heti műveket és a következő feladatot!
Nyitottam egy galériát a mai képeimmel, ha van kis időtök nézzetek rá, irjatok is, melyik tetszik, esetleg észrevételeket is irjátok oda nyugodtan
A galéria: http://www.sportmotor.hu/motor...
Nálam elég ritka, hogy "csakúgynálamvan" a cucc... (bár a kocsiban statív mindig van már)
Tudom, ez némileg hiba, de ezen nem nagyon tudok változtatni, illetve ha majd kitakarítják a 2 analóg Nikonom, akkor lehet, hogy az egyiket bevágom a hátizsákba, de ahhoz még kell egy régebbi, használt 50/1.2-1.8 üveget vennem. Fekete-fehér negatívom van itthon most bőven...
Amúgy fantasztikus érzés kézbevenni egy törőékes élességindikátoros filmes gépet. Az F4s-em is AF-es, az majdnem azt tudja, mint a d200. De ezek a manuális gépek! Beleborzongok a zár hangjába minden kattintás alkalmával!
És majdnem az összes optikám használható oda-vissza, csak a manuális FA-n nem tudom használni a legújabb, rekeszgyűrű nélkülieket.
LX