Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

varázsló vagy vazze.. és még gondolom ott sem voltál... tudsz vmit basszus... majd tanítasz remélem...

LX
Az hagyján, de egy kamera nélküli telefonnal készült, na ahhoz képest mennyire jó, mi?
ahhoz képest jól sikerült na..

LX
Thx!

Elfogyott a film, egy képre volt lehetőségem, ez lett belőle...
na.. csak, hogy hozzászóljak.. tetszik a kép.. én picit máshogy vágtam volna, hogy a kerítés domináljon.. nekem vhogy nem kellene bele az egész kémény.. de ez megint ízlés kérdése.. jó kép lett ..

LX
tudtam, hogy megérted..

LX
igen, azon is gondolkoztam.. de PS-re nem volt energiám most, és a tavasz színeit meg akartam tartani, hogy valamilyen módon éles kontrasztot alkosson a gázmacskával... már ha ez így érthető..

LX
Igen, gondolom.
Az alkoholisták mindig ezzel jönnek.
Ezért nincs sok masszív alkoholista fotós.
Mert nincs náluk soha a szürkelap, mivel borospohár van helyette.
Ez tendenciózus.
Gondoltam, h direkt van, ezért kérdeztem.

Bár én a posztapokaliptikus, "aftermath" hangulathoz szürke, és barna irányba tolnám el a csúszkákat, egy kis zajjal, karcolásokkal, porszem hatással.

De persze mindenki a saját ízlése szerint fotózzon, és manipuláljon!
persze.. félig ittasan, borospohárral a kezemben a boros pince előtt... pont a "szürkelapra" gondoltam..

LX
azt kell mondjam, hogy ez szándékos.. nem akartam, hogy teljesen a valós színek legyenek.. hidegebbé, ridegebbé akartam tenni.. és ezexerint sikerült kicsit a valóságtól elrugaszkodottat akartam "alkotni".. gondoltam, hogy a tavaszi virágzás és a gázmacska azért elég "elvont" így együtt és ehhez nem akartam egy valós színvilágot.. megcsinátam FF-ben is, az még elvontabb talán.. de ez jobban tetszett..

LX
És szürkelapozzál bammeg!
A tint lehet, hogy kevés, mert a hideg színek (kék, zöld) dominálnak.

Az én tegnapi képem érdekes ebből a szempontból, mert ezek frankón a valós színek, a contrast, a detail, és a structure lett változtatva, meg egy gradient filter van rajta. De a színek valódiak, kevésszer áll így össze.
nem szürkelapoztam.. a standard felhős idő 6500 K helyett 6250 és tint 10 helyett 5. a vibrance és a sturation csúszkákat minuszoltam és hogy jóóó kontrasztos legyen a "tone curve"-öt (de rosszul hangzik) meredekebbé tettem..

LX
Mennyire térnek el a színek a valóstól? Hűvösebb árnyalat, kevesebb Kelvin, mint a valós?
Jobbulást, gyógyulgassál! whiskey-cola, forró só a fülre, oszt jóvan...!
Mellesleg, a heti témát meg tudod lőni a fülészeten is...
Tegnap az SZTK-ból hazafelé csak ezt tudtam meglőni, telefonnal, vezetés közben. Sajnos a szélvédőm fűtőszálait nem tudom kiretusálni belőle.
sajnálattal hallom... jobbulást.. második 5letemet lehet, hogy én sem tudom megcsinálni.. Hannoverben csücsülök, és nem hoztam gépet..

LX
Szégyen ide, szégyen oda, de ezt a heti feladatot azt hiszem kénytelen leszek passzolni. Sikerült beszereznem egy kellemes hallójárat gyulladást, amivel egyelőre nem igazán ajánlott a szükségesnél több mászkálás, úgyhogy épp elég melóba bejárnom.
És a holnapi szabadnapom nagyrészét is megint a fülészetre várva fogom tölteni, nem valószinű, hogy marad időm/kedvem még valami korszakalkotót is készíteni.
Viszont kíváncsian várom a heti műveket és a következő feladatot!
hétvégi agymenés.. "nuclear spring" avagy az gondolatok az allergiáról..

LX
Mai termés...
Én ma ki se másztam az ágyból...
Balatonfüreden fotózott ma valaki közületek?
Jó estét!

Nyitottam egy galériát a mai képeimmel, ha van kis időtök nézzetek rá, irjatok is, melyik tetszik, esetleg észrevételeket is irjátok oda nyugodtan
A galéria:
http://www.sportmotor.hu/motor...
Nálam elég ritka, hogy "csakúgynálamvan" a cucc... (bár a kocsiban statív mindig van már)
Tudom, ez némileg hiba, de ezen nem nagyon tudok változtatni, illetve ha majd kitakarítják a 2 analóg Nikonom, akkor lehet, hogy az egyiket bevágom a hátizsákba, de ahhoz még kell egy régebbi, használt 50/1.2-1.8 üveget vennem. Fekete-fehér negatívom van itthon most bőven...
Amúgy fantasztikus érzés kézbevenni egy törőékes élességindikátoros filmes gépet. Az F4s-em is AF-es, az majdnem azt tudja, mint a d200. De ezek a manuális gépek! Beleborzongok a zár hangjába minden kattintás alkalmával!
És majdnem az összes optikám használható oda-vissza, csak a manuális FA-n nem tudom használni a legújabb, rekeszgyűrű nélkülieket.