Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha van kedvetek egy tényleg durva elhagyatott helyszínhez, akkor én a hétvégén tervezem. A terület kurva nagy, őrzik, de kerítés nincs, és persze engedély sem. Bejutni könnyű, de hangtalanul kell, mert a kutya (meg van kötve) ha ugat, akkor jön az őr. Kék / arany órában kellene menni. 6 emeletnyi abandoneditás, és mellette egy óriási szerelőcsarnok. Színes graffitik, stb... Minden adott. Az őr az épülettől messzebb van, és az épület másik oldalán.
eléggé.. csak nem akadok össze még egy ilyen "nagyképűbunkóval" mint én vagyok... de úgy látom mégis...

LX

ez jó sikerült...... csont egyszerre..

LX
Egy rugóra jár az agyunk.
Rémisztő.
na ez viszont tény... bár vidéken is tudnak helyesen írni azé'... Te fővárosi pronyó teee...
mikorra szervezünk vmi "fotóskommandózást" BP-en? kellene egy ilyen..... nemdeigenmégis?

LX
Tényleg nincs kedvetek egy bandázáshoz valamikor a városban?

Egy jó magic burger a Szentendrein, és eszmecsere a világ nagy dolgairól, hogyan montírozzunk emberalakot a villamos elé, meg ilyenek.
Betudjuk annak, hogy vidéki suttyó vagy!
elbíztam magam.. beírtam először.. aztán nem tetszett.. próbáltam guglizni, de az most nem segített.. de most megkérdeztem, és tényleg az első a jó.. a qrva anyját.. a "bízzad" miatt bizonytalanodtam el... de ezexerint a "j" eltűnik...
röhögjé' csak kocsog..

LX
de ezt nem használhattam..

LX
Hát persze...
Mindjárt inkább így, nem: bízzzzd!

Ez a kép nagyon jó.
Semmi negatív dolog nem jut eszembe ezzel kapcsolatban.
Úgy jó ahogy van.
Ezzel te nyertél volna.
helyesen talán bízzd...
na azé' ne bízd el magad.. ezek után úgyis azt fogom hazudni, hogy nem tetszik

LX
Akkor este nagyon utálni fogsz...
Olyan nincs, Balunak van valami speckó kanyaroptikája, hogy az ágyból, hanyattfekve, ablakon keresztül is tudjon a Hringen fotózni!

Amúgy jogos, bár én exponálás közben is sokszor lehagyom a sportoló kezeit-lábait (most a fejét), néha tudatosan, néha meg mert épp így sikerül. De nyilván, ha zavarna, akkor tudatosan nagyobb látószöget választanék, viszont mivel nem így teszek, valószinűleg tudat alatt "crop"-olok már a felvételkor.
A nyáron lőttem olyan wakeboardos képet, portré állásban, a manus szinte keresztülugrik a képen, de nincs meg a teljes deszkája.
És nekem TETSZETT!
Másoknak meg nem.
Ilyen ez a popszakma...
persze... értjük.. csak nem szeretjük..
egyébként pedig nyugi... (tudjuk, hogy egy nagyképű kocsog vagy.. aki még fotózni sem tud.. monnyuk' azé' a vasutas képért útállak is rendesen... kitől lophattad? )

LX
Azokon a képeken melyeken látszik, hogy nem véletlenül - mert így sikerült - nincs rajta a sportoló, azokkal semmi gond. Egy akciófotó lehet így is jó, meg úgyis, hogy rajta van a sportoló, vagy a téma egésze. Én szeretek csak részleteket megmutatni, így nekem nem hiányzik a képről maga az ember. Így is van elég dinamizmus a képben. Nézd meg Balu motoros képeit (mármint nem az ablakból lőtteket...), ott sincs a teljes motor a képen, és valószínűleg szándékosan, mégis jó képek, sőt talán még jobbak így.
(regarding to művész úr: remélem értitek a poént...)
Legyen 2 hetes határidő. Kiszámíthatatlan, hogy mikor tudok foglalkozni vele.
Háááát, ha más nincs, akkor estére megadok új témát és mondjuk legyen május 1 este a határidő.
igen.. amit a fotózásról írtál, az nagyon igaz.. nekem spec a deszkás kép úgy jó ahogy van.. nem hiányzik róla semmi.. pont a deszka a lényeg.. a pillanat.. ami aztán akárhogy végződhet(ett).. vagy nagy zakó, vagy egy szépen kivitelezett figura.. de a pillanatban ott van a lehetőség.. no ezért tetszik annyira az kép.. nekem az szól arról ami a feladatban ki lett írva.. Kiíváncsian várom a "MŰVÉSZÚR" fotóit...

LX
na már megint az a nagy arc... szólíthatunk ezentúl "művészúr"-nak?
egyébként nekem erről a képről jutott eszembe a elmúlt heti téma :
mozgás - fények

ki írja ki a következőt? Zoli?

LX
Nehezítés képpen, ahogy írtam is, csupán 1db optikával indultam el fotózni, az meg egy 180as volt. Először a manust láttam meg a padon, továbbsétáltam, majd amikor megtaláltam az optikának megfelelő lépéstávolságot, akkor sétált be a párocska a háttérbe. Így a padon ülő alak vágása ilyen eredetileg is, csupán annyi crop van rajta, amit a minimális vízszint korrekció csinált.

A gördeszkás képhez: néhány alkalommal csináltam már különféle extrémsportolókról képeket. És sok savazást kaptam, mert itt-ott kilógott a láb-kéz a képből. Fura, mert nekem meg pont ettől lett feszültség a képen. De úgy látszik, hogy az ehhez hasonló témáknál fontosabb, hogy a mozdulat teljes terjedelemben meglegyen, vagyis még a kisujj is a képen legyen.
Fura, hogy kinek, mi a lényeg, de azt hiszem, a fotózás pont ettől szép, olyan, mint egy vers, vagy egy zene, hogy mindenkiben más érzelmeket indukál, más gondolatokat indít el.

Viszont bizonyítékot nyert újra, hogy a téma valóban az utcán hever. Sokkal-sokkal-sokkal többet kéne a várost járni géppel a kézben, csodákat lehet látni, találni, fotózni. És annyi minden változik hétről-hétre, hogyha nem azon a környéken élsz, nem is szerzel tudomást ezekről. Például a Gozsdu-udvarban sem jártam már évek óta, pedig tervben volt már, mióta elkezdtem fotózni. A Király utcának meg lett egy fura hangulata, mióta kvázi sétálóutca lett, ott is csak kocsival jártam mostanság. Amúgy is az egykori Gettó területe fotós aranybánya, rá kéne szánni már pár napot.

Egyébként az olcsó sör is a Gozsdu-udvarban kapható.
Kitoltam bammeg, pontosabban 5 képet toltam ki ugyanarról a témáról, és fel is fogom rakni, amint megcsinálom. De mindenkinek jobb így, h nem volt időm rá, mert tuti nyertes kép...

Viszont alkottam egy elég jót, este feltöltöm, most nincs nálam. Az 500px-en két napig vezette az upcoming kategóriát.