na.. ha már ablakon "kinézősképpályázatvan" akkor én is csináltam egyet.. nem most készült.. tegnap jutott eszembe, hogy ez még ott pihen RAW-ban a kártyán.. Teszteltem a LR4-et.. sajnos csak demo verzió.. jobb mint a 3 az már tuti..
Köszi.. kiritika jogos.. mentségem nincs.. elkapkodtam.. (ez is két conf call alatt készült...) viszont cserébe figyeltem az elmondottakra, és korrigáltam.. mázli, hogy az alap fotók kb jók lettek, és utómunkával így lehetett javítani..
meghallgatván mindenkit, módosítottam a kép feldolgozásán.. azt hiszem ez lesz a végleges.. szóval a többit töröljétek a retinákból és agyakból.. (már akinek van... )
eszemben sincs megsértődni.. (mondjuk azért majd jólpofáncsapkodlak.. de azt csak hobbiból.. )
építő jelleggel fogom fel.. vágás pl tuti, hogy lehetett volna jobb.. most meg is próbálok egy másik kivágást, és közelítem a színeket egy kicsit.. érdekes, hogy (talán a szűrő miatt) hiába ugyanaz a "setup" más színe van a két képnek..
persze.. stílusunk más.. hál' Istennek.. igen szar lenne, ha egyforma lenne... (tiéd kicsit buzis.. )
a lényeg szerintem, hogy az összecsapást ki kellett volna hagyni... és akkor lett volna egy jobb fotóm.. DE.. most a visszajelzések alapján javítom, és így azért kicsit jobb lesz majd..
A másik képem csak akkor lesz versenyen kívül, ha nem lesz kész időben.. (így értettem..)
jjaaa.. és még valami.. azért tisztelem a véleményed, és az erőlködésedet, hogy ilyen képességekkel is próbálsz okosakat mondani..
DE : tényleg KÖSZI! (és elég legyen már )
Tényleg remélem, h nem sértődsz meg, és észreveszed a "segítő". és hasznos kritikát megfogalmazó szándékot, mert bár állandóan szívjuk itt egymás vérét, de azért azt gondolom, hogy ez a kör akik rendszeresen feltöltünk ide, azért már a kezdő szinten túl van, és sokkal könnyebb egy kezdő relatíve szar képéről véleményt mondani, és tanácsot adni, mint egy haladó, és jó fotós képéről.
Amit leírtam azt én gondolom úgy, más a stílusunk, mást látunk meg az objektíven keresztül, és ez nem is gond, de ez az én véleményem, és lehet, h a flikkkeren tetszést arat a kép, és lehet, hogy ez egy baromi jó kép, de nekem nem jött át. Hangsúlyozom nekem. De ez is vélemény, ami bár ugye olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van, és senki sem kíváncsi a máséra (kivéve persze ha az 18-20 körüli leány...), de azért az ökörködés mellett próbálok ezekben az esetekben okosakat is mondani...
Az első képre értettem a leányzó éles kontrasztját, mert ott azonnal látszik, hogy nincs ott, és szarul lett megvalósítva. a második képen jobb a helyzet, de mivel az első sokkja már beleégett a retinámba, így a másodikon is látom a mókolást, ezen valószínűleg az segítene csak ha nem láttam volna az elsőt... Így működik az agy...
Tanulság: Ne kapkodd el, és csak a végleges verziót töltsd fel. Bárhova...
Én is azt látom, hogy összecsaptad az utómunkát, ez a fő probléma, és ez bármilyen jó képet elbaszna, a végeredmény szempontjából pedig mindegy mi volt a hiba.
A túl sok minden van a képen probléma pedig lehet, h csak engem zavar, erre írtam, hogy máshogy látunk az obin át, más a "munkásságunk". Én a letisztult képek híve vagyok, ahol egyértelmű, h mit kell nézni, és a kevesebb több elvet követem.
Az, h te ennél a képnél máshogy láttad, az nem gond, sőt, ettől lesz embernek objektívebb szemlélete.
Várom a másik képedet is, nem kell versenyen kívül feltenned, nevezz azzal. Azt hiszem még az elején azt mondtuk, h mindenki két képet tehet fel egy témában.
semmi gond a fikázással.. sok igazság van abban amit mondasz.. és mielőtt még bármit írnék, köszi hogy vetted a fáradtságot és leírtad a véleményed.. ennek mindig örülök! (most kivételesen nem viccelek..) Őszintén szólva nekem is voltak / vannak kétségeim a képpel.. picit reagálnék arra amit írtál.. (de nem mentegetőzni szeretnék!)
- leányzó :
fekete nadrág volt rajta.. ő volt aki aznap itt volt, és vállalta, hogy bohóckidik velem. (ezúton is köszönöm neki.. ) és most vess a képre egy pillantást.. (már ha a második képről beszélünk) azt írod, hogy nem látszik, hogy oda van vágva.. a Második feltöltött képen nincs! Ezért változtattam a második képen a PS módszeren.. Most is úgy látszik mintha oda lenne vágva, holott a lófaxt.. az az eredeti kép! Most a villamosnál van "lyukasztva a réteg.." És pont ezért nem akartam kivágni, mert ahogy én látom, akkor sokkal szembeötlőbb lett volna... ja, és egyébként két réteg..
- Második dolog :
gondolom azt akartad írni, hogy ezért NEM szereted.. a célom pont az volt, hogy egy kicsit röptében elkapott képnek tűnjön.. ez volt az elképzelésem a pillanatról.. szük rekesz pedig azért kellett, hogy legyen jó hosszú záridő nappali fénynék (+ND8)...
Amit szerintem elqrtam : több időt kellett volna hagyni a kivitelezésre.. kicsit összecsaptam a fotózást, és az utómunkát is.. sajnos ennyi időm volt rá.. :( Ráadásul a PS-t is bent, a laptopomon csináltam, és nem volt nálam a tábla..
De annak örülök ha az 5let tetszerr, mert ez volt a nehezebb része.. a többit meg könnyű volt összecsapni.. de azért volt a flickr-en akinek nagyon tetszett...
még van egy 5letem, ha lesz rá időm akkor megcsinálom.. ha nem akkor "versenyen" kívül..
KÖSZI!
"A másik dolog azt talán az én ízlésem, és az nem hiba, de én !...NEM...! szeretem az ilyen jellegű képeket, mert túl sok a részlet, túl sok a szín, túl sok dolog van a képen"
Srácok, itt azt gondolom nem egymás faszát kell szopkodnunk, tehát a fikázás, az nem fikázás, hanem vélemény, amiből talán lehet tanulni. Persze ha az megfelelő, és építő jellegű, nem annyi, hogy ez szar, és kész.
Nos, LX, ez egy szar...
Viccet félretéve, az ötlet szerintem kurva jó, egyedi, nem valószínű, hogy más gondolkodott ilyen montázsban, tehát hatásos...lehetne.
Nekem a bajom a leányzóval van, amit te is érezhetsz, mert a második verzión már nem annyira szembetűnő. Véleményem szerint nagyon elüt a háttértől, nagyon látszik, hogy manipulált. Főleg a lábaknál nagyon éles a kontraszt, ráadásul a fekete szín, a sokkal világosabb háttérrel ezt ki is hangsúlyozza. Tehát alapvetően nem a képpel van a baj, hanem a PS megvalósítással. Nem megfelelő az élsimítás pl, emellett én nem két képet raktam volna össze, hanem a leányzót pontosan kijelölve új rétegként raktam volna rá. Ez az egyik...
A másik dolog azt talán az én ízlésem, és az nem hiba, de én szeretem az ilyen jellegű képeket, mert túl sok a részlet, túl sok a szín, túl sok dolog van a képen, és ezáltal mindig egy röptében elkattintott kép hatását kelti. Talán sokkal tágabb rekesszel lőttem volna, vagy b/w conversion, és utána visszarakni a leány, és a villamos eredeti színeit, máshogy kroppolni, vagy a két a másik irányba haladó sínről meglőni, és akkor nincs ennyi részlet, és tág rekesszel el tudod mosni a várost, vagy nem tudom. Mert van témája a képnek, van mondanivalója, de elveszik a városban, a sok impulzusban, és információban, amit látunk.
A montázsokat, erősen manipulált képeket sem szeretem annyira, de itt ez nem lényeg, mert az ötlet ezen alapszik.
Szóval ezt gondolom, de attól még nem biztos, hogy ez így is van, csak az én szemem most ezt látja.
Attól persze ez semmit nem von le az ötlet értékéből, amihez gratulálok, és tudom azt is, hogy ettől még kurva jó képekre vagy képes.
Néha a saját képeimet megnézve is azt érzem, hogy ez valahogy mégse... 2 évenként egyszer van ilyen...
LX