Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Egyébként én is biztos több hidat hagytam volna, illetve máshogy, de ez a te képed, nem az enyém Egyébként volt egy csóka (jó pár éve, de attól még lehet, hogy most is ugyanott alkot, csak én nem láttam), aki bármilyen képet raktak be a *de jó lenne, ha eszembe jutna a neve* oldalra, minden egyes darabnál azzal kezdte, hogy jobb lenne négyzetesen Ettől még lehet, hogy ebben a konkrét esetben megpróbáltam volna Aztán az is lehet, hogy nem jön ki úgy jól, mondom, te voltál ott, nem én
én csak ilyeneket tudok, szigorúan auto módban
önkioldóval lehet jobb lett volna.....
Szia LX!
Köszönöm!

A tükröződés tudatos témaválasztás volt, ez gondolom látszik a képen, szóval a hangsúly tudatos, ezért jelenik meg a hídból csak ennyi, ami viszont a többpontos fókusszal tűéles lett sztem.
de sajnos előtte fél órával elment egy uszály, és fél óra alatt sem lett tükörsima a víz, még a 30 sec-es záridő sem húzta ki. Egyetértek, ez a kép akkor lett volna jobb, ha a tükröződés kevésbé elmosott, de sajnos az a kurva hajó áthúzta a számításaimat. Ezt én is sajnálom, de már így is sokat vártam, és az ideális naplemente utáni 20 perces időszak végén lőttem el a képet. A tükröződést csak nagy PS melóval tudtam volna kisimítani, nem is akartam, meg nem is vagyok híve annyira a manipulálásnak, ha nem szükséges. Persze a raw beállításokon túl. A képen egyedül egy noise ninja plug in ment végig, de az állvány miatt, és az alacsony iso miatt nem volt dolga, ez már inkább csak rutin nálam.
A hídból azért nem akartam többet hagyni, mert valahol lejjebb írtam, hogy nem úgy szeretném a képeimmel megmutatni a dolgokat, ahogy azt mindenki elsőre leképezi, hanem kicsit máshogy. Mindig ha fotózni megyek tájképet előtte körbejárom a helyet, és fejben lövöm el azokat a képeket amiket mindenki más ellőne, vagy amik a fejemben vannak, hogy már láttam valahol, és próbálok eltérőt alkotni.
A kép amúgy nincs croppolva, ez az eredeti látószög, a négyzetesítést bár most nagy trend én kevésbé kedvelem, illetve a híd hosszúkás formája miatt nem is ülne sztem annyira, de a nagylátószög crop jó lehet. Gondolkoztam, h kivágom alulról a növényeket, és a partot, de minél többet néztem a képet elvetettem, és azért tartottam meg, mert így a parthoz viszonyított arányok is látszanak, a sötét miatt pedig nem zavaró, nem veszi el a figyelmet.
DE ahogy vége ennek a hétnek és mindenki felrakta a képeit, úgy teszek még fel két képet ebben a témában, mindkettő teljesen más megközelítés lett, és az egyiket jobban szeretem mint ezt, de az nem annyira a fény témakörére épít.
Köszi még egyszer a kommentet!
Zema,

kérdés.. melyik suliba / oktatásra jártál? Érdekelne, hogy milyen volt...

LX
Hello.

gratulálok Zema. Nagyon szép fotó. Szép színek, nagyon jó kontraszt.. hibátlan időpontban készült. Nekem egy dolog nem jön be annyira, az pedig a vágás. Mivel a tükröződés teljesen megjelenik a képen, ezért nekem eltolja abba az irányba a hangsúlyt. Viszont az meg a víz miatt természetesen kicsit elmosódott és ezért valahogy megzavarja a szememet.. én lehet, hogy többet hagytam volna a hídból.. vagy esetleg négyzetre végtam volna.. esetleg "nagylátószög" :) DE! nagyon jó fotó, és ez persze csak az én meglátásom, és mivel nem vagyok profi, ezért nem is kell túl komolyan venni A lényeg, hogy szerintem nagyon jó meglátás, és kivitelezés! Gartulálok!

LX
Egyszer még én is szerzek állványt. Volt, de hálistennek elkeverték a költöztetők
én a múlthéten vettem egy fuji s6500fd-t
angol leírás van csak hozzá így eddíg még nemsokat értek hozzá
Mázlid volt..... a lámpák miatt.

..és nem remeg a kezed

(tudom, állvány )
nem vagyok fotoguru-sőt kurvára nem értek hozzá...de ez nagyon fasza
köszi!
Tegnap, naplemente utáni fél órában.
Ez jó!

Mikor csináltad?
Mostanában nem szokták felkapcsolni a ferdén felfelé világító lámpákat...amitől szép a híd.
Spórolnak
jaja, én is várom
mára meg jó éjszakát mindenkinek
Nah, izgatottan várjuk Badzoli, Kutya, Móváridrz, és a többiek képeit...!
Sztem az utolsó a legjobb képed.
Asszimetrikus a fa miatt, ez tök jó, a felhő, nap, égbolt meg adja magát.
Tetszik!
De ezen a szinten a váz kevésbé számít.

Az obi a lényeg, de mindenekelőtt a kreativitás, hogy máshogy mutass meg valamit, mint ahogy más tenné, vagy másogy mint ahogy már láttuk.

És egy jó állvány + gömbfej + távirányító combo.
550D
Milyen géped van Zema?
nekem is nagyon úgy tünik remélem azért másik is töltenek fel
Köszi!
Örülök, ha tetszik.

Av-ban 45 sec-ig tekerhető (vagy 60? már nem emlékszem), de M manuális módban elérhető a Bulb funkció, amivel bármeddig nyitva tartható a blende. Villámokat szoktam úgy fotozni, hogy kimegyek az erkélyre, távirányítóval exponálok egyet, aztán megvárom a villámot, 1 perc, másfél perc, stb... aztán ahogy lecsapott még egy expó, és azzal zárom a blendét, ami mondjuk f12 és 22 között van.

Meg a távirányító is programozható, hogy pl. x időközönként lőjön egyet, 0-1000 lövés között, vagy x ideig legyen nyitva.
Szerintem Zema nyert is.
nagyon szép kép lett, dúrva a 30s-es záridő én gépem csak 8at tud
Akkor én 4 képpel nevezek, feltöltöm ide az összeset 50%osban és képfeltöltés.hu-ra az eredetit.