Köszönöm az értékelést.Valóban amatör,mert nem rég vettem a gépet,és még csak tanuló vagyok ezen a téren.Még ismerkednem kell a géppel is.
Köszönöm a mégegyszer.
- Csak SAJÁT kép lehet,
- A megadott időszakban készülhet,
- Utómunka, képmanipulálás engedélyezett,
- Exif adatok álljanak rendelkezésre,
- Kiegészítők használata engedélyett (pocket wizard, fényforrások, derítők, stb...)
- Mivel tematikus verseny, csak az adott heti-kétheti témában szereplő képek játszhatnak,
- Bármilyen géppel készülhet, akár filmessel is,
- A többség szavazata alapján választunk nyertes(eke)t,
- Egy témában max. 3 képpel lehet vki versenyben,
- A feltöltött képek mérete azért ne 640x480 legyen, a hosszabb oldal legalább legyen 2000 pixel,
- Vízjel és egyéb személyes felirat engedélyezett.
Legyen 2 az elsőre, aztán majd meglátjuk a többit. Így mindenkinek lesz 1 hete agyalni, egy hétvégéje meglőni és még pár napja utómunkázni is.
Fontos, hogy friss kép legyen, ne a saját archivból keresgéljünk.
Mindenki max 3 képet töltsön fel, de szerintem majd csak az utolsó napokon, vagyis a jövő hét végén.
Addig meg van idő a következő témán is gondolkodni, mondjuk legyen a második ötletgazda: Zema.
Szerintem meg rossz az objektív. Minimum 600 mm kell és egy pocket wizard, hogy a vakut el tudd sütni messziről.
Svenkelni elég nehéz egy ilyen rettentően haladó triál motort, de már láttam olyat a Meleg Motorosok Magazinjában, hogy valakinek sikerült. De a fotós azóta már egy barlangban lakik.
Mindenki olyan okos. (én is)
A teljesség kedvéért én még vakuval is megcsapattam volna, az jobban kiemeli a háttérből - persze csak ha a lőtáv engedi. A kiégést/kimerevedést alulexponálással vagy szűrő használatával lehet megoldani. A HDR technika jelen kép esetében nem célravezető, mivel a háttér kevésbé hangsúlyos kell legyen.
Még annyit tennék hozzá, hogy az alkalmazott objektívvel nem is vehetett volna f/4-nél tágabb blendét. Ellenben szűkíthette volna a képet (zoom), és szerintem svenkelve lett volna talán a legjobb. Akkor kapott volna a háttér még kétféle plusz mosást, egy kicsit mindenképp.
Fehéregyensúlyt egyébként utálom, soha nem vagyok hajlandó a helyszínen szórakozni vele, de ez utólag korrigálható. Ezért is lövök általában rawba, azon mérhetetlenül egyszerű, és még több adatból is dolgozhat a szoftver.
Ez egy tipikus amatőr kép, középen a horizontvonal, középen a motoros, és igazából nincs témája. A mélységélesség f/4-el nem adja ki, mivel a motoros a téma, ezért nagyobb háttérelmosást alkalmaztam volna, hogy kiemeljem, a háttérben semmi jelentős, vagy kontrasztos dolog nincs. Közelebb is mentem volna, mivel a kép 3/4-én semmi érdekes dolod nincs. Hosszabb záridővel (vagy svenkelve) a motoros dinamikáját meg kellett volna mutatni, így szerencsétlennek hat, mert az 1/500 sec kimerevíti a képet. A motoros ha a bal szélen lenne, akkor mivel jobbra halad, lenne kifutása, több dinamikát vinne bele. Emellett elfordítottam volna a gépet 45 fokkal, és talán lejjebbről fotóztam volna, de semmiképp sem pont oldalról, és azonos magasságból. Sztem a fehéregyensúly, és az expozíció sincs jól beállítva, sok a kiégett fehér rész ahol eltűnnek a részletek, 1/3, vagy 2/3 értékkel alulexponálnám, a fehéregyensúly pedig nem megfelelő a fényviszonyoknak. Mindez PS-ben javítható, ebből adódik utómunka sem volt a képen.
Nagyjából ennyi.
Persze ez csak egy vélemény, az meg tudjuk olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van belőle, de senkit sem érdekel!
Ma motoroztuk egy kicsit és készítettem pár amatőr képet.
Köszönöm az értékelést.Valóban amatör,mert nem rég vettem a gépet,és még csak tanuló vagyok ezen a téren.Még ismerkednem kell a géppel is.
Köszönöm a mégegyszer.
Üdv.:Geri
A második téma már meg is van.
Azért pár szabályt fektessünk le:
- Csak SAJÁT kép lehet,
- A megadott időszakban készülhet,
- Utómunka, képmanipulálás engedélyezett,
- Exif adatok álljanak rendelkezésre,
- Kiegészítők használata engedélyett (pocket wizard, fényforrások, derítők, stb...)
- Mivel tematikus verseny, csak az adott heti-kétheti témában szereplő képek játszhatnak,
- Bármilyen géppel készülhet, akár filmessel is,
- A többség szavazata alapján választunk nyertes(eke)t,
- Egy témában max. 3 képpel lehet vki versenyben,
- A feltöltött képek mérete azért ne 640x480 legyen, a hosszabb oldal legalább legyen 2000 pixel,
- Vízjel és egyéb személyes felirat engedélyezett.
Egyéb ötlet?
Fontos, hogy friss kép legyen, ne a saját archivból keresgéljünk.
Mindenki max 3 képet töltsön fel, de szerintem majd csak az utolsó napokon, vagyis a jövő hét végén.
Addig meg van idő a következő témán is gondolkodni, mondjuk legyen a második ötletgazda: Zema.
mennyi idő van rá?
1 hét?
Svenkelni elég nehéz egy ilyen rettentően haladó triál motort, de már láttam olyat a Meleg Motorosok Magazinjában, hogy valakinek sikerült. De a fotós azóta már egy barlangban lakik.
Mindenki olyan okos. (én is)
Fehéregyensúlyt egyébként utálom, soha nem vagyok hajlandó a helyszínen szórakozni vele, de ez utólag korrigálható. Ezért is lövök általában rawba, azon mérhetetlenül egyszerű, és még több adatból is dolgozhat a szoftver.
Nagyjából ennyi.
Persze ez csak egy vélemény, az meg tudjuk olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van belőle, de senkit sem érdekel!
Szerintettek milyen lett ez a kép?
Közös döntés!
f650.com-on volt egyszer olyan kiírás, hogy egyből beugrott, mi kell nekem, és kb. 200km motorozással meg is lőttem a képet
Meg kéne fogalmazni pár sorban a "versenykiírás"-t is.
és azert nem veszek injectorost mert sajnos masra is kell a lòvé így nem engedhetem meg hogy minden penzem erre költsem.sajnos