Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

felénk ilyen a tél
aham.....nem voltam benne biztos de már emlékszem....
valahogy én már kiégtem....nemszeretem a havat..a fagyot...a latyakot stb....
Rendszereket távfelügyelek. A bolt viszont 4.4 kilométerre van innen Majd ha hétfőn már nagyon ráérek, mászkálok egy kicsit a környéken, hogy milyen, mikor hó is van. Egyszer már volt, 2 napig, de ez másmilyen
De ha nem lenne -13 fok hozzá már most, az nagyon jó lenne. Vagy ismétlem magam?
alvaro te mit is dolgozol, ? bocs hA MÁR kérdeztem.....csak nememlékszem rá----én is persze kimozdulok de csak az 50 méterre lévő boltba meg a 100 méterre lévő könyvtárba ahonnan dvd-t veszk ki...
Hát, néha boltba csak kell menni

Ma nem is mentem sehova, az orrom se dugtam ki, csak a teraszon söpörtem egy kicsit a havat, de odaesett megint. Egész nap -10 alatt maradtunk kint, szóval nem nagy élmény. Meg úgyis aludnom kellett, éjszakás vagyok.
szeretem énis az ilyen befagyott vizes erdős dolgokat----most is épp természetfilmet nézek...ozon netwörk karib tenger mocsárvilága stb..
Engem iylenkor sajnos a hideg miatt nemnagyon lehet kint látni az utcán...téltől tavaszig otthon vagyok a lakásban..
Na, egy kis időjárás, ma lőttem útban a falu fele. Befagyott a Gaja, már óvatosan rá is tudtam lépkedni.
de arra nincs pukizós app, 99centért... szóval egál.
A húszdé azé az eggyel jobb, mer az nyóc megapikszel!
de héééét megapixelt! az már HáDé!
Ja, meg Pistika is a telefonjával, az is JPEG-et ad ki
akkor én már az elején profi voltam a 20D-vel? jííháá
hhmm... azért azok a fotók általában újságban, neten és hasonló helyeken jelennek meg, ahol nem feltétlenül kell pl. a nagy felbontás.. másrészt ők sem keveset exponálnak.. illetve ha nagyon kell korrigálni akkor meg jön a PS.. de részemről inkább RAW, mivel ugye a RAW képekkel sokkal nagyobb a mozgásterem "korrekciót" feldolgozást illetően... uff... (de én nem vagyok mérvadó.. )

LX
Nyilván, nem érnek rá raw képekkel pepecselni, a sajtóban fontos az időtényező
Nekem, aki a magam szórakoztatására lövöldözök a géppel, nagyon jó. Meg a művésznek is, akit nem kergetnek a határidővel.
Javítható, bár tény, hogy azért már nem akarok utazgatni... főleg, hogy ilyen ütemben nálam fog elporladni, évek óta nem használtam. Azért nem akarok belefektetni még pénzt, hogy aztán tovább álljon a szekrényben... csak ha valaki írásban vállalná, hogy ha megcsináltatom, megveszi, akkor.
reuters, ap, ... stb, mind jpg-ben nyomják, tudom :):)
jaj....oylat nemakarok ami odavan:(
ki mire hogyan....
szia...hát igazad van hogy annyira szélsőséges a példa h nagyon.....én iylentől nemfélek mert ha felmegy egy külföldi oldalra vagymagyar stock fotó oldalra annyi képet tölt le magának amennyit csak akar és 100 szor jobbakat mint a magaunkfajta átlag fotósok.... én így gondolom...de lehet hogy más tud oylan jó fotót csinálni amire igazából rábuknak de én max olyat amit megkérdeznek h, ezt hogy csináltad..ennyi:) nemféleka pixel hiánytól.....ha abból indulok ki hogy egy darab analóg képkocka felbontása átszámíttva megapixelre az kereken 16 megapixellel egyenlő! akkor még odébb vagyok:)a 12 megapixelemmel is
raw-ban nekem is megvan az összes eredeti kép
Régebben és is őrizgettem a RAW-ot meg a jpgt most már csak a végeredményt tartom meg. Egyre többször leméretezem én is, tömörítést visszaveszek, hiszen zabálják a tárhelyet!
Én nagyjából mindent megőrzök eredeti méretben, a kedvenceimet tiffben és/vagy rawban is. Jó az, ha megvan, annyira meg azért nem foglal sok helyet.
látod.. pedig én akartam tőled venni képet.. de mivel nem volt óriás poszter méretben....

LX
Há'de Te nem is nagyon értesz az ilyesmihez