Na igen, csak teljesen más helyzet amikor a vad űzve van, körbe van kerítve és ezáltal felajzott állapotban van. Ha nem támadólag lépsz fel és hagysz helyet, teret a meneküléséhez akkor más a helyzet. Van egy-két szabály amit be kell tartani és akkor minden rendben lesz.
Idén és tavaly is voltam egy két hajtáson.Főleg egy disznós kertben tudnak ronda dolgokat csinálni.
Egy hasonlós koca szaladt neki a térdemnek.a Kollégát meg neki "dobta" egy fának.
Nos hát az igazság az, hogy becserkeltük olyan 100 m-ről. Dúrva volt, ropogott a hó a lábunk alatt, annyira túrt, hogy észre sem vett. Elég közel voltam már (~10m!) mikor elkezdett átjönni az úton. Ekkor vett észre, pillanatra rámnézett és akkor exponáltam.
Álvány ilyen helyzetbven teljesen értelmetlen lett volna. Állvány csak rossz fényviszonyokhoz és statikus témákhoz jó. Egyszer láttam egy "fotóst" napsütésben rallyversenyt fotózni. Totál fogalma sem volt mire való egy állvány az tuti.
Tényleg!
Megnéztem én is jobban. Először azt gondoltam azért lehet homályos, mert a hajó nem párhuzamos az élességi síkkal, így talán életlen lehet a fara. De nem! A háttárben a házaknál ugyan ez figyelhető meg, meg ilyenkompaktoknál a mélységélesség gigantikus. Szerintem az objektív hibájáró lehet szó. Lehet csak ennél a gyujótávnál és/vagy fókusztávnál...
Az első, hajós kép az teljes kocka, vagy vágva volt a kép egy része? Csak azért kérdem, mert a kép jobb oldala életlenedik (ami az optikák szélére jellemző), a bal meg penge éles. Fogtam már ki lencsét, ami nagyon erősen "féloldalas" volt, a szervizben meg nem voltak hajlandók elismerni a hibát az istennek se, még jó, hogy a forgalmazóval sikerült elintézni végül a visszavételt.
Megvannak, mivel dia, látszik is a kép, egész jónak tűnik, csak elcsesztem, így 6x6-os lett csupán.
Jövő héten beszkennelik nekem, akkor felrakom őket.
Na erre kíváncsi lennék. Sose láttam még középformátumú géppel készült eredeti képet (úgy, hogy érdekeljen, és tudjam is, hogy az az), bár gyerekkoromban volt egy ilyen harmonikás játék a vitrinben, sőt apám lőtt is 6 centis tekercsekre valamikor, huszonharminc évvel ezelőtt. Tőle sajnos már nem tudom megkérdezni.
Egy hasonlós koca szaladt neki a térdemnek.a Kollégát meg neki "dobta" egy fának.
egyik ismerősöm kutyája oldalát hasította fel, de az őzbak is tud támadólag fellépni párzási időszakban
Álvány ilyen helyzetbven teljesen értelmetlen lett volna. Állvány csak rossz fényviszonyokhoz és statikus témákhoz jó. Egyszer láttam egy "fotóst" napsütésben rallyversenyt fotózni. Totál fogalma sem volt mire való egy állvány az tuti.
Mindenesetre jó lett.
Ha más gyútávnál/beállításoknál nem jön elő, hagyd a francba szerintem.
Megnéztem én is jobban. Először azt gondoltam azért lehet homályos, mert a hajó nem párhuzamos az élességi síkkal, így talán életlen lehet a fara. De nem! A háttárben a házaknál ugyan ez figyelhető meg, meg ilyenkompaktoknál a mélységélesség gigantikus. Szerintem az objektív hibájáró lehet szó. Lehet csak ennél a gyujótávnál és/vagy fókusztávnál...
Ezeket lőttem a hétvégén, de nem szószerint
Jövő héten beszkennelik nekem, akkor felrakom őket.