Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Fölösleges, mert mindig lesznek újabb és modernebb gépek.Ezzel tökéletesen meg vagyok elégedve.Közel egy éve foglalkozok komolyabban a fényképezéssel.Szóval van mit még gyakorolni.

Variációk a zársebességre:
még tudok viszább venni a vakuból is, mert az is állítható, de szerintem nagyon nem csillan meg rajta
jézusom már nagyon várom:)) haver vagy:)
na ja..... de a zsebkendő mindig kéznél van és olcsó
bent szoktam használni a 6500asnak olyan bika vakuja van hogy a betonfalat is átvilágítja

amúgy ezt a sky szűrőt balatoni fotózásnál teszteltem, de szerintem szebb vele a kép
de mint írtam én csak auto-ban tudok fényképezni
szerencsére lesz fotomodellem mert annyira egoista h. imádja magát fotóztatni
hát gumibogyóból!
Vagy...
sokkal inkább fókuszált lámpa, és nem vaku, vagy magas(abb) iso, hosszabb záridő.
pont ezt akartam írni hogy énis megnyalnám de nemmertem ellőni elsőnek:) látom akkor egyf ormán gondolkodunk:)
wow huha...van még kép a tesódról? ?
ha nem akarod hogy csillogjon a vaku miatt a "téma" akkor tegyél elé papírzsebkendőt
lehet variálni a rétegekkel és a szinekkel

amúgy........ én is megnyalnám
Teljesen felesleges egy 3e Ft,-os szűrő, mert láthatóan ront az objektív teljesítményén. Utána Lightroom-mal, vagy PS-el lehet javítani, ha a szűrő hiányát megérezné a kép.
Biztos hogy frankó könyv,mert hüyleségeket nem írhatnak benne.....ha nem lennék konyvtárban tag akkor lehet hogy vennék iylen könyveket...de annyi ilyet lapozhatok amennyit csak akarok szerencsére.....
Hello sziasztok, mai gyakorlásomból 2 kép
Tesóm imitálja a kaktusznyalást
még azt áruld el nekem légyszives hogy miféle növényből lesz a gumibogyószörp
nincsmit.....az nem baj hogy nemkomolya gépet és hogy nincsen pénzed komoylabbra......énis 6 évig fotóztam bridge gépekkel...utánna vettem meg ezt az alap dslr gépet de annyira nem vagyok megelégedve vele...alapgép.....amugy hidd el hogy ha kiismersz egy gépet ami évekbe telik akkor tud még meglepetést okozni mert a napszakok a fények mindig változnak és neked kell hozzájuk igazodnod! szóval olvasd el a gépednek a ahsználati utasíttását és használd úgy ahoygan kell! menni fog
Az elsőhöz volt szerencsém,nagyon jó könyv.
Akkor maradok az eddiginél.Csak tisztában akartam lenni ezzel.Köszönöm szépen mindenkinek.
nekem alapból egy sky szűrőt ajánlottak magasban történő fotózásnál jól jön
meg nem baszódik a lencse, szűrő meg pár ezer volt csak
na mivelhogy digitális gépről van szó ezért nemérdemes rá venni szürőket mert azthiszem hogy darabja minimum 5 ropi de lehet hogy akár 10 is lehet..nem tudom pontosan...és szinekből pedig van vagy 100 féle szűrő....az átmenetestőla szürke szűrőig apolárig stb....a csillámfénycsinálótól a kutyafüléig...ezért azt ajánlom neked hogy ps sel rakd rá azokata szinhatásokat amiket szeretnél......sokkal olcsóbb..
annak idején az analóg gépeket szerelték fel iylen szürőkkel de azért mert ott nincsen utólagos digitális munka.....szóval hagyda kiegészittőket--felesleges--használj számittógépet jobban jársz és kreatívabb is lehetsz...
Ezt vedd meg.
Meg mindenki aki akar vele foglalkozni.

http://www.interbook.hu/termek...
hát sajnos nincs keret komolyabb gépre, ami van a családnak digitgépe azzal próbálkozok nem sok sikerrel

ps-t meg köszönöm, próbálkozok vele
Akkor ezt ki is próbálom majd.
Köszönöm szépen.

Amúgy kiegészítőnél én a szűrőkre gondoltam.Amúgy nem nagyon tudom,hogy ezen kívül mit lehet még felhasználni.
a rekeszérték azt nagy F betüvel jelzik! ha nem érted hogy mit mondok akkor ugyis csinálhatod hogy p re állittod a gépedet és egy sötét szobában.......állványról fotózol egyet mondjuk kioldóval hogy elötte állsz és egy kicsi lámpát mozgatsz...amig csinálja a képet....ott nemkell semmit sem állittani.....alapban lesz vagy 3 másodperca zársebességed!
ha megérted a mechanikáját ennek a folyamatnak akkor arra a foylamatra léphetsz hogy elkezded magadnak komponálni és fiygelnia zársebességet h mikor mire hoygan használd-----de előtte meg kell értened akár rajzról akár képzelőerődön keresztül hogy mit jelentenek ezek az értékek fogalmak hogy zársebesség és rekeszérték...
van egy oylan mód pl hogy manual a gépeden..jelzése nagy M betű.
odaálittod és kb zársebességnek beállittasz mondjuk 1 per 8 ad másodpercet és rekeszértéknek meg lehetőleg 5.6 körülit---amugy álványt kell használnod a géphez hogy ne az mozogjon be amikor mozgatod a tárgyat ...exponálsz eyget és ameddig csinálja gép a fényképet addig bemozdul mert ez a szám ez a rekeszérték elég hosszu már..ez az 1per 8 ad,ahhoz hogy a mozgatott kép bemozdulva égjen bele a ccdbe...