Fölösleges, mert mindig lesznek újabb és modernebb gépek.Ezzel tökéletesen meg vagyok elégedve.Közel egy éve foglalkozok komolyabban a fényképezéssel.Szóval van mit még gyakorolni.
Teljesen felesleges egy 3e Ft,-os szűrő, mert láthatóan ront az objektív teljesítményén. Utána Lightroom-mal, vagy PS-el lehet javítani, ha a szűrő hiányát megérezné a kép.
Biztos hogy frankó könyv,mert hüyleségeket nem írhatnak benne.....ha nem lennék konyvtárban tag akkor lehet hogy vennék iylen könyveket...de annyi ilyet lapozhatok amennyit csak akarok szerencsére.....
nincsmit.....az nem baj hogy nemkomolya gépet és hogy nincsen pénzed komoylabbra......énis 6 évig fotóztam bridge gépekkel...utánna vettem meg ezt az alap dslr gépet de annyira nem vagyok megelégedve vele...alapgép.....amugy hidd el hogy ha kiismersz egy gépet ami évekbe telik akkor tud még meglepetést okozni mert a napszakok a fények mindig változnak és neked kell hozzájuk igazodnod! szóval olvasd el a gépednek a ahsználati utasíttását és használd úgy ahoygan kell! menni fog
na mivelhogy digitális gépről van szó ezért nemérdemes rá venni szürőket mert azthiszem hogy darabja minimum 5 ropi de lehet hogy akár 10 is lehet..nem tudom pontosan...és szinekből pedig van vagy 100 féle szűrő....az átmenetestőla szürke szűrőig apolárig stb....a csillámfénycsinálótól a kutyafüléig...ezért azt ajánlom neked hogy ps sel rakd rá azokata szinhatásokat amiket szeretnél......sokkal olcsóbb..
annak idején az analóg gépeket szerelték fel iylen szürőkkel de azért mert ott nincsen utólagos digitális munka.....szóval hagyda kiegészittőket--felesleges--használj számittógépet jobban jársz és kreatívabb is lehetsz...
a rekeszérték azt nagy F betüvel jelzik! ha nem érted hogy mit mondok akkor ugyis csinálhatod hogy p re állittod a gépedet és egy sötét szobában.......állványról fotózol egyet mondjuk kioldóval hogy elötte állsz és egy kicsi lámpát mozgatsz...amig csinálja a képet....ott nemkell semmit sem állittani.....alapban lesz vagy 3 másodperca zársebességed!
ha megérted a mechanikáját ennek a folyamatnak akkor arra a foylamatra léphetsz hogy elkezded magadnak komponálni és fiygelnia zársebességet h mikor mire hoygan használd-----de előtte meg kell értened akár rajzról akár képzelőerődön keresztül hogy mit jelentenek ezek az értékek fogalmak hogy zársebesség és rekeszérték...
van egy oylan mód pl hogy manual a gépeden..jelzése nagy M betű.
odaálittod és kb zársebességnek beállittasz mondjuk 1 per 8 ad másodpercet és rekeszértéknek meg lehetőleg 5.6 körülit---amugy álványt kell használnod a géphez hogy ne az mozogjon be amikor mozgatod a tárgyat ...exponálsz eyget és ameddig csinálja gép a fényképet addig bemozdul mert ez a szám ez a rekeszérték elég hosszu már..ez az 1per 8 ad,ahhoz hogy a mozgatott kép bemozdulva égjen bele a ccdbe...
Variációk a zársebességre: