ezta képet már vagy 4 -5 éve csináltama bicajomról egy luxusneygedben mosonmagyaróváron....naplemente közben....természetesen egy fotós fórumon szinezte egy lány iylenre....ennyire nem sikerült szépre fotóznom...utólag is köszönet neki.....
na úgynézki megvana laptopom.... most töltök fel pár képet ha már igértem és rég töltöttem fel...
a képek nagyrésze bécsben készült....a falfestményt egy motorboltnál fotóztam...stal
mondjuk van olyan opciója hogy ha át van kézire állítva akkor egy gomb nyomásával belövi optimálisra aztán lehet tekergetni
picit ki is nagyítja a közepét tekergetéskor
mindezek ellenére az auto ügyesebb mint én
A manuál fókusz jó dolog, csak tényleg sokkal rosszabbul látszik a pici keresőben, mint utólag nagy monitoron vagy A/3-as papíron :(
Az elektronikus kereső még rosszabb, ott még a felbontás is általában kisebb, egy kivétellel: ha van direkt kézi fókuszt segítő funkció, ami kinagyítja a fókuszpont környezetét, na az tényleg segíthet ilyenkor.
nem látja jobban mert vannak olyan dolgok amire ha ráfokuszála gépet akkor sajnos nemjóra mert te az erdőben pl nem a fára hanem a mellette lévő bogyóra akartál volna ami piros és megbújik a levelek közt de tök jó kép lehetne belölle ha a kompozíciódban az lenne éles.....ha nemtudod miről beszélek akkor még kicsit odébb van ,de majd eljön az amikor már vágod h milyen féle kompozícióra gondoltam...
olvastam a könyvet, minden szavát értettem de egy mondatot nem fogtam fel
mondjuk nem profi a gép(olyan mint amit lejjebb hirdettek) de van rajta ezer féle állítanivaló
a kézi fókusz meg teljes káosz, csak jobban látja a gép mint én.......
MI BAJ VAN A FOTÓSKÖNYVVEL? nem bonyolult az..
csak amiket leirnak azt megkell nézned és megcsinálnod a te gépeden...ennyi..az automata módban csak tucatfotókat fogtok csinálni....de ha már van iylen profi gépetek ugymond akkor már jóvolna kihasználni a tudását és kreatívan alkotni valamit aminek örülhet az ember a család ez az!
A könyv pont arra jó, hogy ne legyen jó neked az auto mód. Pláne dslr-nél.
Feltéve, hogy érdekel valóban a fotózás, mert ha csak "japántúristát" játszol géppel a kezedben, akkor valóban jó az auto mód.
Mondjuk az én nikonomon hála istennek nincs is auto mód, csak P, A, S, M.
Ez viszont tökéletesen elég is, se sport, se portré, se látkép, se macro, stb. Elvégre ezzel a 4 betüvel (P,A,S,M) meg lehet csinálni mindent, amit az automatikák tudnak. És a lehetőségek határtalanok...
szia....sajnos én nem érteka ps hez....csak pár percet töltöttem el a fotoszkép előtt ami maximum tényleg 2 óra volt összesen mert pár hete kezdtem el vele ismerkedni csak éppen a laptopom letolta nadrágját és aztmondta hogy ő lesz az erősebb! azért sem tudok képeket feltölteni mert a tesóm laptopját nyúzom..............
sajnos én csak a fotózásban a beállításokban tudnék neked segítteni----sajnos a gépekhez progikhoz nem értek----én inkább a motorokhoz értek meg a főzéshez mint a progikhoz...de használd egészséggel és gyakorolj vele....de szerintem előbb a fotózásba kellene belejönnöd és ha az jól megy érted hogy mitől viselkedik úgy a gép ahogy viselkedik akkor már van értelme javíttania képeken mert akkor már lehet de egy szinhibás rosz kompozíciót csak nagyon nehezen vagy egyáltalán nem lehet kijavíttani---
Ez még így is elég tág. Szerintem tedd fel a konkrét kérdéseid, úgy sokkal könnyebb segíteni.
Vagy ha nincs, keress egy fotóskönyvet (olyat keress, amiben maga a gép és a képkészítés, eszközhasználat teszi ki a nagyobb részt és a kisebb a digitális utómunka leírása).
Ennek az elkészítését leírhatnád...előre is köszönöm.
a képek nagyrésze bécsben készült....a falfestményt egy motorboltnál fotóztam...stal
picit ki is nagyítja a közepét tekergetéskor
mindezek ellenére az auto ügyesebb mint én
Az elektronikus kereső még rosszabb, ott még a felbontás is általában kisebb, egy kivétellel: ha van direkt kézi fókuszt segítő funkció, ami kinagyítja a fókuszpont környezetét, na az tényleg segíthet ilyenkor.
mondjuk nem profi a gép(olyan mint amit lejjebb hirdettek) de van rajta ezer féle állítanivaló
a kézi fókusz meg teljes káosz, csak jobban látja a gép mint én.......
http://hotfile.com/dl/11788771...
Anti: http://www.multiupload.com/POZ...
na itt válogathatsz...
csak amiket leirnak azt megkell nézned és megcsinálnod a te gépeden...ennyi..az automata módban csak tucatfotókat fogtok csinálni....de ha már van iylen profi gépetek ugymond akkor már jóvolna kihasználni a tudását és kreatívan alkotni valamit aminek örülhet az ember a család ez az!
Feltéve, hogy érdekel valóban a fotózás, mert ha csak "japántúristát" játszol géppel a kezedben, akkor valóban jó az auto mód.
Mondjuk az én nikonomon hála istennek nincs is auto mód, csak P, A, S, M.
Ez viszont tökéletesen elég is, se sport, se portré, se látkép, se macro, stb. Elvégre ezzel a 4 betüvel (P,A,S,M) meg lehet csinálni mindent, amit az automatikák tudnak. És a lehetőségek határtalanok...
sajnos én csak a fotózásban a beállításokban tudnék neked segítteni----sajnos a gépekhez progikhoz nem értek----én inkább a motorokhoz értek meg a főzéshez mint a progikhoz...de használd egészséggel és gyakorolj vele....de szerintem előbb a fotózásba kellene belejönnöd és ha az jól megy érted hogy mitől viselkedik úgy a gép ahogy viselkedik akkor már van értelme javíttania képeken mert akkor már lehet de egy szinhibás rosz kompozíciót csak nagyon nehezen vagy egyáltalán nem lehet kijavíttani---
beszereztem egy ilyent régebben
aztán pár nap múlva rájöttem hogy nekem teljesen megfelel az auto mód.......
Vagy ha nincs, keress egy fotóskönyvet (olyat keress, amiben maga a gép és a képkészítés, eszközhasználat teszi ki a nagyobb részt és a kisebb a digitális utómunka leírása).