Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A FF gépek nem elsősorban képminőségben tudnak jobbat, hanem abban, hogy a szenzor nem croppolja a képet. Az obik meg ugyanazok, mint a nem FF szenzorú gépekhez.
Azért vannak helyzetek, mikor a drága gép jobb tulajdonságai hozzásegítenek, hogy legalább legyen képed!
jah hogy az az indíttó...én nemtudtam hogy az indíttó nem értek hozzá...áááááá rakéta nélkül sajna nincsen ezek kiszuperált csomagban oroszoktól vásárolt csomagolt gépek között volt.... szóval van még pár iylesmi fotóm ilyen gépekről de már nemtom hogy hol....kb 30 fotó de sajna nincsen...
Neked bizony. Te raktad fel a képeket. A lánctalpas indítóállványról beszélek. Nincs róla egy olyan fotód amelyiken a rakéták is fent vannak? Jó lenne egy olyan kép ami nem netes.
bocs de mi az hogy indíttóról? nehari de ezt most nemértem..nekem akartad írni egy általán cimbi?
Szia!

Az indítóról nincs más fotód? Esetleg olyan amelyiken tele van?
már vagyok annyira tapasztalt 7 év fotózás után hogy érezzem h mi a külömbség és hiányoljam is a full frame gépek képi minőségét és a hozzá tartozó jó kis obik tudását:) amugy igen a látásmód nagyon fontos.....amugy a tegnap feltöltött képek már nem most készültek és talán azért nemlátzsik valami jó fotóknak...régi gép gyenge képminőség olcsó bridgekamera..stb..azóta már többet tudok nyujtani..tudom mitől lesz jobb a kép:)
A félmillás géptől nem lesznek jobbak a képek, ez alap! A legfontosabb a látásmód! Meg persze nem árt, ha az alapokkal azért tisztában vagy, főleg a képkomponálás szabályaival, hogy aztán legyen mihez nyúlni, meg mitől eltérni.
éretm..akkor fórumozz..keress neten fotós fórumokat vagy menj be egy fotós boltba és mond el hogy mi aproblémád hogy szűk az anyagi kereted de enneél a gépnél ami van ennél szeretnél jobbat venni..pl ha meghirdeteda gépedet akkor 1-3 hét alatt elvihetik pl pixinfo.com on....az összes gépemet ott adtam el jóáron alig buktamn rajta 2-3 év fotózás után...és akkor már afele minimum megvan a gépedhez..az újhoz! ha vna valami kérdésed akkor szivesen válaszolok de most meygek pihenni jóéjt..
közben megtaláltam, lehet zár időt állítani, csak ahhoz naplemente vagy tűzijáték módba kell tegyem a gépet. Köszönöm a segítséget
exp. kompenzáció -t lehet állítani -2és +2 között, fehéregyensúlyt és ISO-t. buta ez a szegény gép. Nem igazán van felnőtt fotós ismerősöm, fiatalt ismerek párat, de rájuk nem igazán lehet hagyatkozni mert annyit értenek hozzá kb mint én.
aham...szóval azt írja hogy 4 másodperc a leghosszabb záridő.....de sajna ebből még nemtudtam meg hogy lehet e állíttani....namindegy akkor most nemtudok segítteni....
ha esetleg komoylabb késztetést érzela fotózás felé akkor tudnod kell hogy nincsen megállás felfelé mert minnél többet tudsz a gépekrőlk annál nagyobbak lesznek az igéyneid..azthittem énis hogy nekem nemkell majd jobb gép a kis masinámnál..aztán már ott tartok lassan hogy megvettem a 3. gépemet majdnem 200 ba került de már tudom h egy alap gépa tudását tekintve és csak jobbat és jobbat akarnék venni....most ott tartok h szivesen vennék egy fél millás hépet a tudása miatt ..de sajna nincsen rá pénzem ráadásul még motorozom is és azis elég olcsó hobbi! de nem mondok le egyikről sem úgydöntöttem..a gépválasztásban pedig kérd ki hozzáértő téged is ismerő fotós felnőtt véleméynét aki nem ma kezdte de modern digitális gondolkodású és ne oylat aki harmónika kihuzatos ezüstüveges géppel fotóz:)
finepix a820
pl ha megnézed az M álást akis tárcsán vagy esetleg gombbon....akkor általában lehet állíttani zársebességet meg rekeszértéket...mond meg mi a géped tipusa és akkor megtudom neked mondani hogy van e rajta zársebesség állíttási lehetőség...
Köszi! Így kicsit jobban megértem ha saját szavakkal mondják, anyit vetem észre hogy ha kicsire állítom picit talán élénkebbek lesznek a színek a képen. Zár időt szerintem nem lehet állítani ezen a kis buta gépen, de már győzködöm az ősöket hogy sponzoráljanak kicsit. Rossz nézni, hogy rengeteg ember kezében ott van egy eléggé jó gép de kb semmenyire nem értenek hozzá.
köszi szépen..sajna nekem nincsen saját gépem ezért nemtudom a képeimet sem szinezni sem javíttani stb és ezért az elkészült képeim a maga nyers valójában vannak feltöltve....semmi sallang..tudom szépen meglehetne szerkeszteni de nekem az nemfog összejönni...
A tojásos téma ötletes.
csak azért mert már rég töltöttem fel képet...
szia..... látom kaptál már választ az isora igazából csak saját szavaimmal elmondom énis hátha tőlem is megtudsz valami apróságot----az ISO érték kb 50-200 között készítti a legszebb képeket de ez csak jó fényvizszonyok közt működik szépen és használhatóan....minnél nagyobb eza szám..pl 400-800-1600 stb annál zajosabb szemcsésebb lesza képed..de sztem ha eddig nem vetted észre és nemtudtad mire való akkor ezek után sem nagyon fogod észrevenni a külömbséget..szóval minnél nagyobb ez a szám annál sötétebb heylen tudsz fotózni normál zársebesség mellett ami még nem remeg -mozdul be! kicsit utánnaolvasol és mindnet megtudsz és tökre frankón lehet használni...üdv
Nekem hasonló van, csak vezetékesben és Nikonhoz. De tényleg nagyon jól használható.
Én ezt nagyon ajánlom, ne ijedj meg attól, h kínai cucc, sajnos a nagy gyártók nem gyártanak ilyet. Csak nézd meg a fícsöreit, nagyon komoly intervallumokat tud, mindenfajta módban, és wireless.
Nekem nagyon bevált.
ere általában azt válaszolom hogy "figyelemzavaros vagyok" és ezzel letudtam az órát

már értem hogy mire jó az iso :) köszi, sima kis digitgép aztán ezzel próbálkozok
vazze.. de lassan tanulsz..

HKMN

na.. és igen.. ha kevés fényed van, akkor nagyobb iso segíthet.. DE! Nagyobb iso több zajt is eredményez (tudod azok az összevissza pöttyös dolgok a képen.. amik úgy néznek ki mintha homok került volna a képre.. kis túlzással... ) a profibb gépek (ha JPG-ben fotózol) feldolgozzák és "semlegesítik" vmilyen szinten a zajt.. persze attól függ melyik gyártónak milyen algoritmusa van.. a kompakt gépekben is van természetesen zajszűrés, max nem annyir fejlett mint a komolyabb gépekben.. Ha viszont RAW-ban fotózol (olyan gép kell hozzá ami tudja..) akkor neked kell később szoftveresen megoldanod a zajszűrést.. (pl.: LightRoom Noise Ninja.. stb..) és persze törekedni kell a kis iso-ra, mert ott kevesebb a zaj...

LX
na ilyet hogy lehet?

8-6-4-2-100 amit választhatok iso, tehát ha sötétebb van akkor minél magasabb kell legyen, világosban meg minél kisebb?
Hello,

katt ide

LX