Valószínű ,hogy a D 90 utni vázak is 100 ezerre vannak tervezve . Úgy van az a Canonnál is kb. Ettől még tönkremehet idő előtt és nagyon sok van ami már 300 ezernél jár. Pl. Canon 40 D nél nagyon sok tönkrement 10 ezer körül .
koszi, annyira nem fontos csak beszelgettem ismerossel ezzel kapcsolatban es nem tudtam a valaszt ez ugyben ,h hol lehet megnezni a szamot mert ugye a gyarto + ugye vmi idoben (100000) nem tudom pontosan ,adta meg az expot
ennyi koszonom meg 1x
a fórumokon amugy azt olvasom hivatásos ujságírók oldalán hogy 2-300.000expót is kibirnak ezeka gépek...szóval nemtudom miért kell neked a pontos expószám de szerintem évekig nem fog neked tönkre menni még...amugy a zárcsere ára anyaggal mindennel együtt 26.500ftba kerül...
én sajna levagyok tiltva fotozz.hu oldalról ezért nemtudom megkérdezni neked--
most is neked vadászom az infót fórumokon de nehéz falat--nekem d5000 van de még énsem tudom hogyan kell megnézni--de abban tudnék segítteni hogy ezeknek a menüje elég egyforma mert egymásra épülnek..ha megmondom hogy a d5000 ben hogy kell akkor lehet hogy a d90 ben is kb uyganott lesz----
szia......ha esetleg itt senki sem tudja megmondani akkor azt ajánlom h ugorj be egy fotósboltba és kérdezd meg ott vagy esetleg a fotozz .hu oldalon vannak ilyen gépek ott ha regisztrálva vagy akkor megtudják írni neked ha megkérdezed őket----sok sikert
Egyébként nem értem én ezt a front/back fókusz dolgot. A fókuszálás a váz dolga lenne szerintem, végül is az adja az objektívnek az "ide tekerj" parancsot a saját érzékelője alapján, szóval én elsősorban a vázban keresném a jelenség okát. És mégis előjön az objektívekkel is. Tudja valaki, hogy akkor ez most ez hogy is van ez?
Én is most éppen ki akarom cserélni az egyik obit mert 28-70 és APS-C -n egy kicsit sok a 28. 17-50 f 2,8 Tamron lenne jó . Bár azt mondják alaposan ki kell próbálni mert sok a front ill. back fókuszos. De ugye ez akár a Sigmáknál is fenn áll.
Hát, én örülök, hogy végre találtunk egy házat, nagyon utáltuk már a régi bérletünket, főleg télen. Ott utáltam meg a vályogházat, futott föl a víz a falon alulról, a régi hulladék nyílászárókon jött be a hideg, a kazános-radiátoros fafűtés meg nem bírt semmilyen hőtároló képességgel, úgyhogy reggelre farkasordító hideg volt a házban, mivel nem maradhattunk fent 7/24-ben rakni a tűzre...
Most ez a kis ház sokkal újabb, de ebből is szökik a meleg ölég rendesen, sima B30-as tégla, meg a tetőkiugrók is nagyon vékonyak, a nyílászárók pedig itt sincsenek topon - pedig '99-es építés. Szóval a kis cserépkályha nem bírja rendesen befűteni. De majd rendesen gatyába rázzuk, le lesz szigetelve oldalról, új tetővel felülről, na meg alulról a pinceplafon... na úgy már más lesz.
Kár, hogy csak ősszel költöztünk be, így idén már nem került sor minderre.
nekem pont az kezd nyűg lenni, hogy a két kiskamera + 20D + obi, plusz a bridge gép szállítása nem egyszerű feladat, ha nem a saját motorommal vagyok, amin van topcase.
motor teszteléshez muszáj lesz beszereznek egy hátizsákot, de akkor már laptop cipelős kell
Lowepro Computrekker AW-t néztem, mint "olcsó" megoldás, de ha van jobb ötlet/tapasztalat, szívesen meghallgatom
hát igen.......sajnos nekem is előre kell terveznem mint minden embernek szinte magyarországon------szerncse de nekem most nincs saját lakásom ezért nincs mire költeni.....
Hát, előtte 2.8-3.7 volt a Minolta Z2-n a 10x-es átfogású üveg, itt meg a 3-4x-esek is hajlamosak 3.5-4-től tovább romlani, lásd kitobjektív. Persze van végig 2.8-as is, az már finom. Meg szereztem mászkálósnak egy 28/1.8-at, na az döfi :) Ezért is pakoltam föl magamat fixobjektívekkel (28/1.8, 100/2.8, 300/4), mert azok olcsóbban és kisebb súllyal adnak jó fényerőt, meg talán a minőségük is könnyebben lesz jó. Viszont egy zoom tagadhatatlanul kényelmesebb sok helyzetben. De azzal a 17-50/2.8 Tamronnal kiegyeznék, sokkal olcsóbb, mint a Canon vagy a Tokina, és szerintem használható. Újabban meg van belőle stabilizátoros is.
Ha nem kéne házat felújítani (tetőátalakítás, szigetelés, villanykábel, esetleg más pincebejáró, hogy ne az udvaron teleljenek a motorok), simán berámolnám most a Tamront (hm, vagy a Tokinát? Merjünk nagyot álmodni :D), meg egy kis kocsit is, biztos kevésbé csúszik a fagyban a hegyen, mint Teresa Ma reggel nem is mertem följönni az aszfaltozott emelkedőn, olyan szép tükrösre volt megint fagyva, szerencsére a földút jobban viselte a fagyot, ott fölmásztam különösebb probléma nélkül.
Nikon D3, D3x, D3s:
Kevlar / carbon fibre composite shutter with 300,000 exposure durability
Nikon D700:
Kevlar / carbon fibre composite shutter with 150,000 exposure durability *
Nikon D7000, D300s, D300:
Factory tested Shutter life 150,000 actuations
Nikon D5000, D90:
Factory tested Shutter life 100,000 actuations
and other older model:
Don’t have enough Information, Like D80 is to be said up to 50000 actuations. But Most newest model min have 100k actuations tested on the factory.
ennyi koszonom meg 1x
én sajna levagyok tiltva fotozz.hu oldalról ezért nemtudom megkérdezni neked--
egyenlőre ennyi hirtelen de kutatok neked..
koszi
Most ez a kis ház sokkal újabb, de ebből is szökik a meleg ölég rendesen, sima B30-as tégla, meg a tetőkiugrók is nagyon vékonyak, a nyílászárók pedig itt sincsenek topon - pedig '99-es építés. Szóval a kis cserépkályha nem bírja rendesen befűteni. De majd rendesen gatyába rázzuk, le lesz szigetelve oldalról, új tetővel felülről, na meg alulról a pinceplafon... na úgy már más lesz.
Kár, hogy csak ősszel költöztünk be, így idén már nem került sor minderre.
motor teszteléshez muszáj lesz beszereznek egy hátizsákot, de akkor már laptop cipelős kell
Lowepro Computrekker AW-t néztem, mint "olcsó" megoldás, de ha van jobb ötlet/tapasztalat, szívesen meghallgatom
Mindenesetre a fontossági sorrend az ott van.