Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Köszi az infót. Jó volt tényleg!
énis olyan 100 000körülire saccoltam a d5000 emet..
Valószínű ,hogy a D 90 utni vázak is 100 ezerre vannak tervezve . Úgy van az a Canonnál is kb. Ettől még tönkremehet idő előtt és nagyon sok van ami már 300 ezernél jár. Pl. Canon 40 D nél nagyon sok tönkrement 10 ezer körül .
Maximum Shutter Actuations Life Prediction:

Nikon D3, D3x, D3s:
Kevlar / carbon fibre composite shutter with 300,000 exposure durability

Nikon D700:
Kevlar / carbon fibre composite shutter with 150,000 exposure durability *
Nikon D7000, D300s, D300:
Factory tested Shutter life 150,000 actuations

Nikon D5000, D90:
Factory tested Shutter life 100,000 actuations

and other older model:

Don’t have enough Information, Like D80 is to be said up to 50000 actuations. But Most newest model min have 100k actuations tested on the factory.
Tudomásom szerint a d200 óta a nikon minimum 100000 expot vállal a vázaira.
oksa....nincsmit--
koszi, annyira nem fontos csak beszelgettem ismerossel ezzel kapcsolatban es nem tudtam a valaszt ez ugyben ,h hol lehet megnezni a szamot mert ugye a gyarto + ugye vmi idoben (100000) nem tudom pontosan ,adta meg az expot
ennyi koszonom meg 1x
a fórumokon amugy azt olvasom hivatásos ujságírók oldalán hogy 2-300.000expót is kibirnak ezeka gépek...szóval nemtudom miért kell neked a pontos expószám de szerintem évekig nem fog neked tönkre menni még...amugy a zárcsere ára anyaggal mindennel együtt 26.500ftba kerül...
én sajna levagyok tiltva fotozz.hu oldalról ezért nemtudom megkérdezni neked--
A Nikon DSLR gépek a fotók exif infójába megírják, hogy tényleges a gép hanyadik expója volt.
egyenlőre ennyi hirtelen de kutatok neked..
most is neked vadászom az infót fórumokon de nehéz falat--nekem d5000 van de még énsem tudom hogyan kell megnézni--de abban tudnék segítteni hogy ezeknek a menüje elég egyforma mert egymásra épülnek..ha megmondom hogy a d5000 ben hogy kell akkor lehet hogy a d90 ben is kb uyganott lesz----
Koszi az infot megprobalom
szia......ha esetleg itt senki sem tudja megmondani akkor azt ajánlom h ugorj be egy fotósboltba és kérdezd meg ott vagy esetleg a fotozz .hu oldalon vannak ilyen gépek ott ha regisztrálva vagy akkor megtudják írni neked ha megkérdezed őket----sok sikert
Egyébként nem értem én ezt a front/back fókusz dolgot. A fókuszálás a váz dolga lenne szerintem, végül is az adja az objektívnek az "ide tekerj" parancsot a saját érzékelője alapján, szóval én elsősorban a vázban keresném a jelenség okát. És mégis előjön az objektívekkel is. Tudja valaki, hogy akkor ez most ez hogy is van ez?
Sziasztok.Megtudnatok mondani hogyan lehet megnezni a Nikon D90-es gepnel ,h mennyit fenykepeztek vele? (expo)
koszi
Én is most éppen ki akarom cserélni az egyik obit mert 28-70 és APS-C -n egy kicsit sok a 28. 17-50 f 2,8 Tamron lenne jó . Bár azt mondják alaposan ki kell próbálni mert sok a front ill. back fókuszos. De ugye ez akár a Sigmáknál is fenn áll.
Nekem nem az, mert az 1.6 szorzó miatt túl hosszú az alja.
én ezért vettem a 28-135-öt: szinte "mindenre" használható, ráadásul IS-USM, és 50 alatt rá lehet akadni. igazi jolly-joker
Na, pont erre lenne jó a zoom, ha "lightosan" mennék, az az egy szem objektív normális lehetne, de mégis több dologra alkalmas, mint egy darab fix.
Hát, én örülök, hogy végre találtunk egy házat, nagyon utáltuk már a régi bérletünket, főleg télen. Ott utáltam meg a vályogházat, futott föl a víz a falon alulról, a régi hulladék nyílászárókon jött be a hideg, a kazános-radiátoros fafűtés meg nem bírt semmilyen hőtároló képességgel, úgyhogy reggelre farkasordító hideg volt a házban, mivel nem maradhattunk fent 7/24-ben rakni a tűzre...

Most ez a kis ház sokkal újabb, de ebből is szökik a meleg ölég rendesen, sima B30-as tégla, meg a tetőkiugrók is nagyon vékonyak, a nyílászárók pedig itt sincsenek topon - pedig '99-es építés. Szóval a kis cserépkályha nem bírja rendesen befűteni. De majd rendesen gatyába rázzuk, le lesz szigetelve oldalról, új tetővel felülről, na meg alulról a pinceplafon... na úgy már más lesz.

Kár, hogy csak ősszel költöztünk be, így idén már nem került sor minderre.
nekem pont az kezd nyűg lenni, hogy a két kiskamera + 20D + obi, plusz a bridge gép szállítása nem egyszerű feladat, ha nem a saját motorommal vagyok, amin van topcase.
motor teszteléshez muszáj lesz beszereznek egy hátizsákot, de akkor már laptop cipelős kell

Lowepro Computrekker AW-t néztem, mint "olcsó" megoldás, de ha van jobb ötlet/tapasztalat, szívesen meghallgatom
hát igen.......sajnos nekem is előre kell terveznem mint minden embernek szinte magyarországon------szerncse de nekem most nincs saját lakásom ezért nincs mire költeni.....
Ja, persze használni is kéne őket, bár az meghozná megint a kedvem, azt hiszem.
Hát, előtte 2.8-3.7 volt a Minolta Z2-n a 10x-es átfogású üveg, itt meg a 3-4x-esek is hajlamosak 3.5-4-től tovább romlani, lásd kitobjektív. Persze van végig 2.8-as is, az már finom. Meg szereztem mászkálósnak egy 28/1.8-at, na az döfi :) Ezért is pakoltam föl magamat fixobjektívekkel (28/1.8, 100/2.8, 300/4), mert azok olcsóbban és kisebb súllyal adnak jó fényerőt, meg talán a minőségük is könnyebben lesz jó. Viszont egy zoom tagadhatatlanul kényelmesebb sok helyzetben. De azzal a 17-50/2.8 Tamronnal kiegyeznék, sokkal olcsóbb, mint a Canon vagy a Tokina, és szerintem használható. Újabban meg van belőle stabilizátoros is.
Ha nem kéne házat felújítani (tetőátalakítás, szigetelés, villanykábel, esetleg más pincebejáró, hogy ne az udvaron teleljenek a motorok), simán berámolnám most a Tamront (hm, vagy a Tokinát? Merjünk nagyot álmodni :D), meg egy kis kocsit is, biztos kevésbé csúszik a fagyban a hegyen, mint Teresa Ma reggel nem is mertem följönni az aszfaltozott emelkedőn, olyan szép tükrösre volt megint fagyva, szerencsére a földút jobban viselte a fagyot, ott fölmásztam különösebb probléma nélkül.

Mindenesetre a fontossági sorrend az ott van.
csak találsz nekedvaló obit.....a fényerőkkel énis bajban vagyok....3.5 ről indul előtte évekig 2.9 asok voltak bridgekamerákban