Na itt volnék cimborák...az első képemet amoylan kékre fotóztam a felhőt csak kicsit belenyultam a fényképezőgépem menüjében lévő szinezőbe és úgy mentettem el..a msáik kép szintén egy belenyult kép lett sajnos túlságosan is.....amugy a képek MOSONMAGYARÓVÁRON a házunk végében egy dunaparti kavicsos út szélén készültek...nemmessze egy régi csónakháztól amit birtokba vettek a hajláktalanok és a környezet kicsit néha néha szemetes-----ez fogott mega kopár tarlós részen is....nem én raktam oda az esernyőt....vagy a szél fújta oda a kukától vagy egyszerüen csak szórakozásból behajították az okos fiatalok...
szia.....igen jogos ..akartam is csak sajnos most oylan laptoppal dolgozom amin nincsen saját képem majd hétvégén tudnék csak küldeni ide..de pótolno fogom....remélem azért ti is töltötök fel...nem szeretnék egy oylan topikba járni aminek nincsen olvasó tábora és beszélgető partnerei..
SZIASZTOK..felkéne pörgetni ezta topikot egy kicsit....mit szólnátok hozzá ha feltöltene mindenki egy vagy több kedvenc képét és kicsit elmesélné hogy mit hol hoygan fotózott és miért kedves ez a fotó számára amit éppen választott.....ha van valakinek valami jó kis ötlete szivesen meghalgatom hogy had pörögjön fel eza topik ésd kicsit szinesebb leyen ennél mint a mostani állapotában....jó fényeket széles utat....
köszia zoli a választ:) igen valami iylesmi volt hogy ez nem,jó ahhoz meg fordítva már máshogy van stb..nem értek hozzá csak egy amatőr hobbifotós vagyok aki szerncsére megteheti hogy 200 000es gépem legyen...kittel mindennel.. dewonnal és michaellel együtt:)
Mi lenne? Ami nem válik be, az megy a csere-bere rovatba.
Nincs is ezzel gond, én rendszeresen veszek ilyen használt optikákat és már passzoltam el olyat, amit nem használtam, vagy nem tetszett, vagy csak simán mellényúltam. Nagy veszteséged nem lesz ezen, ha mázlid van, kifoghatsz olyat, aki épp rendszert vált, vagy felszámolja a szettjét...
Az amatőr fotósok aránylag nagy mennyiségű optikát tartanak forgásban, hiszen a legtöbbünk nem engedheti meg magának a vadiúj optikákat többszázezerért.
Az alap, hogy a DX-es (croppos/aps-c) érzékelős gépekre jók az FX (full-frame-es) optikák, viszont visszafelé nem. Ez rendszer/márkafüggetlen. A Nikon annyit lépett ezügyben, hogy a D700 érzékeli a DX-es optikákat és átkapcsol FX-ről DX-re. Amúgy általában az FX optikák jobb minőségűek, a többségük fémházas, nem müanyag. A DX-es optikákat valóban a DX érzékelőkhöz igazítják és előfordul, hogy az FX-en jól teljesítő üvegek DX-en nem karcolnak ugyanolyan jól.
Az alapobjektív is megtévesztő megnevezés, mert filmes, vagy FX gépeken az alapobjektív az 50mm-es fix gyújtótávolságú, általában legalább f2-es, vagy jobb fényerejű optika. Amióta a digitális gépek bejöttek, sokan (helytelenül) használják a gépekhez kapott kit-objektívekre (a legtöbb DX-es, mert az FX vázakhoz nem szokás kit-objektívet adni/venni) az alapobjektív elnevezést. Sajnos azonban a kit-obik minősége a legtöbbször csak a nagyon kezdő DSLR felhasználókat elégíti ki, gyenge fényerő, nem kiemelkedő képalkotás és sokféle zavaró torzítás lehetséges, valamint kevésbé ellenállóak a mechanikai igénybevétellel szemben, mert még a bajonettjük is müanyagból készül.
És ugye az optikák ára eléggé tükrözi a minőségüket is, a jobb üvegek igencsak 6számjegyűek és többségük még használtan is többszázezer...
nagyon faszán néz ki.....grat hozzá imádom ezt a régi formát---- legszivesebben vennék egy klasszikus formájú leica-t:) de az presztizsgép kb fél milla ami tetszik..titánium obival:)
kicsit utánnaolvasgattam ezekneka gép kontra obi variációnak és megdöbbenve olvastam hogy nemnagyon jó az obi ahoz amihez veszik..sajnos nem tudom elmondani pont h miylen téren mert annyira nem értek hozzá de valami olyasmi volt h egy jó géppel ha nemmmegfelelő obit használsz akkor egy csomó probléma lesz az elkészült képpel..vignettálás stb oylasmi amiket nem csinálna egy hozzávaló obival...teszem azt hogy egy aditt szenzorhoz sem lehet akármiylen abit rakni pl egy apsc szenzoros az mondjuk csinál egy jó képet az alapobival de ha ezt az alapobit rárakod egy full frame-re akkor a kép az gyengébb minőségű lesz mint az apsc nél....szóval valami iylesmi volt---szóval nagyon meg kell választani azt h milyen géphez myilen obit raksz---
190ezer körül még talán kapni d90-et, ami fémvázas, viszi a csavarhúzós AF-es optikákat is, pentaprizmás és nem pentatükrös. Igaz, csak 12Mp, de ez a többségünknek bőven elég.
d5100et megnéztem..hát hogy mi franc gagyi anyagból van és milyen pici.... 250ért van most 2 db vres obival...18-55 és 70-30 ........ de abból a gép kb 70et ér újonnan max!
énis mit nézegettem mire megvettem ezt a d5000 et de nemvagyok vele megelégedve...eza kit obi ami hozzá jár darabja 50-60 000ft hát mondanom sem kell hogy nemsok----
előbb legyen egy jó géped utána vegyél szerintem vakut...
az is drága mulatság....100 alatt abból sem kapsz jót--
nem vettem meg, nem is fogok ilyen olcsót.egyenlőre msot gépeket nézegetek, megintam a d70et :) olyan 180ig nézek csak vázakat. vakura vagyok most ráindulva jobban
szia ..tudom neked is későn válaszolok már..de azért elmondom....egy objektívnek az ára határozza meg a minőségét.....szóval 40 000ftos obitól nemlehet mit várni-----énis most nézegetek de szerintem 100 000 alá nem megyek...ha veszek akkor inkább úgy veszek obit h még egy hónapot spórolok de gyengét nem akarok venni......remélem azóta megvetted már azt ami számodra a legjobban megfelelt..üdv
szia--pixinfóban nézted már? vagy edigitalba beirod akeresőbe az obidnak a tipusát és ha éppen van a boltban akkor tudsz róla olvasni hogy mit szólnak hozzá a hozzászólások fülre katintva..
amugy próbáltad már úgy hogy a googléba beirod a gép nevét meg azt hogy teszt egyből a tipus után...és lehet h találsz valamit...
én még megtennék egy olyat h a digitális fotómagazinnak írsz egy levelet emilt a honlapjukra hogy mondjanak már valamit az obiról....vagy bemész egy fotósboltab és megkérdezed a srácoktól úgy h magaddal viszed és megmutatod.. nekik..üdv
szia --lehet kicsit későn írok de azért írok még neked.....
a gépet személy szerint nem ismerem de a régi minőségi elvárásoknak köszönhetően eza gép a kora elenére is profi lehet főleg h 1,7 es az obija---a legtöbb digitélis bridgekameráknak 2,8 tól indul...én egy karl zeiss pancolar electric 1,8 asat használok és frankó a használhatósága..nagy féynerő és éles kép..szóval ez is jó lehet...mivel h tükrös gép ezért a tudása is jobb mint egy átlagos mostani gépé---amugy azt tudnod kell hogy egy filmes gépnek az 1 darab filmkockájának a felbontó képessége kb 16 megapixel!vagyios egy mostani 16 megapixeles 200.000ftos géppel tudsz iylen ekkora képet csinálni mint ezzel ..nagyíthatóságra..szóval használd a gépet és légy vele üyges..nekem is iylen öregek voltak először pl zenit ttl-
meg praktika plc 3 as meg canon eos 1000 f -konikaminolta ezek 20-30 éves gépek de profik..meg persze van egy d5000 em is..üdv jó fényeket
Nincs is ezzel gond, én rendszeresen veszek ilyen használt optikákat és már passzoltam el olyat, amit nem használtam, vagy nem tetszett, vagy csak simán mellényúltam. Nagy veszteséged nem lesz ezen, ha mázlid van, kifoghatsz olyat, aki épp rendszert vált, vagy felszámolja a szettjét...
Az amatőr fotósok aránylag nagy mennyiségű optikát tartanak forgásban, hiszen a legtöbbünk nem engedheti meg magának a vadiúj optikákat többszázezerért.
Az alapobjektív is megtévesztő megnevezés, mert filmes, vagy FX gépeken az alapobjektív az 50mm-es fix gyújtótávolságú, általában legalább f2-es, vagy jobb fényerejű optika. Amióta a digitális gépek bejöttek, sokan (helytelenül) használják a gépekhez kapott kit-objektívekre (a legtöbb DX-es, mert az FX vázakhoz nem szokás kit-objektívet adni/venni) az alapobjektív elnevezést. Sajnos azonban a kit-obik minősége a legtöbbször csak a nagyon kezdő DSLR felhasználókat elégíti ki, gyenge fényerő, nem kiemelkedő képalkotás és sokféle zavaró torzítás lehetséges, valamint kevésbé ellenállóak a mechanikai igénybevétellel szemben, mert még a bajonettjük is müanyagból készül.
És ugye az optikák ára eléggé tükrözi a minőségüket is, a jobb üvegek igencsak 6számjegyűek és többségük még használtan is többszázezer...
előbb legyen egy jó géped utána vegyél szerintem vakut...
az is drága mulatság....100 alatt abból sem kapsz jót--
nem vettem meg, nem is fogok ilyen olcsót.egyenlőre msot gépeket nézegetek, megintam a d70et :) olyan 180ig nézek csak vázakat. vakura vagyok most ráindulva jobban
amugy próbáltad már úgy hogy a googléba beirod a gép nevét meg azt hogy teszt egyből a tipus után...és lehet h találsz valamit...
én még megtennék egy olyat h a digitális fotómagazinnak írsz egy levelet emilt a honlapjukra hogy mondjanak már valamit az obiról....vagy bemész egy fotósboltab és megkérdezed a srácoktól úgy h magaddal viszed és megmutatod.. nekik..üdv
a gépet személy szerint nem ismerem de a régi minőségi elvárásoknak köszönhetően eza gép a kora elenére is profi lehet főleg h 1,7 es az obija---a legtöbb digitélis bridgekameráknak 2,8 tól indul...én egy karl zeiss pancolar electric 1,8 asat használok és frankó a használhatósága..nagy féynerő és éles kép..szóval ez is jó lehet...mivel h tükrös gép ezért a tudása is jobb mint egy átlagos mostani gépé---amugy azt tudnod kell hogy egy filmes gépnek az 1 darab filmkockájának a felbontó képessége kb 16 megapixel!vagyios egy mostani 16 megapixeles 200.000ftos géppel tudsz iylen ekkora képet csinálni mint ezzel ..nagyíthatóságra..szóval használd a gépet és légy vele üyges..nekem is iylen öregek voltak először pl zenit ttl-
meg praktika plc 3 as meg canon eos 1000 f -konikaminolta ezek 20-30 éves gépek de profik..meg persze van egy d5000 em is..üdv jó fényeket